Отговори
# 660
  • София
и понеже се включвам доста късно,за всичко прочетено дотук искам да кажа, че съм против районирането, защото се ограничава избора на работещия родител - който е невъзможно да си прибере детето навреме / излезте между 6-7  вечер в София и пробвайте с каквото и да е да стигнете от единия край до други/ и съм против да има нови критерии за кандидатстване за 2009 защото аз съм от позицията на родител без баби и дядовци и сами с мъжа ми си разпределяме времето за гледане на детето, то ни е първо и силно се надявам следващата година да ни приемат  автоматично, тъй като сме в листата на чакащите заради заетите места от децата  които са с предимство. Ако ми дадете адекватен отговор какво да правят тези родители през 2009г., варианта да кандидатстват отново ми  се вижда абсурден?
Вижда ти се абсурдно да кандидатстваш отново, не искаш да има критерии... А какво да правят родителите, които по някаква причина не са кандидатствали тази година-те автоматично губят шансове. Не мисли само за себе си.

# 661
И аз малко късно се намесвам, но определено ме заинтригува районирането. Редно е да има такова нещо, може би е добре да се кандидатства по постоянен адрес и по месторабота.

Аз също съм работещ родител и ми обяснете логиката  :

Живея в ж.к. Лозенец - детето ми ходи на градина в Ж.к. Хаджи Димитър, а работя в ж.к Слатина. И пътувам всеки ден за да водя детето, да ходя на работа и след това обратно до Х.Димитър....... и с какво са виновни неприети деца в Хаджи Димитър, та моето от Лозенец да им заема мястото?????!!!!!

Плътно съм зад идеята за райониране и естествено нови критерии.

# 662
  • София
ох  newsm78 четох,четох и май и аз подкрепям районирането Naughty
Включвам се доста късно в темата,но поради причината че цяло лято нямах достъп до нета, а не защото не ме интересува.
Опитах се да прегледам цялата тема и старата и новата и виждам че предложението за районирането надделява,но може би съм пропуснала или пък изобщо не е  споменавано - има ли вече някакво разяснение от общината как ще се процедира догодина??? или поне някаква подсказка  newsm78

# 663
не мисля само за себе си, то по тази логика всеки мисли от своята позиция. просто изказах мнение, защото съм от по-предвидливите родители и кандидатствах навреме и то като съм взела предвид и районни детски и такива по район за работата и все сме в чакащите. освен това видях по правилата на общината че няма да се кандидатства отново, но въпроса да е  справедлив и начина на подредба за децата, които все пак са се борили за места тази година и нямат братче или сестриче да им осигури предимство. чудно ми е на какво мнение са майките чийто деца са номер едно в листата на някоя детска.

# 664
и друго и какво като има райониране по местоживеене и какво става ако в един район има повече деца, от колкото са детските, пак са вън. истината е че няма база, и трябва да се даде възможност на предприемчиви работодатели да основат детски във фирмите, отиваш на работа и се връщаш спокоен с детето, ако ще да пътуваш 1 час в София по задръстванията. и да се проверяват заетите бройки в детските , а не да ми кандидатстват  с предимство и да си пазят място за след 2 години, защото това е практика и тази година.

# 665
Аз съм от тези който тази година не кандидатстваха за ясла.Детето ми е родено август 2007. Видя ми се малко да го писна на ясла.  А доколкото беше информацията кандидатстването беше от февруари до май???? Но не поглеждам и какво да видя през цялото лято е можело да се записват в системата децата. Сега съм чак 102 номер .Е ,каже те ми кога ще се класираме, може би след 2 години направо на градина  newsm78 Пълно безумие
Каква беше логиката ? То и преди още не се е родило детето и са го записали на ясла?! Каже те ми сега не е ли същото, само че по  нета #Crazy newsm78

# 666
Здравейте! 4ак сега открих темата,но много ми допадна.
Имам един въпрос в крайна сметка класирането за догодина кога 6те запо4не  newsm78

# 667
  • София
Здравейте! 4ак сега открих темата,но много ми допадна.
Имам един въпрос в крайна сметка класирането за догодина кога 6те запо4не  newsm78
Aми никой от нас не знае със сигурност, в общината също си нямат идея.

