"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-3

• 79 530
  • 904
  •   1
Отговори
# 480
Отдавна не съм се включвала тук.
Да се похваля, с любезното съдействие на Людмил скоро ще се сдобивам със Easy Green sprouter, ще трябва да започна да се образовам за технологията на кълнене. А и ще имаме целогодишно нещо свежо и органик, много съм доволна. Планирам и да си заформя малка био градина на вилата, детето скоро ще има нужди от зеленчуци и се надявам поне част от тях да успея да набавям от там, та сега се образовам по чисто аграрни и земеделски въпроси  Laughing.
За играчките, както писах назад в темата - купих на Дани 2 играчки от плат от pretty things
Не мога да кажа, че му допадат особено, иска да си играе само с някакви боклуци - да лапа хартии или найлонови опаковки  Confused, разнообразявам го с разни кухненски пособия - дървени лъжици и т.н. Пластмасови играчки и аз съм предупредила, че не използваме, така че не ни подаряват.

Искам да питам какво ползвате като алтернатива на омекотител? Пробвам със сода бикарбонат, но така и си остава в отделението, просто не се разтваря, с оцетът пък не виждам някакво омекотяване.
Иначе от препаратите имам точно 2 на Frosch и ми стигат - единия е универсален - мирише на оцет и нищо повече, върши работа, имам и още един за банята, който също не е много миризлив и чисти добре, само се чудя дали Frosch са достатъчно пречистени. Ecover откровено са ми скъпички.

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 01:00 от Lauren

# 481
Искам да питам какво ползвате като алтернатива на омекотител? Пробвам със сода бикарбонат, но така и си остава в отделението, просто не се разтваря, с оцетът пък не виждам някакво омекотяване.
Аз последния път разтворих содата в малко топла водичка и така го сипах в отделението за омекотител. Капнах и 2-3 капки етерично масло от портокал и останах доволна Peace

# 482
Вечи Simple Smile аз познавам германци, които си карат Мерцедесите с олио от ресторанта  Peace Много са яки  Mr. Green
това е био дизел И в България се продава и произвежда. Олиото се изкупува предимно от Гърция и Италия, защото там се събира отделно. В цяла Европа май е забранено да се изхвърля в канализацията.

# 483
за цяла Европа май е забранено да се изхвърля в канализацията.
                        За Европа не знам, но в България е забранено  Peace.

# 484
A алтернатива предлагат ли? За онова олио, когато веднъж годишно пържа риба, и вони, и от общината ти теглят една майна (както се случи с мен преди 10тина години, когато се обадих да питам за мазнината от фритюрника).

# 485
Lauren, нищо не ползвам за омекотяване поне от 3 години. Мъжът ми въздъхна дълбоко от облекчение след 2-3- годишно използване на омекотител. Каза че не си чувствал дрехите нормално, за кърпите и чаршафите да не говорим  Laughing. Гони го носталгия по шкурещите хавлиени кърпи  Mr. Green.
По повод изхвърлянето на мазнини от домакинството и аз за алтернатива се замислих. На времето баба ми събираше в една много голяма тенджера и правеше сапун  Grinning. Ние пък сега попиваме с домакинска хартия и така я изхвърляме, но много хартия заминава понякога. Нещо ми се струва че бях чела в първите теми за изсипването в пясък, нещо като собствено депо, но не съм сигурна.

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 19:10 от chiges

# 486
Честноказано- за първи път чувам,че в Бълария е забранено. Може би защото не съм видяла алтернатива и затова. В Италия съм виждала всеки блок да си има нещо като цистерна и там всички си изхвърлят мазнината от фритюрници и тигани. И на определен период от време, минава една фирма и ги събира. Взима старивт контейнер-оставя нов.

# 487
Събирайте ми мазнина-аз храня котки и кучета. Laughing

# 488
Аз по едно време събирах мазнината в шише, но после като нямам какво да я правя пак на боклука я хвърлях. Хубаво ще е да има някаква алтернатива, аз също не бях чувала, че е забранено.

# 489
ето това нещо видях наскоро като алтернатива на омекотител за пране - топки, които се слагат в сушилнята (за тези, които използват). идеята е, че топките отделят дрехите една от друга, за да изсъхнат по-бързо и едновременно с това ги омекотяват. не съм пробвала, но пък изчетох разни не толкова добри ревюта за тях, та се замислих. в момента не използвам нищо и изобщо не ми пречи.

мисля, че бях чела някъде, че препържената мазнина в канализацията е най-вредна за рибите - предизвиква стерилитет.

# 490
Събирайте ми мазнина-аз храня котки и кучета. Laughing
Ako идваш да си я взимаш, ще ти я събирам Laughing

# 491
A алтернатива предлагат ли? За онова олио, когато веднъж годишно пържа риба, и вони, и от общината ти теглят една майна (както се случи с мен преди 10тина години, когато се обадих да питам за мазнината от фритюрника).
                        Принципно трябва да се изхвърля в добре затворен буркан или шише - оставя се до контейнера с общия боклук. Мотае ми се нещо из главата, че трябваше да е стъклен, но не съм сигурна правилно ли си спомням... Иначе може да се продаде, да се ползва за направата на домашен сапун и разни други такива. Забранено е също поливането и миенето на коли с питейна вода. Забранено е изхвърлянето на строителни отпадъци в общия боклук, а също и на кутии от бои и разни други такива химии. Абе много неща има забранени, но е малко като спирането 5 метра преди пешеходна пътека  Rolling Eyes.

# 492
Омекотител не ползвам никакъв. Много са си добре дрехите, не съм забелязала нужда от омекотяване.

Фритюрник нямам, но не го бях чувала това за мазнината. Наистина има толкова забранени неща, на които никой не обръща внимание, нито някой следи за спазването им. Нито пък някой се е наел да информира хората  Tired

# 493
искам да си доставя от чужбина Индийски орехчета за пране
Отдавна не съм се включвала тук.
Да се похваля, с любезното съдействие на Людмил скоро ще се сдобивам със Easy Green sprouter, ще трябва да започна да се образовам за технологията на кълнене.
Какво е това Easy Green sprouter? Търся си нещо за да слагам кълновете и въобще се чудя как да си гледам кълнове, но за сега като че ли ме домързява...

# 494
smurfette, провери в Ибей - гледай да е някой от европейските, защото вече доставят до България и пощенските разходи не са високи. Има в пакети по 500 гр и 1 кг. 

Общи условия

Активация на акаунт