Отговори
# 900
Искам да попитам, трябва ли и бащата на детето да има регистрация в София?
Аз съм регистрирана с постоянен адрес в район "Студентски", но таткото е с регистрация в провинцията и не желае да я променя, по лични причини.

Що бе, карайте си така.. Може даже да се окаже,че си с предимство на самотен родител, ако нямате и брак... Всичко е въпрос на критерии..
 Аз се питам..ако нямаш брак, водиш се социално слаб, защото си по майчинство, а бащата на детето ти е милионер.. защо детето ти попада в списъците с предимство.. пред детето на двама работещи..с прилични заплати..и далеч по-зле материално от твоето дете..
Ама.. явно си задавам риторични въпроси..

# 901
  • offshore & overseas
Гласувах, че всяка община трябва да осигури места за всички желаещи да запишат децата си, най-малкото защото същата тази община събира данъци от нас. Ако трябва, нека данъците се увеличат пропорционално, но да има детски градини за децата ни!

Звучи доста утопично, знам, но това е моето мнение и... желание. Т.е. смятам, че така трябвя дя стоят нещата в един по детски идеален свят.  Wink

# 902
Смятате ли, че общината трябва да осигури места за всички желаещи деца в детска градина?
 Отговорът ми е "ДА" не намирам къде да напиша "Защо" и..за това в темата..
Смятам,че е редно всички деца да имат равни права(след като родителите им имат равни задължения). Не виждам по какъв признак бих приела да бъде дискриминирано което и да е от децата ми.
За сираци и полу-сираци е ясно,че трябва да са с предимство (при ИЗБОР на детска градина, а не дали да са приети в детска градина)
Ние в София изкривихме понятията си и се борим за място..където и да е..каквото и да е...ама да е в детска градина..
Това е .. нямам думи просто..
Борбата, ако има такава, трябва да е за район, за детска градина (конкретна), за по-добър персонал.. А ние се борим да "влезе"..
Че и се питаме "Полага ли се на всяко дете" ?
Ами ДА, ЕСТЕСТВЕНО е,че му се полага.
Щом родителите кандидатстват и искат да си запишат децата, значи са преценили,че това е решение за тях.
..
Дайте да въведем и още един критерий:

- Налична баба и дядо в София.

Мисля,че при този критерий, ще отпаднат редица деца, които имат алтернатива и ще се даде възможност на децата, които пък нямат такава да минат напред..
Мислено ли е по това предложение? Защото..се оказва,че в днешно време без баба в София си като с един родител почти..ндам...по отношение на детските градини..
Пък ако имаш две баби..просто..за къде си тръгнал?
..

# 903
Искам да попитам, трябва ли и бащата на детето да има регистрация в София?
Аз съм регистрирана с постоянен адрес в район "Студентски", но таткото е с регистрация в провинцията и не желае да я променя, по лични причини.

Що бе, карайте си така.. Може даже да се окаже,че си с предимство на самотен родител, ако нямате и брак... Всичко е въпрос на критерии..
 Аз се питам..ако нямаш брак, водиш се социално слаб, защото си по майчинство, а бащата на детето ти е милионер.. защо детето ти попада в списъците с предимство.. пред детето на двама работещи..с прилични заплати..и далеч по-зле материално от твоето дете..
Ама.. явно си задавам риторични въпроси..
А омъжена съм, но питам , защото по едно време се появи версия, че ако един от родителите е с постоянен адрес в провинцията, детето има по-малко шанс.....
Примерно март месец искахме да запишем Калина в ОДЗ до х-л Плиска( не помня номера) и при попълване на молбата питали мъжо какъв му е постоянният адрес и той казал Плевен и директорката му обяснила, че нямаме шанс.....
А тази детска градина е точно до работата му...но ни отрязаха.....

# 904
Бе вие съвсем се отплеснахте...баба и дядо-ми аз съм със софийски баби и дЕдовци, но хората работят и Скоро няма да се пенсионират.Това Не е Алтернатива, ще прощавате, съвсем се.....айде стига с измислени "критерии"Колкото повее критерии-толкоз по-зле става. TiredИ не съм само аз така.Моите пък наблюдения са, е си взимат бабите от село да им помагат.Около мен и в Нашата група-поне 10 такива.Кое на кой алтернатива казахте? Tired

# 905
# 906
На въпроса: Смятате ли, че общината трябва да осигури места за всички желаещи деца в детска градина?
Гласувах ДА...
А защо ли???
Защото всяко дете има право да посещава детска ясла или градина, защо плащаме данъци???
Трябва да се намерят пари за нови сгради...
Между другото в район "Изгрев" има една бивша ДГ, в  която сега се помещава Софийска община....
Да се изнесат от там и да и върнат статута....
Има начини, трябва да има, защото все повече хора от провинцията  се местят в София, не защото им харесва мръсната и задръстена столица, а защото стандарта на живот тук е по-висок....
Какво стана с дървените къщурки, които трябваше да са ДГ???Някой има ли идея??? newsm78 newsm78 newsm78

