Отговори
# 690
това с то4ките хи4 не го схва6там и за пръв път 4увам,4е има такова не6то  newsm78

# 691
А на кой от двамата родители ще се гледа адресната регистрация или на двамата??? newsm78

# 692
Къде е въпросния протокол който обсъждате??
Тук го няма. http://kg.sofia.bg/?page=wrk-grp
Преди около седмица бях писала по повод адресната регистрациа като критерий, но никой не го коментира и не ми отговори на въпросите които си задавам. Затова ще го постна отново.

Много ми е чудно защо се обсъжда като критерий да се въведе срок за постоянната регистрация. Съгласна съм, че сама по себе си постоянната регистрация си е един от най-важните критерии  Peace. Но да се поставя срок от когато сме се регистрирали - като 1г, 2г. или 5г. си е някакво безумие. Какво предимство дава на детето този срок???!??!?!? Rolling Eyes
И как ще се доказва този срок? До колкото разбрах от Протокол 10 на работната група
http://kg.sofia.bg/?page=wrk-grp&prot=10
, с адресната регистрация по лична карта.
Е да, но ако родителя си е извадил нова лична карта не поради промяната в адресната регистрация, а поради изтичане срока на личната карта или промяна в името или др. Какво правим тогава. Оказва се че от такъв критерий няма смисъл.

Не съм ли права? Вие какво мислите?

# 693
  • София

Има го, последния Протокол №11/23.07.2008 г.

# 694
Анкета 
Въпрос: Ще се присъедините ли към протест срещу недостига не места в детските градини? Да  62 (68.9%)
Не  4 (4.4%)
Подкрепям идеята, но нямам възможност  24 (26.7%)
 Поднови Гласуване
Редактирай Анкетата 
Общ брой гласове: 90

# 695
Преди около седмица бях писала по повод адресната регистрациа като критерий, но никой не го коментира и не ми отговори на въпросите които си задавам. Затова ще го постна отново.

Много ми е чудно защо се обсъжда като критерий да се въведе срок за постоянната регистрация. Съгласна съм, че сама по себе си постоянната регистрация си е един от най-важните критерии  Peace. Но да се поставя срок от когато сме се регистрирали - като 1г, 2г. или 5г. си е някакво безумие. Какво предимство дава на детето този срок???!??!?!? Rolling Eyes
И как ще се доказва този срок? До колкото разбрах от Протокол 10 на работната група
http://kg.sofia.bg/?page=wrk-grp&prot=10
, с адресната регистрация по лична карта.
Е да, но ако родителя си е извадил нова лична карта не поради промяната в адресната регистрация, а поради изтичане срока на личната карта или промяна в името или др. Какво правим тогава. Оказва се че от такъв критерий няма смисъл.

Не съм ли права? Вие какво мислите?

Права си! Освен това този критерий е дискриминационен и унизителен! Да не говорим, че ако бъде приет - противиречи на
Чл. 6.
(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

и Чл. 35.
(1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани.

както още поне 2 члена от Конституцията на Република България!

Не може да бъдат привилягировани живущите по-дълго на определено място!
А както знаем Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.

# 696
Цитат
Права си! Освен това този критерий е дискриминационен и унизителен! Да не говорим, че ако бъде приет - противиречи на
Чл. 6.
(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

и Чл. 35.
(1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани.

както още поне 2 члена от Конституцията на Република България!

Не може да бъдат привилягировани живущите по-дълго на определено място!
А както знаем Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.

Аз пък не виждам с какво се нарушава Конституцията. Критериите не нарушават правото на хората да се местят и да живеят където искат. Това, че са решили да живеят на място където има недостиг на места си е техен проблем, по същия начин както и че в техното родно място няма работа. Предимствата, които сега вкараха повечето деца за сметка на тези без такива е нарушение на закона, тъй като не всички бяха с равни права. И тъй като е така, затова аз пък държа моето дете да бъде класирано за сметка на тези, които незнаят къде ще ги отнесе вятъра т.е. къде ще живеят. Хайде безсмислено е да дъвчем пак къде кой закон се нарушава, защото няма смисъл.

# 697
  • София
Да (моля напишете защо)

Да.
Смятам, че държавата взема твърде много - като преки и косвени данъци - и следва да има определени задължения срещу това.

