АПРИЛската дружина заедно е веч година!

• 11 267
  • 283
  •   1
Отговори
# 240
Аз не съм Naana, но ще ти отговоря - стават 36,5 градуса.

Не се притеснявай - при бебетата до 37, 5  е нормално да варира температурата през денонощието. Зависи много от физ активност - ако е ритал, викал смял се дълго преди да я измериш ще е по-висока. При бебе 4-6 мес темп над 38 гр е вече притеснителна. А има ли  някакви други симптоми - унесеност, повръщане, диария, кашлица ?

# 241
  • Добрич
Стефи,всичко е ок.Просто наблюдавай известно време детето.Пожелавам ви лееека вечер и спокоен сън Hug

Лурдес маха се 0,5,т.е. става както е казала Съни 36,5 Peace

# 242
  • Добрич
Мерси Ласи,аз докато го напиша и ти си реагирала светкавично Grinning

# 243
Много ви благодаря момичета!!!
Наистина!!!
  bouquet  bouquet  bouquet
Сега е ОК
Ама в такъв филм се вкарах.    ooooh! ooooh! ooooh!
Май е добре сега - ще го наблюдавам!!!
 Hug Hug Hug

# 244
  • Русе
Абе като стана въпрос за Т да питам и аз нещо.По принцип аз меря Т на Санди периодично без причина(поне 2-3 пъти седмично).Почти всеки път термометъра показва 35,9.Днес след ваксина(т.е. преди 5 мин) я мерих и показа 36,1 Това нормална Т ли е или е ниска  newsm78 ??? А между другото тила му и задната част на врата са много топли и дори потни.Все забравям да питам доки  Embarassed

# 245
  • Добрич
Suni,всичко е ок-това е минимална разлика,не е ниска температурата.Тя и Ласи поясни,че все пак темп варира в зависимост от физическата активност на детето,а също така и в различните часове на деня-сутрин е най-ниска ,а следобед е по-висока Peace

Айде момичета,лека нощ!Отивам да спинкам Hug

# 246
Suni, механизмите за температурна регулация на бебоците са все още несъвършени. Затова при тях норм Т варира в много ширики граници - много автори ги дават 35,5 - 37, 5 гр. Наистина през различните части на денонощието варира Т, както и в зависимост от активността. Физикалните фактори също много им влияят - затопляне, охлаждане и др. Ако Т в стаята, в която стои бебето е висока, това ще се отрази и на неговата Т, и обратното - ако е хладно и то си намалява Т. Затова при бебетата много добре се повлиява Т от студени компреси - затова не е нужно да бързаме с лекарствата. При Т  37,5 - 38 чудесна работа ще свършат студени компреси на китките на ръчичките напр. Както казах Т над 38-38,3 при бебе4-6 мес и Т над 38,5 - 39 при бебе над 6 мес са вече състояния, които изискват незабавна консултация с лекар.
Дано съм била полезна.

# 247
Vanyivan  Hug Кажи как сте с Бобката - как ви понася моренцето?
Galivo, пазете ни място в парка -  Laughing Само да отметнем гостуванията при бабите и ще се присъединим към вас!

ПП Видях ви, че сте тук, затова така директно към вас се обръщам Embarassed

# 248
Здрвейте момичета, мислех тайничко да ви дочета и да лягам, ама като гледам, че мама Ласси ме е изловила, няма как и аз да не се включа.

И така, ми ние вече от 2 дни сме в София  Sad На Боби морето много добре му се отрази, но след като отидохме на Габрово там започна да му хърка малко нослето и аз като се шашнах, бегом към София. Ходихме на лекар и докторката, след като прегледа Бобката, каза че е съвършенно здрав, само дето сигурно лигавицата на нослето малко се е поизсушила, явно от климатик, а то ние климатик само в колата пускаме. каза ни също, че можем пак да запрашим към Бургас и морето, но .... нали знаете каква съм мама паника - тука си останахме. казах на татито, че докато Боби не се оправи, няма мърдане от тука. Сао да не разбере свекито, че ще има "нали ви казах". Та съм дала инструкции на мъжа ми да не казва, а ако го питат да отговаря, че му  се е отворила работа и за това ще останем няколко дни.

Авие как сте Ласси - мина ли виурса, как е Ема Мария?

# 249
Абе като стана въпрос за Т да питам и аз нещо.По принцип аз меря Т на Санди периодично без причина(поне 2-3 пъти седмично).Почти всеки път термометъра показва 35,9.Днес след ваксина(т.е. преди 5 мин) я мерих и показа 36,1 Това нормална Т ли е или е ниска  newsm78 ??? А между другото тила му и задната част на врата са много топли и дори потни.Все забравям да питам доки  Embarassed

Suni 22 с какъв термометър мериш? електронните понякога мерят грешно. Аз така с електронен си мерих Т в началото  на бременноста- няма , няма а накрая се оказа че съм с бронхит и  Т.
Затова използвам обикновен- може да чакам 4-5 мин ама поне знам че е верен

Jul  кога я мажеш с дефламол /или с мустела,зехтин/ след баня ли или  преди? Каква четка изпозлваш.  Че от няколко  дена и  нас ни  се появиха едни корички. и  не знам как  точно  да ги изчистя  колко  време стои с мазилото  на главичката. Я кажи по подробно

А днес имахме същата случка. Едно  детенце  без нищо отиде и удари или ускуба така и не видях
дъщеричката /на 8месеца/  на моя съседка. Малката се разрева. Ужас много  е гадно. ако  беше ударило моето  дете не знам как  щях да реагирам

# 250
Аз много трудно ви изчетох и така се оплетох на кой какво му се беше случило, за което се извинявам, но не бях чела почти седмица  ooooh! Ще се опитам да се включа по въпросите, които помня, моля ако има някой на който не съм обърнала внимание да не ми се сърди - не е нарочно  Hug

Хриси-Писи, аз това дете от градинката щях да го шамаросам, а после щях и с майка му да се разправям,от къде на къде ще си оставя детето да прави такива поразии, ами ако беше се случило нещо, поради нейната небрежност, кой щеше да ти оправи детенцето  #Cussing out  #Cussing out  #Cussing out Въпреки, че то детето не е виновно, горкото, като няма свестни родители да му обяснят и покажат как трябва да се отнася с другите дечица  Embarassed Може би си постъпила правилно като не си го наказала  Hug

Доли Дог, сменяй я тази докторкта, намери си някой професионалист, който работи с любов към децата. Има такива. например моята докторка е много мила с Боби, а на мен ми действа много успокояващо, винаги знае какво да ми каже, за да ми вдъхне увереност и да ме успокои. Като гледам, че си от моята партия (Паникьорската), май такъв доктор ти трябва и на тебе.

Ася20, нистина с руса коса много ти отива, според мен, скъпо-нескъпо, пак трябва да измислиш нещо като ти поустане малко временце. Казвам така, защото знам, че едва ли ти е до цветове на коси в момента, като се има предвид, че си гледаш сама детето в чужд континент.

За свекитата -аз моята я обрисувах преди време, няма да се повтарям, дано само това подобрение, което констатирах последния път да се задържи. В тази връзка, за който пита как става номера - ами прости си казвам мнениети открито, без да се притеснявам, че някой може да се обиди и те са интелигентни хора, сещат се, че така дълго не може да продължи и малко се успокоиха по отношение на съветито за бебчо. Но не си мислете, че е идеално, просто е по-добре от преди. Ако обаче видя, че някой иска да дава вода от макарони на детето ми, мисля, че и аз няма да му имам доверие, за да му оставя детето дори и за 15 мин.

Искам още много да пиша, но утре пак.

П.П. Много искам да ви кажа, че форума страшно ми лиспваше през тези няколко дни, не мога да живея без вас  Hug

# 251
Момичета, мерси и аз за отговорите! Hug Hug

Вече наближаваме края на темата - има на първа страница 3 предложения на Хиксита, давайте и ваши, ако имате - и да избираме заглавие! Laughing  Ама и аз съм като класна, само пришпорвам класа Joy Joy
Хайде лека и от нас!
 newsm46

# 252
Vanyivan  Hug Кажи как сте с Бобката - как ви понася моренцето?
Galivo, пазете ни място в парка -  Laughing Само да отметнем гостуванията при бабите и ще се присъединим към вас!

ПП Видях ви, че сте тук, затова така директно към вас се обръщам Embarassed

Ей верно не може да се скатае човек от вас, брей.... Wink

Lassi пазим място, чакаме ви с нетърпение, няма страшно, днес заплюх повечето пейки в парка, да имаме в резерв  Joy Бай дъ уей имаме вече и още едно попълнение в групата на Шаро - мама galia ilieva. Галка беше ми много драго да се видим и запознаем днес, надявам се, че Рада е хапнала и вече спокойно се е отнесла в страната на сънищата  Hug

Vanyivan, и аз гледам, че четеш често, но не пишеш, та щях да те моря да споделиш как ви понася на морето. Радвам се, че с Боянчо всичко е наред и са се оказали излишни притесненията ти  Hug  Heart Eyes Ако сте си в София тия дни и имаш време и желание, звънни да се видим  Wink

С риск да ви дотегна, реших да споделя с вас някои мои размисли...
Четейки историите на забременяването на повечето момичета тук и съдейки по собствения си опит, мисля, че за съжаление се потвърждават подозренията ми за доста мащабна кампания за преднамерено насочване на жените в БГ към прибързано стимулирано или ин витро зачеване. Начина на живот, който водим, целия стрес и отрицателни емоции си оказват влияние върху репродуктивността ни без съмнение  Peace Но вместо да успокоят жените да изчакат природата да свърши своята работа и да ги насърчат към естествено зачеване, докторите с охота лепват диагнози за стерилитет и препоръчват като единствени възможности за създаване на поколение скъпоструващи и естествено доходоносни за тях процедури, без да имат в повечето случаи истинско медицински обосновано показание за това  Thinking Ако забележите в последните години има някакъв невероятен бум за създаване на специализирани клиники за репродуктивни процедури, защо ли??!!  Rolling Eyes Всеки от нас е склонен да дава мило и драго за да се сдобие с поколение и за съжаление тези търгаши се възползват точно от това. Слава Богу, не всеки път се оказват прави и ето, че резултатите в момента са в ръцете на повечето от нас... Hug

Лека и спокойна нощ на всички мами и бебчовци!  Hug

Последна редакция: ср, 13 авг 2008, 00:09 от galivo

# 253
Здравейте момичета Simple Smile

Да се обадя, че отдавна не съм го правила Simple Smile

Алекс расте и хубавее. Все още сме си само на кърма, тежим скромните 7200 грама. Абе расте си мъжле, има разлика от кака си като бебе и то огромна. Силен е, смее се, гука, даже напоследък се смее на глас докато спи Simple Smile Все още не се обръща от корем по гръб, но това едва ли ще стане скоро като се има впредвид че или е по корем или полуседнал в шезлонга. И от вчера плаче със сълзи милото. Вече хваща и подадена играчка и си вади сам биберона. Ами това са ни постиженията Simple Smile Извода е че растат като гъбки и докато се обърнем вече няма да са бебета, а деца Simple Smile

Иначе каката тръгва на ЧДГ от 1 септември и сега се чудя като тръгне да боледува как ще се отрази на малкия.

Ами това е засега Simple Smile Целувам ви и да сте здрави  Hug

# 254
Бай дъ уей имаме вече и още едно попълнение в групата на Шаро - мама galia ilieva. Галка беше ми много драго да се видим и запознаем днес, надявам се, че Рада е хапнала и вече спокойно се е отнесла в страната на сънищата  Hug

Галиво, дай повечко инфо за новата мама, че да я впишем в регистрите Laughing Hug

Ритка,  Hug

Общи условия

Активация на акаунт