Балет или художествена гимнастика?

• 138 673
  • 565
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, извинете за офф-а, но кои са тези американски анимационни филми, по истинска хореография на даден балет, съответно с истинската музика?
Grizantema, сигурна съм, че ти би могла да ми отговориш!

Аз пък ще пиша за "Пепеляшка" (по наблюдения на новоизлюпената балерина) и за "Хитрата лисички" (мое и нейно впечатление).
Ние хванахме балета малко от главата за краката, заведох я в близкото читалище, защото там много ми харесва керамиката, където ходи баткото. Не знаех име на школа, цени, зала, нищо. Останах първия път, чудесно беше. Но по-важното беше, че малката, която всъщност беше инициатора, се запали.
Като ви чета, уцелили сме доста с школата.

Grizantema и Ивиче, къде е вашия балет в момента?

# 211
имате ли идея как тези фиби и фуркети да не се виждат толкова?

http://picasaweb.google.com/ienaroussinova/EmaBalerina?authkey=G … 32597396364425234

Имам чувството, че си сложила фуркетите на мястото на фибите  newsm78

# 212
  • Sofia
Ние хванахме балета малко от главата за краката, заведох я в близкото читалище, защото там много ми харесва керамиката, където ходи баткото. Не знаех име на школа, цени, зала, нищо. Останах първия път, чудесно беше. Но по-важното беше, че малката, която всъщност беше инициатора, се запали.
Ей, супер, че й е харесало!! Simple Smile

За фибите - май няма как да не се виждат, като гледам са огромни. За коледния празник и аз се чудех какво да правя с фибите, стърчаха отвсякъде , все едно й бях сложила греди на главата  Laughing, при това бяха бели.

# 213

На различни места.
Моето дете ходи в една школа в 'Белите брези'. Нищо амбициозно, но пък е приятно и детето ходи с голям кеф. През вечер гледам домашен концерт, който бива сериозно репетиран през деня. Laughing Доволна съм и виждам напредък, който при балета е с натрупване.

# 214
Шунка, да не са ви били дълги фибите? При нас го няма този "ефект". Simple Smile

Ивиче, благодаря ти за отговора.  Hug. Това с домашния концерт и мен ме чака, има вече такива изблици. Но по-сериозно е положението с разтягането. Прави упражненията по всяко време на деня.  Simple Smile

# 215
Лошо няма, Люлин, нека се разтяга детето.
Аз никакви творчески пориви не възпирам, даже в повечето случаи играя ролята на жури. И което е най-хубавото, дечко се вслушва във всички съвети, които давам. Ще си ползвам авторитета пълноценно, докато още го имам. Laughing

# 216
  • Sofia
Люлин, да, по-къси нямахме, но не очаквах да стърчат чак толкова. Laughing
И вкъщи е нон-стоп прелитане, въртене, реверанси и задължително пърхане с мигли.

# 217
Люлин, да, по-къси нямахме, но не очаквах да стърчат чак толкова. Laughing
И вкъщи е нон-стоп прелитане, въртене, реверанси и задължително пърхане с мигли.
Вие сте просто в по-напреднала фаза, а за пърхането с мигли просто никога не бих се сетила. Simple Smile

# 218
Момичета, извинете за офф-а, но кои са тези американски анимационни филми, по истинска хореография на даден балет, съответно с истинската музика?
Grizantema, сигурна съм, че ти би могла да ми отговориш!

Аз пък ще пиша за "Пепеляшка" (по наблюдения на новоизлюпената балерина) и за "Хитрата лисички" (мое и нейно впечатление).

Прекрасната ни предишна учителка в момента е в майчинство. Затова сме по различни други школи, за съжаление разделени от различното ни свободно време. Моето дете е в школата на Маша Илиева (единствения ми известен вариант със занимания в събота и неделя). Детето се адаптира добре, учителката и децата му допаднаха.
Не ги знам тези американски анимационни филми, за съжаление. Малко встрани от темата - има два прекрасни филма , според мен най-добрите на Дисни - Fantasia от 1940 и от 2000 г. - идеални за запознаване с класическата музика. Това са по няколко анимационни епизода, направени по класически произведения, вкл. и балетна музика - Лешникотрошачката(с феи), Танцът на часовете(хипопотами-балерини), Жар-птица, Пролетно тайнство(динозаври), Рапсодия в синьо, също така Чиракът-магьосник(Мики Маус в ролята на чирака), Петата симфония, Карнавал на животните и т. н.
"Пепеляшка" съм я гледала, не беше зле. Ясно разказана история(точно-преточно по приказката), едната от Пепеляшките е много нежна и красива(няколко състава са),  единият комплект майка и дъщери са много артистични, феята-кръстница е с пачка и вълшебна пръчица(като за романтични момиченца).Обаче на сцената им е тясно, заради странното, доста неудобно положение на публиката, декорът отново е самотен параван там нейде отзад. Но на фона на другите неща там, които съм гледала... си е направо постижение!

# 219
Grizantema, може би това са филмите! Ще попитам дали за тях е ставало въпрос. Непременно ще ги потърся.
Много ти благодаря за целия отговор!

# 220
Fantasia не са анимации с балетна хореография, по-скоро са кратки приказки, съобразени в настроението и развитието си с музикалните теми и акценти в съответната класическа творба. Много са хубави, наистина! Направени са естетично, с изключителен усет за музиката и чувство за хумор.

# 221
мислех че малки фиби и фуркети съм взела, но сигурно явно има и по малки. фуркетите все се подават като направя кока и сложа мрежата. нямаме коса да увиваме и сигурно затова стърчат отвсякъде. или аз неправилно ги слагам а уж знам как става.
видях някои снимки със супер балеринки  Peace

за филмите мисля че са на Мател Ентъртайнмънт - има барби в Лебедово езеро, Барби в Лешникотрошача, Барби и 12 принцеси и т.н. и ми се струва че движенията са съвсем истински, а музиката е от балетите със сигурност. имаме всички такива филми и само те са гледат Simple Smile ако не са те ще чакам някой да каже, дали има и други.

да добавя че и балет Силует има часове в събота. ние него посещаваме. в тази връзка да попитам каква е цената на час в балетите които посещавате? при нас е 9 лв на час и ми се струва доста скъпо  newsm78

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 14:24 от Anaise

# 222
  • Sofia
При нас се плаща на месец - 35 лв, по 2 пъти в седмицата. 9 лв на час е доста наистина.

# 223
Балет "Силует" не ще посетим по причини, които не ми се разискват публично. В школата на Маша Илиева цените са 55 лв. на месец за 2 пъти седмично по 1 астрономически час, като при плащането първия път се добавят 15 лв. - явно входна такса. Отделно съществува и друга възможност, да се плаща на посещение - по 10 лв./час (ако решите, примерно, че няма да се възползвате последователно от часовете през месеца).

# 224
Grizantema може ли да помоля на лични да споделиш впечатленията си?

Общи условия

Активация на акаунт