Всякакви форми на контрааргументи от типа "ама то в САЩ няма" или "ми и в Европа е скъпо" следва да бъдат оборвани с обвързване с това какво държавата - съответната - взема (стана мн. объркано изречение, ама играя на гущер).

Мисълта ми беше, че държава,която иска 20 % ДДС, вместо, примерно, 4% (както е на доста места в Европа), трябва да прави с тези пари нещо повече от поддържане на администрация. Държава, която печели посредством акциз върху горивата от увеличаващата се цена на петрола в световен мащаб, би следвало да върне част от парите на гражданите си. Посредством социални придобивки именно. Ако се махне акциза в/у горивата (както е в САЩ, примерно), ще можем да си позволим със спестените пари да си плащаме реални такси в чДЗ, нали?

# 698
  • Върху лъчите на Слънцето.
Да, най-малкото, защото тази държава е устроена така, че за да живее нормално едно семейство, трябва и двамата родители да работят. Защото държавата не иска да прави и се стреми да намалява социалните си разходи и грижи за населението. А щом трябва и двамата да работят, то трябва да има достатъчно детски заведения, за да имат условия родителите да заработват данъците си.

# 699
Да (моля напишете защо)

Прекалено изисквания  към нас а те не правят нищо
Ейто сега видях една която е тук под наем от 1 година(от майната си е) детето и е декември 2005  и е прието в желаната от мен градина   Тя работела ми и мен ме викат  #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out.Аз която съм софиянка с повече от 15 г  адрес по местоживеене нямам щанс ЩО ЛИ?????
Аман от предимства и то на хора който не са от тук. #2gunfire #Cussing out
Плащам си данъци по 100 лв на година  а по селата знаете ли какви са а???  в перник са ок оло 3лв #Crazy

# 700
  • нейде там, където ....
Да (моля напишете защо)

Прекалено изисквания  към нас а те не правят нищо
Ейто сега видях една която е тук под наем от 1 година(от майната си е) детето и е декември 2005  и е прието в желаната от мен градина   Тя работела ми и мен ме викат  #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out.Аз която съм софиянка с повече от 15 г  адрес по местоживеене нямам щанс ЩО ЛИ?????
Аман от предимства и то на хора който не са от тук. #2gunfire #Cussing out
Плащам си данъци по 100 лв на година  а по селата знаете ли какви са а???  в перник са ок оло 3лв #Crazy

Айде пак! Кой е по-по-най-софиянец! Защо ти, дето плащаш 100 лева на месец, да имаш предимство за услуга, предоставяна от общината, пред човек, който, може би, ги дава като данъци за месец? А може и повече. Като кандидатствам за работа никой не ме пита къде съм родена, къде съм живяла, с кой съм си играла по площадките. Питат ме какво мога да правя и защо мисля, че трябва да го правя при тях.
Другата жена със сигурност плаща повече, дори да е на минимална работна заплата, от твоите 100 лева.

За анкетата, отговорът ми е Да. Но услугата може да се предоставя и от държавата. Сега в София, после и в други градове в страната.

Общината и държавата имат нужда от постъпления, от данъци, за да функционират. Нека има места за децата на всички желаещи, за да могат родителите да си търсят и започнат работа. Така ще получават повече приходи и инвестицията е печеливша. Защо да няма в по-големите градове и държавни детски градини? По закон може да има такива, в които могат да кандидатстват деца от цялата страна. София е сред градовете, с най-много работещи (далеч не само с прадеди родени в Софийското равно пОле), плащащи данъци, акцизи и т. н., нека и държавата се намеси. Не знам как да се провокира намесата, освен, може би, чрез народните представители.
П. П. Родена съм в София, но не смятам, че това ме прави по-различна с нещо от другите майки.

# 701
  • Отвъд алеята зад шкафа
jd съгласна с това, което казваш. Всичко е така, но и мисля, че за пренаселени градове като София, Варна, Пловдив, които са големи центрове и в които се стичат много хора от всякъде, за да работят, все пак е въпрос на общинска политика и политическа далновидност да се предвиди, че при такъв наплив и повишена раждаемост, в един момент ще има нужда от повече места в ДГ. Същото се отнася и за планиране на градското пространство, паркинги и прочие. Париж е планиран с големи булеварди и метро още преди 100 години. Явно обаче българските политици и общинари не им хрумват подобни необходимости, докато не опре ножът до кокал.

