Трудно проговарящи деца!

• 226 982
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
  • София и там където не се пуши
За мен св Наум сега ми беше доста важно, защото моя син е три месеца роден преждевременно с много .... (едвам оцеля с една дума).
Страх ме беше, че може да е нещо остатък от този период, затова да не говори добре - е има изменения в рамките на нормалното.

В св Никола е детска психиатрична клиника - там съм го водила отдавна преди 5-6 години. Казват какво що намират, но при моето дете сбъркаха някои работи (казваха че не познава например цветовете, а той ги познава, казаха, че не бил общителин и това не е вярно). Сега всяка учебна година го обследва психолог в училище и намира, че детето върви напред и това за мен е достатъчно, дори носех в св Наум последното обследване от психолог.

В св Никола биха казали дали намират или не проблем и дават насоки. 

# 421
Преди месец се обаждах в св.Никола, исках да обследват детето, не че не сме ходили при специалисти, дори и извън Варна, и ТЕЛК сме минали, но исках и там. Та ми обясниха, че щом сме от Варна, да си ходим във Варна, имало такава клиника към болница Света Марина, същата била, като тяхната  newsm78.

# 422
  • Русе
Прибрахме се, нищо ново под небето... Детето било здраво, пък аз съм лоша майка и ако си пие Ноотропила във 4 доза от доосегашната и аз се напъна да се позанимая с него, всичко щяло да се оправи. Да бе, сигурно... Интересно ми е с циглетата от гетата по колко часа на ден се занимават майките им че на 2-3 г възраст говорят по 2 езика  newsm78
Нямаме нужда от постъпване и изследвания. Поставена диагноза: моторна дизлалия  Shocked

# 423
Прибрахме се, нищо ново под небето... Детето било здраво, пък аз съм лоша майка и ако си пие Ноотропила във 4 доза от доосегашната и аз се напъна да се позанимая с него, всичко щяло да се оправи. Да бе, сигурно... Интересно ми е с циглетата от гетата по колко часа на ден се занимават майките им че на 2-3 г възраст говорят по 2 езика  newsm78
Нямаме нужда от постъпване и изследвания. Поставена диагноза: моторна дизлалия  Shocked

Е, как така хем нищо му няма, хем поставена диагноза.  Rolling Eyes Нали според тази диагноза трябва да се работи с детето. То е сигурно, че ако не се занимаваш с него, напредък няма да се появи, но нали трябва съответните специалисти (логопед, психолог евентуално) да ти дадат насока, детето да посещава въпросните поне 2 пъти седмично. Да го наблюдават как напредва, на какво да наблягате.
Не отлагай. Намери свестен логопед във вашия град, който работи с малки деца и започвайте.

# 424
  • Русе
Ами това и ще направя днес, ще се поровя да потърся логопеди в Русе. В центъра, в който го водех преди или са отпуски незнам до кога, няма никаква бележка, а всички входове заключени или са се приместили някъде. В сайта им нищо не е отразено, на телефоните никой неотговаря.
Попитах как да се справя с липсата на интерес за учене на нови неща, защото е много лесно да кажеш "вие малко се занимавате с него", отговори ми се "търсете други начини и бъдете по-настоятелна"  Sick Дет се вика "благодаря за помоща"  ooooh!  На сила знам, че мога да взема, но някой ако му хрумне на сила как да дам, моля да се включи  Praynig Прегледах съветите тук на една дама за аланията, дори незнам дали са подобни тези неща, но ще започна с тях. Хайде пожелайте ми успех   bouquet

# 425
Даринка, аз съвсем се обърках с българската терминология : "моторна дислалия" същото ли е като "дисфазия" или друго нещо  newsm78
За примера с циганетата не ми е хрумвало да го давам, но ще взема да се възползвам в скоро време  Laughing

# 426
Даринка, аз съвсем се обърках с българската терминология : "моторна дислалия" същото ли е като "дисфазия" или друго нещо  newsm78
За примера с циганетата не ми е хрумвало да го давам, но ще взема да се възползвам в скоро време  Laughing
Този пример с циганетата и на мен ми е минавал през ума,само дето не съм се сещала,че верно знаят два езика.. Shocked Crazy
Аз също мисля след морето, да заведа моя син в Св.Никола.Някои ще ми каже ли какви документи искат за първоначалния преглед?! ThinkingМерси предварително!  bouquet

# 427
darinka979, че вие имате в Русе най-доброто, което мога да се сетя за такива деца, ето ти линк към темата с дислексията - там има много координати при вас

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=362822.405

И остави малко почивка в жегите.

Може да му помогнеш, като правите някои неща заедно - да игрете вкл на топка.   Hug

Извинявайте, ама циганетата освен общи неща, нищо друго не знаят. Чак пък два езика. Като цяло при тях са най-зле нещата.

# 428
защо всички така "плюят" Ноотропила.....
вярно е че не се проговаря от него но той стимулира мозъчната дейност а на нашите деца които защо ли пък не говорят на три години примерно явно нещо не им е достатъчно добре с мозъчната дейност та нали мозъка командва всичко ...
искам да кажа че моето дете пи Ноотропил от Декември 2008г като започна една седмица с 1,5 мл след това постепенно увеличи на 3 мл някъде месец два пи 3мл дневно след това увеличи още малко станаха 4 мл дневно / на два приема/ след това пак увеличи и станаха 6мл дневно на два приема .... като се запролети явно започна да му става много дозата от 6мл. дневно и постепенно плавно както я започнах така я намалих и до месец юни 2009 сега спрях .... сега лятото почива от Ноотропила пием само Брейн Бустер а зимата също пиеше Брейн-а ....
смятам че ако Ноотропила се започне плавно и се пренебрегне факта че детето първата една две седмици е малко по буйно / при нас в рамките на поносимото/ и през времето на терапията с Ноотропил детето се обучава от психолог, логопед, специален педагог, ходи в детска градина / с цел социализация / примерно ефект има .... първо с Ноотропила стана по концентриран  първо при психолога вслушваше се какво му се говори и се стремеше да изпълнява до колкото може , желаеше да учи примерно как се прави кръгче, как се прави права линия, да свързва , да очертава, да прави неща с пластилин, да ходи в права линия по залепено на земята тиксо , да се провира през обръчи и да носи предмет до определено място като спазва инструкцията от къде да мине.... вообще неща които тренират мозъка .... ня всякъкво ниво ... и така забелязахме че през месец май действително детето е отбелязало напредък в говоренето в разбирането в поведението .... за мен Ноотропила си е свършил работата .... сега не го пие но заниманията със специалисти са ежедневни и ние също така да се каже затвърждаваме това което работи при специалистите.... съжалявам само че нямаме опитен треньор по плуване защото много обича водата и кисне с пояс в басейн повече от час ако го оставя .....
вероятно и това че е порастнал малко е оказало влияние за подобряване на поведението му и цялостното му държание / между другото говоренето е само част от нещата които тези деца които не говорят имат / просто съзнавам че родителите / ние / не си даваме сметка че говоренето е само едно топченце от броеницата и обучавани децата ни я допълват във всичките и липсващи брънки.... именно намалява тръшкането за дреболии, започват като му кажеш нещо да те слуша и да изпълнява говоря примерно не тичай към люлките или сега изчакай след малко.... и вообще всичко всичко
не очаквайте от Ноотропила да проговорят но не го пренеблегвайте с лека ръка опитайте при някои деца е на практика неприложим но при други добре се отразява както вече дебело подчертах в комбинация с добре структурирани занимания обучения и занятия.

# 429
Засягайки темата за циганетата, ще се включа и аз със своята теория, защото често съм мислила на тази тема(на едно от нашите села и ма доста такива деца, и имам наблюдения относно тях)- тези деца непрекъснато са обградени от поне дузина подобни, там постоянно се говори и играе на нещо. Според мен това е много, ама много важно за едно дете  - да може да общува с други деца, приблизително на неговата възраст. Именно това допринася страшно много за отключване на говора. Свидетел съм на едно такова дете, което до 3г една дума не казваше, нито пък правеше опит да каже, и  понякога е вярно и твърдението, че при някой деца от раз се отключва говора...така стане и с него( не е пило нищо, нито пък и някой се е занимавал с него) просто изведнъж започна да говори. И сега на 5г по нищо не личи, че е проговорил по-късно.
Съгласна съм с Райка, относно даването на Ноотропил, наистина той не е сироп за проговаряне, но помага за стимулация на мозъка, аз го давах три месеца и сега го спрях, според мен наистина стана по концентриран, казва и се опитва да каже някой неща. Сега започнах да му давам Ескимо кидс, чета и за Брейн Бустер, и смятам и него да му го давам на по-късен етап. Всяка майка решава какво и как да даде на своето дете, според убежденията си.
jeni799 , за св.Никола за първоначалния преглед не искат абсулютно никакви документи, освен ако вие имате какво да занесете, примерно ако сте правили някакви изследвания и др, първо обаждаш се по телефона, казваш защо искаш да посетиш клиниката, записват твоите и на детето имената и адреса и ти насочват дата на първоначален преглед, след които ако е необходимо и лекаря прецени ти казва и посочва какво и кога да донесеш, обикновенно е талон 7 от личния лекар и след това започва самата "оценка" на детето от различни специалисти няколко дни по един час. За такива като нас от провинцията, казват че ще направят по бързо обследването, ако детето позволи разбира се, и то да е колко е възможно по малко дни, за да не натоварват родителите финансово.

# 430
Понеже пишете за Брейн бустер, да знаете, че форума има карта за намаление, която карта е в мен, защото живея близо до фирмата. Като решите елете и ще отидем заедно.

# 431
  • Русе
Понеже пишете за Брейн бустер, да знаете, че форума има карта за намаление, която карта е в мен, защото живея близо до фирмата. Като решите елете и ще отидем заедно.

Да попитам относно Брейн бустера, той може ли да се дава едновременно с Ноотропила и горе доло каква му е цената? Благодаря  Hug

# 432
Цена, до сега около 32-35 лв с отстъпката, за другото лекар. Те предписват медикаментите, самата фирма във вторник имат консултант, аз не бих давала едновременно.

# 433
  • Русе
Цена, до сега около 32-35 лв с отстъпката, за другото лекар. Те предписват медикаментите, самата фирма във вторник имат консултант, аз не бих давала едновременно.
ясно  Peace

# 434
Брейн Бустера, беше първото подпомагащо средство основната терапия, което преди години, ни даде видим резултат от работата- детето започна видимо да се концентира, да разсъждава и разговаря разумно. Но задължително се използва като подпомагащо терапията средство- тогава работехме ежедневно с логопед и 3 пъти седмично с психолог.
Ноотропила не бих препоръчала на никой- напряга детето и засилва, вместо мозъчната, двигателната активност.
В Св. Наум между другото само това се прави, отива са при доц. Божнова, която след обстоен преглед, изпраща детето и при тяхната психоложка, след което предписва ноотропил.
В Св. Никола в Александровска изключват медикаментите, тъй като в световната практика няма такъв, доказано научно медикамент и насоките, които дават, са в областта  на терапиите, коригиращи поведението, логопеди, психолозии спорт с терапевтична цел.

Общи условия

Активация на акаунт