Отговори
# 1 815
Г-н Джонов,
Мисля, че за 6ти път, лично аз (другите майки поне още по толкова), задавам прост въпрос на който нямам отговор:
"Защо отпадна районирането на ДГ като изискване за кандидатстване"

# 1 816
1.райониране.
2. предимство за предварително кандатствалите

# 1 817
  • София
Това пък с бележката за платени данъци как го измислихте? Ако си под наем, как ще докажеш, че наемът ти включва и данъка. Или ако не се води на твое име, а на роднина?
Гневна, подписът на квитанцията нищо не доказва. Може друг да ти е дал парите, ти само да си ги внесла. Въобще това не може да е критерий.

# 1 818
Гневна, ето ако се наложи ти можеш да докажеш, че си плащала данъци в София.
 Нали това е целта - справедливи и обосновани критерии. Ти плащаш данъци, т.е. издържаш градините, следователно заслужаваш място там.

Лолитка, ако само развяваш адресна регистрация с какво това допринася за градините. Щом не си се включила в тяхната издръжка значи си по-назад на опашката. А за младите семейства и жилищата смея да твърдя, че доста семейства са собственици на жилища с кредити. А и тук не търсим решение за моето и твоето дете конкретно, а търсим по-справедлив начин да се реши кои деца ще влязат и кои не. Ако има такъв критерии, аз също ще съм на зад на опашката, но е ясно, че места има малко, нека поне тях разпределим справедливо.

Как ще докаже че е плащала данъци,като данъчната декларация се води на името на този на които е жилището?
Това че тя е платила и че нейния подпис е там, не означава много за властите.За тях е важно да е платено.И тя какво ще носи ДД ще обяснава,че не е на нейно име,ама е платила,ама то може всеки да е платил,разбираш ли?
А това,че тя е платила,какво ще правят експертиза на подписа ли ?
Тя ти обяснява,че плаща.Аз ти обяснявам,че и аз плащам,като давам пари на свекърва ми да ги плати!
Защото пак държавата и е дала 102 лв.пенсия за 38 год.трудов стаж.
Много се ядосах вече. #Cussing out
А относно това колко много да не кажа безчет са семействата дръзнали да си позволят собствено жилище,няма да коментирам,то е ясно.
Като се вземе под предвид че това (живеещи с родители и т.н.)са повече от 60 %,не мисля че предложението ти е конструктивно.
Радвам се че си си позволила да имаш собствено жилище,дай боже всекиму такава радост,но да се прецакваме така не е редно!

# 1 819
  • София
Преди време бяхме се самопредложили тук майки и едни татко/ сетете се кой/ да направим райониране по улици, тесен район, широк район, нещо като във Варна, както показа линка, но никой не се съгласи. Имам предвид от общината!

# 1 820
Иначе мисля, че това със адресната регистрация и районирането е просто задължително. Много добра ми се струва и идеята за доказателство за плащането на данъци в този район. Но въпросът е наистина какво става, когато по различни причини имотът се води примерно на бабата/дядото, а в него живее и плаща данъци младото семейство?

Не съм запозната, но едва ли е проблем да се докаже че жилището е на майка/баща, брат/сестра т.е. каквито  и да са различните случаи. Ти плащаш данъка без значение,че не се води на твое име. Ако на някой му е ясно моля да разясни този вариант.

Това няма как да е обективно..
Аз например, ако знам,че това ще ми донесе точки, тази година ще предложа на ВСИЧКИ бабаи във входа да им платя данъците.
И какво?
Ще ми струва колкото една месечна такса за частна детска градина, а ще ми донесе ...10-15 точки поне..(може и от съседните входове.. Wink )
Трябва да е нещо, което не подлежи на манипулация.
Сори- ще има и ощетени, но няма как да е иначе при липса на места.
Въпроса е да са максимално ясни критериите и д ане подлежат на манипулация.
 Задължително е просто срещу всяко дете в списъка да има таблица с броя на точките и критериите по които са събрани.
За да може хората, които познават лично тия деца и родителите да се включат с опровергаване, ако се наложи.
Защото, какво ми пречи да напиша за пред системата,че всички критерии покривам? И събирам максимум точки? И детето ми е ПРИЕТО с предимство. Е....ПОСЛЕ не мога да го докажа, но..мога да убедя тия от които зависи да си "затворят очите", нали? Т.е..да ги корумпирам. Те са с чиста съвест, понеже съм със съвсем законно прието дете(според каквото съм декларирала), а това, дали е погледнала директорката документите и какво е видяла там..- колко му е да го забрави веднага?
И кой ще тръгне да оспорва безспорните ми предимства, щом фигурират в СИСТЕМАТА ?
Искам да знам какво се прави по този въпрос?

