Трудно проговарящи деца!

• 227 131
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
Моята ситуация е почти като при Дани, но с изкючение на запека. Искам да попитам nnnnina, когато споменава СИД във връзка с този проблем ли е?

Дани, аз ако бях на твое място, веднага щях да намеря логопед, който да желае да работи с детето. Щях да намеря логопед, който да ми покаже как да работя с детето, да ми даде идеи за подобряване на финната моторика и разни други упражнения. Щях да го запиша на градина и да говоря с логопедите към градината, дали не биха започнали да се занимават с него още от 1- ва група.

Тото, моля те, недей да лепваш на всички деца в темата веднага изоставане на общо ниво. Нито е достоверно, нито помага.

# 241
Никога не съм "лепвала" на всички деца в темата каквото и да е. А, на тези, за които съм говорила, самите родители споменават такова "общо" изоставане. За случая на Дани го казах, защото не аз, а логопеда е изпратил детето при невропедиатър и не аз, а невропедиатъра е изписал тези лекарства. Ако на детето му няма нищо мамата едва ли щеше да пише тук. Естествено не съм лекар, но действителността е по-добре да се гледа в очите.

# 242
Ние хроничния запек продължил  близо 4 години излекувахме за 1 седмица...като минахме на БГБК диета...

А за СИД - да, при някои деца късното проговаряне е единствения признак който една майка може да види. Ние примерно потърсихме помощ за първи път когато сина ми беше на 4 години защото почти не говореше.  Embarassed
След обследване се оказа, че детето ми не само има СИД, ами и в една от най-тежките му форми.  #Crazy 2 години и половина по-късно диагнозата премина в PDD-NOS.
Ако някой ми беше казал тези неща когато сина ми беше на 4 години щях да му се изсмея - моето дете си беше и е съвсем като останалите ...просто "трудно проговаряше"

# 243
Деси, има ли някъде писано за тази диета ? Интересува ме, защото малкия също много се мъчи  Cry
А какво значи СИД ? Много съм невежа в медицинската терминолосгия  Blush

# 244
СИД - сензорно интегративната дисфункция. СИД не е заболяване, а състояние. Не се лекува със сиропи или от невролози....
има такава тема - Нина я е посочила. ПРОЧЕТЕТЕ Я.
За диетата - Без Глутен Без Казеин - също има тема. Определено действа по-ефективно и бързо от пиенето на ноотропил  примерно. Диетата не е "За запек" а за контролиране на поведението на децата, говора им и т.н. Много деца са започнали да казват първите си думички след диетата...Разбира се, това не става без логопед, диетата помага на терапиите да са ефективни. При нас реши веднага проблема със запека - още едно доказателство , че по-голяма отрова от кравето мляко за децата няма  #2gunfire Не само пречи на мозъка на децата, ами  и на целия им организъм....
И за двете има много материал на английски /Google/
Много линкове и за двете  има в първия пост от темата за Аутизъм/Аутистичен спектър.

Майчета, едно нещо разберете - дете на 2 години което не прави изречения се нуждае от логопедична терапия ВЕДНАГА! Не от невролози и сиропи! Ако логопед ви каже, че детето е малко за работа - сменете логопеда. Защото просто вече сте закъснели с повече от година с терапията на детето си ......

# 245
Деси, има ли някъде писано за тази диета ? Интересува ме, защото малкия също много се мъчи  Cry
А какво значи СИД ? Много съм невежа в медицинската терминолосгия  Blush

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108366.120

# 246
Благодаря момичета. Това е важна информация за мен   bouquet

# 247
Не съм чела темата,но искам да ви кажа,че моята първа братовчедка е проговорила на 3 год.и 1 месец...мислели са ,че има проблем.Не е така завърши архитектура и винаги е била пълна отличничка,тогавашните психолози са обеснили,че има деца,които докато не са сигурни,че могат да кажат всичко категорично отказват да говорят.Дано е така.Успех на всички тук  bouquet

# 248
Деси, много хубаво го казваш, но какво да направя като заключението на лекарите е, че в момента не се нуждае от логопедична терапия.  Tired ooooh! Стоят и чакат да стане на 4. Не мога да преборя системата. Заминавам за България. Дано там някой ми помогне.

# 249
Това, че е завършила архитектура и е била пълна отличничка  ooooh! Моя син примерно е с АйКю 138 - на 6 години.  Shocked Аз не се съмнявам, че няма да има никакъв проблем с научаването и получаването на 6тици в училище/ако успее да се интегрира/. Но това не му решава емоционалните проблеми. Нито социалните. Нито сензорните. Нито прави света който той вижда по розов.

Martini mama - пиши на лични на Нина - да ти изпрати координати на специалисти в БГ - и там сигурно едно 80% от специалистите на правят терапия на малки деца.... Освен това колко е добра идеята детето ти да има терапия на БГ, ако няма да вижее в БГ незнам. Определено не е добра идея....
Къде си? Може и да успея да ти намеря някаква връзка къде да заведеш детето  по-близко. Не се спирай през нищо - ИМА начини.

# 250
Деси, благодаря ти!   bouquet Аз вече съм говорила с 2 логопедки във Варна, които обещаха да се видят с нас. За терапия е силно да се говори, защото ние ще бъдем само 2 месеца там. Но все пак се надявам да ми дадат насоки или поне да посочат вероятната причина/диагноза. Аз сега само чета за всичко и се побърквам. А от гледна точка на това, че той разбира само български си мисля, че точно в Бг най- лесно ще успеят да работят с него. Иначе като се върнем тук, започваме борбата пак, няма начин.
От тази сутрин почнахме тази диета и ние. Дано да има полза. Praynig

# 251
  • София и там където не се пуши
 Тони и Тото ето за диетата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=338001.0

# 252
Да се запиша при вас,сега чак открих тази тема,ние след 2 седмици сме на аудиограма за слуха,макар,че може би нямаме проблем с него.Ето за нас малко...
сина ми стана на 1 година,10 месеца почти,все още не е проговорил,казва само "маааам","ам","ба" и "ня" и то  трудно според мен,по-лесно му е да контактува с жестове и посочване и ъъъъ-кане,изключително контактен и постоянно търси деца да играе с тях,макар,че те като не го разбират понеже той не говори се одръпват от него.Опитва се да прави някакви звуци,като папу,па,та,няяяяяма и най различни такива,всякаш си говори на някакъв бебешки и неразбираем език за всички,има силен зрителен контакт,тоест усеща емоциите на хората и реагира,ако някой плаче и той се разплаква,ако някой се засмее  и той се изсмива със глас  силно,като имитира смеха,но дотам.Занимавам се с него мисля нормално,говоря му,когато сме на разходка той ми сочи нещо с пръстче и ъъ-ка и аз му обяснявам ,че примерно това е  е мотор,това  е кола,това  е камион,това е ... и така нататък,пеем песни често.Тоест има голям запас от думи и понятия които разбира ,но не може да изговори,изпълнява команди почти на 90 процента.
Съблича се,събува се сам и се опитва да се облече.,храни се нормално и има желание да го прави сам.Реди пъзели дървени на дъска от 6 и 12 елемента,когато го питам какво има на тях и къде ,ги показвас пръст  и казва аааа и аааа и аахахаа(като въодушевен),но нищо повече.Усещам го,че му е много трудно да изговори някакъв звук и да направи дума,въпреки,че знае какво означава самата дума,мисля,че чува,бяхме при специалист,но сега му пускаме и аудиограма  за да се потвърди има ли,няма ли проблем със слуха.
Най интересното е,че към 1,2 месеца казваше и "айде" и "да " и всякаш повече неща отколкото сега.Много сме притеснени,защото той видимо изостава в речта и то най интересно само там,на всички други нива развитието му е на доста добро ниво според педиатърката и нас.
Бих помолила за съвет от логопедите тук,къде да го заведа ако се потвърди на 100 процента ,че всичко е наред със слуха му,какви прегледи да минаваме,какъв може да е проблема да не може да произнася звузи,мъчи се иначе,но не излиза почти никакъв ясен  звук от устата му,само тези 4  думи,които посочих по-горе и те не са толкова чисти като произношение.
Отскоро,като го питам дали ще ми каже тази думичка и му посочвам нещо,той върти глава  отрицателно Confused
От 1 седмица и вече сме изцяло без памперс,ако това има някакво значение свързано с проговарянето,казва си със жетове и като сочи с пръстче към панталонките си.Вкъщи  се обслужва сам с гърнето.
Препоръчайте ми специалисти Rolling Eyes,защото искам ако имаме проблем,да наваксаме възможно най рано като открием проблема и да работим по-него,вместо да вярваме на някой легенди,че много деца проговаряли по-късно  и нямали проблеми

# 253
анаморф ,

Клиниката "Св. Никола" в Александровска болница- тел.  9230375; 9230681, 857 856

# 254
анаморф ,

Клиниката "Св. Никола" в Александровска болница- тел.  9230375; 9230681, 857 856
Meрси Hug и в друга тема ми дадоха телефони само,но към какъв специалист да се насоча,с направление може ли и ако не колко струва прегледа,изобщо все такива важни неща и споделяне на опиткои специалист да търся за такова малко дете,то за телефоните е ясно....
Мерси все пак  Peace

Общи условия

Активация на акаунт