Отговори
# 960
  • Върху лъчите на Слънцето.
Сега питанка относно анкетата - в пощата си получих цяла страница, изпълнена с йероглифи - ...
Ще видите въпросите на първата страница. Отговорете на всеки въпрос с Да/Не. Ако имате повече деца, попълнете анкетата в сметката ...
и понеже не мога да *го преведа* Sick се питам да не би анкетата да се изпраща два пъти - по веднъж чрез ИСОДГ и втори път чрез електронната поща? Защото ако е така може да се получи дублиране на отговорите!
Плодова фея , идеята ти за кърменето ми допада, защото ще ми е от полза... вярно, има и по-добри от мен, но все пак имам шансове!  Joy А пък и тате е красив...  Flutter при това по мъжки! Blush

# 961
Otgovora mi na vashiat vapros e NE zashtoto Sofia se napalni s hora ot provintsiata i zaradi tehnite detsa niama mesta v detskite gradini za koreniak sofianchetata.Spored men triabva da se varne adresnata registratsia i sofiskoto jitelstvo/nad 5 godini s postoianen adres v sofia/. Parvo detsata koito sa vtoro ,treto i t.n pokolenie sofiantsi da sa s predimstvo v detski gradini,a chakashti da badat koito jiveiat v garaji i mazeta bez da imat adresna registratsia i ne znaiat za kakvo sa doshli v Sofia,no se hvaliat che jiveiat v "STOLITSATA". Izviniavam se za grubiat ton,no mi pisna ot takiva "parashutisti"koito vchera doidoha v Sofia i se imat za golemite grajdani,a nie koito tsial jivot si plashtame danatsite tuk nasite detsa da ne mogat da se urediat v detska gradina

# 962
Искам отново да попитам г-н Джонев и се надявам да получа отговор:
1 - Имате ли информация колко са групите, в които всички свободни места са заети само от деца с предимство?
2 - Имате ли информация за кои възрастови групи се отнасят тези случаи?

# 963
Искам да попитам четящите тук, повтаряйки въпроса на Плодова фея -
Колко майки ще дойдат на протест където и да е?

# 964
Може да обида много хора но хайде  всички от  провинцията да се приберат заедно с боклука и тогава да  видим дали ще има проблем с детските градини и с боклука и с задръстванията.
Решението е едно да се откриват  още детски градини.
Колко са сега поне още толкова трябва да има.
След като се строи толкова много и повече от половин България е в София то........
Преди години защо го нямаше този проблем.Имаше места и в яслите и в градините.
Големия ми син  няма и месец преди да го дадем  на ясла отидохме  да попитаме дали има места и го записахме защото нямаше никакъв проблем.А сега

# 965
Туко що се замислих за циганите.Ми че те на тази анкета ще отговорят така
-имат деца настанени в домове
-имат повече от 1 дете до 10 г
-социално слаби семеиства-
-ползващи помощи
-записани са в бюрата по труда
-в акта за раждане не винаги пише бащата

Е кажете сега  представяте ли си гледката те с предимство а ние чакащи #Crazy #Crazy #Crazy newsm78

# 966
  • София
Истината е, че каквито и критерии да измислят нищо няма да се промени, тъй като проблема е в липсата на места, а не в критериите. Затова трябва да се мисли за разрешаване на проблема вместо да се дават пари на фирми за създаване на критерии. Освен това много съществени проблеми като качеството на предлаганата услуга останаха съвсем на заден план. А проблема  местата си беше ясен много отдавна. Когато записвах сина си 2000г на градина вече се наблюдаваше недостиг на места. И така вече 7-8 година общината нищо не е направила по въпроса, а сега нищим някакви смешни критерии. То е ясно, че проблема за една година няма да се разреши, но поне да се направи стъпка в тази посока, а то става още по лошо. Скоростта на увеличаване броя на децата в детско градинска възраст е много по голяма от действията на общината по осигуряване на места.

# 967
  • софия
Искам да попитам четящите тук, повтаряйки въпроса на Плодова фея -
Колко майки ще дойдат на протест където и да е?

Аз + звяр Мина.

Туко що се замислих за циганите.Ми че те на тази анкета ще отговорят така
-имат деца настанени в домове
-имат повече от 1 дете до 10 г
-социално слаби семеиства-
-ползващи помощи
-записани са в бюрата по труда
-в акта за раждане не винаги пише бащата

Е кажете сега  представяте ли си гледката те с предимство а ние чакащи #Crazy #Crazy #Crazy newsm78
Аз си мислех абсолютно същото, четейки въпросите. Ама, защо не - те горките нито работа, нито пари; не плащат сметки, данъци; возят се без пари в градския транспорт, децата им се настаняват в седмични градини (май така се казват тези заведения); защо да нямат предимство при приема за яслите/градините? Та те горките от чакане някой да им даде работа, но високо платена, нямат време да си гледат децата.

