Ходене по свирката на роднини!

• 3 647
  • 35
  •   1
Отговори
# 15

Понеже искаш съвет, моят е следният: да бъдете по-малко егоисти и даже сами да предлагате на хора, които са във вашата посока да ги закарате, или поне да ги оставите някъде по-близо до тях.  Все пак предполагам, че тези събирания завършват късно през нощта и няма градски транспорт.

# 16
Arizona,събиранията не завършват късно през нощта,а към 22-23ч.-сама разбираш,че си има градски транспорт.И по принцип бих предложила,но винаги ме изпреварват да се самопоканят...и мъжът ми щом забеляза наглостта им чак,а той по принцип е много услужлив и търпелив.Да ти отказват в лицето и ти пак да си настояваш,aми не го разбирам това наистина.

# 17
Освен да ти препоръчвам на такива сбирки да удряш още по няколко докато се намоташ и после ще ти е все едно кой накъде ще караш!От роднини за жалост оттърване няма Confused
От дебелокожи муфтаджии пък съвсем.Имам и от двата типа Mr. Green

# 18
  • София /Абсурдистан
Ограничи контактите с неприятни за теб хора, друг начин няма.

# 19
 Седем години карам колеги с колата от работа ,понеже е на 5 км. от града.И то при положение, че си има навреме транспорт. Да , ама те искат удобно, с климатик... В края на краищата аз съм си преценила ,че мога да се движа така , но ми писва като се нафрашкат отзад 4 дебелани и не ги интересува ,че може и да ме глобят. Един единствен път се наложи да се прибираме с такси и как пък един не каза да не се бъркам за 40ст. , а си траят. Не ,че не искам да си платя стотинките, но е смешно.Седем години едни и същи хора карам.Аман от сметкаджии.

# 20
О, няма отърване от такива. Варианта е да ходите без колата или да забравите нещо голямо на задната седалка с обяснението, че или сте го приготвили, защото ще ви трябва рано на другата сутрин или (ако не е много късно, разбира се) че след събитието ще го носите някъде. И естествено казването в прав текст също е вариант. Примерно аз на твое място щях директно да си кажа: "няма проблем да ви закараме, елате в еди-колко си часа пред блока и после ви оставяме пак там".

# 21
И аз се чувствам така, използвана. Не ми е заради друго, но като имат нужда от теб се мазнят, а за поводи и нужда те забравят.

# 22
  • София
Да ти кажа, това, че ще си тръгнеш с такси не е гаранция. Я колко пъти са ми натирсали някоя леля да "хвърля" на път към нас, в друг квартал, естествено. Ако е стар човек - сама предлагам, но всичко е в начина на самопокана и в честотата...В нашата компания се разкарваме един-друг без да го правим на въпрос, но пак винаги има един, дето не си сипва бензин и си пийва.  Laughing Нали има на разположение шофьори? Ама го търпим, нали сме приятелчета.

# 23
всички (най-вече ако са роднини)ни използват за безплатно такси!

От тези всички си избери този, който ти е най-малко неприятен и вземи него, а за пред другите използвай обяснението, че ще караш еди-кой си и затова няма място за тях.

Другия вариант е да спираш колата до друг блок да не би някой да я види и да казваш че сте дошли без кола.

Joy

# 24
А-а без тия. Мога да взема някой само ако ми е по пътя, и то от някой спирка по пътя, не разбира се като личен шофьор от тях да си ги возя. Обичам да съм точна на срещи и събирания, обаче за де не ми се качват на главата винаги закъснявам, така че няма много желаещи да ги взимаме с нас. На връщане винаги измислям нещо от сорта, че ще минавам през някой магазин, или само ако са ми на път, така че общо взето не искам да ме занимават.

# 25
Вариант първи - ходете без колата...
Вариант втори - отказвайте... ако можете...
Вариант трети - по-брутален - някой път забравете да минете да вземете въпросния роднина, накарайте го да почака малко... ако ви се обади да пита къде сте че не идвате - "Имахме малко работа еди-къде си и дойдохме направо...", "съвсем изключихме..." и подобни такива... или "имаше голямо задръстване във вашата посока и решихме че ще закъснеем много ако дойдем да ви вземем..." (това може дори ти да се обадиш и да кажеш: "обаждам се да не ни чакате..." - за да не е толкова брутално ако са ви чакали известно време и те звъннат...)

Ей такива разни неща измисляй и след време ще се откажат...особенно ако използваш третия вариант...

# 26
сами сте си виновни .... като не можете да отказвате, така е....

# 27

Едно от най-важните умения на човек е да казва "НЕ". В противен случай, ще си вечно прецакания, неразбрания, използвания...Не можеш да се дистанцираш от цял свят, а никой не може да подозира на теб какво ти е и колко си благоразположен.
Когато нещо не ми е кеф, си го казвам директно. Ако смятам че някой нахалства, директно си му го казвам. Подобни неща не могат да ме впечатлят чак пък и до степен че да отварям тема във форум. Една мацка наскоро каза че ксения имала проблем с изказванията. Laughing Ксения няма никакъв проблем. Проблеми имат обикновено тези които си трайкат и насъбират обида.

# 28

Едно от най-важните умения на човек е да казва "НЕ".
В повечето случаи не съм съгласна с теб, но този път си абсолютно права.
Наистина едно от най-важните умения е човек да се научи да казва "НЕ".
Нямате представа колко проблеми просто се стопяват, ако се научите да го правите.
Аз успях много късно и с много усилия, но искрено ви препоръчвам да се опитате да го направите.

Простете за спама.

# 29
Момичета,мерси за отговорите!Направих си съответните изводи и за хората около мен и за мен самата.Бързо паля,но лесно ми минава.Относно отказването,не знам,но от вътре ми е заложено това.Не мога да реагирам на момента,а след това ми хрумват хиляди неща какво съм могла да кажа.Може би и аз прекалено се разпалих за тази случка,а сега като си премислям нещата,ами...все някога и на мен може да ми се наложи да помоля за услуга съответната роднина.

Общи условия

Активация на акаунт