Вегетарианството - за или против?

• 53 725
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
А това, че плодовете и зеленчуците били  безопасни- без токсини, без отрови и без химикали:ooooh: Идете в някоя  оранжерия да видите- колкото вода, толкова тор. Sick  Или домати със свински гени...
Аз например ако трябва да избирам, предпочитам отровен домат пред отровна пържола, но това е моят личен избор, не е правило, което всеки трябва да спазва.

Ако седне някой месоядец а напише контра- статия, повече причини може да изкара, защо да ядем месо, при тези аргументи.

А най- важният аргумент, с който веднага можеш да "зашлевиш" всеки трупоядец, никъде не го видях: Защо, за Бога, трябва да убия, за да се нахраня?!
Защо трябва да ям невидова храна? Храната за човешкия вид е: @семена, треви, корени@, демек ядки, плодове, зеленчуци

# 601
Аз пък ям месо. Обичам просто. В къщи се яде много месо.
Има различни хора, което е съвсем нормално - едните ядат месо, другите - не. Всеки според убежденията си. Не съм против вегетарианството, това което ме дразни, че много хора решиха, че е модерно и станаха вегетарианци.

# 602
ЗА вегетарианство ! Разбира се !  bouquet

# 603
 Simple SmileИ от мен за вегетарианството!!!
От почти два месеца не ям месо,и никога преди повярвайте ми не съм вярвала,че ще дойде такъв ден.Щастлива съм.Знаете ли приятели-миналата година спазвах прочутата диета на Дюкан-само и единствено месо и мляко.Да-отслабнах,но си увредих бъбреците,нервната система и какво ли сигурно още не?!?!Просто не се чувствах добре.
В живота настъпва обрат-и се радвам,че поех по този начин на живот вегетарианско хранене- без месо,риба и яйца.Дори  и мляко не консумирам-може би само в малки количества понякога. newsm78

# 604
# 605
Ако човек не е узрял за това и хиляда причини няма да го убедят.
Абсолютно вярно!

# 606
Цитат
Много правилно!И все пак могат да го накарат да започне да "узрява",нали?

# 607
Не можеш и няма смисъл да накараш някого да направи нещо, което е в разрез с неговите убеждения.
Вие бихте ли се съгласили с опонента си- месоядец, че грешите? Той ше реагира по същия начин, когато се опитате да го убедите, че не е прав.

# 608
Цитат
Много правилно!И все пак могат да го накарат да започне да "узрява",нали?

Не, не мисля. Все едно да накараш чалгар да захаресва Глинка.

# 609
Не можеш и няма смисъл да накараш някого да направи нещо, което е в разрез с неговите убеждения.
Вие бихте ли се съгласили с опонента си- месоядец, че грешите? Той ше реагира по същия начин, когато се опитате да го убедите, че не е прав.

В този "спор" няма праведна и грешна страна. Всичко е въпрос на избор. Някои са го направили съзнателно, други се пускат по течението и не са готови за промени. По отношение на "полезно-вредно" - пълно е с изследвания за ползите и вредите от месото и млечните продукти, но досага не съм чела изследване за вредата от кълновете, примерно или от залената салата (изключвам блъскането на растителната храна с гени, хербециди и пестициди - те са вредни, да!).

# 610
Ами то в повечето спорове няма правилна и грешна позиция /обективно/, имаме такива според личната ни позиция. Като при комунизма- всяка крива, успоредна на партийната линия, е права линия /Тодорема/. Нищо ново под слънцето- всяка идея, която наподобява нашата, е правилна и обратното.

Преди години майка ми седнала да убеждава един дебел македонец, дето ядял наденици и шмулел бира всеки ден на една почивка,  колко вредно живее. Той я слушал, тя- говорила, така половин- един час. По едно време се обърнал той към баща ми: "Кире, ела си пребери жената, ке ме умори бе!".

Та в случая ако опиташ да убедиш привърженици на Дюкан, примерно, ситуацията ще е аналогична. Колкото и изследвания да има за вредата от прекомерното поемане на белтъци, те ще си намерят свои си доводи.

