Седмица от АВГУСТ мина, намалява нашата дружина

• 14 180
  • 294
  •   1
Отговори
# 180
Честита рожба на буба 85!
Феб-честит ви първи рожден ден!
Цвети-стискам палци днес!
Стела-дано "Инфакол"-а помогне! Аз , м/у другото имам същите капки, незнам дали вече ги продават в аптечната мрежа в България, но април две мои колежки бяха в командировка в Англия и оттам ми ги донесоха, едната беше ги ползвала за сина си и само от тях беше доволна; аз с Али ползвах наврремето Саб симплекс, то май и тогава само те бяха, но честно казано, ги ползвах за мое успокоение, че правя нещо за коликите на бебето си, май нямаха друг ефект; хубавото обаче беше, че Александра я бяха "хванали" коликите още в родилното, но както почнаха рано, така и бързо отшумяха, дано сега и с малката имаме този късмет Praynig
Валени-а сигурни ли са, че преносваш? В смисъл-правилно ли ти е изчислен термина, слушат ли ти редвоно тоновете, проверяват ли води и т.н.; май като преносване го квалифицират 10-14 дни след термина(ама правилно изчислен)

# 181
аз пък се чуствам като фрик вече, защо не иска да излиза това бебе newsm78

също миналата седмица ми казаха ела след 1 седмица нищо че ми е термин, така че се съмнявам да ме гледат всеки ден на УЗ и тонове, трябва ли всеки ден да ме следят или през ден?
а за плацентата си нищо не знам, преди около месец беше нормална Laughing

а като гледам как нямам никакви индикации почти сигурно ще ме сложат на система.

ако ми кажеш че не е опасно, отивам и си купувам рициново мацло.  Crossing Arms всички носят по няма и 9 месеца а аз ще нося до догодина.. smile3511

а ако още веднъж ми звънне телефона с думите "Е ХАЙДЕ ДЕ КАКВО СТАНА"  казвам ви че го изхвърлям през джама smile3513

хайде изчакай още малко да преносиш е доста лесно да се каже. не се издържа, да ти кажа.

# 182
Тогава отивай днеска да говориш с доктора, виж какво ще ти предложи, помоли го да ти обясни всички подробности и заедно решете. За рициновото масло - действа като клизма Simple Smile После предизвиква контракции.

# 183
Значи е добре да се запомни това за рициновото масло-сигурно е гадничко, ама пък е 2 в 1, а и да не е по-приятно да ти правят клизма там newsm78
Аз пък имам напоследък едно течение, на моменти доста обилно, почна след като си поставих "Гиназол"-а, не е постоянно, но на моменти е много кофти; чувам тук разни истории за изтичане на околоплодни води по малко и вече почвам да се вкарвам в какви ли не филми Rolling Eyes

# 184
Цвети, бързам да не те изпусна и да ти пожелая всичко днес да мине бързо като един сън, но с реален подарък !

Нямам опит и не знам какъв съвет да дам на Валени и Малкабуби, но ви пожелавам естествена развръзка до довечера  Hug

Феб, честита първа месечинка на Мони  Heart Eyes Много е послушен на снимките, заслужи си червената количка, а един ден - червено ферари  Wink

Честито бебе Димана на Буба_85, продължава списъка с красивите имена !

Вчера си мислех какви дами с перфектни размери изскочиха от малките коремчета на Стела_а и Мама Галка... Аз сложих Гаргалчо последния месец на усилваща диета, да видим ...

# 185
Мартини мама, от къде се снабдихте с тия сини очи, аз правих един тест и имаме 30 процентов шанс за синеок Гагргалчо. А, сетих се и за друга статистика, дето водя, до момента само една мама има с изненада с пола на бебето  Wink

и аз си правих някакъв тест какъв е шанса беб да е със сини очи и показа вероятност 16%, а Венци е със тъмно сини очи Simple Smile дано да си останат така, а да не им се промени цвета. така че Меган, стискаме палци  да си в тези 30%  Flutter

# 186
Честита Димана на буба 85! Да й е жива и здрава и много усмихната! Hug

мишимади къде изчезна???  Thinking
И ще някой ми се губи, ама сега отива на първа страница да ви почвам по термин  Mr. Green

И такаааа:

ИЗДИРВАТ СЕ ИЛИ СЕ ОЧАКВАТ НОВИНИ ОТ:

meranda - 28г. - първа бременност, София
Black Eyed - 24г. - първа бременност, Варна
wikibg - 24 г. - първа бременност, Торонто /Канада/
milena4ko -  първа бременност
gitsa - 34 г. - втора бременност, Пловдив
koteto55 - 26г. - първа бременност, София
chapla - 37г. - втора бременност, Варна
Lady_sss - 27г. - първа бременност
valeni - 30г. - втора бременност, Благоевград  Hug Преброена днес!
albena1970 - втора бременност
Tsvetidiva - 23г. - първа бременност, София
kseniq - 23г. - първа бременност, Пловдив
Havga - 31г. - първа бременност, София 
Cveti_Ivanova - 27г. - втора бременност, Своге  Hug Преброена днес!
menche - 21г. - първа бременност, София

Това са мадамите, за които имаме повече инфо, ако някой се е засегнал, че не е споменат да се обади бързо!  Mr. Green

Последна редакция: пн, 11 авг 2008, 12:05 от Steli_Meli

# 187
И ще някой ми се губи, ама сега отива на първа страница да ви почвам по термин  Mr. Green
Ея се изгуби тотално...предчувствам, че може би е за хубаво Flutter

Абе, тук останахме в много камерен състав... newsm78къде изчезна тоя народ Rolling Eyes, проверявам отвреме-навреме, че има и други никове освен моя, че вече ако почна сама да си задавам въпроси и да си отговарям, става страшно Joy hahaha

# 188
Тогава отивай днеска да говориш с доктора, виж какво ще ти предложи, помоли го да ти обясни всички подробности и заедно решете. За рициновото масло - действа като клизма Simple Smile После предизвиква контракции.

не може днес, утре ще се виждам с доктора Sad сега ще звънна в клиниката да си направим среща утре. ама той не е от най-разговорливите, то пък кой ли доктор е! поне аз не съм срещнала такъв още, аниуей
миналия път като го питах спомена нещо от типа-чакаме 5-6 дена след термин  Crazy и тогава решаваме какво да правим..
офффффф в живота си най-мразя да чакам и постоянно ми се налага да съм на "он холд" за нещо Crossing Arms

# 189
Момичетаааааааааа, днес и аз ще съм щъркел  stork-boy вестоносец:

КЪМ 3 ЧАСА НОЩЕС СЕ Е РОДИЛ ДИМИТЪР НА МАМА МЕВИ (ЕВЕЛИНА), ГОЛЯМ 2,950 кг И 49 см.
НЕКА ДА РАСТЕ ЗДРАВ И ОБГЪРНАТ С МНОГО ЛЮБОВ, ДА БЪДАТ МНОГО МНОГО ЩАСТЛИВИ И МАМА, И ТАТЕ И КАКА!
newsm51 smile3525 newsm51
РАЖДАНЕТО Е МИНАЛО МНОГО БЪРЗО И НЕОЧАКВАНО ЗА НЕЯ, В СОФИЯ / ШЕЙНОВО СА И СА ДОБРЕ И ДВАМАТА. ОСОБЕНО ТЯ ЗВУЧЕШЕ МНОГО СВЕЖА И ЩАСТЛИВА!
КАЗА ДА ПРЕДАМ НА ВСИЧКИ МНОГО ПОЗДРАВИ И НАЙ-ВЕЧЕ ДА НЕ СЕ ПЛАШИТЕ МНОГО (като нея) ОТ РАЖДАНЕТО, ЗАЩОТО МОЖЕ ДА МИНЕ И БЪРЗО И ЛЕКО! С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ВСИЧКИ ЗА ТАКОВА РАЖДАНЕ КАТО НЕЙНОТО!   love001

# 190
Честита Димана на мама Буба_85 newsm51
Честит Димитър на мама Меви  smile3525
Да са живи и здрави и много да ги радват  smile3501

# 191
Добро утро и от мен!  Heart Eyes

Cveti, късмет и много силна прегръдка  Hug! А после бързо възстановяване  Peace! И да не ни забравиш бързо да ни се похвалиш!

На мен току що докторката ми каза по телефона, че ако и днес не родя утре направо с багажа в отделението да ми предизвикат раждането. Дори и няма нужда да ме преглежда, просто това е процедурата. А пък аз нещо много се разочаровах - и от докторката и от отговора. Какво знаете вие за процедурите при пренасяне? Колко дена се изчаква преди включването на система? А аз исках просто да ме прегледа на УЗ и да ме успокои че всичко си му е наред  Cry .

Аз преносвах 8 дена.На 4.08 ме вкараха в болницата.Доктора при прегледа ми направи 4см ракритие.Накара ме да си купя рициново масло и да го изпия.И ако не станело от него сутринта щели да ми включат система.Така  и стана рициновото масло беше ужасно и изобщо не съм го пила.А и накрая да ти кажа че като родих водите ми бяха бистри което означава че не съм приносила.Така че може и при теб да е така.Пожелавам ти успех.

# 192
Здравейте, момичета!
Не знам от къде да започна... но най-напред да честитя новите слънчица на хоризонта! няма да изброявам поименно, защото ще изпусна някой! Да са живи и здрави малките душички и да много да радват мама и татко! baby mamma smile3541

А ето че и МЕВИ се е обебила! Честито и на нея!
Много интересни теми сте дискутирали, но вече е късно да се включвам - подир дъжд - качулка... Само да спомена за преносването - аз лично мисля че ако се изчисли правилно термина , цикъла на майката и т.н., малко вероятно е да се преноси кой знае колко... newsm78 . Тук поне те чакат около седмица и "предизвикват". Ама как предизвикват и аз не знам със сигурност, защото и аз уж преносвах предния път, а системе не са ми слагали. Сложиха ми няколко инжекции и до колкото разбрах е било Бусколизин Б1 - за омекотяване шийката на матката. Знам само , че тогава напъните ми започнаха много преди пълното разкритие. Не че бяха много силни в началото, но все пак ... Система (някаква!?) ми сложиха 5 мин. преди да родя, но тогава вече и аз знаех , че е дошло времето, защото първо аз вече не можех да стискам и да не напъвам, и второ доки ме прегледа и каза "Виждам главичката!". Едва след това система и бързо в родилна зала. И така - каква е била системата и защо ми я сложиха... тогава вече нямах време да питам, пък и да ви кажа не ме интересуваше много Wink 

А за това рициново масло....много се замислям за него, защото тук, в Сливен,(пак се повтарям ooooh!) не правят клизма! Или поне преди 4 години беше така.... Пак ще питам, може и да има промяна Thinking  Та... хубаво би било този път поне това неудобство да си спестя. Въпреки , че предния път акушерките се постараха да ме убедят да не се притеснявам....

Оффффф, много се отплеснах, кой ще ме чете!? Снощи сънувах Котето Марта! Хайде лек ден на всички и успех!

# 193
Честито на Меви и на Буба85 да са ви живи и здрави бебчетата
Валени сега се връщам от последната си ЖК и питах за преносването 6дни и влизаш в болница за да те видят каза че там ще преценят и ще изберат наи доброто пза вас и ако няма нужда да ти слагат система ще те пуснат но ако нещата са зле ти предизвикват раждане.
Бланш не са води това и аз така си мислех сега на края самото ни течение става сякаш по воднисто и това може да ни заблуди при мен сутрин и доста силно и после спира воднисто такова но ми казаха че е нормално.
С рициновото масло не знам дали ще смогна да излеза от тоалетнота с спазми и контракции голям кеф но може да си пробва.А кога му изтича ефекта но това рициново масло т е кога ще спра да ...........

# 194
Здравейте момичета, как ми липсвахте само Hug!
Аз влизам за малко да не кажете, че съм ви забравила, но Ивайло има колики горкия и спи много неспокойно, т Hug гледам да съм около него.
За операцията няма да разказвам, не искам да си спомням. Бързам да отбележа, че моята операция беше изключение, така че мамите, на които им предстои секцио да не се шашкат. Докато бях в болницата (10 дена Shocked) имаше още 3 операции, които си минаха като по учебник и момичетата се чувстваха много добре още същата вечер. Така че не се плашете, няма нищо страшно наистина.
Бебето си ми го дадоха да си го гушна още същият ден като поизлязох от упойката, на вторият ден ги помолих да ми го дават поне да го кърмя, а на третия сутринта си ми го дадоха за постоянно. Около 6-7 ден от престоя в болницата ме прихвана една депресия от недоспиването, от постоянната температура (37-38 си ги вдигах до преди 2-3 дена), бебето плачеше и аз не знаех защо и се чувствах адски безпомощна. Когато се прибрах у дома се почувствах много по-добре. Майка ми и свекърва ми много ми помогнаха първите дни, а и сега ми помагат  Rolling Eyes.
Ох, много неща исках да напиша, ама всичко ми се изпари от главата. Пък и май е време за папкане и Ивайло всеки момент ще нададе вой #Crazy.
Забравих да честитя бебчетата на всички мами и да им пожелая да са им живи и здрави   bouquet!
На все още бременните - кураж и търпение и вашият звезден миг идва. Както виждате всички се връщаме живи, така че по-спокойно, всичко се преживява. И най-важното заради малките ангелчета си заслужава всяка изтърпяна болка...
П.С. Обещавам, че вече ще влизам по-често.

Общи условия

Активация на акаунт