Балет или художествена гимнастика?

• 138 679
  • 565
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Здравейте,момичета!Имам една молба:може ли да ми обясните как се прави кока на гимнастичките и балерините.Дъщеря ми е гимнастичка и искам на състезанието да я направя на кок,но незнам как точно се закрепва.Имам фуркети,а също и мрежичка.Благодаря предварително.

# 196
  • между морето и небето
Здравейте,момичета!Имам една молба:може ли да ми обясните как се прави кока на гимнастичките и балерините.Дъщеря ми е гимнастичка и искам на състезанието да я направя на кок,но незнам как точно се закрепва.Имам фуркети,а също и мрежичка.Благодаря предварително.

Ще се опитам да обясня. Мрежичка не ползвам. Слагаш фуркетите перпендикулярно на главата, докато достигнеш до основата, после горната им част я извиваш  към външната част на кока като там където са опрели в главата не трябва да се разместват, т.е. описваш 1/4 кръг със затворения край и я забиваш в буквалния смисъл. Аз поставям на моята дъщеря 15-20. Имай впредвид, че процедурата не е много приятна. Излолзваме също гел и лак. После не можем да го развалим.
Не знам дали разбра нещо. По-добре е някой да ти покаже. Успех!

# 197
  • гр. София
leisi ,аз лично първите два пъти водих дъщеря си при моята фризьорка,но накрая неволята ме научи. Laughing
Първо слагам много пяна по цялата дължина на косата.После правя опашка и започвам да я въртя около основата и.След това забучвам фуркетите по изплъзващите се снопчета.Накрая слагам мрежичка.За мен тя е много удобна.И за финал много лак за коса.
В началото дъщеря ми  не беше с много дълга коса ,освен това и етажирана и ми беше много трудно.Но сега поддържаме дълга и права и нещата са по-лесни.
Успех! Peace

# 198
А не мислите ли,че с толкова химия на тая детска коса ще я повредите?Майка ми като ми правеше косата за гимнастиката никога не е използвала гелове,лакове,пяни и други гадории,а кока ми винаги е бил стегнат ,каквото и упражнение да сме правили.

# 199
Връзвам косата на опашка, въртя я в едната посока, докато не се усуче и навивам около мястото на връзването. Отгоре слагам мрежичката и придържам цялата конструкция с ръка. След това забивам фуркет в мрежичката и косата в периферията на кока, перпендикулярно на главата, после извивам фуркета навън и го плъзвам близо до кожата на главата под кока. Обикалям кока с толкова фуркети, с колкото ми се струва здраво. 4 са минимума, над 6 започват да се усещат неприятно. Целта е мрежичката да е добре притисната към косата с помощта на фуркетите, и така да я държи здраво. Фуркетите е добре да са дълги поне колкото диаметъра на кока. От лак и пяна, ако е тренировка, няма нужда.
Друг вариант е да се завърже косата на опашка, после да се сплете на плитка, отново да се усуче в кок и да се закрепи направо с фуркетите, без мрежичка. Това за неофициални мероприятия. Дано разбра нещо. Успех!

# 200
  • Sofia
Благодаря ви момичета.Разбрах всичко.И аз така се опитах,но не бях сигурна и реших да питам.Благодаря за помощта.След 2 дни имаме състезание и ще сме на кок.Целувки.  bouquet

# 201
Успех ви пожелавам! Grinning В неделя ли е и къде?Можем да дойдем да гледаме.

# 202
  • Sofia
Момичета,съжалявам,че късно отговарям.За съжаление не съм в България и нямаше как да дойдете.Но   да ви се похваля-състезанието беше групово и взеха 1-во място,като моята принцеса беше с най-много точки.Много съм щастлива.

# 203
Честито!  bouquet Пожелавам ви много успехи и занапред! Продължавайте в същия дух.

# 204
Момичета,съжалявам,че късно отговарям.За съжаление не съм в България и нямаше как да дойдете.Но   да ви се похваля-състезанието беше групово и взеха 1-во място,като моята принцеса беше с най-много точки.Много съм щастлива.

Това се казва новина! newsm44

Браво на детето!
Честитя ви от все сърце.
Да ти е жива и здрава!

# 205
Браво на детето, leisi!Пожелавам й успехи и занапред!
Аз докато се вклюа да кажа, състезанието минало. И все пак. Дъщеря ми тренира сп.гимнастика и през март ще имат състезание. Треньорката им обаче ги връзва на много специални плитки и прически - за съжаление нямам все още снимка, която да покажа. Не знам дали това е добра воля на треньорите или някаква практика само в спортната гимнастика....

Също така, щерка ми играе и балет и за коледното тържество направих кокче сама с фуркети и фиби. От дадените тук обяснения не мога да се ориентирам дали съм въртяла точно по този начин фуркетите, но резултата беше много здрав кок от много дълга коса, която преди това понамазах малко с вакса, за да не хвърчи. Обаче няма как да покажа снимка...

# 206
  • Варна
Дъщеря ми тренира сп.гимнастика и през март ще имат състезание. Треньорката им обаче ги връзва на много специални плитки и прически - за съжаление нямам все още снимка, която да покажа. Не знам дали това е добра воля на треньорите или някаква практика само в спортната гимнастика....
Това си е измишльотина на Росица (треньорката). Simple Smile От известно време е решила, че целия отбор ще е с еднакви прически.
Дъщеря ми също тренира сп. гимнастика там и винаги аз съм и подбирала прическите.

leisi поздравления за чудесното представяне. Знам колко радостно е за децата и за родителите.   bouquet

# 207
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
аз не слагам никакви пяни и глупости на косата на детето, не е необходимо

ето от тук се научих да правя балетен кок и винаги успявам, не мръдва изобщо

http://ballet.bg/ballet16.html

ето един кок на дъщеря ми

# 208
Myriam, Благодаря за линка! Много добър! Действам по същия начин, когато правя кокчето на дъщеря ми, но се улеснявам с ваксата, поради хвърчащата й коса:-))

# 209
имате ли идея как тези фиби и фуркети да не се виждат толкова?

http://picasaweb.google.com/ienaroussinova/EmaBalerina?authkey=G … 32597396364425234

Общи условия

Активация на акаунт