Игли и прежди аз обичам - ПЛЕТАЧКА вече се наричам! - 22

• 46 775
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
Знаете ли колко лесно се разплита, а ?  Crazy Crazy Crazy

# 106
ами да,лесно се разплита,и аз знам ,че е така....след като няма кой да ми отговоир на въпорса - разплитам яко... Sunglasses

# 107
Благодаря ви! Обнадеждихте ме. Сега мога и да захвана някоя чанта, но пък вече им свършва сезона. Като настанат дъждове и снегове няма да са много подходящи.

# 108
Tuly,мила, аз не съм пишман плетачка..На една кука едва сега се уча , НО на две куки свивам  за ръкав 3-2-1-1  Rolling Eyesне знам дали ме разбиращ, а за една кука, еми няма как, това е начина,  Winkразплиташ , плетеш, докато стане някак си ....

# 109

tuly, аз плета всичко на око. Всичко зависи от плетката. Всеки път е различно.

Не може само да се плете, трябва и да се разплита. Аз ви показвам какво съм оплела, но ако знаете колко съм разплела за да се получи тази форма и вид. Никой не може да ти каже, на твойта плетка, с твойта прежда, с твойта кука, с твоят маниер на плетене, с твоя размер, как трябва да стане.

Ако те затрудняват ръкавните извивки, прави ги с паднал ръкав. После, като им хванеш чалъма ще видиш, че няма нищо сложно. Реглан ръкавите също не са сложни. Но се хвани и плети-разплитай докато не издокараш един и не го разбереш.

Така е като се прави първата дреха. Ако бяхме цех и правим по 50 бр. от модел, щеше да видиш огромната разлика между времето за оплитане на първата дреха и времето за оплитане на втората или на петдесетата. Огромна разлика. Щото докато напаснеш модела с преждата и ръката ти, всичко е на принципа проба-грешка.

Аз за 10-ти път развалям едно елементче, дето се опитвам да го хвана по снимка. Ама няма да се дам.   Grinning

# 110
Благодаря ви! Обнадеждихте ме. Сега мога и да захвана някоя чанта, но пък вече им свършва сезона. Като настанат дъждове и снегове няма да са много подходящи.
да ти кажа аз точно за есента съм си харесала да си плета тази голямата чанта от снимката с анджелина джоли - мисля да е от по-дебела прежда, за да изглежда по-зимна  newsm78 вярно е обаче, че не е добре да се мокри от дъжд и подобни  Rolling Eyes затова на всяка плетачка по един автомобил и никакво ходене пеша през зимата  Crazy за да си носим плетените чанти  Joy

# 111
Вече имам снимки.
Това е една шапка, която плетох още през юни, но чак сега показвам.
http://media.snimka.bg/0317/006888767-big.jpg
Детско пончо
http://media.snimka.bg/0317/006888768-big.jpg
... и шапка към него
http://media.snimka.bg/0317/006888870-big.jpg
Комплект шапка и шал за зимата
http://media.snimka.bg/0317/006888771-big.jpg
Блузата, за която ви говоря от пролетта. Чакаше да бъде сглобена.
http://media.snimka.bg/0317/006888862-big.jpg

И за кратко - рокличка за едно близко момиченце. Не помня дали я показвах. Гледайте бързо, че след 1 час я трия.
http://media.snimka.bg/0317/006889120-big.jpg

# 112
steisi, тази бялата блуза е .... уау   bouquet
не мога само да разбера като пончо ли е, или с широки ръкави  newsm78 но общото впечатление е страшно  Peace

# 113
Стейси, страхотни неща си направила, браво!!!Можеш ли да споделиш как се плете шапка на една кука? newsm78  bouquet

# 114
Стейси,извинявай за въпроса,ама защо ще триеш?

Ето и аз да се похваля с последната завършена блузка за дъщеря ми.Не е кой знае какво,ама на мен си ми е гордост,все пак съм само от няколко месеца плетачка.На една кука не мога добре да плета и затова не мога да се престраша и да захване нещо,само с възхищение гледам вашите творения!!!!!

# 115
mamaYanni, много ми харесва блузката   bouquet отново потвърждение,  че за момичета могат да се изплетат невероятни неща  Grinning аз на моя момък само жилетки съм му плела  Wink пробвай се и на една кука, не е трудно, пък и лесно се разплита  Laughing и така на принципа проба-грешка ще се научиш за нула време  Grinning и аз не съм много навътре в материята, не плета сложнотии, но с подходяща декорация могат да се направят чудни неща Peace

# 116
стейси, точно тази рокличка дето ще я триеш, е бижу!
бялата блуза и аз много не я схванах, ако имаш още снимки от друг ъгъл, дай.  А също на синьочервения комплект с шал - как е плетено, дюс ли?

