67 извънкласни занимания в САЩ

• 14 885
  • 306
  •   1
Отговори
# 165

успех с документите за гражданство Hug
дано някога решат къде ще живеем, за да подам и моите...интересно е, че за първи път ми се гласува, а никак не обичам политика..
--------------
 да знаете, че на гугъл тулс- http://www.google.com/language_tools?hl=en
 може да се превежда от бг на английски, та ако някой шеф се заяде или заинтересува, може да ви провери имейлите на бг Wink Simple Smile
---------
пингвинче, днес беше финала на шоуто...

Последна редакция: сб, 09 авг 2008, 04:34 от benson10

# 166
Егати неприятната тема, най- тъпата, която съм чела в тази наша поредица.  Sick

Нямам нито време, нито желание да се включа, и май по- добре, че иначе какъвто съм откровен скорпион, бая ще нажиля наред някои самозабравили се особи.

Пращам поздрави от родна земя иначе.  bg Първо впечатление: много е странно как всички навсякъде говорят на български.  Simple Smile

Мишолина, Дженна, Бистра и Бубка (а дано!), моля ви пишете на лични (или които от вас ми имат фейсбук акаунта, може там), за да уговорим рандевутата.

# 167
Първо впечатление: много е странно как всички навсякъде говорят на български.  Simple Smile
И Ния така каза (на брилянтен англ.) на летището - гледай мами,всички говорят като нас Laughing Спокойна ви почивка
*
Адокадо ядем без рецепта,на парчета (върху сандвичи,салати или дюс с колд кътс). Много се тачи,децата са особени фенове
*
Нашият чистак нов психиатричен център отваря врати тази седмица,1 по рода си за 3 щата който ще има болница,образователни инициативи и наука под 1 покрив,много е вълнуващо да си част от нещо голямо дето се строи от 0 и поне като замисъл ще даде надежда и помощ на много народ..

# 168
Адокадо ... дюс с колд кътс

Извинявам се за тъпия въпрос, но може ли да ме светнете на какво се вика "колд кътс"? (Не питам за превод.)
Много ме е страх да не пропусна нещо вкусно или важно.  Mr. Green

# 169
cubbit - няма тъпи ?си Laughing ; у нас на нарязан кашкавал/сирене, пуйка и пиле студени му казваме колд кътс,иначе хората ядат и други неща под това има(салами,руло стефани,чоризо,разни сосиджи и пр).Наред с купи кетчуп, сухар и авокадо/краставица/домат е любима вечеря на децата

# 170

Пращам поздрави от родна земя иначе.  bg Първо впечатление: много е странно как всички навсякъде говорят на български.  Simple Smile

Нали? Разбирам ги тези впечатления.  Simple Smile И се налага да напомням на себе си да не се изказвам толкова високо на български, като си говорим помежду си, защото всички разбират. Не че кой знае какви тайни изказвам, но е натрапчиво някак. Тук българският ми е по-гръмогласен.

# 171
Аз пък си мислех, че колд кътс е само от месо  newsm78

Ох, Анет твоята дъщеря много ме забавлява с изказванията си, пускай ги по-често, плийз!  Laughing

Бенсън, мерси, не бях чувала за превод на бг, на други езици има, ама винаги са много дървени преводите. Да се оправя красавецът със сините очи.

Стела, с Марти ги гледахме заедно снимките, много беше впечатлен, бая разрушение има, дано сте добре.

Зора, не да те разочаровам, ама голяма си оптимистка да очакваш да стане до изборите... успех и дано да стане възможно най-бързо и да нямате хорър експириънс, като нас.

МрсГ, да, ще успеем!

# 172
  • Чикаго / София
Благодаря момичета за идеите за грл. Не че съм вегетарианка, напротив, ама само месо, месо, месо - ми идва в повечко! Wink

Стела, снимките са страховити. Честно казано не мислех, че в населени райони може да има такова нещо. Бях останала с впечатлението, че торнадата са по полетата.  Добре, че вие не сте пострадали! Hug

С авокадото още не мога да свикна съвсем. Странно ми е. Първия път като го опитах и директно го изхвърлих. Но тъпо и упорито продължавам да си купувам от време на време, и забелязвам, че малко по-малко взе да ми харесва.