Otgovora mi na vashiat vapros e NE zashtoto Sofia se napalni s hora ot provintsiata i zaradi tehnite detsa niama mesta v detskite gradini za koreniak sofianchetata.Spored men triabva da se varne adresnata registratsia i sofiskoto jitelstvo/nad 5 godini s postoianen adres v sofia/. Parvo detsata koito sa vtoro ,treto i t.n pokolenie sofiantsi da sa s predimstvo v detski gradini,a chakashti da badat koito jiveiat v garaji i mazeta bez da imat adresna registratsia i ne znaiat za kakvo sa doshli v Sofia,no se hvaliat che jiveiat v "STOLITSATA". Izviniavam se za grubiat ton,no mi pisna ot takiva "parashutisti"koito vchera doidoha v Sofia i se imat za golemite grajdani,a nie koito tsial jivot si plashtame danatsite tuk nasite detsa da ne mogat da se urediat v detska gradina
Въпреки, че си избодох очите докато прочета (препоръчително е писането на кирилица) съм съгласна  Peace Хората дошли от провинцията не могат да разберат какво означава НАИСТИНА да нямаш никой роднина извън София и НАИСТИНА да няма къде да си изпратиш детето "на село". В такива моменти си мисля "Да му се невидели и пра-пра баба ми и дядо ми! Да си бяха седели в Македония! За какво им е било да идват тук!" Не се ориентирах навреме, че и мъж ми такъв - без пукнат роднина "на село".

# 968
Истината е, че каквито и критерии да измислят нищо няма да се промени, тъй като проблема е в липсата на места, а не в критериите. Затова трябва да се мисли за разрешаване на проблема вместо да се дават пари на фирми за създаване на критерии. Освен това много съществени проблеми като качеството на предлаганата услуга останаха съвсем на заден план. А проблема  местата си беше ясен много отдавна. То е ясно, че проблема за една година няма да се разреши, но поне да се направи стъпка в тази посока, а то става още по лошо. Скоростта на увеличаване броя на децата в детско градинска възраст е много по голяма от действията на общината по осигуряване на места.
Абсолютно съм съгласна
Те са си решили какво да правят, а ние да д... супата. Без мислена анкета!!!
Няма ли да излезнат и по телевизията и там да ни замажат очите ,че нещо се прави

и аз съм там

# 969
и аз идвам +2 диванета

# 970
 ooooh!  ooooh! нямаме шансове. ДАже не сме записани в системата. Чакаме новия прием. Кога ли ще се върна на работа?!?

не виждам смисъл в анкетата. Имам само 1 дете; не ходи в ясли още; не съм самотен родител; знам кой е бащата; не ползваме помощи, защото и двамата си скъсвахме д...тата от ба4кане и никога не сме 4акали на държавата; не сме записвани в бюрото по труда; а и като капак на вси4ко имаме само временна регистрация в сф.,

# 971
Анкетата е направо смешна. Ако само това са предимствата...моето дете никога няма да се класира.

Аз съм за райнониране...живея до детска градина и определено смятам че това би трябвало да ми е в плюс..

# 972
За протест и аз ще дойда с или без диване.
Само не знам това как ще построи още 10
детски градини, но и аз съм на принципа:
"много сме - силни сме". Само дето ние
българите имаме една такава черта, че не
сме единни и обединени. Винаги си казваме:
"Аз няма да ходя, ще отидат други, а аз после
на готово ще се възползвам от извоюваното!"

Крайно време е мисленето ни да се промени,
защото така до кога ще протестираме?

На мен също хич, ама хич не ми пука дали
въпросната анкета е анонимна. Идеята ми
беше, защо аджеба натъртват, че е такава,
като не виждам смисъл и логика да е такава.

После, какво значение има, че имаме баба и дядо?
И ако логиката е, че могат да гледат детето -
не са познали. Само моите родители и по-скоро
майка ми може да гледа детето, когато се налага.
Защото тя е млада баба на 44 е. Има си неин
живот с баща ми и не ми е длъжна да ми гледа
детето. Прави го и в момента, докато се уреди
скапания въпрос с яслата. Мога да имам 102 баби
и дядовци, но това държаватя не я интересува. Тя
е длъжна да осигури място на детето ми в яслата.
Защото аз няма да си клатя краката, докато детето
ми е там, а ще ходя да работя, за да им платя после
парното, тока, водата, данъка и т.н.

# 973
На България са необходими две неща - деца,защото населението е на изчезване и работещи хора, за да издържат многобройните пенсионери. Тези две неща са свързани помежду си и ако има държавна политика в тази насока трябва да се осигури отглеждане на децата за да могат родителите да работят спокойно.

# 974
Мами,горещо ви молим за помощ:)
Преотреждат собствеността на 93 ОДЗ,като има намерение част от сградите да се премахнат и на тяхно място да бъде зелена площ  или паркинг.На фона на всеобщия пробем с градините в София-това е абсурдно.
Днес има обсъждане в 15 и 30 в община Красно село по въпроса.МОЛЯ,ви съдействайте поне с присъствие,а който е навътре с административните разпоредби и със знания!!!
ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ предварително!!!

Последна редакция: чт, 16 окт 2008, 13:37 от bravy

Общи условия

Активация на акаунт