Отговори
# 2 070
  • софия
а на мен  ми писна да СЕ ПОИГРАВАТ пращат ми преди малко съобщение ПОГРЕШНО КАНДИДАТСТВАНЕ  при положение че имаше предварително кандидатстване...............

е писна ми да пия хапчета за нерви от такива хора който не знаят какво правят
Не се нерви, а се радвай!
1. Имаш късмет да искаш да запишеш дечко в ЦДГ, а не в ОДЗ, което ти е дало златния шанс да да кандидатстваш предварително.
2. Вас автоматично ще ви активират още януари, а аз ще има да си чакам до юли  Mr. Green Добре си направила, че си се постарала да родиш в началото на годината Laughing Hug

Пийни едно за здравето на г-н Д. и останалите умни глави smile3537 и не им се ядосвай! Сега се нервим за нещо, което след това ще кажат, че няма да бъде взето предвид.

Последна редакция: вт, 28 окт 2008, 16:41 от zvanche

# 2 071
На мен ми дава това:
"Системата е претоварена
Моля опитайте по-късно."

При това уж няма наплив от кандидатстващи в момента. После как няма да бягат от фактор време, като очевидно не им е по силите.    Tired

# 2 072
Diva orhideq, и аз го получих. Но по- смешното е, че вече има класирани такива деца, тях какво ще ги правим?! Или пък варианта- записахме който трябваше, останалите ги деактивираме, балъците му с балъци, да чакат....

# 2 073
...Вас автоматично ще ви активират още януари, а аз ще има да си чакам до юли  Mr. Green Добре си направила, че си се постарала да родиш в началото на годината Laughing Hug
Стига бе, така ли ще ги активират кандидатурите?  Shocked По тази логика декемврийчетата никога никъде няма да се доредят.  Crossing Arms
Моето го класираха миналата седмица, но все пак въпросът е принципен.  Crossing Arms

# 2 074
Diva orhideq, и аз го получих. Но по- смешното е, че вече има класирани такива деца, тях какво ще ги правим?! Или пък варианта- записахме който трябваше, останалите ги деактивираме, балъците му с балъци, да чакат....
А  нема да стане мамма му стара щото ТЪПАТА  директорка ми е отказала .А   аз ще я уволня бога ми  толко до сега за 27години никой не ми е дигал нервите
Званче  никъде няма да ме активират ОТКАЗВАТ МИ ИЗВИНЯВАЙКИ МИ СЕ  че е станало грешка. януари тепърва ще кандидатствам а бог знае кога ще ми я земат  в ЦДГ -то

# 2 075
  • софия

Стига бе, така ли ще ги активират кандидатурите?  Shocked По тази логика декемврийчетата никога никъде няма да се доредят.  Crossing Arms

Знам ли newsm78 А дали и изобщо някой знае? Поне така пише в съобщението: "Вашите кандидатури се запазват като предварителни и ще бъде активирани повторно при навършване на 3 годишна възраст.
Тогава ще участвате в класирането."
Всяко дете навършва съответната възраст на рождения си ден.
НО, може пък да са имали предвид "годината, в която детето навършва 3 години" newsm78
Нали те са много умни, ние много глупави и нищо не е ясно.

# 2 076
  • гр.София

2. Вас автоматично ще ви активират още януари, а аз ще има да си чакам до юли  Mr. Green Добре си направила, че си се постарала да родиш в началото на годината Laughing Hug

Вие полудяхте! Погрешка са й активирали кандидатстването.

Звънче,защо да ти го активират юли?! Още в началото на 2009 ще отговаряш на условието- в 1-ва група се приемат деца,които навършват 3 години в календарната 2009 година.
 Поне така беше тази година.

# 2 077
"В момента на навършване на минималната възраст за реално кандидатстване в съответната градина, автоматично се създават активни кандидатури за предварително избраните детски градини. " Това пише на сайта.

"Минималната възраст за реално кандидатстване" какво значи - нищо, може да кандидатства на 1 месец , зависи какво са определили за минимална възраст за реално кандидатстване. Това не е същото както мин. възраст за постъпване в ЦДГ.

Според мен трябва да пуснат набор 2006  на 1 януари примерно или друга дата в началото на годината или пък по-рано да кандидатстват.
Иначе ако на 3 г. навършени тепърва кандидатстват, то кой знае кога чак ще постъпят, ако изобщо се класират, разбира се.  Tired

# 2 078
абе  и тогава да е  януари кой знае колко преди мене ще има та ако успееме да доживееме да се доредимееееееееееееее #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out

# 2 079
  • София
Понеже всички говорят за лотария, днес си направих труда да проуча как става това в Лондон. С цялото ми уважение към г-н Джонев, но не открих нищо подобно  newsm78

Първо да уточня, че ДГ там нямат нищо общо с тук, там системата е друга, но като цяло се  кандидатства чрез райониране. Като цяло всеки район си определя правилата, но принципът е един: първи влизат децата с предимство от района, останалите деца от района, деца с предимство от друг район, останалите деца от друг район. Децата от района се подреждат според отдалечеността от ДГ, тези който са най-близко са първи. Разстоянието се измерва по права линия от входа на ДЗ до входа на детето или по улици; всъщност ако не се лъжа бгмапс дава разстояние до най-близката спирка и т.н. Документи, които се изискват - документ, доказващ възрастта на детето и документ, доказващ адреса.

Изобщо има ли някъде такова нещо като лотария при кандидатстване в ДГ или ние ще сме първите?

Изивни ме, но искам да се види от повече хора. Може ли само да посочиш и източник на информация, ако искаш може на лични.

Извинявам се за забавянето. Реших да проуча въпроса още малко и писах на една мама от отчетните, която живее в Лондон (ако някой иска ще му пратя на лични какво точно ми е отговорила), накратко няма лотария при кандидатстването за ДГ в Лондон, кандидатства се по район.
Аз лично търсих информация в Гугъла, ровила съм се район по район (не всички естествено) Както вече писах двете системи са доста различни и не могат да се сравнят, но това което се твърди, че там съществува лотария за ДГ просто не е истина, лотария има, но за някои частни училища.

# 2 080
tanini, браво за положения труд!   bouquet

# 2 081
ААААААА така ИСКАМ СИ ПО РАЙОН ВСИЧКИ  други вън.Знаете ли колко е пълен женски пазар с такива от СТ.Загора и прочие и на тези окичени мадамки децата им ходят в нащите градини .няма да споменавам в кой и имена на деца който носят не БГ имена са класирани #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out

# 2 082
"Всяка година между 40 000 и 80 000 души идват да живеят в столицата, което се равнява на изселването на подобен на Пазарджик град, обяви в понеделник Бойко Борисов." Mr. GreenЧестито!  bouquet

# 2 083

Информация за новия регламент

В секция "Работна група" на сайта има нова връзка: Информация за новия регламент http://kg.sofia.bg/?page=news_wrk

Там ще подредим информацията по дискусията и определянето на нов регламент, за да я има на едно място.

Екип на кг.софия.бг

# 2 084

Общи условия

Активация на акаунт