Лятото почти отмина, но дивее Юлската дружина

• 11 040
  • 302
  •   1
Отговори
# 75
Дес, честит ти рожденник и на теб. Жив и здрав   bouquet
С гърнето успеха е доста променлив и като се има в предвид, че там много рядко ака напоследък. За сметка на това пък 2 пъти вече свърши тая работа по средата на хола  Crazy  Laughing
А има ли други деца, които не обичат хляб?  Само като усети и плюе...

# 76
marisasav,много хубави снимки от рожденния ден на малчо!Да ти споделя,че същата количка на чико я подарихме на Ники за рожденния ден и той 2 дена я гледа,бута и повече не я погледна,не искаше и да сяда на нея,нищо,дори музикалния плот не му беше интересен! Rolling EyesИ ние решихме докато е време още да я сменим с една триколка с педали ,та поне ако не сега,по-нататък да се учи на нея да кара колело.Та сега чакаме доставката на триколката а Чикото вече е в магазина LaughingДа ви кажа,това нашето дете все още само мишки,кабели ,компютри,дистанционни и телевизори го интересуват Crazy

А за гърнето мислех че само ние сме така...при нас същата работа,вече не иска да сяда на него,изхожда се и по различно време,не мога да му хвана спатиите.Един сен 3 пати за 1 ден,друг път един път и то чак ве4ерта....не разбирам какво става.Аз се притесних ,но като гледам явно е общ проблем на навършилите 1 годинка Grinning

Болничките да оздравяват!

Хора,дайте идеи какво да готвя,което да мога и на Ники да му давам,изчерпах се тотално,а и да си призная не съм много в час с готвенето,та ми липсва и усет.Я кажете ,който не ползва кухня как храните отбитите деца?

# 77
Марти, много хубави снимки! И ти изглеждаш страхотно да вметна само Wink
А за врънкането за братче или сестриче най-вероятно е точно така, а пък оттам аз дали ще се подам на манипулации - ще видим Wink. Ама има време, тя Доротея за сега приказките й се изчерпват с "дай", "деди" "ало", "ела ела" и "мее" (новото обръщение към кучета и котки, след "агне"), тепърва има да ме врънка та чак докато стигнем до италианските ботушки Wink

Честито и на мъжа на Десс!

Ели дм, какво ядете долу горе, че да дам някоя идея... Ние сме на кухня, де, ама има ужасно много варианти за манждчки, които стаат и за деца.
Пък Доротея както се е разяла снощи яде пълнени пирепки, днес мусака - между другото искам да кажа. Риба с доматен сос от кухнята - и тва яде. Изплю някаква кост, аз уж я гледах, че е много смляна и не видях кости, хубаво, че Доротея я е усетила... И другото ново е, че докато до скоро си вадеше от устата по-големие парчета, сега си тъпче в устата с юмруче, та да не изпадне нищо Simple Smile)). Много е смешна, щото като го погледнеш едно такова дребно, дето 8 кг няма още как се тръшка за манджа... Joy

# 78
Ели дм,Никола предпочита сухарите.Даже преди малко вместо да си яде обяда,който пропусна защото го проспа-отказа ми две ястия и ръфа сухар,каката също.Не им е ден за ядене,ама те по принцип не ядът много.Голямото ми яде макс 240гр.Все си казвам да не се ядосвам,аз си предлагам сутрин,обед,слетобед и вечер,а колкото изядът толкоз.Но определено като ги отбиеш почват да ядът повече и като количество и като разнообразие.За яденето-нещо с тиквички,пиле с картофи,мусака,супа-пилешка и телешко варено.Правя и млечна супа,рецептата я взех от държавната кухня много я обича-кус-кус в мляко и масло,после прибавяш сирене и брашно.Сетих се и за пиле фрикасе,пилешка каша.
За играчките е много важно да ги извеждаш с тях,в смисъл да ги ползваш.Много ми е трудно,ама нали затва ги купувам,за да се занимават и уморяват навън.Питай ме как мъкна количка,трутинетка,детска количка с бебе,кофички,сервизи,тибишири и какво ли още не.Топка забравих-винаги по няколко в различни размери.

# 79
 Здравейте!
 Цял ден чистя и готвя, сега сядам. Дели и татко му спят Laughing
 Марти, точно така е както казваш. Може би, когато бяхме на морето с толкова много " гледачи" сме пообъркали детето. Сега откакто сме си тук гледам аз изцяло да съм си с него. Майка ми всеки ден ме моли да и го оставя, звъни ми по 100 пъти, направо ме подлудява. Разбирам, че и липсва, но искам да изкарваме времето си заедно, за да си го усетя. Винаги, когато сме двамата е много по- послушен. Смятам, че един ден в седмицата е достатъчно да се гледат с бабите. А снимките са ви както винаги невероятни. Страхотно семейство сте. Поздравления Hug
 Май и аз ще записвам Дели на кухня, ще пробвам и ще реша. Досега не съм го правила, защото всеки ден в нас има готвено и той яде от него. Готвя съобразно него, не запръжвам и с по- малко подправки. Дели още не вечеря. Последната твърда храна му е към 5- 6 часа- някаква каша. Скоро ще му въведа и вечерята.

# 80
Само набързо да кажа - привет  Hug Hug
В София сме от неделя, но нещо не мога да се организирам и да си разпределя правилно времето   Blush
Ина вече ходи сама. За 2 дни на село се отпусна. Не знам да се радвам ли, тъжно ли ми е - изгубих всякакъв контрол над нея сега само тичам след нея, а пък тя си умира от кеф да ми бяга  Mr. Green hahaha
Та така Wink
Надявам се, всички сте добре, а аз ще ви изчета довечера и ще пусна малко снимки от Рождения ден /срам то месец ще мине аз снимки не съм качила  Embarassed/

# 81
Много хубави дечица по снимките бреи .
Яна незнам да ли ти отговорих на да Христина съм.
Ох не ми остава време много да пиша но нищо сега излизам на вън че малкия бяс вече обърна къщата с краката нагоре .

# 82
  • USA
Силве, намали ли и млякото на Доротея или съвсем го спря? Чудя се как да процедирам. Приемам съвети всякакви за справяне със неядящо човече, което доскоро си ядеше съвсем нормално.  Rolling Eyes

Марти, много сте хубави с Никола!

# 83
  Приемам съвети всякакви за справяне със неядящо човече, което доскоро си ядеше съвсем нормално.  Rolling Eyes

Присъединявам се  Confused

# 84
  • София
Вечер!  Simple Smile
Тва за васермана не се знае, особено ако родителите са семейни  Laughing

Ники скоро мина през период на неядене, но се "оправи" от само себе си.
Ели дм, отскоро започнах да готвя общо, щото ми писна да й правя отделни манджи и в общи линии почти всичко става, стига да не е пържено или полуфабрикати разни. Супички, телешко варено, макарони със зеленчуци, пълнени чушки с ориз или със сирене, зелен фасул, тиквички с ориз или на фурна... некви такива.

Марти, страхотни снимки, както и ти  Grinning Peace

# 85
Уинкс, според мен ( и според приятелка лекар) при такива временни състояния на неядене а най добре да се въоръжиш с търпение. Дете, умряло от неядене нямало, по вероятно е това да е временно състояние, което да премине от само себе си. Но ако пък почнеш да се правиш на маймуна и непрекъснато го гониш с лъжица рискуваш да формираш вреден навик. Бабешкия лаф е че навик се формира за 1 ден, а се отказва за 20. Не знам доколко е вярно де.
Фил, много приличаш на майка си, и си много хубава де Grinning Може и да има нещо вярно, че жените заприличват на майките си ( моя мъж вика "Кога ще заприличаш на тъщата, да станеш мила и добра" Joy)

# 86
  • sf
а моя любим лаф е " мъж,дете и куче- както го свикнеш"  Joy

# 87
  • Canada
Ей, разписахте се, едва успявам да прочета  Simple Smile
По повод неяденето и млякото - нашия педиатър ми натърти колко било важно на възраст 1 г. млякото на ден да е не по-малко от 300 мл и не повече от 630 мл. /Особено пък тези и 30 мл. как ги измисли - не знам, но изрично питах и ми бе повторено макс 630 мл./
Много хубави снимки! А какви млади баба и дядо сте постнали... могат да минат и за родители!

# 88
да и аз исках да кажа нещо подобно на това, което Рокси писа за неяденето. Никола мина през два такива периода. Аз лично много се боря с желанието си да се правя на маймуна, да казвам "едно за мама, едно за тати", самолетчета, корабчета и всякакви такива, каквито ги помня от моето детство...това сигурно ми е насадено от малка, защото аз самата бях много злояда за определен период от време и все ме тормозеха да ям...общо взето много ме е яд като Никола не яде, а знам, че не бива да го насилвам
да отбележа, че засега съм много доволна от ози, но не съм пробвала други кухни, та нямам база за сравнение
като се върнах от морето видях че рано сутринта на 26-ти съм честитила на Ири рождения ден, а съм забравила Мимко - специални извинения на малкото пате и честитки на патерица Hug
Яна, страшна е масата Peace а нашата кола му е подарък от кръстницата за рождеия ден. Засега много я харесва, аз съм я сглобила като люлка, само където не дава да му слагам коланите вече, недисциплиниран шофьор ще излезе

# 89
 И Дели е в период на неядене. Аз не се притеснявам. Щом той се чувства добре- всичко е ок Peace Иначе той най- обича докато хапва да си играе с нещо. Много често си играе, играе и от време на време идва да си хапне от манджичката. Може би аз така го свикнах, но не ми е проблем. Аз самата обичам докато ям да правя и нещо друго- да чета, гледам тв или др.
 Знам, че го обсъждахме, но какво се оказа в крайна сметка- в кухнята застройват ли супите? Защото Деличката още не ял цяло яйце.

Общи условия

Активация на акаунт