# 611

Та в случая ако опиташ да убедиш привърженици на Дюкан, примерно, ситуацията ще е аналогична. Колкото и изследвания да има за вредата от прекомерното поемане на белтъци, те ще си намерят свои си доводи.
Дюкановците и Дюканките най- лесно могат да бъдат убедени. От личен опит. Wink
Месищата така бързо ги насищат с токсини, че рано или късно почват болежките.

# 612

Даа,поспорихме с месоядците,но интересното беше,че не можаха да намерят убедителни доводи ,за това ,че продължават да ядат месо.Докато вегетарианците се спряха първо на анатомията на човека,после на хилядите проучвания за вредата от месото и т.н. и всички те бяха просто супер убедителни.Когато попитахме месоядците да ни кажат поне една причина защо е толкова "полезно" да се яде месо....поне една,която да не можем да оборим......те замълчаха...Защо ли?А и друго-никой от тях не спомена,а и никаде няма да прочетете,че вегетарианската диета е вредна за здравето на човека,докато за месната има изнесени хиляди факти и доказателства и всички те постигнати от хора,които се хранят с месо....интересно,а?А след това са променили възгледите си.Най-лесното нещо е да си затвориш очите пред истината,да заровиш главата си в пясъка и да вървиш със стадото...но дали то те води в правилната посока....все идва ден ,в който го разбираш.Ако се усетиш навреме -ще тръгнеш по другият път,ако ли не...оставаш със стадото,както и с болестите и неволите му,като не си даваш сметка,че всъщност всичко идва не от самото "стадо",а от грешната посока  към която те води.....Е,аз се отлъчих от стадото и там където тръгнах намерих спокойствие ,здраве и красота....А и едни от най-умните и велики хора в историята са вегетарианци.Защо ли?Защото са тъпи и прости да `рупат зеле при толкова мърша наоколо?Не!Защото са разбрали истината!...Аз писах вече,че познавам хора,които си вярваха само в "истината" за месото и когато искаха да ми доказват,че човек не може без месо,като се подложиха на вегетарианска диета.....амиии,сега самите те са вегетарианци.Но вегетарианството не е,да кажеш:"От утре спирам да ям месото",и в същото време да ти капят лигите за една пържолка.То е да можеш да се храниш без месо и това да не те притеснява или да му отдаваш значение.В първият случай си е изпитание на волята....Както и да е.Важно е не какво ядеш,а как се чувстваш,когато се храниш и след това.Това е!

# 613
Цитат
Месищата така бързо ги насищат с токсини, че рано или късно почват болежките.
Зависи от човека,познавам хора с наднормено тегло,високо кръвно и холестерол.На които съм говорила без особен ефект.Те да си хапнат мършата пък нали има лекари да изпишат нужните лекарства.
Чудя се как е възможно да изядеш две мазни свински пържоли и след това да пиеш капсули с ленено масло заради високия холестерол?
Моят мъж никога не би спрял месото Tired

# 614
Зависи от човека,познавам хора с наднормено тегло,високо кръвно и холестерол.На които съм говорила без особен ефект.Те да си хапнат мършата пък нали има лекари да изпишат нужните лекарства.
Чудя се как е възможно да изядеш две мазни свински пържоли и след това да пиеш капсули с ленено масло заради високия холестерол?
Моят мъж никога не би спрял месото Tired
То е все едно да имаш трън в крака и да носиш обувки,които да направиш удобни,за тръна в крака ти-демек и за него да има място.В смисъл-хем да не вадиш тръна,хем да ти е удобно.Същата работа... Peace
Или пък "да носиш продължително време неудобни обувки,само заради удоволствието ,което ще изпиташ,когато ги свалиш."/А.Кар/Това е от една друга книга на друга тема,но идеално се връзва с темата за "навиците"....Месоядството всъщност ,според мен не е необходимост,която изпитва човек,а наложен модел,който следва....което пък от своя страна един ден се превръща в навик.... Wink

Общи условия

Активация на акаунт