Лятото е във разгара, януарчето расте в кор&#

• 13 645
  • 302
  •   1
Отговори
# 165
Sad
Утре и аз влизам за серклаж, не го очаквах, т.к. се чувствам много добре, а това няма нищо общо Simple Smile Но все съм си мислила, че това се случва по--често при втора бременност. Иначе всичко е ок,
Искам син щъркел  Mr. Green Видяхме "бонбоните"  Heart Eyes Grinning Grinning
След седмица ще пиша.
А на сватбата никакви хора  #Crazy Но всичко по приоритет ! бебо да е добре.

# 166
Espa количката е разкошна...аз нямам опит с тези неща, не съм и разглеждала много, понеже мисля количка чак ан пролет като се позатопли....преди това в кошче в колата и на ръце с кенгуру....бе не знам...май като му дойде времето ще му мисля...или просто някой ще даде съвет...да ви кажа честно аз досега не съм гушкала бебе никога....ама никога...и моето ще е първото, което ще гушна...
за мърдането...аз докато седя го усещам високо вляво...явно май го притискам(възможно ли е), защото като си поизправя гърба и спирам да го усещам...много странно...
някой ще ми каже ли какво е серклаж, защото аз май съм единствената която не знае...и защо се налага...
stelaruseva защо така при теб, какво го предизвика тоя серклаж...и успех...
Е днес пак пожелавам хубав, усмихнат и прекрасно емоционален ден на всички....

идея за име на следващата тема :
"БЪДЕЩИТЕ ЯНУАРКИ ХУБАВЕЯТ, а ЯНУАРЧЕТАТА В ТЯХ ДИВЕЯТ!!!"

# 167
Добро утро!!!

Стела, и ти ли серклаж??? Какво става бе хора???
Стискам палци всичко да мине без проблем!

Честити сини гащи  Hug

Аз утре съм наЖК и направо ме е страх от това, което ще ми каже лекаря... Sad

Не съм пазарувала и няма да го правя преди да родя, таткото е много суеверен и не дава. Така беше и с Калоян. Единствено бяхме капарирали креватче и бях харесала разни нещица. За 7-те дена в които бяхме в болницата преди да ни изпишат беше напазарувал, изпрал и изгладил всичко, беше подредил стаята и я беше направил бебешка с всички екстри. Беше много мило като се прибрахме и видях какво е сътворил и затова сега не се притеснявам. Знам че може да се справи  Grinning

Количка засега няма да купувам, финансово не ни е до това. Имаме да обзавеждаме апартамент, в който в момента няма нищо, а аз съм и в болничен, който не стига, че е по малко пари, а още не съм започнала да получавам, а съм в болничен от 22 юни. Направо не знам как ще се оправим. За  момента сме само с парите от мъжа ми и направо сме се хванали за палците. Мисля да изкарам първите месеци с количката от Калоян, а като запролети ще купя нещо по лекичко. Тя неговата количка си беше много хубава за времето, MAG ENGLAND, оранжева, комбинирана, много стабилна и като зимна и като лятна.
Единственото , което със сигурност аз ще си купя и то хубаво и качествено е помпа за кърма. Това е много важно, разбрах го от горчивия си опит. Мисля си направо за електрическа за да не се мъча като грешен дявол като първия път. Вярно, че са скъпи, но си заслужава парите. Ще съм като дойна крава Laughing

Лорини, серклаж е  зашиват ти  шийката на матката най общо казано и 2-3 седмици преди термин ти я разшиват. Звучи гадно, познавам няколко момичета, на които им е правена такава манипулация и казват, че не е страшно, прави се с пълна или местна упойка по преценка на лекаря.

# 168
Мноооого се забавих и аз с включването .
Като ви чета направо ... Момичета много ми е мъчно . При мен изглежда корема не се вижда . само аз явно си го виждам в огледалото  Thinking защото все още мн колеги не знаят че съм бременна . А и в градския транспорт никой не отстъпва място ...  Започвам да се притеснявам  ooooh! ма то аз за какво ли не се притеснявам .
Още нещо искам да ви кажа момичета . В това положение сега всички сме мн чувствителни . Нека бъдем толерантни една към друга . Всички се вълнуваме много , особено когато имаме проблеми с бременността . Повече разбиране проявете , моля ! Охх аз ако ви кажа какъв рев рева по филмите / пък и не само  Blush/ .
stelaruseva , murvet77  УСПЕХ момичета ви пожелавам със серклажа . Дано вс мине по вода .
 Hug  на всички ! 
М/ у другото и аз няма да бързам с покупките . Все пак имаме толкова много време да края ... няма смисъл . Друг е въпроса с неудържимото желание да влезеш в някой бебешки магазин и да си накупиш джунджурийки  Flutter. Но не !!!  Naughty Прекалено рано е .
Айде лек и ползотворен ден от мен !
vesito82 ?!?! Къде се губиш ?  Айде казвай как си ... 

