Отговори
# 615
Момичета, в тази тема изобщо не влизат чак толкова много хора. За да имате повече протестиращи е редно да пуснете тема напр. в Клюкарника, с конкретна дата и място. Не казвам да местите тази тема там, а конкретно за протеста.
Благодаря ти , но засега май е само идея, няма нещо конкретно. Като се пооформи идеята, ще пусна тема(аз или някой друг).

# 616
Какво виждат очите ми?!Протест!!!Аз съм първа там...Напоследък нямам много време,и рядко влизам,но щом ще се действа,ще намеря такова...Плодовата Фея се е завърнала  bouquet,разчитам че ако пропусна някой важен момент ще ме информира овреме Wink...Ей така ви харесвам  bouquet  bouquet  bouquetНо за да ви повярвам наистина отново ще напиша-нека се съберем на наша си работна среща,на която ще се вземат важните решения за дата,час,искания и пр.!!!Аз знам реда на организиране на подобно мероприятие,и ще помагам с каквото мога,но искам да знам че този път наистина има поне 10 мами,които наистина ще застанат пред СО,или където кажете...След това ще пуснем молба във общината,от там се получава бюлетин чрез БТА,и всички медии ще бъдат информирани...Но и ние трябва да се погрижим допълнително чрез форумите,обяви по градинки,детски кухни,ДГ и пр.както по възможност и във повечето медии предварително...Ами май е това...само WinkПоздрави!!!

# 617
Имам държавен изпит на 14 окт, всяка дата различна от него ден ме устройва.Шапчице- без теб протест едва ли ще има. Hug
Съгласна съм за срещичка за организиранена протеста.

# 618
  • Върху лъчите на Слънцето.
18 октомври ми звучи добре. За да има достатъчно време да се организират нещата, за да се подготвят всички подробности, които Червената Шапчица изреди, за 1-2 срещи предварително, и още повече - да се даде гласност! Брей, нова октомврийска революция да предизвикаме  Wink Хайде , майчета и татковци, точете ножовете...

# 619
  • София
18.10 е събота .... правилно ли съм разбрала приемате да е почивен ден newsm78

# 620
Не, не се приеме почивен ден. Щом 18-ти е събота, нека да е 17 или 20 октомври.
Ще има ли нова тема специално за протеста? Simple Smile
Да започнем там да уточняваме нещата.

# 621
  • София
Чисто информативно: протест, на който отиват 50 - 100 души, има отрицателен ефект по отношение на каузата, която би следвало да защитава. Минимумът за положителен ефект е е 20 000 присъстващи. Другото означава "абе, има тук шепичка хора, които са недоволни от състоянието на нещата, ама голяма работа, без друго никога няма да направят нищо сериозно по въпроса - поради липса на "критична маса" или поради твърде големи разлики в мнението / мисленето у самите недоволни". Ако искате да постигнете това - т.е., да дадете на общината допълнителен коз - действайте.

И, за разлика от повечето тук, имам богат личен опит в организирането на подобни кампании. Знам какво говоря, минала съм отвъд голия ентусиазъм - отдавна.

От заявилите в подобна анкета присъствие поне 1/4 по различни причини няма да дойдат.

И при липса на подходяща кампания - имам предвид медийна, в тв - канал 1 и бтв, в праймтайма, не може да се разчита на "външни".

# 622
katiABV - медийната кампания по телевизиите за хубаво нещо, но винаги за забравя и подценява и-нет.
В момента първата стъпка която трябва да се направи е да се насрочи дата. Simple Smile

# 623
  • София
Все си мисля, че ако е в почивен ден, повече хора могат да дойдат! Ако нещата се раздухат достатъчно!

# 624
  • нейде там, където ....
Все си мисля, че ако е в почивен ден, повече хора могат да дойдат! Ако нещата се раздухат достатъчно!
Напълно съгласна и подкрепям. Може би да се гласува? Или да се насрочи предварителна среща, на която да се определи датата?

# 625
Кой ще пусне тема? Желаещи активистки? Grinning

# 626
Ще дойда на протеста, както обикновено!  Peace Ако мога с нещо да помогна, казвайте!  Simple Smile

# 627
Много ми е чудно защо се обсъжда като критерий да се въведе срок за постоянната регистрация. Съгласна съм, че сама по себе си постоянната регистрация си е един от най-важните критерии  Peace. Но да се поставя срок от когато сме се регистрирали - като 1г, 2г. или 5г. си е някакво безумие. Какво предимство дава на детето този срок???!??!?!? Rolling Eyes
И как ще се доказва този срок? До колкото разбрах от Протокол 10 на работната група
http://kg.sofia.bg/?page=wrk-grp&prot=10
, с адресната регистрация по лична карта.
Е да, но ако родителя си е извадил нова лична карта не поради промяната в адресната регистрация, а поради изтичане срока на личната карта или промяна в името или др. Какво правим тогава. Оказва се че от такъв критерий няма смисъл.

# 628
  • София
Колко лесно беше преди години с приема в детските градини подаваш си молбата на място е да пак се чакаше но я нямаше тази бъркотия както сега с този изключително не ясен сайт за записване.Е как ще има места за децата ни в градините като преди време се съсипаха да ги затварят и отдават под наем но проблемите ни не свършват до тук някога като стане време децата ни да тръгнат на училище може би пак няма да има къде след усиленото им закриване в някой градове,но проблема си остава за наша сметка децата на депутатите нали са в частни градини и училища пък обикновения човек нека си скубе косите че за детето му няма място в градината и ще стои още1 година без работа

# 629
  • Върху лъчите на Слънцето.
Чисто информативно: протест, на който отиват 50 - 100 души, има отрицателен ефект по отношение на каузата, която би следвало да защитава. Минимумът за положителен ефект е е 20 000 присъстващи. Другото означава "абе, има тук шепичка хора, които са недоволни от състоянието на нещата, ама голяма работа, без друго никога няма да направят нищо сериозно по въпроса - поради липса на "критична маса" или поради твърде големи разлики в мнението / мисленето у самите недоволни". Ако искате да постигнете това - т.е., да дадете на общината допълнителен коз - действайте.

И, за разлика от повечето тук, имам богат личен опит в организирането на подобни кампании. Знам какво говоря, минала съм отвъд голия ентусиазъм - отдавна.

От заявилите в подобна анкета присъствие поне 1/4 по различни причини няма да дойдат.

И при липса на подходяща кампания - имам предвид медийна, в тв - канал 1 и бтв, в праймтайма, не може да се разчита на "външни".

Е, добре, всичси знаем че си много веща! Като е така, защо не се присъединиш и да помогнеш!? newsm78  Вече разбрахме, че по всички въпроси си специалист. Хайде - поведи ни, тогава! Да речем дата 17 октомври - имаме вече дата! Остава ни само водач да си намерим!

Общи условия

Активация на акаунт