Зора, ти описваш мен, бе душа!  Laughing Мразя да говоря по телефона, особено ако попадна на някой черен - мъъъъкааа, мъъъкаааа ви казвам. Ама забелязвам, че имам вече лек напредък.

И ние си говорим на български по-високо от нормалното, а тук около нас си има доста българи, все забравям да внимавам повечко.

От както сме тук се запознах с доста българи. Повечето от тях ми допадат. Мога да кажа, че някои доста ми помагаха в периода докато бях сама - канеха ме на гости по празници, помагаха ми ако имах нужда да се свърши нещо което аз не мога /например свързано с колата/ и пр.  ПОмогнаха ми да не се чувствам толкова сама, доколкото това е възможно, разбира се.  Ако ги нямаше тях щеше да ми е много по-трудно.
Иначе, да - повечето ме питат какво работя, ама не го приемам толкова навътре. Казвам си. В крайна сметка и в Бг да съм пак си задаваме този въпрос.

Обаче не обичам да общувам с хора, които непрекъснато се оплакват и мрънкат. Запознах се и с няколко такива българи. Просто не се виждам с тях, независимо, че сме на сходна възраст, и имаме подобни интереси. Това непрекъснато мрънкане и негативизъм към всичко наоколо не ми влияят добре. 

За черните, и аз не съм расистка уж, но ми право същото впечатление. Повечето на работните си места към клиентите си, се държат надменно. Не дай си Боже ако не ги разбера и ги помоля да повторят/ потретят казаното! Crazy  Имам чувството, че просто ги мързи!

Хайде лек ден от мен! Изпих си кафето и отивам да будя децата за детската градина. Денят започва - както се казва. За мен напоследък всеки ден започва в 5ч. сутринта. Нямам търпение да дойде събота - да поспя поне до 7ч. - тогава се будят децата! Crazy

# 173
Заподозрях, че тия колд кътс не ги знам, защото има замесено месо в тях.  Sick
Мерси за пояснението!   bouquet Аз ще си правя веджи колд кътс (много трудно ми е да пиша английски думи на кирилица, за тия трите загубих сума време  Sunglasses).

За акцентите, телефона и "лошите" от другата страна
Аз ставам по-лоша и за да съм сигурна, че ме разбират и аз тях и най-вече, за да съм сигурна, че са свършили това, за което питам и/или се обаждам. Първо ги питам за името им (по телефона и за агентския им код) и после повтарям всичко, което ми обещават, че е направено и ги питам по 3 пъти дали са сигурни. Адски ги изнервям, но не ми пука. И без това работа за 5 стотинки няма да свършат иначе.
Последната случка ми е от хол фууд. Една дебела негърка ме докара до крясъци и дойде мениджър...

# 174
cubbit, аз съм по простите марки за пилинг маски - ползвам got2b -cucumber, chamomile, mango в момента и съм много доволна.

Niki1, тази отлепяща ли е или е кремообразна? От къде си я купуваш?
Мерси за обяснението за слоукукъра.   bouquet

cubbit, отлепяща се. От Jewel Osco я взех. Не е повече от $ 10.00.

# 175
Уха, колко много страници сте изписали Shocked
Бенс, сладкия AJ  да оздравява бързо, бързо. За съжаление, района където гледахме къщите е от западналите и продължаващи да западат Sad. В едната къща бяха откраднали 2 климатика, инсталации , бойлер и всичко за да го предадат на вторични суровини. Собствениците научиха след нас от брокера и само дето не умряха. Така, че ще си стоим тук , докато не с появи нещо по- добро. За училищата не ми се говори, ако живеем там моето дете ще е единственото бяло.
Биз ,честито за ЗК
Иха, че на доста неща не навихте вече - слиукукър, майонеза  за вегетарианци.

# 176
Стела снимките много ме натъжиха,радвам се 4е вие сте добре!Подобни стихии са ми много стра6ни,о6те пове4е откакто в Германия от урагана Кирил покрива на блока се събори то4но върху преди6ното ни БМВ ....ужасна гледка с нелепи последици.

За авокадото,и аз много го та4а,особено на зелена салата с репи4ки,4у6ка и пиле6ки къс4ета.
И мангото е в групата лубими особено на дребоса.

Мацки само аз ли съм не работе6та в теми4ката?На мен явно затова ми е толково ску4но тук,но за момента това е положението.Все о6те не съм намерила градина на малкия която поне малко да отговаря на моите изисквания.

За мацките които 6те се явават на изпити за книжка-въпросите са (или поне на мен такива се паднаха) много ама много лесни.Хареса ми много това 4е си сяда6 сам на един комп и си ре6ава6 листовите за колкото време ти е нужно,и веднага ти казва гре6ен или верен отговор.Аз ве4е претръпнах от тия изпити за6тото кадето да отида все на 6офиорски се явявам аман!Ама сега ве4е мога да карам дет ми е кеф с мойте 4 вида книжки ха-ха-ха

С българи тук не се познавам затова нямам впе4атления,но виж за 8 години в Германия имам и то големи.Там контакта ми бе6е много ограни4ен с такива,поради то4но написаните ве4е от вас при4ини-лиземерие,завист,гледане в панизата на другия или както се казва6е някъде-абе на Вуте да му е зле пък на мен квот 6те да е, или не6то такова бе6е...

Пилинг маски бях гледала в Уол март ама какви бяха... ве4е непомня....

Хайде весел и емоционален ден ви желая....

# 177
amoritka,  и аз съм официално неработеща. Неофициално тъка на няколко стана, така че нямам време да ми е скучно.
Аз сега разбирам, че си сестра и по друго оръжие - идваш от Германия и ти като мен.
Имам да те догоня само с едно дете и ще те изравня.  Wink

Контактите с българи
Аз мисля, че зависи от хората. В Германия имахме контакти с българи, но трябва да призная, че по-голямата част от тях бяха съученици на моя мъж от немската в София, т.е. дългогодишни и изпитани приятелства. Като се замисля аз завързах само 2 нови контакта и си ги поддържам с удоволствие.
Тук имаме приятели, които не живеят наблизо обаче. Завързахме и няколко нови познанства, до сега не съм разочарована (много).  Mr. Green

Форумни неволи
До сега не взех отношение в дискусията за темата и недоволството, защото не разбирам къде е проблема, но го отдава на това, че съм нова. Само искам да кажа (почти като гузен негонен бяга), че ако някой се е почувствал засегнат от нещо, написано от мен, искрено се извинявам.

# 178
Иве, как е Шушулко?

Бистре, като не стане, здраве да е. Зор нямам, и без това съм в колебание дали да го правя изобщо. Моите документи винаги стават страшно бързо, зелената ми карта дойде за няколко седмици, при това първоначално ми върнаха документите, защото беше изтекъл формуляра. Прави ми впечатление, че имиграционните са се поразбързали, по-бързо стават нещата, и това са впечатления на доста хора наоколо.. един приятел вчера ми каза, че го викат за клетва, а подаде документи преди месец, минало му интервюто и всичко ..

Анет, поздравления! Голяма крачка е това, сигурно се радваш много, и с право.

Мисис, слънчево изкарване в България и много позитивни емоции..

Стела, тъжни снимки. Добре, че вие сте добре.

Кюбит, подхода ти за разговори по телефона ме впечатли. На мен ми отне 2 години, за да започна да се зъбя наред, за да има шанс нещо да се случи.
Ти си вегетарианка?

# 179
Авокадо правя на гуакамоле

Peace. Или на салата, заедно с домати.

Чисто, с лимон.

Аз мисля, че арогантно поведение от страна на чернокожи просто прави много по-голямо впечатление и сме склонни да правим големи обобщения, особено ние, българите, дето не идваме от най-толерантната държава.  Peace

Клер, в твоята ситуация аз бих се прибрала и бих си чакала в България, довършвайки образование. Това ми пасва на характера. Успех, мила!

Анет, а честито! Усещането е прекрасно!

МрсГ, приятно в родината!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт