Отговори
# 405
Всички бивши села си имат чудесни ДГ.Работила сьм с колежки от тези села/сега квартали на София/преди да излезна по м-во.Тези хора работят в София,но децата им посещаваха ДГ по местожителство.Но,тази година се оказа,че и при тях имало недостиг на места Rolling Eyes

# 406
От скоро следя темичката. Искам само да вметна, че Бояна е едно от тези бивши села, сега квартали на София. В Бояна няма държавна детска градина, затова съседните квартали като Борово, Гоце Делчев, Красно село и Драгалевци поемат децата. Именно и поради тази причина в частност тези квартали се очертават доста натоварени от към недостиг на места. А новата система успява да регистрира само къде е най-натоварено, но не и къде всъщност има много деца, а няма градина. Според мен това е голям недостатък, който лесно би се решил, ако в профила за кандидатстване се направи задължителен за въвеждане поне пощенския код по местоживеене на детето и според този код се направи статистика за разпределението на децата по райони, а не по кандидатстване в детски градини.

Именно така ще може най-добре да се прецени къде има най-голяма нужда от създаването на нови ДГ.

# 407
  • нейде там, където ....
Според мен най-голяма нужда от детски градини има там, където наплива е най-голям, а не където са регистрирани най-много деца.
Има ли някакво развитие по темата да се разреши на деца, родени в първите месеци на годината да могат да кандидатстват за горната възрастова група?
В почивен ден мисля, че медиите имат по-малко събития за отразяване и, евентуално, протеста би получил по-широк отзвук. Повече хора биха имали възможност да дойдат и да видят за какво става дума. Освен, ако под протест не разбирате да се прегради входа на Общината, за да се попречи на служителите да отидат на работа. Или среща с тях - биха дошли наистина само в работен ден.

# 408
  • София
Lovi - татко.
Като гледам развитието на темата, май най-добре е да се закрие. Никой не смее да напише някакво предложение от поне една седмица насам. Ако работим с тези темпове, нищо няма да постигнем.

# 409
То се забелязва застоя на темата. Но мисля, че повечето чакат новата среща, за да имаме материал за обсъждане.  Rolling Eyes  То какво ново да вмъкнем, изчерпаха са идеите.

# 410
  • нейде там, където ....
Аз бих подкрепила възможността децата, родени в началото на годината, да кандидатстват за горната възрастова група.
Например в Младост видях в две оДЗ без списък на чакащи към момента на последното класиране деца за родените 2005-та година. В същото време родените 2006-та година, чакащи, по списък са поне 4-5 пъти повече от 2005-та, в повечето градини, които погледнах. Едно дете да може да бъде прието в повече - все е от полза.
Освен това, в групите, за които досега беше текущ прием, има такива деца. Системата не им позволява да продължат в същата група, в която са били, ако решат по някаква причина да се преместят в друга градина. Това би било най-голям проблем за децата, които са в предучилищните групи, защото биха се върнали в трета група.

# 411
В Младост се построи нов квартал в самият квартал.

# 412
  • София
Нова среща има ли насрочена?
След пътуването в началото на месеца сега имам ограничено време до петък да свърша доста работа, но приключа ли, ще се напъна да обединя идеите до сега!

# 413
  • гр.София
 И на мен нещо времето ми бяга.
 Опитах се да огледам така наречените "села"-те така или иначе са си част от София.
 Някои официално си влизат в големите соф.общини.
 Горубляне е в Младост, Суходол в Овча купел (май,само тяхната градина не можах да открия кой номер и къде е ), Филиповци- в Люлин, Горна баня- в Овча купел, Обеля,Волуяк,Мрамор -в р-н Враждебна, Горни Богров,Челопечене,Яна-към Кремиковци...
 Повечето от тях имат само ЦДГ!

# 414
Може да има ясли от тези самостоятелните. И затова да има основно ЦДГ-та.

# 415
  • гр.София
 От крайните райони намирам по една чиста ясла само в Бистрица и Кремиковци.

# 416

Малинова долина или квото там са го кръстили над Борово.То улици няма там, па вие детска градина търсите.Самото Борово, Бъкстон, Красно село-утроиха населението си, а са закрити две градини в това време.Едната-срещу районното-навремето я взеха и настаниха бракоразводния съд там, сега, когато го преместиха и него в сградата на ГУСВ се чудя защо пустее тази къща?Другата-нагоре по Бъкстон посока Бояна-там има новичка лъскавичка сграда.

# 417

Мдааа. Twisted Evil Само в радиус 150 метра от моя блок пускаха един комплекс "Ксения", скоро предстои пускането на комплекс "Солар", в момента се строи "Флоримонт", малко по далеч "Грами" и един огромен проект за 50 млн.евро, в който ще има 18 жилищни сгради.  ooooh!

# 418
  • София
И никой не планира и ДГ за децата на тези хора, нали?

# 419
  • София
Lovi - татко.
Вени, ще има работна среща в сряда от 14 часа.

Общи условия

Активация на акаунт