Последна редакция: вт, 12 авг 2008, 12:00 от aubergine

# 169
ПЪРВО ИСКАМ ДА ВИ СЕ ИЗВИНЯ ЗА МОИТЕ ГЛУПАВИ СЪРДЕНЕТА.  bouquet
Еспа, количката е супер, вождала съм я на живо, но струва 2000лв което не е по силите ни.
Евжени, след серклажа лекаря каза че 1-2 седмица по-строго на легло след това може малки разходки. А за количка със степенка Пег Перегото имат такава.
Бубичко, аз имах същият проблем с казването на шефа, защото човека много разчита на мен и за съжаление съм незаменима за момента, казах му с много притеснения, но той го прие много радостно, без проблеми.
Бърборанче, не усещаш според мен бебето като си в движение защото движенията му не са чак толкова силни, още малко да порасне даже околните през дрехите ти ще забелязват движенията му.
Стела русева, желая ти всичко да мине без проблеми и накрая здраво бебче. Praynig
Лорини, както е казала Доня Коприва серклаж е зашиване на шийката на матката, поради опсаност от преждевременно разкрити, по този начин дават голям шанс на предлазположените като мен.Майка ми има 4 спонтанни аборта в 22 седмица, та преди 31г. и аз съм родена със серклаж.
Доня Коприва, и ние сме финансово затруднени, преди 1,5г. си купихме апартамент с кредит разбира се, обзавеждане туй онуй, а сега и нова кола, направо ужас. Аз не съм излезнала в болничен защото ще повиша осигуровките, по 700лв. допълнително за осигуровките, но мъжът ми вика да съм спокойна да не мисля за тези неща, за да е спокойно и бебето. Защото при големия имах пак много напрегната бременност и след това бебето имаше много колики.
Ама се разписах днес.

# 170
Добро утро момичета,

ral4e:)   , честито ти девойче
stelaruseva, честит ти момък. И ти ли със скрелаж...не се тревожи, всичко ще е наред
barboran4e, за наградите – един познат преди време работеше в рекламната агенция на един от мобилните оператори– по времето когато се теглеха всяка седмица автомобили за награда, и ми е казвал, че тогава в присъствието на нотариус ставало тегленето, а после като се обаждали на хората да им кажат, че са спечелили много често са им затваряли телефоните, защото не са може ли да повярват и са си мислели че някой се прави майтапи.
lorini и аз не съм гушкала бебе до сега – ама както казва една приятелка дето също не беше преди да роди – като го вземеш на ръце и няма да можеш да го пуснеш после, всичко ще знаеш как се прави – майчин инстинкт
За количката – струва близо 2000 лева /зимен и летен кош, малка чанта, покривало,дъждобран и мрежа за комари/ Отделно, ако искаш можеш да си закупиш голяма чанта -200 лева, зимно чувалче – 200 лева, чадърче -76 лева и адаптор за столче Maxi Cosi – 100 лева. Та като се направи рекапитулация излиза към 2500  Shocked. Просто безумна цена на фона на цените на другите колички. От друга страна обаче има много предимства – първо адски е красива, на мен ми харесва това, че бебето се качва на високо – аз съм 176 см и си мисля, че ще ми е по-удобно така, коша се върти с лице към майката и обратно и е изключително лека – няма 10 кг, само с едно побутване на крака става на двуколка за да се изкачват тротоари и да се преодоляват дупки и е изключително стабилна. Да не говорим за сладурските цветове в които се продава. Това което не мога да преценя, е дали е достатъчно функционална, защото никога не съм имала бебе. Чакам помощ от мамите с опит тук. Например притесняваме, че няма място за повече багаж – играчки. В същност май това е единствената ми забележка към количката. Като ми разрешат да ставам, ще отида пак да я видя – в магазина хората вече ще ме изгонят  Mr. Green Ако ви интересува има я в магазин 9 плюс имат магазини в София и Пловдив. Ако ви интересува ще ви напиша адресите.

