Лятото почти отмина, но дивее Юлската дружина

• 11 047
  • 302
  •   1
Отговори
# 120
  • sf
опс
днес съм много ядосана на детската кухня- мусаката беше почти сурова. Има ли и други на Джуниор? Как ви се стори на вас?
Ние тоя уикенд ще си разделим децата с мъжо. Ние с Кико ще останем тука,а той с Роки ще ходят на палатки.
Искате ли среща в събота следобед в някой парк?

Забравих да кажа,че отказахме Кико от залъгалката- вече трети ден заспива без нея и не пиши както очаквах. Даже ще ги хвърля всичките,за да не се изкуша, ако зареве някой път  Joy

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 17:53 от donsita

# 121
  • USA
Марти, мерси много за инфото! Полезно ми беше.
Мими, дано да се оправи Мимко скоро. Все искам да ти кажа, че има много чаровна усмивка твоят син.  Heart Eyes

Кърмаческите тениски са много хубави.

Кристиан днес дава кръв за изследвания. Лаборантът беше направо факир за мен. Гък не каза детето, такова забавление падна.

Гледате ли олимпиадата? Тук много се гледа, но ми липсва, че не дават българските състезания.

# 122
  • София
Аз лично не гледам, но мога да ти кажа, че днес паднахме от САЩ на волейбол.  Sunglasses Ицо тропаше по масата. Така че всъщност отвреме-навреме ми се налага.

Подсичането се махна почти толкова бързо, колкото се беше и появило. Е, опишка къщата вчера, че я бах пуснала по голо дупе. Да, може да е свързано със зъб, щото нещо взе пак да се лигави.

На залъгалките и аз съм им се наточила, но ще видим. Тя вече само за заспиване ползва.

От кога може да се дават овесени ядки?

# 123
  • sf
като въвдеше глутена и няма пробелм.
Някои даже дават овесена вода още на кърмачета.

# 124
Цитат
От кога може да се дават овесени ядки?
аз дадох май от 9 месеца...или може би от 10...как съм забравила за толкова кратко време  newsm78 иначе нашият педиатър препоръчва глутена от 10 месец, особено на деца предразположени към алергии
Бути, не беше към теб, а просто преписах едни неща от една книжка  Laughing иначе и аз често си правя сметките без кръчмар Никола  Wink
В геомилевския парк много от майките се отказаха от джуниор - имаше някаки истории за порция пиле фрикасе без пиле, кости в рибата и т.н.

# 125
Уинкс,и аз гледам олимпиадата.Надина също се заглежда и пита,аз обеснявам каквото мога!Имаме доста спортисти и в двете роди.Тя иска да тренира нещо,все ми вика "запиши ме да тренирам",но аз незнам какво.Няма да е плуване,че се страхубва нещо в тоя момент.
Вики,аз взимам тая седмица Джуниър,че ми е натоварено и тъкмо мислих,че са се оправили докато не видях тая мусака и я хвърлих директно.Прави ми впечатление,че в менюто им има много мляно месо и ориз.
За общия рожден ден съм малко объркана,не мога да преценя вече какво да правя и кога да е!  newsm78 Все някой липсва..незнам,ще видим другата седмица какво ще е настронието.
Бързо оправяне на Мимко!  Praynig
Били как е Тедко?Ти как си?  Hug

# 126
Възпитанието не означава да забраняваш и да караш някой да прави неща, които са му неприятни само и само за да демонстрираш сила. Според мен.
  Peace Много добре казано. Точно това е и моето мнение. Гледам да забранявам на Дели нещата, които наистина са нередни и опасни. Не искам той да чува от мен само " не ". Искам да се чувства щастлив, спокоен и свободно да изучава света.
Бути, това с автобуса и Нелия много ме разсмя. Дели би правил същото на нейно място. Представям си колко напрегнато ти е било Wink

# 127
  • София
То аз имах предвид по-скоро не опасност от алергии, а дали не запичат и пр. Но щом сте давали, ще се почваме  Flutter

Друг въпрос се сетих, ме гложди от известно време - как са ви фонтанелите? Така де, на децата.  Grinning Ники още има малко мекичко, пък уж до годинка се затваряше... макар че  "годинка" е малко разтегливо понятие.

Боряна, какво стана с пъпчето на Дели?

# 128
Фил, благодаря, че попита. Дели вече 20 дни е с лепенка на пъпчето. Днес я махнахме, за да подиша мястото, защото се зачерви. Определено малко се е прибрало. След няколко дни отново ще го залепим и се надявам нещата да се оправят. Много се надявам да не се стига до операция.
На Дели фонтанелката също не се е затворила напълно. Усеща се още съвсем малка вдлъбнатинка, може би около половин см. Спрях да давам Вигантола, педито така ми каза.

# 129
привет Simple Smile

1во за фонтанелите, че ще забравя. На нас ни спряха вигантола, била почти затворена и най-вероятно нмало смисъл да се продължава наесен.(

Овесени ядки отдавна давам, никакъв проблем. Но имат разхлабващ ефект теоритично.

Марти, по повод на млеката - опасявам се, че ако на всичко, написано в та книга, дето цитираш задам въпроса "защо?" отговор няма да получа. И как точно е изчеслено съотношението на двата белтъка за нуждите на детето. Това е на същия принцип, на който д-р Емилова смята, че ако ядеш само ябълки с чай ще векуваш. Няма никакъв адекватен научен аргумент, който да подкрепя приемането на неживотински мазнини например. Мисълта ми е, че това, че посоченият вид хранене е правилен и здравословен е недоказуемо. Всеки си преценява за себе си и не се заяждам, просто аз лично върху себе си съм пробвала всевъзможни хранителни извращения и съм твърде скептично (да не кажа негативно) настроена към автори, които подкрепят тъпкането с въглехидрати и растителни мазнини щото било полезно.

# 130
  • София
Боряна, ние като лепихме на Кая пъпчето, като беше малка ( Wink), първата лепенка я държахме две седмици, после една седмица почива, и сложихме втора - след втората имаше много видим ефект. Само след първата се беше зачервило мястото, нашата педиатърка тогава ми препоръча да мажа с дефламол, ама честно казано, не знам дали е подходящо за толкова малки деца. Дано и Дели се оправи!

Фонтанелата на Кая е колкото монета от една или две стотинки. Ама аз мисля, че до годинка и половина се смята за нормално да се затваря  newsm78.

И забравих вчера да честитя на всички проходили дечица - честитя им!

Ето това намерих з азатварянето:
Различни периоди на затваряне

След шестата седмица от раждането фонтанелите започват постепенно да се затварят. И докато задната се затваря напълно до края на първата година от живота на бебето, голямата фонтанела в горната част на челото се затваря едва след 24-ия месец.
Така както децата се различават по своя растеж и тегло, те се различават и по периода на затваряне на фонтанелите. Затова при някои бебета след първата година може да няма незатворена фонтанела, докато при други този период на затваряне продължава до 3-годишна възраст. Късното затваряне на фонтанелата и съответно задържането на голяма фонтанела много често притеснява родителите поради широко разпространеното мнение, че това е един от важните симптоми на заболяването рахит. За това заболяване, дължащо се на нарушение в калциево-фосфорната обмяна, съдим по комплекс от симптоми, които са по-съществени от размера или късното затваряне на фонтанелата. По-важно за родителите е да знаят, че в кърмаческа възраст прекомерното хлътване или издуване на фонтанелата са тревожни симптоми, за които трябва да се търси незабавно лекарска помощ. Така че голяма предна фонтанела или късно затваряща се фонтанела при правилно гледано и хранено дете, с качествена профилактика с витамин D3 не може да бъде повод за притеснения.

# 131
  • USA
Честит имен ден на всички с хубавото име Мария и на всички, които празнуват днес!    bouquet

# 132
Добро утро!
Да почерпя, щом е казала Уинкс  Grinning Че и двамата сме именници днес

Аз на Мимко му позволявам доста неща, за разлика от баща му  Grinning Снаха ми като ходи в Англия й направило впечатление как не им се карат и им дават да правят каквото си искат и да лудеят...Незнам до колко е истина  Thinking
Честито на проходилите краченца  Hug
Честит празник на варненки   bouquet

Последна редакция: пт, 15 авг 2008, 08:16 от mimoza_lolko

# 133
  • Асеновград
Здравейте ,
Яна  Hug ,
ние сме добре , аз съм затрупана с работа , която не знам как да свърша , а Тедо се нерви , зъбите го тормозят и бойкотира манджата.Не иска да яде нищо което е в неговата купа и с неговата лъжица.Не съм мислила , че ще я докараме до тук да се лъжем с храненето.
И тедовата фонтанела не се е затворила , пък аз тоя пуст вигантол съм го забравяла повече пъти , отколкото съм му го давала.И в началото на лятото самосиндикално го спрях , щото и без това не го давах , само изпитвах угризения всеки ден.
Честито на проходилите дечица , при нас изгледи няма скоро , май яслата все повече се отдалечава , трябва да ида да питам как ще процедираме.
Честит имен ден на Мимоза и Мимко   bouquet !
Честит имен ден на Томасе   bouquet !
Имаме ли други Мимита  newsm78 ?
Мимоза , верно е това за Англия , мъжа ми работеше там известно време и казва , че децата се въргалят по земята по улиците , троарите , по търговските центрове.Ако Тедо поиска да седне на земята , все ми се кара , не искал да е мърльо като английските деца , само в пясъчника разрешава да сяда.

# 134
Добро утро и от мен:)
Честито на всички именници и варненци  bouquet На този ден откак живея в София черпя колегите, днес поради липса на колеги- вас- една торта .
Донси, за събота съм навита, стога да е след 17 00, че преди това голяма жега. Заимов или Борисовата предпочиташ?
Овесени ядки давам отдавна, само че трябва да се приготвя количество като за едно ядене, че ако преседят стават като туткал. Купувам на Фамилия Никола, финни овесени ядки пише.

Общи условия

Активация на акаунт