Хиперактивност с дефицит на концентрация - тема 5

• 34 419
  • 296
  •   1
Отговори
# 30
И аз да благодаря на Веселка и София, както и на Bluvelvet, без чиято организация всичко това нямаше да се случи!  bouquet
Веселка, ще се радвам да се запознаем като идваш към Пловдив. Пиши ми!

# 31
 Hug и от мен за ентусиазма, с който помагате.
Моите карти при dorothy ли са?

# 32
  • София
Hug и от мен за ентусиазма, с който помагате.
Моите карти при dorothy ли са?
Твоите карти току-що Дороти ги взе от мен.  Hug

# 33
  • София
Чакам notes да ми прати телефона си, за да може днес да изпратя и нейните карти.
Ако пък иска, Дороти предложи да вземе и нейните карти и да й ги занесе на 11.08. във Варна.

# 34
# 35
  • София
Момичета, преди малко дойде куриерът от Спиди и взе пакетите. Пуснала съм ги обикновено поръчка.  Hug
Така че, очаквайте включване! И моля ви, докладвайте ми като ги получите, че всичко е наред.  Laughing

# 36
Радвам се  че   идеята     се осъществи... и   пратката пристигна в България  благодарение на Веселчето   , за което   искрено  и благодаря  Heart Eyes  bouquet

# 37
за Веселчето  bouquet Hug

# 38
Ох, момичета....голям съм заплес....
От няколко дена се чудя защо не ми се появяват нови отговори в темата..., и то при  положение че видях ,че има нова тема....Изобщо не съм го регистрирала този факт обаче. Добре , че Bluevelvet  ме изидири , за да си дам адреса. Заплес...!
Вече почва да си личи , че лятото ми е доста натоварено.

Искам да изкажа специални благодарности на Веселчето, Sofsan, Bluevelvet и Mari_anka за организацията, помоща и изобщо за всичко.   bouquet

Да кажа за пътуванете. Ники също понася дълги преходи с кола без проблем. Предполагам, че тази постоянна смяна на гледките задоволява тази негова нужда от промяна.

Тези дни все намирам поводи да го похваля и се надявам да намирам все повече. Скоро имахме консултация с психолог. Според нея детето е около 6 месеца назад в развитието , в сравнение с нормите за възрастта. Надявам се да успеем да ги наваксаме до първи клас.

# 39
Егвийн, това е чудесно! Ники се развива чудесно, аз ти го казах и като го видях. Той е толкова любознателно дете, всичко му прави впечатление, идва при теб, сочи с пръстче, обяснява... Разлика от 6 месеца не е нищо, абсолютно убедена съм, че ще я наваксате напълно до първи клас. Той е още малък. Специално да го нацелуваш от мен! Heart Eyes
Твоят пост ме подсети, че е време и аз да заведа Мими на психолог, за да повторим тестовете, които и правиха преди близо 3 години. Да видим до къде сме ние...

# 40
Здравейте отдавна не съм хвалила Данито  че и аз да се включа   Laughing с хвалби  Бързо напредваме  и    изчистваме   това което  е пропуснато   по препоръките на  Оля  ,  разказваме поредици и правим описание  на картинка .От един месец спи сам  в негово легло    което   за мен  беше  голямо облекчение .Научи се  сам да се обува и да се облича след като спрях аз да го правя  LaughingИмаме първа закопчана риза   сам самичък   Flutter
Самочувствието му се покачи  откакто    се научи да води диалог  и на плажа  ходи и сам се запознава с деца  ,ако са чужденци идва и ме пита мамо   защо   това дете говори глупости  hahaha hahaha (а то е  англичанче  или   румънче )
Плува в морето с плувки  носи му  голямо удоволствие  Flutter  bouquet

# 41
  • София
Егвийн, браво за огромния напредък!
Имаш ли представа какво представлява теста - какво включва, какво изследва, как протича - или ти не  си била в кабинета по време на теста.

# 42
Егвийн, това е чудесно! Ники се развива чудесно, аз ти го казах и като го видях. Той е толкова любознателно дете, всичко му прави впечатление, идва при теб, сочи с пръстче, обяснява... Разлика от 6 месеца не е нищо, абсолютно убедена съм, че ще я наваксате напълно до първи клас. Той е още малък. Специално да го нацелуваш от мен! Heart Eyes
Твоят пост ме подсети, че е време и аз да заведа Мими на психолог, за да повторим тестовете, които и правиха преди близо 3 години. Да видим до къде сме ние...
Мари_Анка, благодаря ти много за хубавите думи. И аз силно се надявам. Да нацелуваш и Мими от мен...И искам да я видя, с онази хубава дрешка, която бяхте купили ... Wink

На мен тази консултация ми подейства добре, казаха ми  хубави неща, което е мехлем за всяка майчина душа. Ние понякога не можем да видим развитието в децата си от толкова близо. Затова е полезно понякога страничен човек, специалист да ни консултира.
За самата консултация... не бих казала, че беше под формата на тест. Тя ме разпитва доста за детето, накара го да нарисува няколко рисунка, пита го разни неща, наблюдава го как се държи със асистентката й, разпита подробно нашата логопедка как се справя с различните задачи...и след  час подобни занимания ми каза изводите си.

# 43
  • София
..... накара го да нарисува няколко рисунки

Виждала съм Ники как страхотно рисува! Права си, че такива оценки могат само да ни заредят с положителна енергия и да ни мотивират за работа с децата.

# 44
Като стана дума за рисунки, да споделя. Мими рисува чудесно, но рисунките са и еднотипни - принцеси, русалки, момиченца, хора изобщо. Не може да рисува тематично. Примерно в детската градина имат задачка да нарисуват къща с дърво, тя започва отново с принцесите. Confused Дори учебниците са и нарисувани с човешки фиргури, къде що е видяла глава на страницата (примерно), веднага се е заела да направи и тялото. Идеи как да се справя?

Общи условия

Активация на акаунт