Отговори
# 930
Един бърз въпрос: Има ли самостоятелни ясли и те управляват ли се от kg.sofia.bg. Нещо яка каша настана при мен.

# 931
Един бърз въпрос: Има ли самостоятелни ясли и те управляват ли се от kg.sofia.bg. Нещо яка каша настана при мен.

ИМА..
Не се управляват от kg.sofia.bg.
Те са към министерство на здравеопазването..
Проблема е,че в София почти няма...
И..за щастие там записването става на място и с директорките...все още...А иначе..места и там няма...естествено..

# 932
  • София

За самостоятелните ясли документи се подават на място, т.е. не минават през системата.
Но ако са ОДЗ - кандидаства се през сайта!

# 933
Току що получихме и ние въпросният мейл. И сега виждам, темата по въпроса.
Виждам, че за отрицателно време е станала доста обемна и не знам дали ще
успея да я прочета (най-вероятно не). След като прочетохме с мъжа ми за що
иде реч, установихме, че сме още по-прецакани и от преди и няма да имаме
май никакъв шанс и до година. Пълна преебевка, май... Crossing Arms

А в анкетата гласувах с "ДА". Плащаме си данъците. Плащаме си осигуровки.
Плащаме си на държавата. Плащаме си и за отглеждане на детето, че с тия
смешни майчински....,плащаме си за всичко.

Ами как после да има положителен прираст като тук изобщо няма никакви
облекчения, няма нищо за децата ни. Малко сме били - раждайте. Е, как да
го направим, когато държавата има други приоритети? Тук коригирах края
на изречението, защото беше прекалено цинично, въпреки, че е истина.

Мисля, че всички можем да се сетим за какво иде реч.

И последно. Нещото, което ме човърка от доста време насам са тия пусти
чстни детски ясли и градини. Видяха, че няма места за децата ни в държавните
градини и цените скочиха. Мисля си аз, дали има някаква пряка, но тайна
връзка между двете институции? Причинно-следствена връзка търся.

Много се отвях. 

п.п. Сега се сетих още нещо: При положение, че пишат за анонимността на
анкетата, то тогава как биха били сигурни за достоверността й? Ами аз мога
да напиша, че съм инвалид, сама с детето (или 3-ме деца, макар, че ги нямам)
и безизвестен баща, и това, че другите ми 3 (уж) деца са в други детски градини.
А де?

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 22:35 от Лаура Мерсие

# 934
  • София

Ето списък на чистите яслите в София: http://www.bg-mamma.com/site/content/view/149/61/

Записването е при директорките директно.

# 935
*щурчо* като многодетна майка, нямаш ли предимство при класиранията?

# 936
Моята дъщеря беше приета в ДЗ преди 15 дни,а сега разбирам че вече трябва да мисля за следващата година.Ако посещава това ДЗ  само няколко месеца,а следващата година бъде прието в друго Naughtyпитам се как да възпитам постоянство   в детето след като непрекъснато го местя от едно място на друго.Според мен трябва да имат предимство и децата ,които са посещавали това ДЗ и желаят да останат там.

# 937
  • София
Моята дъщеря беше приета в ДЗ преди 15 дни,а сега разбирам че вече трябва да мисля за следващата година.Ако посещава това ДЗ  само няколко месеца,а следващата година бъде прието в друго Naughtyпитам се как да възпитам постоянство   в детето след като непрекъснато го местя от едно място на друго.Според мен трябва да имат предимство и децата ,които са посещавали това ДЗ и желаят да останат там.

Щом веднъж е прието детето, не се налага да кандидатстваш пак за същото детско заведение.

# 938

Не..
Имам "късмета" децата ми да са над 10г..
Да не са близнаци..
Никое от тях да не е "настанено" в детска градина в момента на кандидатстването..
 ..
С две думи...в графата "Братя и сестри" на моето дете пише - "Няма"

Многодетна майка викаш.. Ха-ха.. На кой му пука, освен на мен ?

# 939
ЧЕСТИТО!!!
Да почерпиш Simple Smile
Сериозно..
Няма нужда да кандидатстваш повече.."СИСТЕМАТА" поема твоето дете и..докато стане първи клас е уредено с държавна детска градина..
Спокойно дишай и .. мисли за следващите важни неща, които ви предстоят Simple Smile

# 940
  • София
Тази анкета, в крайна сметка се отнася само до предимствата, т.е. до онези 30% на по специални случаи. От тук според мен е ясно, че останалите 70% ще бъдат с равен брой точки и съответно разигравани на лотария. Така че не съм твърде наясно за какво ни занимават с тези въпроси.

# 941
Моля ви, кога ще имам възможност да кандидатствам,  за място  в ясла. Изглежда съм пропуснала срока, понеже не ми излиза нищо такова като избор "избирате градина". Ако знаете  моля кажете   bouquet

# 942
Моля ви, кога ще имам възможност да кандидатствам,  за място  в ясла. Изглежда съм пропуснала срока, понеже не ми излиза нищо такова като избор "избирате градина". Ако знаете  моля кажете   bouquet

Ако искаш да кандидатстваш само за ясла (не ОДЗ), то те не фигурират в системата.
За тях молбата се подава на място  Peace

# 943
Благодаря за бързият отговор. И, следва продължение  Laughing ... Как от подобна самостоятелна ясла се минава в детска градина? Сигурно пак с кандидатстване. Но това май мене няма как да ме касае точно сега, като моето дете си кисне вкъщи Sad

# 944

Не..
Имам "късмета" децата ми да са над 10г..
Да не са близнаци..
Никое от тях да не е "настанено" в детска градина в момента на кандидатстването..
 ..
С две думи...в графата "Братя и сестри" на моето дете пише - "Няма"

Многодетна майка викаш.. Ха-ха.. На кой му пука, освен на мен ?
В работната група искахме предимството за многодетни или да го няма, или да е за деца до 18 г. Надявам се в новия регламент да е за деца до 18 г. , така е логично и така е при други привилегии за многодетни родители.
Мен лично ме разбива въпроса за бабите/дядовците в системата Joy, направо нямам думи.

Общи условия

Активация на акаунт