Вегетарианството - за или против?

• 53 969
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
watercress - кресон. има семена в Бг, покълват се като кълнове. подправят се салати или дипове. има силен вкус.
kale - сорт зеле, което е устойчиво на измръзване. не съм го виждала в Бг Peace
Мерси много Hug
Аз калето го бях намерила в уикипедията, но така и не съм виждала в БГ.
Сега остава да намеря кресон  Simple Smile

# 316
http://www.recipemagician.com/

Нахлувам в темата (стигнала съм до средата с четенето) за да ви предложа един интересен линк според мен.
Пак ще се включвам след като си дочета. Grinning 
Много усмивки.  bouquet

# 317
  • Linz
По Нешънъл Джиографик гледах, че 73 млн. акули всяка година биват убити по ужасяващ начин- улавят ги и още на кораба им режат перките, и после още живи ги изхвърлят обратно в океана. От перките им се прави супа #Crazy Това е поредната гавра на човека с животните... Отвратена съм Sick

Момичета, едно разнообразно хранене изцяло с растителна храна осигурява всичко необходимо на организма. Не е необходимо да се приемат добавки и да се следят таблици. Плодове, зеленчуци, кълнове, семена, ядки... в тях има всичко, осигуряващо живот Peace Ползата от мършата и млечните е просто мит.

# 318

Момичета, едно разнообразно хранене изцяло с растителна храна осигурява всичко необходимо на организма. Не е необходимо да се приемат добавки и да се следят таблици. Плодове, зеленчуци, кълнове, семена, ядки... в тях има всичко, осигуряващо живот Peace Ползата от мършата и млечните е просто мит.
Тази таблица е много готина. Може да си я закачиш на стената в кухнята. Има нарисувани зеленчуци и плодове по нея и ще е интересна и на децата. За добавките аз лично като бях бременна взимах заради Б12. Всеки сам може да си прецени дали има нужда или не от тях. Имаше конктерно питане за калций и за това преписах каквото имам Peace

По НГ дават и едни дето саботират улова на китове. Японците масови ги избиват Shocked

# 319
  • Linz
Не съм чела какво сте коментирали, само видях, че е спомената таблица Peace
Конкретно за калция- има го в много растителни продукти. Парадокс е да чакаме на кравите да ни го осигурят, при положение, че те се хранят само с трева Wink

# 320

Да, наистина сайтът е много интересен. А към него има връзки към още два също така интересни и полезни http://www.vegebg.org и http://www.zemianazaem.com/ . Човек обаче трябва да има доста време, за да изчете дори малка част... Аз само събирам полезни линкове, дано успея да попорочета някога  Simple Smile

# 321
  • Linz
На мен много ми харесаха материалите за суровоядството (въпреки, че тук говорим за вегетарианство).

# 322
Рени, да ти кажа честно, едно време беше ти първата, която ми спомена за суровоядство.  Wink Пък сега толкова ми допада. Simple Smile

# 323
  • Linz
Рени, да ти кажа честно, едно време беше ти първата, която ми спомена за суровоядство.  Wink Пък сега толкова ми допада. Simple Smile
Веднага като отворих сайта попаднах на "Размислите на една мама" Simple Smile Вие вече сте по-напред в суровоядството от нас Peace Аз обаче нямам никаква подкрепа Confused

# 324
Цитат
От перките им се прави супа #Crazy Това е поредната гавра на човека с животните... Отвратена съм Sick
Да,ние хората сме понякога такива чудовища  Sad

Аз когато спрях да ям месо всички ме питаха да не съм в някоя секта  Rolling Eyes луда работа.

Цитат
Тази таблица е много готина. Може да си я закачиш на стената в кухнята.
JeniB Къде може да се намери тази таблица?Имаш ли я? Praynig

Една майка ми разказваше как изиграла детето си което отказвало да яде месо пасирала го със зеленчуци  Rolling Eyesпредставяте ли си какъв ужас?Аз я попитах добре де,ами като не иска просто не и давай,защо измъчваш детето?А тя каза:Е как?Месото е толкова полезно.А на вапроса ми защо смята така,не можа да намери смислен отговор. Rolling Eyes

# 325
http://www.surovo.hit.bg/start.htm

Тази таблица е на сезоните веге храни.

# 326
Твърдо против. Поради ясни причини. Не е нужно да обяснявам какви са те.

# 327
Замислям се все по-често за вегетарианство, но не от хуманна гледна точка, а от здравословна..
Ще прочета цялата тема, за мен е важно Wink

# 328
  • Costa Rica
За, за, ЗА!!! По хуманни, здравословни, икономически и каквито още се сетите причини.

Връщам се да ви изчета.

# 329
Твърдо против. Поради ясни причини. Не е нужно да обяснявам какви са те.
     newsm78 newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт