66 шишета на 66 ЩАТСКИ шосета

• 13 689
  • 302
  •   1
Отговори
# 195
кажете ми моля спешно как се казва на агл.." обект на подигравки"   ,знам го със сигурност но нещо ми загря мозъка....тук помагам да напиша един комплаинт

Не винаги се превежда буквално, на теб ти звучи добре на БГ "обект на подигравки", но на английски може да не трябва да се преведе директно така. Не знам контекста, но ето ти няколко предложения, така просто, от нищото:

- to be fooled
- to get/be made fun of
- to be verbally abused
- to play dumb on me - с това внимавай, защото е малко разговорно, ако ще е официално оплакване

Филмът за Фрида беше в стил History Channel или Discovery или нещо подобно - не видях нито канала, по който го даваха, нито началото, хванах първите минути и се загледах. Не съм предполагала, че ще трябва да казвам кой е и затова не внимавах кое какво е точно. Беше в онзи стил, където има един разказвач, дава се всеки етап от живота, показват се документални снимки, факти, разказвачи и свидетели дават мнение, като всичко се съотнася същевремнно и към съответния етап от творчеството и. Търсих го в Гугъл, но нещо не ми излезе нищо като това, което гледах, търсих по програмите във вестниците, но не го намирам, а те един и два канала ли са. Тъй че, не мога да кажа кой беше филма, но ако пак попадна на него, ще пиша.

# 196
Клеърет - D/S на И 94 означава duration of stay. Датата ти показва до кога можеш да останеш.

Казвам ти - хвърли $200 за адвокат и ще си много по-наясно как да постъпиш. това им е работата. Ако не ти се дават пари, си пусни въпроса в сайта, който ти пуснах по-рано.

# 197
  • WA, USA
MVK, първо си приравни дипломата, за да видиш как ти я признават. Има различни агенции, аз лично ползвах WES, но и с други става. След това тези евалюейшъни ще пратиш на вашия Board of Education за щата и те ще ти кажат можеш ли или трябва още кредити да вземаш. За да си серт. учител тук има изпит, който държиш, предполагам, че и при вас ще е така. Мен още ме е яд, че не си приравних дипломите още като дойдохме. Изгубих две години ей така, само защото ми е набивано в главата че нашето образование никъде не го признават. Е, не са били съвсем безмислени, защото натрупах опит в ентри позиции и с различни популации хора, след това беше по-лесно да реша къде да се насоча.
А за Английския - мисля, че ако ти е цел, не е чак толкова трудно, запиши два три курса по литература, граматика, есета към местния колеж. Каквото и да решиш - успех!   

# 198
Клеър аз да ти кажа какво ми казаха моите приятели снощи( обадих се да питам). Ако решиш да учиш , трябва вече да се ориентираш , защото именно сега се подават за зимния семестър документите. Минаваш Тойфел ( нали знаеш всеки колеж си има различни изисквания). След като те приемат те си ти дават пакета с документи който трябва да попълниш и изпратиш на имиграционните ( не се сетиха как се казва формата снощи). След това стоиш и си чакаш отговор. През това време (те и другите вече са ти казали ) ти си легално тук , независимо от това какво ще е решението. Ако те одобрят ти се издава И-20 от колежа и записваш да учиш. Кофтито е че ти дават 20ч право на работа в рамките на колежа. При моите приятели е малко различно , защото той е момче и си работи при едни познати , а парите му си минават през сошъла на приятелката му( понеже той се води селфимплойд). Ако ти можеш по такъв начин да се уредиш да работиш ...знам ли newsm78
 Иначе да сключите брак сега -тя Биз ти е казала, там на опашката със всички, но пак не можеш да останеш тук и да си чакаш петицията ( освен ако не си студент).
 Зора ти е казала за туристическата , но ти сама как си преценяваш шансовете да то дадат такава от София. Вчера са отказали на първи братовчед на свекър ми ( уж е с добри финансии и социални връзки  Joy- нали това ги вълнува).
 Ако искаш да попитам за нещо по подробно , само ми кажи . Успех

# 199
Raya, това е първият случай на отказана виза, за който знам в последните години... Имам впечатление, че туристически, мултиентри визи се дават ужасно лесно, без значение от семейното и финасовото положение - пример са кумовете ми, които са перфектните емигранти, и на които дадоха десетгодишни мултиентри визи без всякакви проблеми преди 2 години.. И те не са изключение, случаи мога да показвам до безкрай.

Пумпал, честит рожден ден, мило приятелче! Хубави емоции днес, да си здрава и много щастлива.

# 200
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Пумпал!!! Много здраве, късмет, и всичко най-най-хубаво, днес и цялата година напред!

Аталанта, не съм писала: много хубави снимки на децата!