# 668
Мерси за отговора.на мен всеки разли4но ми казва и не знам ве4е.И тая година ме прецака директорката.Моят син бе6е приет,но тя ми каа,4е ,ако не ходи го отписват.А аз исках от ролетта да го пусна.

# 669
Мерси за отговора.на мен всеки разли4но ми казва и не знам ве4е.И тая година ме прецака директорката.Моят син бе6е приет,но тя ми каа,4е ,ако не ходи го отписват.А аз исках от ролетта да го пусна.
Ми така е .Не може  да седиш 6 месеца когато може някое дете КАТО МОЕТО НА ПРИМЕР  да ползва местото и то като редовно посешение.Нямам  нищо против но аман от такива дето си пазят местата а аз  искам детето ми да си посещава ДГ  не да ЗАПЗВам место до пролетта или прочие.При тавъв недостиг на места това е единствено решение ИЛИ  ИЛИ

# 670
Е какво зна4ение има дали 6те ходи 2-3 дена и 6те е болен или 6те му се пази място.4е на мен пък ми писна от провинциалисти нито работа да си намеря,нито детето ми да е в ясла  #Cussing out  Ре6ението е ,който не е от София да си дава детето в родното място.Ако са само софиййските деца 6те има места по яслите.Това е.Ти запо4на с коментарите.

Последна редакция: ср, 01 окт 2008, 15:44 от bubulechkata

# 671
и аз също съм за районирането!
Извинявам се за всички работещи майки,на който имат в близост детски градини или ясли.
Не е честно,защото моя бивша колежка живее в кв.Княжево,работи в кв.Казичене,а детето й е на детска градина в кв.Слатина.Моето дете е изместено от възможността да бъде прието,заради такива приемания.
За съжаление нямам кола,а и  с финансите не съм много добре.Не мога да пратя детето си на частна ДГ,а пък и нямам достатъчно пари за таксита всеки ден.Заради това кандидатствахме само в градините на кв.Слатина.
Имам работещи баби и дядовци и не може никой да ми поеме отглеждането на детето.
Ако има възможност,нека има райониране,за такива майки,без помощ и разчитащи само на себе си!

# 672
Е какво зна4ение има дали 6те ходи 2-3 дена и 6те е болен или 6те му се пази място.4е на мен пък ми писна от провинциалисти нито работа да си намеря,нито детето ми да е в ясла  #Cussing out  Ре6ението е ,който не е от София да си дава детето в родното място.Ако са само софиййските деца 6те има места по яслите.Това е.Ти запо4на с коментарите.
Това за мен ли е?

# 673
и аз също съм за районирането!
Извинявам се за всички работещи майки,на който имат в близост детски градини или ясли.
Не е честно,защото моя бивша колежка живее в кв.Княжево,работи в кв.Казичене,а детето й е на детска градина в кв.Слатина.Моето дете е изместено от възможността да бъде прието,заради такива приемания.
За съжаление нямам кола,а и  с финансите не съм много добре.Не мога да пратя детето си на частна ДГ,а пък и нямам достатъчно пари за таксита всеки ден.Заради това кандидатствахме само в градините на кв.Слатина.
Имам работещи баби и дядовци и не може никой да ми поеме отглеждането на детето.
Ако има възможност,нека има райониране,за такива майки,без помощ и разчитащи само на себе си!

При мене положението е същото 

# 674
  • софия
И аз съм за районирането. Работещ родител съм, но държа детето ми да е в ДГ в Красно село.Работя в центъра на столицата, а мъжа ми работи в Дървеница. Не виждам смисъл да водя детето сутрин в блъсканица и задръствания на ДГ до работата ми или до тази на съпруга ми, като мога да го дам в района. Проблема обаче е, че работя до 18.30-19ч. и няма как да стигна да го взема, а те искат още в 17ч. да се ходи. Затова я записах в частна градина. Хората работят до 19ч., ако не смогнеш стои дежурна учителка. На мои приятели децата са там и досега нито веднъж от градината не са направили проблем, че си дошъл в 19.10 например. Детето си играе с учителката, чака те, на топло и сигурно е.

Общи условия

Активация на акаунт