Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои от темите, обсъждани във форума?
Какви са някои съвети за справяне с коликите при бебетата?
Какви са някои методи за предотвратяване на коликите при бебетата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои от темите, обсъждани във форума?
-
Какви са някои съвети за справяне с коликите при бебетата?
Някои съвети за справяне с коликите при бебетата включват използването на капки от копър и анасон, добавени към водата, предлагане на чай от копър и анасон вместо вода и използване на голяма мъжка кърпа, изгладена и поставена върху коремчето на бебето. Други предложения включват обръщане на бебето по корем върху коленете за облекчаване на болката.
-
Какви са някои методи за предотвратяване на коликите при бебетата?
- Някои методи за предотвратяване на колики при бебета включват предлагане на чай от копър и анасон вместо вода, използване на капчици от копър и анасон, добавени към водата, използване на голяма мъжка кърпа, изгладена и поставена върху коремчето на бебето или обръщане на бебето по коремче върху коленете за облекчаване на болката.
-
Какви са някои методи за облекчаване на болката при колики при бебета?
-
Какви са някои методи за стерилизиране на шишета, биберони и лъжички?

ужс е. давам му еспумизан и му помага. изпратиха ми "колик" и "инфакол", но не съм му давала засега. след консултация с позната-фармацефт се оказа че инфакол-а е едно към едно с еспумизан-а. милата душичка как се мъчи от злите колики
!

Вечерта болките се засилиха и станаха на 10 минути. Изчаках да минат 5-6 и бързо тръгнахме за болницата. В 11:30 часа ме приеха и имах вече 4 см разкритие. Успях да разкажа за това колко бързо беше първото ми раждане и бяха подготвени и пак се изненадаха от това как се развиха събитията. Нямах абсолютно никакви коремни контракции. Само тези болки в кръста. 1 час ми правиха запис на тоновете и контракциите станаха на 5 мин. После ме накараха да се разходя из коридорите на болницата и само за 30 минути станаха на 1 минута и имах пълно разкритие. Едвам успях да се върна в родилна зала и започнаха напъните. За мен това бе нещо ново, защото при първото раждане не ги усещах. Най- трудното беше точно тази част, в която трябваше да не напъвам, да се противопоставям на природата. После в 1:31 часа, точно 2 часа след като бях прекрачила прага на болницата и с 3 напъна се роди нашата бебка. Сложиха ми я веднага на корема, а татко преряза пъпната връв.