Отговори
# 240
  • София
Лови- татко, мерси за допълнението!
А как ще изглежда другата част от критериите с твоето разширение?

1. Живеещите в София. - адрес по лична карта - 6 точки.
2.  Живеещите в София и в района на ДЗ. - адрес по лична карта - 8 точки.
3. Живеещите в София, в района на ДЗ и в каретата (определени от улиците) граничещи с карето на ДЗ. - адрес по лична карта - 10 точки.

и

Постоянен или наст.адрес в Сф   
до 1 г.   6
от 1-2 г.   8
над 2 г.   10
Постоянен или наст.адрес в района   
до 1 г.   3
от 1-2 г.   5
над 2 г.   8
Осиг.родители   2
Деца, идващи от ясла   1

# 241
  • София
Lovi - татко.
Не съм се стремил да доразвивам критериите в дълбочина. Именно затова и не съм включил в моето предложение някакви години. Иначе тези точки, които съм предложил няма да са валидни, при положение, че има още критерии за годините.
 Точката за осигурени родители трябва да решим в коя част от квотния принцип да бъде. При адресните или при предимствата.
 И най-накрая, не Ви ли се струва, че точката за децата от яслата и точката за децата неприети малко си приличат?

Последна редакция: нд, 24 авг 2008, 09:43 от Lovi

# 242
И най-накрая, не Ви ли се струва, че точката за децата от яслата и точката за децата неприети малко си приличат?

Party Party Peace

По между другото четейки темата за страстите, често се задава въпроса откъде изведнъж изниква някакво предимство, измествайки чакащите от 04.02. Ами според мен някакси тези чакащи също са ощетени от това, че действат сегашните правила. Това, че тази година бяхме опитни зайчета мисля, че трябва да бъде компенсирано с тази 1 точка, на която да се надяваме, че можем да сме малко по-напред в опашката.

Последна редакция: нд, 24 авг 2008, 17:36 от jijip

# 243
Здравейте! Вече съм вкъщи и ви чета, радвам се, че темата върви!Ellypr, благодаря ти за съдействието.
В анкетата гласувах с "не", според мен това е излишно. Всички кандидатствахме при еднакви условия на 04.02. и някои успяха, някои не. При новото кандидатстване ще има нови правила , които ще са нови и за некандидаствалите, и за кандидатствалите.Това си е мое мнение .Но пък подкрепям точката за деца от ясла, като логиката ми е друга- децата са влезли в системата( в широк смисъл, защото МЗ и МОН не са свързани, но делението е административно и не е важно за децата и родителите).

# 244
  • София
Lovi - татко.
Относно точката за децата от яслите:
Малко ми е интересна мисълта на Плодова фея, че децата от яслите са влезли в системата и затова си я заслужават. Ако погледна от тази гледна точка, то и децата кандидатствали за детска градина в електронната система, са влезли в нея и си заслужават точката.

Гледайки от страна регламента за  кандидатстване за 2008/2009 никъде не са упоменати точки и някаква връзка с нов регламент за 2009/2010 г. Тогава, ако дадем точки на децата от яслените групи, то не нарушаваме ли отново нечии права?

Отново гледайки от страна на родителите записали децата си в яслени групи - какво получават те?
Възможността да се върнат отново на нормална работа, спокойствие за детето и на практика са "погалени" от системата на образованието. Независимо дали МЗ или МОН. Също са и пощадени от "системата" за записване и редене на виртуални опашки.
Тогава какво остана на родителите от 04.02.? Безкрайните нерви и чатене пред компютрите.
Май съм склонен на компромис 50/50. Ако има точка за яслите, да има и за чакащите родители.
Нелогично ми звучи да се облагодетелстват едни за сметка на други.

Утре ме чака разговор с г-жа Минчева и след това ще Ви напиша за едно истинско нарушение на регламента за 2008 г и то от страна на СО и "Сирма". Този път с факти.

Последна редакция: пн, 25 авг 2008, 00:28 от Lovi

# 245
  • София
Lovi - татко.
Относно точката за децата от яслите:
Малко ми е интересна мисълта на Плодова фея, че децата от яслите са влезли в системата и затова си я заслужават. Ако погледна от тази гледна точка, то и децата кандидатствали за детска градина в електронната система, са влезли в нея и си заслужават точката.

Гледайки от страна регламента за  кандидатстване за 2008/2009 никъде не са упоменати точки и някаква връзка с нов регламент за 2009/2010 г. Тогава, ако дадем точки на децата от яслените групи, то не нарушаваме ли отново нечии права?

Отново гледайки от страна на родителите записали децата си в яслени групи - какво получават те?
Възможността да се върнат отново на нормална работа, спокойствие за детето и на практика са "погалени" от системата на образованието. Независимо дали МЗ или МОН. Също са и пощадени от "системата" за записване и редене на виртуални опашки.
Тогава какво остана на родителите от 04.02.? Безкрайните нерви и чатене пред компютрите.
Май съм склонен на компромис 50/50. Ако има точка за яслите, да има и за чакащите родители.
Нелогично ми звучи да се облагодетелстват едни за сметка на други.

Утре ме чака разговор с г-жа Минчева и след това ще Ви напиша за едно истинско нарушение на регламента за 2008 г и то от страна на СО и "Сирма". Този път с факти.

Всъщност има доста логика в това и ме кара да се поразмисля  Rolling Eyes

# 246
  • София
Уха, Лови татко, разпали любопитството ми!

# 247
Което за сетен път доказва, че не биваше на реален прием да се вкарва тази Екстра  Whistling

# 248
В анкетата гласувах с "не", според мен това е излишно. Всички кандидатствахме при еднакви условия на 04.02. и някои успяха, някои не. При новото кандидатстване ще има нови правила , които ще са нови и за некандидаствалите, и за кандидатствалите.Това си е мое мнение .
И аз съм съгласна, въпреки че кандидатствах тази година и наистина си скъсахме нервите както на 04.02, така и в месеците след това. Най-несправедливото в тази точка идва от това, че въпреки че срокът беше до 31.05 за кандидатстване първоначално системата приема и нови кандидатури, поради това и родители, които не са имали първоначално намерение за ясла, продължават да кандидатстват - просто за всеки случай. В желаната от нас градина бяхме втора резерва, а сега установих с изненада, че вече сме изместени на 4-та резерва, защото са се появили пред нас близнаци, кандидатствали на 28.07. , пък до септември колко още ще се сетят не е ясно. Така хем няма наистина да са искали да пуснат детето на ясла, хем пак ще имат точки. Затова считам, че трябва за новата година кандидатстването да е изцяло ново.
Подкрепям точките и системата от Лови - татко, но мисля, че може да се вдигне границата от 2г. постоянен адрес например на 5г. и да носи повече точки. Да ме извиняват дошлите скоро от провинцията, но живея срещу желаната ДГ вече повече от 27 години и явно няма да я посещава детето ми, та ми се струва, че може да се дадат малко повече точки за по-отдавнашните жители на града и кварталите, защото преди да забременееш и да родиш дете, което става за посочения срок от 2г., трябва да помислиш и как и къде ще го отгледаш, нали? Та предложението ми е за повече от 5 или / а може би и за 10 г. постоянен адрес до градината да има още повече точки, защото през повече от 10 години живеейки тук аз съм работила, плащала съм данъци, вярно за цялата община София, не конкретно за квартала, но все пак за града.
За искането на общината изцяло да отпадне критерия време - няма лошо, но проблемът е в липсата на места, защото дори и точкувани пак ще сме много с еднакви точки и как ще се разреши кой? Тук при равни точки ми се струва най-подходящ пак такъв времеви критерий, защото е по-справедлив от чисто лотарийния, случаен жребий. Все пак проявяваш инициатива, аз например на 04.02. специално за сутринта ангажирах и  помощ за гледането на детенце, за да се боря с компа и системата и то пак не особено успешно.  Embarassed

# 249
  • София
Ще се съглася с MianaNia за едната точка. В ОДЗ-то където кандидатствах в списъка се появиха две близначета с предимство, съответно 1 и 2 резерва. Кандидатствали са на 18.08. Да не говорим, че имената им хич не са български. Незнам защо кандидатстването продължава, след като за краен срок беше обявена датата 31.05? Същият въпрос съм задала и в системата, но те не са си направили труда да ми отговорят.

# 250
Подкрепям това за увеличаването на точките по постоянен адрес.  Peace
Това, което казвате за новите кандидатури и изместване на резервите никак не е справедливо.  Twisted Evil
Аз мисля, че след като ни съсипаха нервите на 4 февруари би било честно да променят критериите за прием чак след като приемат всички регистрирани на 4 февруари дечица!

# 251
Отделих мненията засягащи тазгодишното класиране и ги изпратих в "страстната" тема.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=305829.msg8428893#msg8428893

Последна редакция: вт, 26 авг 2008, 12:09 от Ellypr

# 252
Отделих мненията засягащи тазгодишното класиране и ги изпратих в "страстната" тема.

И си пиша аз в любимата тема и изведнъж публикувам на друго място. И се притесних леко.

# 253
  • София
И аз подкрепям повечето точки за постоянен адрес  Peace

И един въпрос, че нещо съвсем се омотах  Blush Нали за прием 2009 ще кандидатстваме от първия понеделник на месец февруари 2009?

# 254
  • София
В анкетата гласувах с "не".
Защо синът ми роден декември 2007 да няма равни права с децата родени януари-октомври 2007?
Достатъчно ми е че  когато кандидатстваме догодина местата ще са ограничени, защото тези деца вече ще са заели доста от местата тази година.

Общи условия

Активация на акаунт