# 1 821
Иначе мисля, че това със адресната регистрация и районирането е просто задължително. Много добра ми се струва и идеята за доказателство за плащането на данъци в този район. Но въпросът е наистина какво става, когато по различни причини имотът се води примерно на бабата/дядото, а в него живее и плаща данъци младото семейство?

Ако младото семейство е плащало данъци ще стане както при Гневна, на вносните бележки фигурира името на вносителя. Показваш ги и доказваш, че си плащал "n" на брой години данъци.

Винаги ще има изключения и ощетени, но не можем да направим критерии за всеки индивидуален случай. И аз живея от повече време в София, но адресната ми регистрация е от по-скоро. Въпреки това се съгласих, че адресната регистрация е необходимо условие, все пак са необходими повече критерии.
При всички положения част от критериите ще ме ощетят, а други ще ми дадат повече точки, но нали това е целта. Не може всички да сме с максимален брой точки.

# 1 822
Г-н Джонов,
За 7ми път, лично аз (другите майки поне още по толкова), задавам прост въпрос на който нямам отговор:
"Защо отпадна районирането на ДГ като изискване за кандидатстване

# 1 823
  • софия
Г-н Джонов,
Мисля, че за 6ти път, лично аз (другите майки поне още по толкова), задавам прост въпрос на който нямам отговор:

Грешиш  Naughty Човекът ти е отговорил:
"1.   Дават се точки за първите три градини по желание (това е гъвкаво и лесно приложимо от стриктно райониране);
2.   Не се разглежда адресна регистрация – който има нужда, ще си извади такава регистрация, т.е. това не ни се струва разграничаващ фактор;"
 Mr. Green Mr. Green
Вярно е, че напоследък не е отговорил на сума ти и други въпроси от неговата компетентност, ама ние "не държим на подробностите" и не сме пунктуални. Да не забравяме, че днес е и петък, а само ние "безработните" майки имаме време да го пилеем тук в очерняне на белите души Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 16:38 от zvanche

# 1 824
Повтарям:има райониране на градините по райони.
Какво мислите, за Дг по 1,2 и 3 желание В РАЙОНА ПО  МЕСТОЖИВЕЕНЕ/РЕГИСТРАЦИЯ  да се дават точки, а не за всички ДГ на територията на София.Нещо като комбинация от райониране и предложението на г-н Джонев, но да се въведе само за конкретния район(например Младост, Люлин, Слатина, Горна баня и т.н.)Така не трябва да се прави чертеж на улици и градини, има избор и гъвкавост, използва се наличното административно деление на територията.Без средства и усилия.

# 1 825
  • София

Ако младото семейство е плащало данъци ще стане както при Гневна, на вносните бележки фигурира името на вносителя. Показваш ги и доказваш, че си плащал "n" на брой години данъци.

Винаги ще има изключения и ощетени, но не можем да направим критерии за всеки индивидуален случай. И аз живея от повече време в София, но адресната ми регистрация е от по-скоро. Въпреки това се съгласих, че адресната регистрация е необходимо условие, все пак са необходими повече критерии.
При всички положения част от критериите ще ме ощетят, а други ще ми дадат повече точки, но нали това е целта. Не може всички да сме с максимален брой точки.

Пак повтарям, квитанцията не доказва нищо. Всеки може да внесе парите, как ще докаже, че са излезли от неговият джоб?

# 1 826
АААААААА това ли било.... Mr. Green

Тюх, пък аз така да го черня човека!
Само дето не мисля, че е имал предвид, това, което аз имам предвид...