Аз от 2 дни чета в темата за тортите и не мога да спра...Абсолютно не ми се иска да ги правя, само да ги гледам и да ги ям  Sunglasses Основният ми въпрос е "вкусна ли беше"  Crazy

# 201
Зора може , знам ли аз , но аз имам доста познати на които не са дали ( приятели са се оплаквали че даже на "бабата" не са дали да си гледа внучето . защото била потенциален имигрант)  newsm78 Според мен там малко на късмет ги раздават.
 Пумпал ЧРД , всичко най-добро ти пожелавам   bouquet
Мишолина ядат се , но нещо в множко идва  Wink

# 202
  • У дома
ЧРД на Пумпал и всички, които съм изпуснала!   bouquet

мишолина , благодаря.  Simple Smile

Клеърет , аз сключих брак в момент, когато изтичаше процедурата за з.карта на моят мъж, бързо ме добавиха към него и за месеци си вземах картата, но всичко си беше една голяма случайност. Просто съвпадение в моя полза.

За учителстването - аз винаги съм бягала от тази професия, но по случайност първата ми работа тук беше в едно частно уч-ще. После си навих на ината, тъй като имам бензин в кръвта, и бях кар дилър за малко и в един момент реших, че за майка с 2 деца пъблик скуул системата е най-добре. Затова записах мастърс по образование и сега се чудя дали пак не сбърках. Бях в едно уч-ще, което си беше точно като затворено общество - чужденци като мен...не винаги са добре дошли, приятелски кръгове, интриги... мани-мани. Наистина започнах да съжалявам, че не се ъпгрейднах дипломите от БГ - евалюирах ги като дойдох още и всичко признаха.

# 203
Пумпал, здрава и обичана да си!   bouquet

# 204
Ати,Джи ,Мрс Г много ви мерси ...определено повече се обърках  Laughing
Чакам Дан да стане да си каже тежката дума кое от всичките е апроприат да се напише.

Пумапл...ЧРД,здраве за теб и семейството ти !

# 205
Пумпал  bouquet, да си жива и здрава, много любов и приятни емоции
За сега решавам да действам и по двата фронта, т.е. диплома от техникум и тази от университета, и после ще го мисля newsm78. Така или иначе догодина ще кандидатсвам Peace
мисля че за колежа имаше и пролетен семестър. Вече съм на мнение колкото по рано толкова по- добре Naughty

# 206
Пумпале,многочестит РД!Да си здрава!

# 207
Пумпал  newsm59. Много лъвици в тази тема, бе  Mr. Green

И аз като Зора не познавам никой, на когото да са отказали туристическа виза, включително няколко души, на които им пише емигрант на челото  Thinking

Clairette, подкрепям Биз за адвоката. Моята взима към $120 за едночасова консултация - не е толкова много. Събираш си мислите, записваш си важните дати (като кога мъжа ти е елиджибъл за гражданство) и за един час може много варианти да отработите за точно вашата ситуация.

# 208
кажете ми моля спешно как се казва на агл.." обект на подигравки"   ,знам го със сигурност но нещо ми загря мозъка....тук помагам да напиша един комплаинт

subject of ridicule

ПУМПАЛЧЕ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! newsm51
Много любов, успехи и късмет!!!

рая, не винаги искат финансова стабилност за виза.
 Мой приятел преди години спечели ЗК с още един негов познат. Двамата се явили на интервю. Познатия с 2 апартамента и незнам колко $$$ преписани на сметка (всичко за пред консулството) му отказали виза, защото имал всичко в Б-я, защо му било да имигрира. Моя приятел им казал, нямам пари, нямам работа, искам да си пробвам късмета, ако не ще се върна и му дадоха виза...та май зависи как им е било кафето сутринта на тези в консулството Laughing

# 209
Пумпалче честит празник. Много здраве, любов и радости с малчо   bouquet  bouquet  bouquet

Благодаря на всички ви момичета. И аз искам адвокат, ама нещо ми с ослушват в къщи  Crossing Arms . В понеделник съм на среща в един колеж, там онзи чичко бил спец по интернешенъл студентите, но после искам и с адвокат да се видя, за да реша какво да правя, че нямам време  ooooh!
Биз, сигурно си права, че е Дюрейшън ъф стей  ooooh! , обаче проблемът е, че пише само това и няма дата  Thinking
Зора, туристическата виза е почти сигурно, че ще ми я откажат. Имам няколко такива познати, които след бригада им отказват туристическите визи. А и както споменах, шефката ми напуска, заедно с нея всичките ми колеги, смятам да се присъединя и аз, тоест като се прибера ще съм без работа, току-що дипломирана, не смятам, че имам големи шансове за туристическа виза. Дори и да ми дадат, ще е сигурно с 1 месец престой, абе рисковано си е  Confused
Рая благодаря ти за информацията  Hug
Отивам да ръчкам за адвоката  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт