Вегетарианството - за или против?

• 53 839
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Не е виц-уверявам те-истина е!  Peace...Познавам този човек... Peace...Е,не лично,но го знам...

Eй тъй се раждат легендите ! 
Да вдигнем ли наздравица за устойчивия сорт доматЕ ?  cheers

# 691
Цитат
greyeve, в крайна сметка не разбирам какво целиш? Това е преливане от пусто в празно.
  Абсолютно това е! Peace
  Кой е виновен в един спор?По-умният ,разбира се!Защото не го е спрял навреме.  Naughty

# 692
Цитат
Да вдигнем ли наздравица за устойчивия сорт доматЕ ?  
Истина е.Пробвай да си пъхнеш една семчица между зъбите и не ги мий една-две седмици-тогава ще говорим...Легенда не е ,казвам ти.Ако помислиш логично-в устата има влага и топлина,а на семената какво им трябва,за да поникнат?Точно това... Peace....Защо ти се струва легенда-незнам.... Thinking

# 693
JeniB,
невегетарианците също ядат боб и също го готвят 3 часа.

...

Не разбрахме връзката между мързел и предпочитания и обсъждан начин на живот, затова пишем и ни е смешно по този повод. Не се съмняваме, иначе, че и останалите хора се хранят и с полезна храна. Както и ти не се съмнявай, че не само месоядните си мият зъбите. Въпрос на избор.

# 694
Цитат
Да вдигнем ли наздравица за устойчивия сорт доматЕ ?  
Истина е.Пробвай да си пъхнеш една семчица между зъбите и не ги мий една-две седмици-тогава ще говорим...Легенда не е ,казвам ти.Ако помислиш логично-в устата има влага и топлина,а на семената какво им трябва,за да поникнат?Точно това... Peace....Защо ти се струва легенда-незнам.... Thinking

Семчицата ще изгние. Средата в устата е различна, а растенията са чувствителни. Както и непреработената тор (т.е пресни лай$%#) убиват растенията.
Това е измислен разказ на 100%. От друга страна и ние с мъжът ми рядко си мием зъбите, а не сме напълно суровоядци. Аз от години забравих как изглеждат зъболекарите.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2009, 12:00 от bgbabba

# 695
Семчицата е била изгнила,но е имало зелен кълн!  Peace...Зъболекарката също се е учудила на това,но е било факт.А и не вярвам да си е измислила подобно нещо.Каза също ,че за цялата си зъболекарска практика,вижда подобно нещо за пръв път... Peace
/от 30 години човърка в устите на хората-демек от тогава е зъболекар... Wink/

# 696
greyeve, в крайна сметка не разбирам какво целиш?
Вероятно да покажа на хората, че трябва да си мият зъбите. Освен разни сушени плодове, много семенца и кълнове могат да се заместят в пространствата между зъбите.

Цитат
greyeve, в крайна сметка не разбирам какво целиш? Това е преливане от пусто в празно.
  Абсолютно това е! Peace
  Кой е виновен в един спор?По-умният ,разбира се!Защото не го е спрял навреме.  Naughty

Това не го разбрах. Вероятно искаш да кажеш, че по-умния отстъпва.
В крайна сметка мързеливия никой не може да го накара да си измие зъбите, а мен никой не може да ме убеди да не го правя. Тук само си говорим  Laughing.

Покрай самото неядене на месо, обсъдихме и много други аспекти.
Дали искаме да спим на черга, дали да си мием зъбите, дали водата е нужна, какви дрехи и аксесуари носим, кой е по-възвишен ...
Някои мнения ми се струват прекалено алтернативни или романтично-нереални.

Щом не ви е приятно да четете мнения различни от вашите в тази тема, която е "за и против" , ограничете се с тези, които са само "за".

# 697
Приятно- неприятно- клишета, писани от хора, които не могат да мотивират становищата си.
Питах ясно три пъти- какво общо има мързелът с обсъждания начин на живот?

# 698
Ох , извинявай, че съм засегнала чувствата ти, като не съм те забелязала.

Какво е според теб нежеланието да

- построиш дом, вместо да копнееш да спиш на чердже
- нежеланието да си измиеш зъбите, защото "няма нужда"
- нежеланието да си приготвиш топла храна
- нежеланието да станеш да си сипеш една чаша вода, защото "няма нужда".

Подобен начин на живот може да се обясни и с мързел.

# 699
Нито се ми засегнала, нито би могла. Това, че пишеш и излагаш някакви съждения без мотиви ме накараха да попитам нещо, свързано с разискваната тема. Нищо, явно няма какво да отговориш, то е нормално за подобни случаи. Децата са точно такива- "Така е, защото е така.".

Топла храна не означава непременно храна с месо. Кой пък няма желание да си сипе "една чаша вода" и какво общо има това с темата също не е ясно, домът е черджето- също.

# 700
Явно си пропуснала интересните дискусии по-назад.

Мнението ми е базирано на по - обща дискусия с хората във тази тема.
Накратко, предполагам не си от суровоядците, които не се хранят с топла храна, смятат пиенето на вода за ненужно както и миенето на зъбите.

Като цялостен стил на живот.

Аз като една нормална жена, живееща в общество от други подобни на мен, намирам, че има причини и за топлата храна, и за пиенето на поне литър вода на ден, и за миенето на зъбите.

Ако се върнеш малко назад (въпреки, че не е нужно), може да прочетеш, че уважавам вкуса на хората, приемам вегетарианците, дори готвя много вегетариански ястия и се грижа когато вегетарианци ми гостуват да има разнообразна храна. Самото неядене на месо не свързвам с мързел, нито пък яденето на месо свързвам с мързел. Като мързел класифицирах гореописания стил на живот.

# 701
Не съм, но темата, по която се пише /или поне следва да се пише/ не е суровоядството. Не ми харесва прекомерното излизане от темата по принцип, защото се губи смисълът. В клюкарника има прекомерно много спам, даже цели теми, не ми се щеше и тук да се обръщат нещата така. Аз си говоря за вегетарианството само.
Правихме и разграничения в терминология на база различни автори.
Това, че не се яде месо, не означава определено, че не се поема топла храна, вода и не се мият зъби.
А онези, които са фенове на суровоядството, определено не го правят от мързел. Не им тежи да си налеят вода, наистина.

# 702
Ох , извинявай, че съм засегнала чувствата ти, като не съм те забелязала.

Какво е според теб нежеланието да

- построиш дом, вместо да копнееш да спиш на чердже
- нежеланието да си измиеш зъбите, защото "няма нужда"
- нежеланието да си приготвиш топла храна
- нежеланието да станеш да си сипеш една чаша вода, защото "няма нужда".

Подобен начин на живот може да се обясни и с мързел.
При все това,което си изнесла изобщо,ама изобщо не си права.Това не е от мързел.Казах ти.Пробвай я тази суровоядска диета поне за две седмици и ще установиш,че преди това,като си се хранела с готвена храна те е мързяло повече.Писах ти защо.Такава енергия имаш за изразходване,когато се храниш суровоядски,че ти се работи нещо непрекъснато.И ти трябва да я изразходиш.Докато преди това,някои задължения ги вършех през пръсти,колкото да отия номера.Това е така,защото организма се пренатрупва със шлаки,те затрудняват работата на органите,следователно,те не се снабдяват с небходимата им енергия-такава каквато  трябва да е-пълноценна.Снабдяват се с енергия,която е отпадъчна,която може да те подържа само буден и колкото да си свършиш обикновените задължения....и при това не всички с особено желание.Когато започнах със суровоядството/не съм пълна суровоядка при това/,усещам прилив на енергия и мързелът остана някъде в спомените ми.Сега незнам какво означава тази дума.Просто енергията ,която ти доставя живата храна,/защото суровоядеца консумира само такава/-клетките на организма ти се хранят с живи клетки,тоест доставяш му жива енергия,докато при обработената храна или по-точно казано консумирането на топла готвена храна,на организма ти му се доставят мъртви клетки.Да изядеш една чиния манджа е за мен е все едно да напълниш една калъфка с пух,само ,за да прилича на възглавница,а не на сплескано парче плат.Та това е все едно само и само да си напълниш корема,за да си сита.Иначе това ,което влиза в организма ти,като витамини,минерали и прочее е почти равно на 0....Та относно мързелът.Направих сравнението и трябва да ти кажа /и това не е само мое мнение/,че колкото с по-жива храна се храниш-толкова си по-жив и работоспособен,а с колкото по мъртва храна,толкова по- "умрял" и мързелив ставаш...Пробвай,ако не вярваш и сама ще се убедиш-кой е мързеливият и кой работния.Щото на тези,които ти мислиш за работни,работоспособността им е в границите до приготвянето на една манджа....ами после?....Позамисли се малко и прочети Атерхов,Бенер,Л.Ковачева.....не мисля,че си измислят,а и ти казвам,че съм стигнала до техните заключения и от личен опит....та когато имаш поне малко опит /практически в тая насока/,тогава можеш да спориш кой е мързелив и кой работлив.Ок? Peace

# 703
Не съм, но темата, по която се пише /или поне следва да се пише/ не е суровоядството. Не ми харесва прекомерното излизане от темата по принцип, защото се губи смисълът. В клюкарника има прекомерно много спам, даже цели теми, не ми се щеше и тук да се обръщат нещата така. Аз си говоря за вегетарианството само.
Правихме и разграничения в терминология на база различни автори.
Това, че не се яде месо, не означава определено, че не се поема топла храна, вода и не се мият зъби.
А онези, които са фенове на суровоядството, определено не го правят от мързел. Не им тежи да си налеят вода, наистина.
Добре,де не е за суровоядството,а за веганството и вегетарианството,които са съвсем близки,просто няма начин да говориш например за Брад Пит и да не се стигне до Анджелина Джоли-разбираш ли?  Wink...Така,че за мен си е баш по темата... Peace
Да допълня за работливите и мързеливите.Знаеш ли какво каза г-жата на учениците от първи клас?
"Деца,в голямото междучасие не яжте тестени храни и пици,защото ще ви домързи и ще ви се доспи.Моля ви родители-слагайте им по някой плод да ядат тогава.А на обяд след последният час ще обядват.И нека закусват вкъщи-лека храна,за да не им се доспива в час!"....
......Сега стана ли ясно коя храна те прави мързелив и коя те държи работоспособен?

Последна редакция: пн, 21 сеп 2009, 16:56 от dodyniki

# 704
Може би аз сьм виновен за размишленията на greyeve.
Мисля,че не си разбрала нещо.
Когато човек е суровоядец (суровоядец е понякога 100% вегетаринец,за да сме по темата) не се изпитва нужда да се мият зьбите и да се пие вода защото..
1.Не се изпитва повече нужда от миене на зьби защото зьбите субективно не се усещат мрьсни и мирис в устата няма,налепи по зьбите и езика сьщо.
2.Можеш да пиеш вода,но не пиеш защото  не си жаден,защото си набавил необходимата вода чрез плодове и зеленчуци.

Аз лично пия вода и си мия зьбите,но сьм суровоядец.Не сьм си забранил да си мия зьбите и да пия вода,така както ти го разбра.

А четки тьрсих по дьрветата кьде растат и не намерих.Но пьк н америх едно специално дьрво,чиито клони отлично почистват зьби и ако ми се наложи извьн цивилизацията да имам нужда от миене на зьби,да мога да се справя и без четката и пастата.
Това имах предвид. Hug

Общи условия

Активация на акаунт