Отговори
# 1 230
  • Върху лъчите на Слънцето.
Да, ще предоставим по-подробна информация идната седмица.
Имайте предвид, че е напълно нормално в групите с текущ прием да са приети предимно деца с предимства.
Това е така, защото там се освобождават много малко места и, напълно естествено, те се заемат първо от децата с предимства.

За да правите нормални изводи, трябва да гледате входните години за ясла и градина - родени 2005 и 2007.

Екип на кг.софия.бг

1. Тази информация ще бъдели достъпна и за нас? Или отново ще е предоставена за определен кръг от хора?
2. Относно групите с текущ прием за набор 2006г - бройка от 18 -20 места не е никак малка!
 Е, може пък да реша и да не спя, та да проверя и 2005 и 2007 набор.

# 1 231
Към кг.софия.бг

Със сигурност ли е фиксирана датата за Анализа за приложимост - 06.11.?
Тогава ще бъде и последното публично обсъждане за казуса с детското заведение в Красно село. Мисля беше ОДЗ 93. Ако някоя майка (като мен) иска да присъства и на двете мероприятия ще бъде силно затруднена, защото едва ли ще са по различно време на деня.

# 1 232
Да, ще предоставим по-подробна информация идната седмица.
Имайте предвид, че е напълно нормално в групите с текущ прием да са приети предимно деца с предимства.
Това е така, защото там се освобождават много малко места и, напълно естествено, те се заемат първо от децата с предимства.

За да правите нормални изводи, трябва да гледате входните години за ясла и градина - родени 2005 и 2007.

Екип на кг.софия.бг

1. Тази информация ще бъдели достъпна и за нас? Или отново ще е предоставена за определен кръг от хора?
2. Относно групите с текущ прием за набор 2006г - бройка от 18 -20 места не е никак малка!
 Е, може пък да реша и да не спя, та да проверя и 2005 и 2007 набор.

Досега няма информация, която да не е била достъпна.
Когато казваме, че ще дадем повече информация, ще е в този форум.
Няма нужда ръчно да преглеждате списъци - ние можем да извадим статистика директно от системата.

Екип на кг.софия.бг

# 1 233
5. Деца, посещаващи самостоятелна детска ясла, кандидатстващи за целодневна детска градина (ЦДГ) - 2 точки

Считам, че този критерий не е редно да се точкува най-малкото, защото двете заведения се отнасят към 2 различни институции.

# 1 234
  • Върху лъчите на Слънцето.
Очаквам с нетърпение!

# 1 235
ДО кг.софия

1. Деца на родители/осиновители, живеещи в района на детското заведение (по постоянен или настоящ адрес) за всички детски заведения в района
 - живеещи в друг район на територията на град София - 2 точки
 - живеещи в района на кандидатстване до 1 година - 3 точки
 - живеещи в района на кандидатстване от 1 до 2 години - 4 точки
 - живеещи в района на кандидатстване над 2 години - 5 точки

Искам да Ви попитам следното.Мъжът ми е роден в София и живее цял живот тук,аз съм от Бургас с настоящт адрес в София от общината.Кои ще е критерия които ще приемете в този случаи,тук.Защото сте написали родители?Кои ще изберете ,мене или него?

# 1 236
  • София
5. Деца, посещаващи самостоятелна детска ясла, кандидатстващи за целодневна детска градина (ЦДГ) - 2 точки

Считам, че този критерий не е редно да се точкува най-малкото, защото двете заведения се отнасят към 2 различни институции.

Според мен този критерий е неуместен.
Най-малкото броят точки е почти равен на този

1. Деца на родители/осиновители, живеещи в района на детското заведение (по постоянен или настоящ адрес) за всички детски заведения в района
 ...
...

Т.е. дете, което е посещавало ясла в съвсем различен район, ще може да измести друго, с предимство по адресна регистрация, само защото на второто майка му е ползвала отпуск по майчинство  ooooh!
Нелепо е.

Мнението ми е, че самостоятелните ясли нямат място в предимствата при точкуването, независимо какъв брой точки носят.

# 1 237
Г-н Джонев, радвам се че се появихте. Измежду адски многото безполезни мнения има доста конструктивни въпроси. Надявам се да получим отговори на някои тях, поне на тези от Вашата компетенция.Благодаря за включването в тази тема !
Искам да повторя въпроса за децата със специален прием- те извън регламента ли са приемани и над бройката ли?Имате ли статистика за това как са разпределени децата по специален прием по градини, набори и групи.
Още: ще дадете ли подробна справка за набор 2006: по градини в колко градини колко деца са приети, колко от тях с предимства и колко места се очаква да има за тях през септември 2009 свободни, както и колко са неприетите от тази година и т.н.Тази година ще е основната за 2006 и всички майки на деца , родени през тази година, очакват тези данни.Освен това тези деца ще трябва да кандидатсват за ЦДГ- досега нямаха тази възможност и желанията им са само в ОДЗ. Кога ще можем да кандидатсваме за ЦДГ?

# 1 238
Не бой се, мила diana_t , този критерий отпадна, макар че за мен е безумие, но...спокойно, нахалните ясленчета няма да ви изместят.
Аман вече, защо не погледнете малко по- надалеч от паничката си или поне си направете труда да прочетете какво обсъждаме от месеци .

# 1 239

Според мен този критерий е неуместен.
Най-малкото броят точки е почти равен на този

...
...

Т.е. дете, което е посещавало ясла в съвсем различен район, ще може да измести друго, с предимство по адресна регистрация, само защото на второто майка му е ползвала отпуск по майчинство  ooooh!
Нелепо е.

Мнението ми е, че самостоятелните ясли нямат място в предимствата при точкуването, независимо какъв брой точки носят.

СЪГЛАСНА СЪМ С ТОВА ИЗКАЗВАНЕ!

# 1 240
Лолитке, нали написах че критерият е отпаднал?

# 1 241
Плодова фея,

Благодаря за разяснението.Засекли сме се в публикациите и не съм прочела.

Извини ме!

# 1 242
Каква искате да е следващата анкета, мисля че тази е показателна и няма смисъл да седи повече.

# 1 243
  • София
Не бой се, мила diana_t , този критерий отпадна, макар че за мен е безумие, но...спокойно, нахалните ясленчета няма да ви изместят.
Аман вече, защо не погледнете малко по- надалеч от паничката си или поне си направете труда да прочетете какво обсъждаме от месеци .

Цитатът е от публикуваното на стр.61

Непосилно ми е да изчета стотици страници примесени с подобни хапливи изказвания. Но това не означава, че нямам мнение и позиция по даден въпрос.

Нахалните ясленчета няма как да НИ изместят, защото имам две породени деца. Изобщо това предимство не ме бърка лично, защото ползвам достатъчно предимства.     Коментарът ти е безпочвен и заядлив.

# 1 244
Каква искате да е следващата анкета, мисля че тази е показателна и няма смисъл да седи повече.
Вярвате ли, че следващият регламент ще е прозрачен и коректен?  Wink Peace

Общи условия

Активация на акаунт