Отговори
# 1 875
Fussii, и аз настоявам за публичност за набраните точки - всеки критерий, да е отбелязан за всяко дете.
П.С...За риалитио..- споко...Това са само предложения..Тепърва ще ги отхвърлят..за съжаление..Но в твоята идея за риалитито има много хляб и ако стигне до някоя телевизия или поне до СО..има голяма вероятност да я одобрят...

..

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 19:12 от *щурчо*

# 1 876
Ми аз подкрепям лови татко, но да питам за абсолютните предимства- кои смяташ да са, освен 3 деца?
И децата с равни точки какво ги правим?

# 1 877
Fussii, и аз настоявам за публичност за набраните точки - всеки критерий, да е отбелязан за всяко дете.

ТОва няма как да стане, нарушава се закона за личните данни! Аз съм против! Naughty
А и пак за пореден път ще повторя, че съм с-у дисктиминационните критерии по т 1 (защото примерно - ако се е случило майка софиянка  да е  тръгнала да ражда някъде на морето по време на почивка, например - ще вземете да я ощетите милата с -4 точки) , 2 (даже няма да си направя труда да коментирам за 100 път)  и 4 ( ами ако не ми харесва най- много най-близкото ОДЗ - може да е много мръсно, персонала да е кофти и т.н. ).

# 1 878

ТОва няма как да стане, нарушава се закона за личните данни! Аз съм против! Naughty

Как точно се нарушава въпросния закон с това дали едно дете получава точки за това,че е родено в София, че живее в района на конкретна детска градина или пък,че това му е първо, второ, пето желание?

# 1 879
... и 4 ( ами ако не ми харесва най- много най-близкото ОДЗ - може да е много мръсно, персонала да е кофти и т.н. ).
Много просто- кандидатстваш другаде и се конкурираш със събраните от теб точки с останалите кандидати, без да имаш точки за район, но пък за поредност на желанието можеш да имаш примерно.  Peace

# 1 880

Как точно се нарушава въпросния закон с това дали едно дете получава точки за това,че е родено в София, че живее в района на конкретна детска градина или пък,че това му е първо, второ, пето желание?

Aми аз може би не желая с-у трите имена на детето ми да се изписва къде е родено и къде са издадени ЛК на родителите му!

За протокола : детето ми е прието тази година след  (загубих им вече броя) поредни класирания! Но държа да не се дискриминират децата заради  населеното място, където са родени! И ще защитавам позицията си до край! Унизително е!

# 1 881
Лови - татко, в момента съм малко на зор, но при първа възможност ще прегледам по-сериозно това което предлагаш. Просто ми трябва повечко време да го осмисля.

# 1 882
  • софия
Аз също подкрепям с 2 ръце огромният труд, който е направила Lovi – татко. Нормално е всички да не са доволни, но при толкова много хора това е просто невъзможно.
Дано някой обърне внимание и ползва безплатната работа, която Lovi-татко е свършила вместо хората, на които им се плаща да подготвят поне нещо, което струва наполовина на това.

И аз не разбирам как се нарушава правото ми на лични данни. Аз декларирам (казвам "Да"/"Не"), а при евентуален шанс да сме приети вече представям и доказателства, т.е. конкретни данни.

P.S. По NTV говорят за системата.

# 1 883
  • София
Лови-татко, добро е! Това на първо четене! Отивам за второ четене!

Да добавим и любимине ни работещи родители, демек плащащите данъци и осигуровки, а!?

А бабите, работищи в ДГ къде отидоха?

# 1 884
Ами, например, досега не са искали нито в едно ДЗ при записване ЛК на родителя! За какво им са тези данни!?
А и освен това закона не ме задължава да предоставя личните си данни при записване на детето, поради което не могат да ми откажат такова ако откажа да предоставя личните си данни!
Дори и да бъде приета от общината наредбата, ще е в противоречие с конституцията (както в момента е положението във Варна) и не могат да ми откажат записване при отказ за предоставяне на данни по ЛК.

# 1 885
А, и относно работещите родители - за всеки - по 1 точка ли ще се дава? И пак - справки от НОИ, опашки, лични данни! В Нои едва ли ще издадат бележка че просто родителят работи и се осигурява, а ще впишат и размера на РЗ Rolling Eyes , може и тези данни да изкараме в сайта? Да знаят комшиите в квартала кой на колко се осигурява или кой е социално слаб!? newsm78

# 1 886

Aми аз може би не желая с-у трите имена на детето ми да се изписва къде е родено и къде са издадени ЛК на родителите му!

За протокола : детето ми е прието тази година след  (загубих им вече броя) поредни класирания! Но държа да не се дискриминират децата заради  населеното място, където са родени! И ще защитавам позицията си до край! Унизително е!

Никой не казва,че трябва да напишеш в кой град или село ти е родено детето!Но какъв е проблема да напишеш брой точки в някаква графа? Ами, като е родено в София, ще си получи точките, като не е родено- няма. Това как нарушава личните му данни? Нали кандидатстваме за детска градина в София?
А не е ли поверително кое дете в коя детска градина кандидатства? Или къде е прието?
Я си представи,че бащата на моето е полсанника на САЩ? И какво? Трябва да не фигурира детето ми в системата, защото това по някакъв начин може да наруши желанието ми за анонимност ли? Ами има си частни детски градини за хората, дето искат да си останат инкогнито и никой нищо да не знае за тях. Тук всички искаме прозрачност..доколто е възможна.
Изобщо не се интересувам кое дете къде е родено. Искам само да знам, че ако съседчето е родено в Долно Нанагорнище и го знам от майка му, а тя е написала "София" в системата, мога да посоча неверните данни при нужда..
А не да ми пльосне някой цифрата Х точки и да следват свободни съчинения..
Казах го и преди и пак ще го кажа. "Не даването" на подробна информация, води до спекулации. Аз мога да попълня всички данни на максимума и след това да се договоря с директорката да си затвори очите за това,че не съответстват реално фактите с декларираното от мен. Искам гаранция,че това не е възможно. КОЙ проверява, освен директорките?
И колко струва "затварянето на очите" ?
Разбираш ли - покрай мен е пълно с деца, които не кандидатстваха на 4-ти февруари, а сега са в детска градина. Здрави, прави..и родителите им така.. Също като мен и теб и всички тук...
И как стана така?
Ей това се питам..
Те повече си обичат децата ли? Какъв е отговора ? ... моето го остави на страна.. не коментирам и твоето.. Принципа искам да си изясня..

# 1 887
Ами, например, досега не са искали нито в едно ДЗ при записване ЛК на родителя! За какво им са тези данни!?
А и освен това закона не ме задължава да предоставя личните си данни при записване на детето, поради което не могат да ми откажат такова ако откажа да предоставя личните си данни!
Дори и да бъде приета от общината наредбата, ще е в противоречие с конституцията (както в момента е положението във Варна) и не могат да ми откажат записване при отказ за предоставяне на данни по ЛК.

Не знам какво те задължава закона, но в нашата близка детска градина са обявени следните неща:
1 попълване  на  заявление  за прием/получавате  образец  при  нас/

2.оригинал и  копие  от  акта  за  раждане

3.здравно-профилактична  карта  на  детето  ,  попълнена  от личен  лекар/телефон и име  на  личен  лекар/

4.данни  от  личен  лекар  за  имунизационния  статус  на  детето

5.декларация за  потвърждаване  на  записването -получавате  образец  при  нас

5.получавате  списък  за  нужните  мед.  документи,  които  трябва  да  представите  при  приема  на  детето

6.получавате  списък  с  необходимите  вещи  за  детето  при  постъпване  и  телефоните  за  контакт  с  детското  заведение

..Оригинал на акта за раждане...- в него има твоите лични данни и личните данни на бащата на детето ти (ако е известен). В този смисъл..ЕГН-то ти е защитено от  ЗЗД..т.е.. предполагам,си отказала да покажеш акта за раждане на детето си..Чудя се..как са го записали в този смисъл.. newsm78

# 1 888
  • София
Lovi - татко.
По-късно ще се включа с повече обяснения.
За предимствата - те ще се точкуват по подобен начин и ще бъдат в първата категория, която не съм я разгледал в това предложение.

Тук се концентрирах върху втората категория.

Аз също съм абсолютно против лотарията, още повече че съм по-навътре в нещата откъм информационната им страна.

За "времето" - Сирма са против категорично, а от СО с половин уста, но както казах това не е проблем на родителите.

# 1 889
  • София
А, работещите родители - пак да питам?
И един офф към Лови-татко - коя гимназия завърши и кога?

Общи условия

Активация на акаунт