67 извънкласни занимания в САЩ

• 14 895
  • 306
  •   1
Отговори
# 150
 Joy

Хиър, тук съм.

Клеър, успех ти! Аз чета и си чудя кому е нужно нещо толкова просто да бъде описано така сложно. Не разбирам, да речем, защо пише, че е забранено пресичането на дясностояща бяла лента в съответната посока на движение, като това си е чисто и просто предупреждение ( ooooh!) да не излизаме от рамките на платното.
Аз нямам законови уредби в началото на книжката, но пък имам правила за велосипедните алеи, които са навсякъде.  Crazy

За българите  - да, усеща се тук. Хората се делят на хай-тек и нехай-тек, много ми е странно. Няма начин да не те попитат къде работиш..и каквото и да отговориш, все си в нечия група и вече си обект на по-различно отношение. Много рамкирано. Аз пък, напук, от вчера се запознавам с де-що-видя българи на басейна и ми се струват много свестни хора. Смятам да продължавам.

МС е Майкрософт, Б не знам какво е, но залагам на Боинг. Впрочем, Лана, не разбрах дали работите в МС или не. Иначе поста го разбрах.

Тинке Хрис, а ти къде си? Джоджо върна ли се?

Последна редакция: пт, 08 авг 2008, 06:48 от Ева на сцена

# 151
Кюбит, Тандури, ще ме накарате да ида до местния Лонгс Дръгс да проверя, да ви купя и пратя.. Хиляда процента съм сигурна, че има при нас там ...

За книжките, гледайте най-вече разликите с българските правила, особено тези за велосипеди, училищните автобуси, наказанията ..
Останалите неща са си същите като в България и много логични.

Това къде работиш има значение и при нас. В Силиконовата долина това е първия въпрос, който ти задават във формални и неформални разговори. Ако не си в големите имена (Google, Yahoo!, Adobe, Genentec ..) те гледат с друго око.  Grinning Смешна работа.

Последна редакция: пт, 08 авг 2008, 05:59 от Зора

# 152
Кюбит, Тандури, ще ме накарате да ида до местния Лонгс Дръгс да проверя, да ви купя и пратя.. Хиляда процента съм сигурна, че има при нас там ...

Ма няма нужда да се ядосваш, моля.   Mr. Green

Аз утре ще ида в една друга Сефора, щото на Ники варианта не разбрах от къде да го купя, а не ми се поръчва онлайн, доставката му е по-скъпа от него.

Ако се проваля пак, ще ми трябва адреса ти, за да ти пратя чек.  Laughing

# 153
здравейте дами Simple Smile, аз ви изчитам (редовно) с интерес ,но по-рядко  пиша, нямам определени очаквания към разискваните теми и не съм разочарована от тях. отскоро съм тук (във форума и в юс) и всичко ми е интересно и ново, а от вас научавам много полезни неща  bouquet вълнувам се и съпреживявам проблемите и успехите ви, вие сте моето риалити шоу  Laughing Hug
честито на всички пропуснати рожденици  bouquet
честито на биз  bouquet, да се разплете скоро възела на визовите и проблеми!
поздравления за страхотните торти на всички участвали в предизвикателството  chef  bouquet
клеър стискам палци да изскочи начин за уреждане на проблема thumbsup
и специални поздрави на тина, която винаги ме разсмива Grinning Hug
и накрая да се похваля, че днес ни пуснаха тока  (очевидно Laughing) след 3 дни тъмнина и безхаберие за разгорелите се форумски страсти. оказахме се в периферията на малко торнадо, този път наистина Simple Smile, тук има малко снимки от наш'та улица и наоколо: http://picasaweb.google.bg/stellaars/Tornado

# 154
за Българите в ЮС как започнах  да действам...ами много просто ,просто не комуникирам с Българи само защото са такива колкото и кът да са...това научих от 8 годишно пребиваване тук,какво като говорят БГ ...в БГ не бих комуникирала с тях ...и тук също.

В тази  насока исках  да споделя нещо но преди това да кажа че в никакъв случай не съм расистка ,напоследък ми се случва черни госпожици да се държат нагло без причина ,става въпрос че те са на роботното си място а аз клиент.За 1 месец ми се случи 3 пъти ,наби ми се на очи че много им се нрави да се чувстват че имат някакъв power на работното място и че като че ли им прави удоволствие  или просто виждат възможност да се изявят и да бъдат нагли с бяла девойка.Почнаха да ми се свършват вътрешно аргументите че не цвета на кожата ми е причина......ама не знам до кога  Rolling Eyes

# 155
апропо, яд ме е, че пропуснах вчера финала на "so u think u can dance", дали мога да си го изтегля от някъде? моля, не пишете кой е победителят! Grinning (иначе няма да ми е интересно)  

# 156

В тази  насока исках  да споделя нещо но преди това да кажа че в никакъв случай не съм расистка ,напоследък ми се случва черни госпожици да се държат нагло без причина ,става въпрос че те са на роботното си място а аз клиент.За 1 месец ми се случи 3 пъти ,наби ми се на очи че много им се нрави да се чувстват че имат някакъв power на работното място и че като че ли им прави удоволствие  или просто виждат възможност да се изявят и да бъдат нагли с бяла девойка.Почнаха да ми се свършват вътрешно аргументите че не цвета на кожата ми е причина......ама не знам до кога  Rolling Eyes

и аз не съм расистка, но преди няколко седмици в Събуей, една такава госпожица, вървеше на заден и щеше да се бутне в мен и детото, аз само казах опс и такъв лошо ме изгледа, че докато не излязох от ресторанта не спря да ме стреля с поглед Laughing

стела, няма да ти кажа кой спечели, но много ми хареса финала, въпреки, че аз друг/а исках да победи...

с българи се запознах тук, но не поддържам връзка. Като си избирахме хладилника, една госпожа много настоятелно ме гледаше(слушаше), 2 минути по-късно се караше на децата на български Laughing аз обаче нищо не казах. Най- приятния ми спомен е от прибирането от Бг по самолетите, имах количка и столче и постоянно ми се притичваха на помощ българки. Много приятно ми стана... оказа се, че с едно от семействата бяхме заедно и на отиване и на връщане и те живеят в съседна съббърбия...ще взема да им се обадя....

при нас е буря и дъжд, ЕйДж е болен, цял ден с температура Sad

# 157
Кюбит, ти прати чека, аз ще ти кажа адреса  Mr. Green

Иве, да оздравява Шушулко бързо..

Аз явно съм расистка, защото не мога да игнорирам факта, че черните са ужасно нагли и безпардонни, пилват ми нервите за секунди. В този щат, където имат повече права от всички останали, някои срещи с тях са голямо изпитание. 
Не говоря за изключенията.

Един практически въпрос. Как приготвяте авокадо? Много ни харесва, ама не знам рецепти.

# 158
Здравейте момичета,

да се включа веднъж без въпросче.
За Vayama аз писах в предната тема. Не съм купувала, но познати са ползвали техните услуги и бяха останали много доволни.
Гледам, че си пишете за файс маски- вчера купих няколко от от Райд Айд. Имат различни видове и са на много достъпна цена. Това е сайта им: www.montagnejeunesse.com. виждам, че ги има в Wal-Mart, K-Mart и други непознати за мен магазини.....
Аз работя в Майкрософт чрез агенция и каквото ми е направило впечатление е че хората там просто страшно много работят. Макар че нямат работно време, вечно гонят някакви непостижими shipping schedules....българите, които съм срещала никога не са ми изглеждали надменни, даже на някои им личи липсата на social life.

# 159
Зора, за чека пак ще говорим.  Money  Laughing

Авокадо правя на гуакамоле (долу е рецептата, която на мен ми е най-вкусна, вариации - много)

1 узряло авокадо,  Mr. Green
1/4 глава червен лук нарязан на ситно,
1 ч.л. нарязани листенца пресен кориандър,
2 с.л. бита сметана,
малко черен пипер,
сол на вкус и
сок от зелен лимон

Слагам го редовно в зелена салата с или без ядки. Не ми харесва да го комбинирам с краставица обаче.
Най-любимото ми е сандвич с бри-сирене (или каквото предпочиташ) и авокадо.

mimoska, мерси за подсказката. Утре пак ще чекна в двата райд айд-а до нас. В кой сектор на дрогерията ги откри ти?  newsm78

Последна редакция: пт, 08 авг 2008, 08:09 от cubbit

# 160
Авокадо правя на гуакамоле

Peace. Или на салата, заедно с домати.

# 161
Аз няколко пъти съм имала вземане-даване с хора в Майкрософт, има и нормални, и надменни, като навсякъде.. До човек е. Не е до фирма. Който си е леке, е такова, ако ще на Луната да го пратиш. Има там в самата компания леко усещане за уникалност, но пък в крайна сметка си е заслужено. И в Google е така.

Ще подавам тез дни документи за гражданство. Дано ги оправят преди изборите, че да изразя и аз гражданска позиция. Замислих се по този повод за първите си дни тука, и ми стана едно мило и глупаво, и се смях на себе си...
Не исках да говоря по телефона с хората, че не разбирах някои хора (разбирай черни, китайци и мексиканци), когато говорят. С черните в магазина си повтаряхме нещата по няколко пъти, и двете страни убедени, че говорят английски, а другият нещо не схваща... Страха ми от трафика, и магистралите и недоумението ми защо карат толкова зле.. Усещането ми, че никога няма да бъда на мястото си, да им разбирам здравната, образователната, финансовата и всякаква друга система..  Мдам.

Много ми се ходи на кино, как да убедя мъжа ми, че на дребната нищо няма да й стане, ако остане с гледачка за 2 часа.

# 162
Толкоз ли ви беше силицата, 2 рецептички?! Laughing
В Костко ги продават в пакет по 5. Значи още 3 рецепти трябват. Mr. Green

# 163
Зора, http://www.avocadorecipes.net/ <--- стига ли?  Mr. Green

Майкрософт
Да не отваряме тая тема...  Sunglasses

# 164
Лелееее Стела  Shocked , вие нали сте добре? НАдявам се че къщата ви не е пострадала......
А за SYTYCD кажете по кой канал го дават изобщо, как да ги намеря измежду 500 канала?
Ейййй тъкмо гуакамоле ям, ЗорИ  Grinning на твое място и петте на гуакамоле ще ги направя  Laughing А в по-горния пост все едно мен описваш, вече имам няколко комични ситуации, ама друг път ще ги разказвам

Общи условия

Активация на акаунт