# 117
и да попитам нещо - как плетете дрехи на 1 кука,с кройка или кака...ще ми се да оплета една жилетка на 1 кука за малка госпожица от свързани мотиви,както и нещо,подобно на показаното от летяща за братовчедките й...но не мога да преценя размери,а и в процеса на плетене все ми се набръчква и нагърчва... Sad първо пробвах да оплета рокличка,но не преценявам нещо пък ширината,кога да я разширя и с колко точно...
А за жилетката - меря със сантиметър по една жилетка на детето и така се водя за размера на плетивото,което трябва да постигна и аз...но нещо не ми се получава...Споделете ,моля ви, как плетете вие А и много се обърквам с тези свивки за ръкавите...все не ги преценявам точно  /нещо не ми е седмица на плетенето/

Аз не че съм плела много такива работи, но както е казала Летящата- няма формула.
На каката болерото мерих по блуза(един вид кройка) за да преценя къде колко да свия и колко да е широко. Без разплитане не става  Peace. Сега плета една жилетчица на малката пак по същия начин. До сега не съм плела нещо със свързани мотиви, макарче са ми мерак, но след работата, която ми се отваря едва ли ще стане скоро факт...
Велкрото, което обсъждате ми се струва, че ще стои грубичко и няма да е подходящо за по- мека прежда- имайте го в предвид. А и ако го лепнета на плетена част без да искате, плетката ще стане.... Sick Най- доброто решение според мен си е ципа.
Стейси, супер са ти плетивата! И аз съм фен на бялата блуза, която ми прилича на пончо със свързани крилца  Mr. Green
mamaYanni, много добре се е получила блузката!

# 118
Благодаря за похвалите! Много е вдъхновяващо!  Hug  bouquet
Бялата блуза със странната кройка е съшита от петоъгълници. Плетат се 4 петоъгълника. Едната им страна оформя деколтето. Съседните на нея две страни стоят като реглан ръкав. Долните две страни образуват заострената част в долния край, които `и придават вид на пончо. Такава съм плела и преди, детски размер. Дори в една фотосесия участва на Летящата крава, но не предизвика интерес, нямах поръчки. Може би от тази снимка ще стане по-ясно монтирането на елементите. Ето я:
http://images24.snimka.bg/005461303-big.jpg
Накрая пришивам леко отдолу при ръкавите, на около 1/4 от общата дължина на страната на петоъгълника.
Рокмама, шапките ги започвам на 6 синджирчета. На следващия ред върху тях плета 12 високи пълнежа, а на 2.ред - 24 високи пълнежа. От всеки следващ ред наддавам последователно по 1 в.п. на всяка 2-ра бр., после - на всяка 3-та бр. и т.н. докато шапката достигне желаната широчина. Тогава спирам да наддавам и плета вертикалната част от високи пълнежи. За периферията наддавам във всеки висок пълнеж по 2 ниски пълнежа. Върху тях плета още няколко реда до желаната ширина на периферията и шапката е готова.
Мама Яни, блузката е прекрасна и аз се възхищавам от нея! Ти също се направила нещо чудесно и като плетка, и като цветова комбинация.  Hug
Снимката на кръщелницата мисля да изтрия, защото не съм питала майката за разрешение да показвам дъщеря `и из форума, а тя също чете тук. Не на всекиго е приятно. Аз лично не показвам сина си - от съображения за сигурност, а и за да пазя някаква анонимност. Затова сме си написали и тези прякори като партизанки, а не се регистрираме с име и фамилия.
А рокличката съм качила в албума си. Може и да съм я показвала вече. Ето я:
http://images26.snimka.bg/006116356-big.jpg
Но сте прави, че впечатлението е съвсем друго, когато е облечена.
Тити, шалът е дюс, да. Само високи пълнежи с едно поръбване допълнително по края с безброй ниски пълнежи, които му придават този къдрав вид.

# 119
Steisi , много е красива и тази лилавата блуза с петоъгълниците. Бялата също. Браво на теб!  bouquet
mamaYanni , блузката е много нежна и ти явно си добра в плетенето  bouquet
Аз също от известно време се чудя, дали да не опитам да заплета рокличка за каката, като горната част е такова кръгло деколте, да я заплета от вратлето и там да е с някакви мотиви, които да свържа, а надолу ще трябва да измисля някаква плетка, която да ми позволи да наддавам неограничено, че сме с претенции роклята да се върти...

Общи условия

Активация на акаунт