Целувки от мен   bouquet

# 171
murvet77 , аз от 1 месец драпам да се върна на работа, но лекаря не иска и да чуе. Хем финансово ще ми е по добре ако си взимам заплата, хем няма да полудявам у дома. Добре че поне ме осигуряват на реална заплата та финансово не губя много пари(около 200 лв.) защото ако бях на минимална вече щеше да е  много лошо. И ние сме с кредити. 1 потребителски и 1 ипотечен, 1100 лв. ни отиват месечно само за вноски, направо ни смазват, но поне сме осигурили и нас и децата с дом.

Момичета, току що говорих с морските по телефона, решили са да останат там до петък. Честно да ви кажа докривя ми малко, бях се настроила, че утре малкия разбойник се прибира, а сега трябва да чакам до петък. Много ми е домъчняло за него  Sad

# 172
милата КОПРИВКА... предполагам какво ти е...и като си сама по цял ден...гадно си е...
някой да знае какво става с Доника щото и тя е от редовните, а от няколко дни насам никаква я няма...
а за количката пък въобще не знам колко пари е нормално...
а само погледнете това... доката бях в майчин дом за БХС го видях на брошура и съм влюбена...пък и момиче и момче да е стаята ще му е жълто-зелена, докато не почне само да си избира цветовете...

http://www.erbesi.it
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=6891343
опитах се да кача името на сайта, но ми пише некоректен сайт и толкова...а пък така не се вижда много хубаво, но е с едни мечета, направо приказно

Последна редакция: вт, 12 авг 2008, 13:12 от lorini

# 173
Здравейте!
Лорини , караш ме да мечтая с тази снимка. А пък и както не съм хич суеверна току виж съм хукнала по магазините. За сега ме спира факта, че не знам девойка или момък чакам. Е и защото е раничко. Но не мисля да чакам докато родя.
А иначе много хубаво заглавие, само дето аз хич не се чувствам разхубавяла. Нещо много пъпки взеха да ми излизат. Вчера си правих снимки да кача в албума и да се похваля с коремче, но не можах да избера ни една . Очите ми някак хлътнали, тена потъмнял, пъпки брррррррр
Успех , мами , със серклажа !  Hug

# 174
Еспа, аз с големия има тиколката на Чико, от тази с незавиващо предно колело. Беше с помпеши гуми, която я правеха удобна при неравните терени, но супер неманеврена, много тежка.
Сега искам лека, на която коша се върти към майката и обратно и сравнително евтина, реално една количка се изпозва до към 2г възраст, след това детето не иска да стои в нея.

# 175
Точно днес за нея(Доника) си мислих, даже смятах да ви питам, но се отнесох покрай Калоян.
Наистина странно е, че я няма. Да не е на почивка, писала ли е, че някъде ще ходи???

Аз вече съм измислила как да изглежда новата детска стая, смятам да съчетая жълто зелено и оранжево, мъжът ми иска и синьо и да направя стените като дъга. Имам идея в главата си, но ще се избистри тези дни, когато избера тапетите и ще ви разкажа по подробно

И мен са ме нападнали едни пъпки, като някакъв пубертет съм...
Предполагам, че е нещо на хормонално ниво защото и с Калоян бях така

Направих едно голямо ровене в едни стари албуми за да видя дали имам някъде качена снимка на Калоян в старата количка за да ви я покажа и намерих. Тъй като ми бяха затрили тези снимки при възстановяването са набутали всички в една папка. Ако на някоя от вас и се разглеждат снимки, там има мноого интересни основно Калоянови снимки. Първият му РД, първото море, първият дядо Коледа, първият голям форумски купон  Grinning, много първи неща има, на мен ми стана много миличко като ги разгледах и реших да ги споделя с вас

http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2373&AlbumId=76860

Последна редакция: вт, 12 авг 2008, 13:56 от доня КОПРИВА

# 176
Сладурани здравейте и от мен!  bouquet
Мацки, благодаря на всички за съветите и разбирането, В крайна сметка си взех Магнерич, 3 пъти по едно, което ми се струва малко множко, ама док. така каза.

stelaruseva стискаме палци всичко да мина добре. Ти само спокойно! Hug
Един въпрос по този повод - при каква дължина на шийката на матката се прави този серклаж? newsm78. На последния преглед док. каза, че моята е 47 мм.

доня КОПРИВА като каза за пъпките - и аз съм като някой пубер, макар, че и в пубертета не съм имала пъпки, а сега едни такива дребни по брадичката и челото. Ужасни са, даже мисля да питам козметик с какво да ги третирам.

Честито на всички, разбрали пола на бебчетата!  Hug
На мен в 14 г.с док. от клиниката на Щерев, където си ходя, ми каза момиченце, но каза, че със сигурност ще каже следващия път, т.е. в 18 г.с. Но ходих на 4Д и там доктора също каза, че е мома.  Heart Eyes Аз много се зарадвах, най-важното все пак е бебчето да е добре и да се роди здравичко. Praynig

За купуването на дрешки и други неща - аз също съм суеверна. Но това не пречи да гледам и да си набелязвам това, онова. Само да сме здрави и бебетата да са добре, има време да напазаруваме.

Последна редакция: вт, 12 авг 2008, 14:23 от elli_g

# 177
Стискам палци на бременелките със серклажа. дано всичко е наред и сладки бебоци накрая.

Боже, и аз искам собствен дом, да обзавеждам и да харча пари на воля, но уви друг път ще да е.
Копривке, за дъгите, можеш да разгледаш магазинити за перденца. лично аз за каката, като не можах да правя кой знае какви промени в къщи, че свеки не дава нищо да й се бара, та освежихме стаята в оранжево и купихме много сладко перденце с мечо пух, цялото на дъги. Освен това е универсално. Та ако не сложите дъги по стените, можеш да се огледаш за този мотив на перденце. Иначе, аз гледах за Дени, страхотни тапети, приказка просто. Но скъпи, не се барат. А и то не става със старите гардероби стаята, отрупана с вехтории и аз да си слагам тапети с картинки.

Барбаронче, ще го установиш, живот и здраве, като се роди бебче, но когато се друсат, разбирай на разходка, в количка, в движение, бебоците спят. Та затова и по цял ден не усещаш бебче, а само като се опънеш в леглото. При всички е така, можеш да си сигурна. По тоя повод, как ще се молим за разходки януари месец, не е истина.

Благодаря за напътствията за шефа на всички, които отговориха. Ще гледам да му кажа тая седмица.

Бръм, ходи ли вече на ФМ. Кажи как мина, че аз съм в петък, а нямам търпение вече.

Обержин, не се притеснявай за коремче. моят е огромен, но не че бебето е голямо, просто защото съм много дебела. Качих много килограми с каката и нямах воля да ги сваля. И тогава беше ограмен и сега е така. От сланинки е, не от друго. Тъй че радвай се на коремчето си и на това, че си стройна бременна. Винаги тайничко съм завиждала, като видя бременна, слабичка в крачетата, а с коремче. Та коремчето от сега нататък ще расте, може и изведнъж да хвръкне, ще видиш.

# 178
За суеверна не съм и бих купила някакви неща, даже за РД на Коко мислех да купя някаква бебешка дрешка, но не ми остана време да намеря...и сега мисля като разбера какво е да му купя нещо...иначе прди време в един магазин видях едни дънкови панталонки точно като моите, но в мини вариант с цвете, едва не се изкуших да ги купя...
иначе да ви кажа, че за пореден път с обеждавам колко съм зле с ориентацията...свалих две вратички от една секция за да махна едно рафтче и после не можах да ги сложа един час, а то какво вместо да завивам, аз си отвивам винтчетата и се чудя защо не влизат 
smile3532 smile3532 smile3532

иначе на мен понеже всички ми говорят колко много ме е разкрасила бременността, та затова ми дойде и това заглавие...даже косата ми, която за да е във форма я мия всеки ден (понеже е много мазна) сега я мия през три-четири дни (в тея жеги, това е невероятно)...и кожата ми, никакви пъпки и ноктите даже са ми по хубави, само дето космите....никнат като гъби...

# 179
Елли Г, мисля че дължината на шийката не е определен размер, просто се следи от гинеколога за скъсяване, но твоята мисля че е доста добра. На мен преди месец ми беше 4см а сега 3 см, значи се скъсява, което не е добре.
Лорини значи ще имаш момче, щом си се разкрасила, през първата ми бременност и аз се бях разкрасила и всеки ми викаше момчето идва и ето резултата е налице. Да са живи и здрави пола е последното за което трябва да мислим.

Общи условия

Активация на акаунт