# 907
Бе вие съвсем се отплеснахте...баба и дядо-ми аз съм със софийски баби и дЕдовци, но хората работят и Скоро няма да се пенсионират.Това Не е Алтернатива, ще прощавате, съвсем се.....айде стига с измислени "критерии"Колкото повее критерии-толкоз по-зле става. TiredИ не съм само аз така.Моите пък наблюдения са, е си взимат бабите от село да им помагат.Около мен и в Нашата група-поне 10 такива.Кое на кой алтернатива казахте? Tired

Ами..виж сега..Аз например нямам баби и дядовци.
Нито в София, нито в околността.
И за мен критерия си е екстра..ндам..
Щом има значение работещ, неработещ родител, да сложат и работеща и неработеща баба...- няма проблем..
Simple Smile
Виж..смешно е, да се борим за критерии помежду си..Това се опитвам да кажа. Теб те устройват едни, мен други..Тези, които устройват мен, не устройват теб..
Но и на двете ни е ясно,че няма да влезе и твоето и моето..Ще влезе или едното, или другото, или..никое..
Ето в това е проблема..
А не дали ние ще се изпокараме,че някоя е "прокарала" критерий, който другата я "прецаква"..
Та..понеже въпроса е да има ли за всички детска градина..ама..отговора макар да е ДА на повечето, е повече от ясно,че детска градина НЯМА и НЯМА И ДА ИМА за всички деца...Или поне, докато не си намалим сами раждаемостта.. Wink
Сега...може да звучи рано, ама..предвиждам този проблем скоро да обхване и училищата.. Защото София се напълни с още толкова хора от провинцията (все млади и все с деца), пък..не съм чула някой да е открил ново училище..
Та..сега си плачем за места в градините, след няколко години ще се бием за училища..
Аз се питам..никой ли няма идея колко са децата в София? И как нарастват непрекъснато? И..че с нови критерии нещата не се решават, а се замазват...
Нужни са нови детски градини..
Иначе..критерия "време" дори във вида който беше тази година е също толкова приемлив, като всеки друг.. Wink

# 908
# 909
Не става въпрос мен какви критерии ме устройват".Моите деца ходят на градина и ясла.Става въпрос, че е безумно-100 критерия набутвате, един от един по-безумни вече...Тези критерии са си баш дискриминационни, баба и дядо...работещи-неработещи, пълно безумие Tired
Аз моята кошница си плета от години и съм предвидила от миналата година и училището.
И освен, че не се строят Нови градини и училища-закриват се.Справка-93-ОДЗ е на ръба, а е в един от най-кризисните райони-красно село.

# 910

Та..сега си плачем за места в градините, след няколко години ще се бием за училища..

И аз за това се замислих съвсем наскоро, като разбрах, че в училището до нас, което хич не е престижно или скоро ремонтирано, имало приемен тест за първи клас.....
Ей чудя се какви ли въпроси попълват децата, при положение, че са на по 6-7 години и още не могат да пишат и четат???

# 911
Пак справка-в предучилищна вече учат букви, цифри..та-могат да четат много голяма аст от децата, които постъпват в 1 клас. Grinning

# 912
Току що попълних анкетата - дали дискриминационни или неадекватни... въпросите са просто чисто популистки

социално слаби???
баби??? - че и от София
а между постоянен и настоящ адрес нямаше ли лека разлика

# 913
Пак справка-в предучилищна вече учат букви, цифри..та-могат да четат много голяма аст от децата, които постъпват в 1 клас. Grinning

Това изобщо не ме учудва..Всичките ми деца на 4г знаеха и да четат и да смятат..
Малкия е на 2 , а знае всички букви..и някой думички различава..и брои..
Въпрос на занимение с децата е, а не на възраст..
..
Критерии викаш 100 измисляме..
Ами..дай да върнем стария критерий "време".
Мен и той ме устройва напълно..
Сега не ни  класираха..и догодина няма да ни класират..независимо от критериите..понеже не ми е социално слабо детето, а "многото ми деца" са над "допустимата" възраст..
Ще си водя детето с мен на работа, както до сега..и..ще плащам данъци..като последния идиот..
Или..ще почна да си ги крия..доходите..и ще се правя на социално слаба...пък..дано 2010г да ме "огрее" ..
Ще се разведа и ще съм самотна майка..
Ще напусна работа и ще съм безработна самотна майка..
Какво още да направя, за да "влезе" детето ми?

# 914
Пък аз бойкотирам анкетата и няма да я попълня.Точно заради тези тъпотии, щурчо-зора да се вместиш в 100 критерия Tired от безумни по-безумни за мен лично.

Общи условия

Активация на акаунт