Отговори
# 1 170
местата са 13, но свободните са 7 и зтова на второ класиране няма вече свободни.

Наистина и аз не зацепвам как 13-7=0? Shocked newsm78

Грешката е моя, Тя Вени е обяснила, просто аз вече се изкьоравих.  
До момента стигнах до 46 ОДЗ, карам подред, и резултата показва че 62 % от местата се заемат без предимство. Разбира се обаче това е общата статистика за набор 2006. Погледнато поотделно за всяко ОДЗ нещата стоят другояче. Има ОДЗ изцяло с предимства, други почти изобщо. В четири ОДЗ-та изобщо даже няма прием. Да не говорим, че в Кремиковци местата са повече от кандидатите. Не че казвам нещо ново, но просто това го видях вече.

# 1 171
местата са 13, но свободните са 7 и зтова на второ класиране няма вече свободни.

Наистина и аз не зацепвам как 13-7=0? Shocked newsm78

Според мен всичко е наред тук  - места -13, свободни от които -7.
Яслената група в градината е 1 - с 20 деца -----> 7 набор 207 и 13 набор 2006.
Просто миналата година са взели 6 дечица 2006 набор, които трябва да си останат в яслена група и тази година - ето от къде са заетите 6 места!
Така ще е и догодина, защото както виждате тази година са приели 7 деца 2007 набор, те догодина ще останат в яслената група. Което значи, че през 2008-2009 ще има 13 свободни места в яслата на това ОДЗ - 6 за набор 2007 и например 7 за 2008 набор.

# 1 172
Според вас дали се обявяват всички текущо свободни места, а също и защо има групи с по над 30 деца?
Надявам се г-н Джонев да бъде така любезен да отговори!
И да спомена, че на работната група беше отказано да прави действителни проверки!Може само да подава конкретни сигнали, което е едно нищо...Така че РЕАЛЕН контрол НЯМА.

# 1 173
"Въпрос: Смятате ли, че ДЪРЖАВАТА СЪЩО трябва да участва в решаването на проблемите във връзка с недостига на места в детските заведения в София?
не(моля напишете накратко в темата защо)  2 (2%)

Общ брой гласове: 98 "
Моля тези двама души да се аргументират!

# 1 174
Според вас дали се обявяват всички текущо свободни места, а също и защо има групи с по над 30 деца?
Надявам се г-н Джонев да бъде така любезен да отговори!

Ще има да чакаш да ти отговори. На всички ни е ясно, че има доста приети деца по втория начин, извън системата. Лесно може да се провери като сравнят списъците с приетите деца чрез системата и списъка на децата, които трябва да си платят месечната такса в ОДЗ.

# 1 175
  • гр.София

. Лесно може да се провери като сравнят списъците с приетите деца чрез системата и списъка на децата, които трябва да си платят месечната такса в ОДЗ.

Остава и да ни предоставят такива списъци.
 Наемам се да си избода очите и да сравня.
 След което ще ни кажат,че нямат право да ни дадат информация,ЗАЩО са приети тези деца.

# 1 176
Ама нека да се пусне един тестови вариант на новата система,която замислят!
Да видим какви ще са резултатите!Да се отчетат да се види всичко!
НЕ ЖЕЛАЯ ПОВЕЧЕ НА ГЪРБА НА МОЕТО ДЕТЕ ДА СЕ ПРОБВАТ НОВИ СИТЕМИ,ТО НЕ Е ОПИТНО ЗАЙЧЕ,КАКТО И АЗ НЯМАМ ВЕЧЕ НЕРВИ!

Какво се обсъжа толкова!Казваме ето това са критериите и се пуска тестовия вариант,всички кандидатсват,отчита се всичко и ще се разбере!

Хора, няма иначе как да стане!Нека да видиме тези с равния брои точки колко стотици ще са!
Времето минава, а кервана си върви!Ще дойде пак февруари и ще сме всички като на война!
Как ще ме стимулират да родя второ дете,като първото на градина не мога да го дам!
Евала и на общината и на държавата и на всичкото Ви!
Положителен прираст на населението ще видите през крив макарон!

# 1 177
  • София

. Лесно може да се провери като сравнят списъците с приетите деца чрез системата и списъка на децата, които трябва да си платят месечната такса в ОДЗ.

След което ще ни кажат,че нямат право да ни дадат информация,ЗАЩО са приети тези деца.
Защо да дават информация, това са деца със специални случаи, което си е доста размито понятие. Освен децата на персонала, никой не обясни, кои са останалите специални случаи. Една добре направена статистика би била от голяма полза, но явно е, че при толкова нередности, няма как да я направят и да не предизвикат неудобни въпроси.

# 1 178

Доколкото чух от познати тези списъци се изнасят на вратата. А не просто да се пробваш да отидеш в счетоводството и да искаш. Наистина обаче проблема е в специалните случаи, с което да се оправдават.

# 1 179
Една добре направена статистика би била от голяма полза, но явно е, че при толкова нередности, няма как да я направят и да не предизвикат неудобни въпроси.

Би ли уточнила какво имаш предвид една добре направени статистика. АКо имам време ще я направя.

# 1 180
  • София
Имам въпрос относно въпросното ново класиране посредством Лотария за децата с еднакъв брой точки...

Хипотетично Лотарията избира децата на първо класиране, но хипотетично 7 от тях се отказват.... Тази Лотария отново ли ще бъде разигравана за тези 7 свободни места или как? И ако всеки път за всяко новоосвободено място се разиграва лотария, всеки път ли ще се извършва прозрачно под обществен контрол, а ако това е всяка седмица? Какво се има предвид под обществен контрол?
Че то и по телевизията да излъчват лотарията пак има възможност за злоупотреби (подобно многобройните нагласени игри. И си предстваям нещо от рода на Тото-то всяка събота сутрин- класирания...)
Според мен това ще е една нова вратичка за "наши" хора.

И мен ме интересува този въпрос.
Също смятам, че ще има злоупотреби.

# 1 181
На въпроса дали държавата трябва да участва в решаването на проблема отговорих с Да. Мисля, че именно държавата е виновна за това безумно положение. Ако през всичките тези години се спазваха законите и имаше контрол, сега нямаше да се налага да се мислят критерии, които да определят кой е по-по-най-нуждаещ се. Още повече, че същата тази държава казва, че всички сме равни и с равни права.

# 1 182
  • offshore & overseas
Само да споделя мнение, че трябва да се уточни какво се разбира под "държавата", защото, в един определен смисъл, държавата - това сме ние самите. Особено пък що се отнася до спазването на законите.

# 1 183
Извинявайте, че се включвам не съвсем по темата, но погледнато малко по-мащабно си е съвсем на място. Току-що прочетох тази новина от самия сайт на  kg sofia:

<<Читалище "Средец" - Красно село, бул."Цар Борис ІІІ" № 17, създаде Детски предучилищен център за деца от 3,6 до 5 годишна възраст.
Заниманията са от 9.00 до 13.00 ч. - всеки работен ден. За децата се грижи специалист по детска педагогика. По график се провеждат занимания по английски език, музика и пеене, танци, рисуване - преподаватели със съответната квалификация. Занятията се провеждат в кабинетите и залите на читалището. Разполагаме и със собствен вътрешен двор, където при добро време децата могат да излязат на открито. Отопление - парно.
Месечната такса е 160 лв. За информация - тел. 952 29 70, GSM - 0896 0123 54
Читалищен секретар - Иван Панайотов>>

Мисля, че това е стъпка в правилна посока. Спомням си, че в края на юни, когато водихме разговори с общинари, им предлажихме точно нещо подобно: да се използва читалищната база - пак общинска собственост! - и там да се открият алтернативни форми на грижа за децата. Ето че някой вече го е направил. Мислите ли, че можем да подемем инициатива това да стане практика в повечето читалища? И към кого трябва да се обърнем?

# 1 184
Държавата= средства от държавен бюджет. В момента повечето Дг са общински и се издържат и строят от общински бюджет.Той все пак не е достатъчен.
Освен това има разлика между общински и държавни терени.

Общи условия

Активация на акаунт