За дъсм ясна, аз имампредвид:

Децата да имат право да кандидатстват само в района, по постоянно местоживеене (по адрес на лична карта)на един от родителите по избор...

Моля ви спестете ми коментарите за граничните раяйони и пр. Винаги ще има изключения и недоволни. Това просто е моето предложение. Така или иначе правилата ще са рестриктивни - поне да ги има

# 1 827
Г-н Джонов,

Грешиш  Naughty Човекът ти е отговорил:
"1.   Дават се точки за първите три градини по желание (това е гъвкаво и лесно приложимо от стриктно райониране);
2.   Не се разглежда адресна регистрация – който има нужда, ще си извади такава регистрация, т.е. това не ни се струва разграничаващ фактор;"
 Mr. Green Mr. Green
Вярно е, че напоследък не е отговорил на сума ти и други въпроси от неговата компетентност, ама ние "не държим на подробностите" и не сме пунктуални. Да не забравяме, че днес е и петък, а само ние "безработните" майки имаме време да го пилеем тук в очерняне на белите души Mr. Green Mr. Green

Ти грешиш Naughty Човека е отговорил, че при кандидатстването всяка кандидатура носи определен брой точки.
Но това не означава райониране /поне както го разбирам аз/ а аз го разбирам - пример: деца или родители от люлин да кандидатстват за люлин и т.н.

# 1 828

Как ще докаже че е плащала данъци,като данъчната декларация се води на името на този на които е жилището?
Това че тя е платила и че нейния подпис е там, не означава много за властите.За тях е важно да е платено.И тя какво ще носи ДД ще обяснава,че не е на нейно име,ама е платила,ама то може всеки да е платил,разбираш ли?
А това,че тя е платила,какво ще правят експертиза на подписа ли ?
Тя ти обяснява,че плаща.Аз ти обяснявам,че и аз плащам,като давам пари на свекърва ми да ги плати!
Защото пак държавата и е дала 102 лв.пенсия за 38 год.трудов стаж.
Много се ядосах вече. #Cussing out
А относно това колко много да не кажа безчет са семействата дръзнали да си позволят собствено жилище,няма да коментирам,то е ясно.
Като се вземе под предвид че това (живеещи с родители и т.н.)са повече от 60 %,не мисля че предложението ти е конструктивно.
Радвам се че си си позволила да имаш собствено жилище,дай боже всекиму такава радост,но да се прецакваме така не е редно!

Значи не е редно да има критерии "плащане на данъци" защото е "прецакване". А това парадиране: "Аз съм родена тук, значи съм хванала Господ за шлифера!" какво е. И аз мога да кажа за мен си: НЕ СЪМ РОДЕНА ТУК, НО ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ ТУК И ИЗДЪРЖАМ НЕЧИЕ ДЕТЕ В ГРАДИНАТА. За да съществуват тези градини много хора плащат данъци, следователно не е необходимо всички да получат точка по този критерий. Достатъчно е да получат точки тези, които реално издържат градините, за да могат повече от техните деца (не всички естествено - няма места) да ходят на градина и плащащите данъци да ходят на работа за да продължават да плащат.
Пак потретвам, че по този критерии аз също няма да получа точки защото имам жилище съвсем от скоро.

# 1 829
АААААААА това ли било.... Mr. Green

Тюх, пък аз така да го черня човека!
Само дето не мисля, че е имал предвид, това, което аз имам предвид...

За дъсм ясна, аз имампредвид:

Децата да имат право да кандидатстват само в района, по постоянно местоживеене (по адрес на лична карта)на един от родителите по избор...

Моля ви спестете ми коментарите за граничните раяйони и пр. Винаги ще има изключения и недоволни. Това просто е моето предложение. Така или иначе правилата ще са рестриктивни - поне да ги има

Напълно съм съгласна с предложението! Аз живея на входа на детската градина,терасата ми гледа в двора и, сутрин като се събудим и излезем с малката и тя иска при децата,иска на градина.А тя сега е пълна с деца от незнам си къде!

Общи условия

Активация на акаунт