Последна редакция: пт, 03 окт 2008, 10:22 от gadamer

# 702
Гласувах с НЕ.Общината в София не е дльжна да осигури ДГ на желаещи от цялата страна.Според мен работодателите,които наемат хора на работа от провинцията,да помислят за децата на тези хора.От 2 години децата ми чакат да се освободи евентуално място и за тях.От 2 години не мога да се вьрна на работа,защото майчинството ми свьрши.Е, писна ми Close

# 703
Не мога да си обясня, защо толкова много изтъквате фактора адрес/адресна регистрация. Според мен би трябвало да влияе на районирането само до толкова 4е да ходи моето дете в ДГ в района в който живея.  Много родители се натискат това да е близо до работата им. Всички искаме да ни е удобно. Но не си ли угаждаме повечко. А и за какво се дракате толкова много. Тъпо е. При бюджетен излишък над милион трябва да искаме не пенсионерите да ходят на море а детски градини и ясли за децата. А и да бъдем честни колко са кореняк софиянците това зна4и поне баба им да е родена в сф. Или какво 4е майките ви са дошли и са ви родили тук, или пък селата който са били покрай столицата са станали нейни квартали. Моето дете е родено тук. Сега какво? Аз нямам права ама то има?!? Виждате ли колко тъпо звучи!!

# 704
Да (моля напишете защо)

Прекалено изисквания към нас а те не правят нищо
Ей то сега видях една която е тук под наем от 1 година(от майната си е) детето и е декември 2005  и е прието в желаната от мен градина Тя работела ми и мен ме викат #2gunfire #2gunfire :Рая: :Рая: :Рая: :Рая:.Аз която съм софиянка с повече от 15 ги адрес по  нямам щанд ЩО ЛИ?????
Аман от предимства и то на хора който не са от тук. #2gunfire :Рая:
Плащам си данъци по 100 лев на година а по селата знаете ли какви са а???  в Перник са ок Осло 3лев :crazy eyes:

Ай де пак! Кой е ! Защо ти, дето плащаш 100 лева на месец, да имаш предимство за услуга, предоставяна от общината, пред човек, който, може би, ги дава като данъци за месец? А може и повече. Като кандидатствам за работа никой не ме пита къде съм родена, къде съм живяла, с кой съм си играла по площадките. Питат ме какво мога да правя и защо мисля, че трябва да го правя при тях.
Другата жена със сигурност плаща повече, дори да е на минимална работна заплата, от твоите 100 лева.

За анкетата, отговорът ми е Да. Но услугата може да се предоставя и от държавата. Сега в София, после и в други градове в страната.

Общината и държавата имат нужда от постъпления, от данъци, за да функционират. Нека има места за децата на всички желаещи, за да могат родителите да си търсят и започнат работа. Така ще получават повече приходи и инвестицията е печеливша. Защо да няма в пооголените градове и държавни детски градини? По закон може да има такива, в които могат да кандидатстват деца от цялата страна. София е сред градовете, с немного работещи (далеч не само с прадеди родени в Софийското равно поле), плащащи данъци, акцизи и т. н., нека и държавата се намеси. Не знам как да се провокира намесата, освен, може би, чрез народните представители.
П. П. Родена съм в София, но не смятам, че това ме прави поразлея с нещо от другите майки.
Хубаво  аз нямам нищо против и не мисля че сме различни всички сме еднакви но би ли ми казала   като си Софиянка как гледаш на такива неща (гледаш добре и спокойно защото имаш сигурно кой да ти помага нали но аз НЕ) сега значи госпожа Х детето и е родено края на декември и с моето дете са с разлика 28дни тя е тук от 1 година а аз чакам цяла година почти вече да ни вземат и ВСЕ НЯМА МЕСТА И НЯМАМ ПРАВО ДА КАНДИДАТСТВАМ   та би ли ми обяснила моля С КАКВО ГОСПОЖА ах Е ПОВЕЧЕ ОТ МЕН ИЛИ ТАКИВА КАТО МЕН който нямат изход   работата ги притиска (работата която ми се отваря да почна не е за изпускане).???????dannyha МАЦКА ПОДКРЕПЯМ СЕ АЗ СЪМ НА СЪЩИЯ ХАЛ  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пт, 03 окт 2008, 10:13 от DIVA_ORHIDEQ

Общи условия

Активация на акаунт