АВГУСТ месец щом настане, всяка от нас мама ще стане

• 16 554
  • 285
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Привет и от мен! Честито на всички обебили се на скоро мами  Hug   ylinfant
Честито и на тези, които вече са си в къщи   bouquet Нека малките бебчета са послушни, да хапват, да спят и да пълнят пампитата  Laughing
И аз още съм 2 в 1, макар че съм повече от четящите мами. Нямам търпение вече да родя. Тия дни и настроение нямам, едно такова ми е тъпо  Tired Утре ще ходя при моя доктор в болницата да види какво е положението, ще се ражда ли скоро. Гледам доста от вас си стигнаха термина. Босилек не съм пила още  Laughing, но малко кекс започнах да опитвам, но без резултат  Crazy. Остават ми стълбите да пробвам  Wink
Лек ден ви пожелавам и дано днес имаме бебета, все пак датата хич не е лоша  Peace

# 226
Някой има ли информация за Деси, не е влизала от 22 юли, когато затръгва за болницата Thinking
Дано всичко е наред Peace

# 227
Еха, изчетох, ама да си призная малко по-диагонал Simple Smile

От вчера не бях влизала и какви спорове само...

Една силна преградка за завърналите се мами с бебоци и дано малчуганите да се хранят добре!

Аз вчера бях при едно 11 месечно бебе - много сладко и дебело, неговата мама ми каза, че в началото, като кърмела много са я боляли зърната, били и много разранени, но не трябва да се отчайваме, тя се е мазала 3 дена с Гармастан и минало. Така че мами КУРАЖ и никакви слабости...децата трябва да си ги кърмим.

Много успех на мамите вече навлезли в дните около термин и наистина малко силна вяра пожелавам на Кинли, тя вярно много май изкара в тази болница!!

Ние сме добре и скоро май няма да се срещаме с беб! Няма индикации

Някой ходи ли на лекцията вчера, нещо интересно?

bouquet

# 228
Да се обадя и аз - не съм родила.Само чета ,нещо ми е едно никакво и затова не пиша!

# 229
Да се включа най-сетне и аз да се похваля. На 30.07 в 8.30часа сутринта се роди нашето момченце - Борислав. Тежеше 3300гр. след раждането и пак толкова преди да ни изпишат. Вече сме си у дома и се гледаме. Много е лаком. Понякога имам чувството, че докато суче мога да го пусна и да стана, а той ще си увисне и ще продължи да си суче.  Joy

# 230
Да се включа най-сетне и аз да се похваля. На 30.07 в 8.30часа сутринта се роди нашето момченце - Борислав. Тежеше 3300гр. след раждането и пак толкова преди да ни изпишат. Вече сме си у дома и се гледаме. Много е лаком. Понякога имам чувството, че докато суче мога да го пусна и да стана, а той ще си увисне и ще продължи да си суче.  Joy

bouquet добре дошла, голяма си свежарка, продължавайте така да се храните   bouquet

# 231
До вчера не бях толкова свежа, но малкия има силата да ме накара да се усмихна колкото и да ми е тежко. Ядосана или не - щом погледна бебчо и грейвам като слънце  Party

# 232
  • Лондон
Може би някой ден, за второто, нещата ще са различни. А може и да не са. Но тогава се надявам да имам възможност да ида да родя другаде.

Аз пък се надявам на обратното... и наличието на хора като теб в системата (и в държавата въобще) ме кара да съм по-скоро оптимист по въпроса.  Едва ли ще се оправи цялата система изведнъж, но поне ще се появят места, където е различно. И хора като теб ще ги направят тези места. Като се чуе за тях,  като почне да се говори и пише за 'другия начин', и да предпочитат вас пациентите, и медиите, а и хората, които финансират нови проекти - ще се замислят и другите, и искат, не искат ще се променят поне малко и те... В Европа точно тези неща се ценят и поощряват, а нали уж натам сме тръгнали...  

Малко лесно излизаш от дзена обаче и сякаш почваш да се оправдаваш за това, което правиш, когато някой те 'бодне' дори и леко.  На прав път си и наистина 'трябва да се мисли, да се говори, да се поема инциатива, за да се оправят нещата'.  Евала, че го правиш! И слава богу, че има още в тази страна такива като теб.  Бъди сигурна, че правиш правилното нещо - не се съмнявай в това!  Peace

Хубаво е, че новите мами почнаха да се завръщат една по една Hug... Разказвайте повече!

malkabubi, на феята е Борислав... имаш още шанс за първия Борис.  Wink

Французойките нещо ми се губят напоследък... Да се отчетат s'il vous plaît!

П.С. Аз при Юлките четох един разказ за 'водно' раждане при др. Григорова, което просто ме ужаси...  Още повече ме потресе коментара на родилката след това...

# 233
Честит Борислав на морската фея!  Hug
Да ти е жив и здрав и все така да си хапва добре, за да расте здраво и усмихнато дете!  Hug

# 234
Честит Борислав на мама морска фея!   Flutter
аз днес ходих на контролен преглед и да ми махнат възелчето и водонепромокаемата лепенка. възелчето обаче не ми махнаха, защото още не се разградило добре, само ми смениха лепенката и ще ида отново другия петък. взехме бебчо с нас, защото сестра ми я е страх да остава сама с него  Crazy , довечера обмислям да излезем с количката, ако коша и изсъхне, макар че лекарката каза да изчакаме да стане на 14 дни. Simple Smile

# 235
Благодаря за поздравите. За жалост не мога да кача снимки сега, но и това ще направя. А щях да забравя да кажа, че на малкия му падна и пъпчето вече. С таткото обмисляме къде да го хвърлим

# 236

и аз искам да се намеся в големия спор за лекарите Mr. Green много ме е шубе от сценария който Котката описа, защото няма как да се защитя, не съм достатъчно наясно за да споря в родилното до последно а и как ще съм сигурна, че в случая наистина съм права. мислех да я питам- как да се предпазя от него, но осъзнавам, че няма как. ще слушам тялото си и се надявам да разпозная неговите сигнали. но съм 100% съгласна, че в Бг лекарите МРАЗЯТ ДА ОБЯСНЯВАТ и се държат недостойно с пацините, разбира се че не са всички такива, но това е един такъв манталитет нашенски, че доктора знае най-добре. правото на пациента на бъде информиран какво ще му правят изобщо не се зачита, за избор да не говорим...
ЕТО ЗАТОВА И АЗ КАТО БРИТ ИСКАМ ДА КАЖА, ЧЕ МЕН МЕ Е СТРАХ ОТ ЛЕКАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ, НЕ ОТ НЕЩО ДРУГО-ОТ ТЯХ

Ето за това говорех вчера  Peace Буби ето ти мила и други сценарии, за да не се шашкаш http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=319760.0 и виж колко поста има с благодарности към израждащите екипи, погледни и резултатите от анкетата до момента, малко форумна статистика Simple Smile  Peace Мога да ти пусна и още доста подобни теми Wink
   Ако подходиш с негативизъм към даден човек, той ще отвърне със същото. Да и аз съм попадала на идиоти и такива има не само сред лекарите, а във всички области и не само в България, а и в другите страни. А лекарите са хората на които поверяваме здравето и живота си, и все си мисля че не е редно да ги оплюваме тотално. И последен въпрос имам, след което млъквам: Колко от нас на работните си места са постоянно, еждневно, ежечасно и ежеминутно любезни и усмихнати, ккакто с колегите, така и с клиентите си ?
  Аз повече няма да споря. Няма смисъл  Peace
  Хайде със здраве и лек ден   bouquet

Последна редакция: пт, 08 авг 2008, 13:38 от Asija

# 237
Благодаря за поздравите. За жалост не мога да кача снимки сега, но и това ще направя. А щях да забравя да кажа, че на малкия му падна и пъпчето вече. С таткото обмисляме къде да го хвърлим
честито ти мьжле миличка, много радост да ви носи. и моята беба от снощи вече е на гьрда и  тя като твоя не пуска гьрдата, а каквато е мьничка чак главичката и се закрива Joy нашия татко искал да хварли пьпа, на Ролан Гарос, че тенисистка да ставала, ако имахме момче 100 процента футболист,м ччче цялото семеиство са футболисти  Joy , но не ги угря кьсмета, особенно дядото, с две момичета се сдобиха. И сега как им се радва, че в семеиството само момчета са се раждали.
момичета какви бяха тези спорове, тези ччччччудеса, недеите се хабите, трябва да имате сили  Joy, а онова подобие на нещо , Вибратора до ходи да пере и да не се занимава че  #2gunfire #Cussing out то такива комплекси са я налегнали, че такова чудо досега не бях срещала. от такива злобни хорица сме на тоя ред  Joy хаиде и аз почнах
успехчета на всички раждащи и очакващи днес
добре дошли на СТЕЛА И ПОПИ  newsm51

Последна редакция: пт, 08 авг 2008, 13:47 от shiiila

# 238
  • Лондон
И последен въпрос имам, след което млъквам: Колко от нас на работните си места са постоянно, еждневно, ежечасно и ежеминутно любезни и усмихнати, както с колегите, така и с клиентите си ?

Аз съм... Нямам избор. Ако не съм - първият път ще ми направят забележка, а на втория - просто ще ме уволнят. Освен това съм 'шефка' на разни индивиди -  при тях е на същия принцип.  Трябва и с тях да се държа любезно - иначе се оплакват на по-високо ниво  - дори могат да ме осъдят ако ги обидя по някакъв начин свързан с възрастта, пола, произхода, религията им или пък сексуалната им ориентация.  В замяна очаквам и с мен да се държат така - навсякъде където ходя и всички, с които общувам... иначе се оплаквам - където, както и на когото трябва  Wink

Ако съм клиентка и са се държали не достатъчно добре с мен - очаквам намаление, частично обезщетение или безплатна услуга.  И в повечето случаи го получавам.

# 239
malkabubi, на феята е Борислав... имаш още шанс за първия Борис.  Wink
хехе Борис е на Синдерела  Mr. Green иначе мерси за загрижеността:) ама нека да има и Борисовци и Бориславовци по много важното е да се раждат  Mr. Green Mr. Green
ама явно жегата ги плаши горките бебета, сигурно си викат " къде съм тръгнал в тая жега, да не съм луд?!?! това глобално затопляне ще ме довърши" Mr. Green

ПП не мога да не отбележа броя на спешните секциа в анкетата. кой прав кой крив - не знам, обаче ако след цялата ми супер ок бременност без никви сериозни драми, и след като съм се навила да преживея всичко естествено ми направят "спешно секцио" по не много основателни причини или поради техни действия  #Cussing out е, това би било голяма травма, защото влизаш подготвен да се напъваш и да изкараш малкия човек, след няколко часа мъки те срежат... Sick
всяка вечер като си легна и се моля горещо да ме подмине този лош късмет  Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: пт, 08 авг 2008, 14:27 от malkabubi

Общи условия

Активация на акаунт