"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-3

• 79 137
  • 904
  •   1
Отговори
# 180
прочетох внимателно линка,който си дала,но продължавам да твърдя,че е смешно.3-4-5 инсталации в цялата страна за преработка на разделно събраните отпадъци...е,ми... Naughty
а сега софийските,къде последно ги возят?силистра?сибир?риеш дупка,хвърляш отпадъците.зариваш с пясък.европейско ,нали?
и въобще не ми се спори.бляагодаря,че научих нещо ново.
не вярвам сепарираните отгпадъци от нашия град да пътуват до гара искър.
и въобще докато има тези сивите големи кошове,не ми се слуша за екология в България.
боклука в нормалните държави се РЕЦИКЛИРА ЦЕЛИЯ!
има органичен боклук,с който после можеш да си ториш зеленчуковата градина.
и въобще не съм убедена,че тия от организациите с екологични имена тайно не изгарят боклуците,за да имитират дейност.
и това,че внасяли боклуци от чужбина,просто нямам думи hahaha

# 181
има органичен боклук,с който после можеш да си ториш зеленчуковата градина.

Общ и органичен, който може да отиде на компоста / в случай, че имаш къща с градинка примерно Wink/ са две различни неща.
 С общия не можеш да ториш.
Казвала съм го и друг път, много ме боли, че трябва да хвърлям органични отпадъци в общия боклук, но засега това е положението.  След н години като си купя къща с градина, ще си спретна компостер. Peace

# 182
Правсте сте няма да спорим

Всеки сам създава децата си и сам решава как да ги възпитава

Всеки сама решаваш дали ще научиш детето си на това на което във Всички развити страни учат децата си: Да ценят и пазят природата

ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ НАС САМИТЕ, НЕ ОТ НЯКОЙ ДРУГ

# 183
Казвала съм го и друг път, много ме боли, че трябва да хвърлям органични отпадъци в общия боклук, но засега това е положението.  След н години като си купя къща с градина, ще си спретна компостер. Peace
Абе аз това с компостера не го схванах-в нашата градина си имаме торна купчина и просто си торим с боклука от предишната година.Става дума само за хранителни отпадъци,а другите биологични ги горим и пак торим с  пепелта.

# 184
Абе аз това с компостера не го схванах-в нашата градина си имаме торна купчина и просто си торим с боклука от предишната година.Става дума само за хранителни отпадъци,а другите биологични ги горим и пак торим с  пепелта.

Кое не си схванала  newsm78. Сега аз пък не схванах.. Joy Органичните отпадъци не мога да ги хвърлям пред блока. Дори да имам компостер, къде да го сложа?! Confused

# 185
# 186
Здравейте, съвсем от скоро съм на зелена вълна, но бебетата променят толкова много...Simple Smile
Та моля за съвет - моето бебе плувец използва ваната, която се ползва и от други и бих искала да я почиствам по природен начин, но пък и да съм сигурна, че Боян плува в чисти води. Какво ще ми препоръчате?
В информацията, в началото на темата, видях препоръка за вода и оцет, но дали ще е достатъчно?
Благодаря  bouquet

# 187
Според мен оцет и вода е  абсолютно достатъчно, може и сода бикарбонат тя също е безвредна. Само плакни добре.

Това ме подсети да попитам, някой знае ли екологичен начин на отпушване на канала.
Мивката ми се запушва постоянно, почти всеки месец, но не искам да ползвам препаратите които продават. Като ги пусна и мирише на отрова, а да не говорим какво става после с водата и почвата. Понякога я отпушвам с дълга тел, но нещо ме е страх да не пробия старите тръби.

# 188
За отпушване на канали - в канала се изсипва 1 чаша сода за хляб, след което се излива 1 чаша оцет. Резултатът - бурна реакция от вида „фъссссс“. Когато звуците стихнат (след около 10 - 15 минути), се излива гореща вода. Ако се налага, можеш да повториш процедурата.
от тук

# 189
                     Откакто се къпя с утайка от кафе не ми се е запушвал канал... И понеже отдавна не съм го правила, наскоро забелязах че водата започва да не се оттича добре. Сипах известно количество утайка и полях с вода. Сега пак е ок. Но са ми лични наблюдения, не гарантирам, че работи винаги.

# 190
Наскоро попаднах на тези продукти. Казват, че са 99% биоразградими, и на 3 принципа: водна основа, ензимна или бактериална основа. Мисля да ги пробвам, че напоследък само с лимонтозу и сода работя.

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 14:00 от Сребърен облак

# 191
Айде и аз да ви следя - много сте ми полезни  Peace

# 192
# 193
За отпушване на канали - в канала се изсипва 1 чаша сода за хляб, след което се излива 1 чаша оцет. Резултатът - бурна реакция от вида „фъссссс“. Когато звуците стихнат (след около 10 - 15 минути), се излива гореща вода. Ако се налага, можеш да повториш процедурата.
от тук

Изчетох съветите, и да добавя един от мен - в хладилника, срещу неприятни миризми, се слага чашка, пълна с прясно смляно кафе (това като алтенатива на содата).

# 194
Здравейте аз преди следях темата но от отдавна не получавам по мейла че някой е писал в темата, днес си рекох да проверя и какво изписали сте доста. А баба ми си купи една книга от рейдър дайджест( незнам дали се пише така), която е все със такива съвети. Заглавеиято и беше Съветите на баба и в наши дни. И там имаше за отпушване на канали нещо та може да видя. Много е интересна книгата.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт