Седмица от АВГУСТ мина, намалява нашата дружина

• 14 195
  • 294
  •   1
Отговори
# 60
ondina, ЧЕСТИТО ТИ МОМЧЕНЦЕ! ДА РАСТЕ ЗДРАВО И ЩАСТЛИВО И МНОГО МНОГО ДА ВИ РАДВА!  newsm51

Стелче, аз едно време се справих с коликите с едно просто чайче, но го давах вместо вода. Ники е вкусил чиста вода на 4-5 месеца, а дотогава само чай. На 100 мл. по 1 щипка от 2 пръста копър и 1 щипка анасон - и двете на семена. Вари се около 5 мин. и след това се прецежда. Не знам доколко пие вода Дара, но дори и само след хранене колкото да си изплакне устата пак е нещо. Ники беше доста лакомо дете, освен това го хранех със силиконови зърна, от които влизаше доста излишен въздух. И въпреки това успяхме да се преборим така с коликите. Не съм пробвала нито капки, нито готови чайове, но доколкото знам от познати - нищо не действа. Едно от най-лошите неща при коликите е, че повечето случаи майките се сещат да лекуват коликите , а не да ги предотвратяват. А пък аз така с това чайче, вместо вода, смея да кажа че ги предотвратявах. Или поне така си мислех тогава, затова и сега съм си приготвила семена от копър и от анасон.

Hug

# 61
Честити бебчета на Ира, Маги-м и ондина! Да  са ви живи и здрави!   bouquet
Венци има колики Sad ужс е. давам му еспумизан и му помага. изпратиха ми "колик" и "инфакол", но не съм му давала засега. след консултация с позната-фармацефт се оказа че инфакол-а е едно към едно с еспумизан-а. милата душичка как се мъчи от злите колики  Sad иначе ми е много кротичък, хапва и спинка по 4-5 часа, но тия колики  #2gunfire

# 62
Честито бебче на ondinanewsm51 Браво, повече такива хубави новини, че на повечето много им треперят гащите smile3521!
Много яко ти стискам палци, Havga!!! ...И на всички, които са забравили да се похвалят, че е започнало голямото чакане... newsm10 newsm53

# 63
Честито на новите мами, които са се обебили докато ме нямаше nadin13, magy_m78, sindarella, emily_r, morskafeia, ira_d и ondina!

Да са им живи и здрави бебчетата и да донесат много щастие на семействата си!

Благодаря на всички за поздравите и милите пожелания!

На мамите в очакване желая леко раждане!

Аз и малката Доротея от вчера сме си в къщи. Тя е много послушно бебе, суче и спи добре. Вече я почнаха коликите, но заедно ще ги преборим.
Нямах време много да чета, но виждам, че компанията ни за петък вечер нещо се е разпаднала.   Heart Eyes

Раждането мина леко и бързо. В същия ден, когато ходих да се моля в болницата за предизвикване и ме върнаха, започна да ме боли кръста. Слаби болки от по няколко секунди, но забелязах, че се повтарят през половин час и се преместват надолу. Сварих си босилек и едвам изпих половин чаша.   Mr. Green Изядох 1/4 ананас.  Grinning Вечерта болките се засилиха и станаха на 10 минути. Изчаках да минат 5-6 и бързо тръгнахме за болницата. В 11:30 часа ме приеха и имах вече 4 см разкритие. Успях да разкажа за това колко бързо беше първото ми раждане и бяха подготвени и пак се изненадаха от това как се развиха събитията. Нямах абсолютно никакви коремни контракции. Само тези болки в кръста. 1 час ми правиха запис на тоновете и контракциите станаха на 5 мин. После ме накараха да се разходя из коридорите на болницата и само за 30 минути станаха на 1 минута и имах пълно разкритие. Едвам успях да се върна в родилна зала и започнаха напъните. За мен това бе нещо ново, защото при първото раждане не ги усещах. Най- трудното беше точно тази част, в която трябваше да не напъвам, да се противопоставям на природата. После в 1:31 часа, точно 2 часа след като бях прекрачила прага на болницата и с 3 напъна се роди нашата бебка. Сложиха ми я веднага на корема, а татко преряза пъпната връв.

Ето малко снимки от нас

# 64
Честито бебче на Ондина!!! Да е много здравичко и да ви радва!

Хавга много ти стискам палци и ти желая бързо раждане. После да разказваш.

Мацки искам да ви кажа, че на мен вече направо ми се плаче. Таза така ме боли, мъжа ми трябва да ме бута по стълбите и да ми вдига крака. Все едно ми е откачена ставата. Нито мога да лежа, нито да седя, нито да ходя. Да се почва и да се свършва, че вече много не ме свърта.
Толкова имам и за чистене и подреждане, но като не мога и да се наведа нищо не мога да свърша. Но айде да не се оплаквам прекалено, че е бебче в каря на краищата всичко ще изтърпя. Просто исках да споделя, че вече съм много нетърпелива.

А течението ми е станало едно воднисто и доста се е усилило ама от друга страна не ми тече толкова много че да са води, това нормално ли е?  newsm78

# 65
Селена, спокойно, и аз имам воднисто течение и е съвсем нормално, от хормоните е. Ако са ти чисти изследванията на секрета, няма от какво да се притесняваш. Пък и водите ти ги следят на всеки преглед... newsm10
Слагай ежедневни превръзки.

# 66
Поздрави на всички нови мами,желая им много щастие!!!

Мартини мама,Никола чака Доротея в Морската градина за разходка!  bouquet

Мамчета,аз съм добре.Бебока се храни нормално.Т.с когато той реши.Понякога през час,друг път през два.Рядко е в някакъв режим.От няколко дни започнаха коликите.Вчера му купих някакви нови капки "Колийф",както и се наливам с чай от копър.Малкото категорично отказа поглъща нещо различно от кърма.Изобщо не иска вода,но това не ме притеснява.Бабата е озадачена от това,че не му давам вода.
Прегръдки на всички и се въоражете с търпение!

# 67
  • София
Честито бебче на ondina  bouquet
Нека расте здраво и усмихнато момченце, за радост на семейството си!!!

Martini, снимката, на която Марти гали сестричката си направо ме разтупи Heart Eyes много са сладки и двамата Party
Kameto, тази седмица вече трябва да приключваме с подреждането и оправянето.. и да се нанасяме вече.. само, където ние решихме да сменим квартирата и не сме при параклиса, а при езерото Peace

Днес с мъжо ходихме до Пигис и си купихме всички останали неща за бебко Heart Eyes

Цвети, и аз всеки ден се надявам това да е големия ден, ама неще.. и аз като повечето изкукуригвам и нямам търпение да раждам.. много ми тежи корема вече Whistling

Момичета, да ви питам как да изваря шишетата и бибероните в тенджара? И кои пелени са тензухените, и кои бархетените? Едните са по-тънки от другите newsm78

Последна редакция: сб, 09 авг 2008, 16:06 от IntRiGa_GirL

# 68
Мартини наистина  много бързо и лесно раждане.Браво на вас Peace и е толкова сладка малката принцеска,а баткото колко е гальовен.Сега като ти четох разказа,имам цял ден болки менструални и кръста ме реже,контракции през 30 минути но от слабичките.Ще си пийна аз малко босилек да се засилят та да видим Mr. Green
Интрига като заври водата ги пусни и тях,гледай да са покрити до горе с вода и не повече от 5-7 минути да врат Peace

# 69
Много мило,че Стели ,Каприз, Мартини -мама и Верчето се включиха днес-здравейте мамачета! Hug
 Валени ви е писала за чайчето от копър и анасон-аз искам само да споделя,че спокойно и вие можете да пиете от него-има много добро "двойно" ДЕЙСТВИЕ-ХЕМ УВЕЛИЧАВА КЪРМАТА,ХЕМ ПРЕМИНАВАЙКИ В НЕЯ ОТИВА право при бебето-аз така правех-чая е приятен на вкус,леко сладни.

Селена,тази болка в ставата мисля че се дължи на общото разхлабване на всички стави-нали организм се подготвя за разтягането при разкритието ,това засяга не само връзките на срамната кост,но навсякъде където има такива.И при мен се появява на моменти,но търпимо.Ащом те боли толкова защо не пробваш Но-шпа?

Таня,тензухените пелени са тънките,бархетните са по-плътните

П.П.Много са ви хубави снимките и на Стели и на Мартини   bouquet

# 70
  • София
agramd, valeni от къде мога да си купя копър и анасон на зърна? newsm78
Момичета, мерси за инфото за стерилизацията и пелените Hug

# 71

Аз си ги копувах от аптеките,ако знаеш къде има билкова-оттам,ако не и в обикновени аптеки се намират! Peace

# 72
  • София
agramd, мерси мила Hug

А да ви питам още нещо - като изваря шишетата, бибероните, лъжичките и тея неще как да ги съхраня и колко време трае стерилизацията? А гумената част на биберона и шишетата няма ли да се стопи? newsm78

# 73
мерси милички за съветите  Hug
аз чайчето на Хип,което давам на малката е точно с копър и анасон,но май не помага,затова почвам с капките Инфакол
целувки от мен

# 74
  • София
Стели, много е сладка малката Дара Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт