Отговори
# 600
  • София
Аз нямам проблем да изляза в работен ден. Но трябва да отработя отсъствието си, за сметка на времето, прекарано с децата ми, което е неприемлив за мен вариант. По-напред мотивирах предложението си за протест в почивен ден. Мотивирайте протеста в работно време. Освен, че за някой от организаторите е най-удобния вариант.
Ами ето един довод. Най-логично е да се протестира пред общината, защото от там трябва да дойде решението на проблема. Но общината не работи в почивните дни.

# 601
Хм, "цели" 45 човека са готови да протестират?!От тях оптимистично слагам половината да дойдат, ако са с деца има шанс да има малко "калабалък". Мисля че не е никак добре.
И разбира се че с децата трябва да протестираме! Всяка една от нас трябва да е детето си и да застане там и да каже:" За моето дете няма детска градина! Аз няма да работя поне 4 години, защото за детето ми няма ДГ!СО застрои терените, зае градините и сега няма нито градини, нито площадки за децата ни! София не желае деца!Децата не са приоритет на Бойко Борисов!"

Защото има някаква програмка за разширяване на Дг, ама познайте- в нашата градина за пореден път не се започна строежа на ново крило, затова пък в двора на съседната градина вече вдигнаха кооперация и почти я приключват.А дори и с новото крило проблемът с местата няма да се реши. Така е във всички общини.Отделно е въпросът по качеството на отглеждане на децата и привличането на качествен и квалифициран персонал!Основанията за протест са толкова ного, че не знам защо досега, след толкова много гафове, изхабени нерви, не направихме нищо?!

# 602
Казваите една дата и който иска да дойде, който не иска да не идва. Насила никой не можем да изкараме от вкъщи или от офиса. Другата седмица го дават по-недъждовно.

tanini, бих дошла на протеста дори само за да видя малките ти сладурчета  Peace Малее, как се оправяш с тях?  Wink

Плодова фея, вече писах, че анкетите в тази тема въобще не са представителна извадка за нагласите на хората. Това, че ние четем тази тема не означава, че сме център на Вселената. Ангел Нейчев пое ангажимент да разпространи датата и часа на протеста и на други "места" в интернет. И тук в самия форум ще пуснем съобщение из различните подфоруми. Не бива да се отказваме. Стига само сме си писали, хайде да си размърдаме дупетата (то мойто си е цял задник, но ще отслабна някога  Whistling).
А малката не знам дали ще я доведа, защото мисля, че ако е толкова влажно и студено ще се разболее и ни отиде тръгването на ясла.

# 603
И разбира се че с децата трябва да протестираме! Всяка една от нас трябва да е детето си и да застане там и да каже:" За моето дете няма детска градина! Аз няма да работя поне 4 години, защото за детето ми няма ДГ!СО застрои терените, зае градините и сега няма нито градини, нито площадки за децата ни! София не желае деца!Децата не са приоритет на Бойко Борисов!" Peace

# 604
Ами казвайте дата и да действаме...ще трябва и разрешение и т.н.Иможе би изместим организирането на протест в другата тема, защото тук е повече за критериите за прием, а протеста е ккъм "страстите" newsm78
Какво ще кажете за 18 октомври?Или е далече?

# 605
  • нейде там, където ....
На 18.10.2008, мога да дойда.

# 606
  • гр.София
 Хайде наистина да се преместим в другата тема.

Боя се,че в почивен ден протеста няма да има никакъв ефект.
 Не разбирам от протести.Но нали трябва да се връчат-нота,подписка,искания и т.н.. На кого ще ги връчим в неработен ден?
 Никого няма да впечатлим,освен ако не блокираме кръстовище или не направим карнавал или някоя щуротия.

Mr. GreenИ предлагам от Сирма да пратят мейл на всеки неприет за малка сбирка на открито  (така информацията ще стигне до всички потърпевши) Simple Smile

# 607

Mr. GreenИ предлагам от Сирма да пратят мейл на всеки неприет за малка сбирка на открито  (така информацията ще стигне до всички потърпевши) Simple Smile

Точно така!

# 608

Точно така!
newsm10

# 609
Ми то за целта трябва  искания да се оформят... например конкретно:
1. Изпълнение на съществуващата програма за разширяване на местата- само че  предсрочно
2. Тъй като тя не е достатъчна- допълнително отпускане на терени и пари- спешно и срочно, по- бързо придвижване на конкурси
3.Спешни мерки за подпомагане на алтернативни начини за отглеждане на деца до 7 г: кооперативи, корпоративни градини на първо място
4.Наблягане на качеството на отглеждане на децата: повече пари и повече контрол, насрочване на повече срещи от типа на кръглата маса за да се очртаят от всички страни проблемите и да се започнр срочно работа по решаването им
5. Спешни и адекватни мерки за решаване на проблема с персонала
6.
7.
...

# 610
  • София
Браво, Плодова! newsm10

# 611
  • нейде там, където ....
А може на протеста да се съберат подписи, които в следващия работен ден да се внесат в Общината, заедно с исканията.

# 612
Обмислете исканията, например съгласни ли сте , че съществуващата програма за разширение на местата е капка в морето?

# 613
  • гр.София
 Още не мога ясно да си го формулирам,но бих искала да включим и точка за онези над 300 деца (това си е повече от цяло ОДЗ), приети не чрез с-мата, а чрез Общината. Да искаме контрол над този прием.

# 614
Момичета, в тази тема изобщо не влизат чак толкова много хора. За да имате повече протестиращи е редно да пуснете тема напр. в Клюкарника, с конкретна дата и място. Не казвам да местите тази тема там, а конкретно за протеста.

Общи условия

Активация на акаунт