Балет или художествена гимнастика?

• 138 688
  • 565
  •   1
Отговори
# 180
...и нашето читалище прави концерти. Не само за Коледа, а и за края на учебната година.
Да ти кажа честно, и без даренията на Гришко ми е умилително да си гледам децата на сцената.
Верно, не са във Военния клуб, в театър София са им концертите, но децата са на сцената.
За тях това е достатъчно (поне аз така разсъждавам).
Отделно читалището всяка година участва във фестивали.
Тази година бяхме в Гърция и отнесохме 3 сребърни и 3 бронзови медали.
(златните бяха за една богата школа  Simple Smile)

Hug

# 181
  • гр. София
Всъщност Гришко май само организира Коледният концерт.Доколкото си спомням даренията са под формата на кроасан и календарче. Joy
Може да сме се сблъсквали някъде по съблекалните с теб. Hug

# 182
Всъщност Гришко май само организира Коледният концерт.Доколкото си спомням даренията са под формата на кроасан и календарче. Joy
Може да сме се сблъсквали някъде по съблекалните с теб. Hug
Ели, кроасанче и календарче и нашият дядо Коледа раздава Crazy
...че даже и други подаръци Crazy
А и да сме се сблъсквали, аз обикновено търча от гримьорна в гримьорна
и нищо около мене не забелязвам...
То или каката броката й е малко, или кичур й е увиснал отляво,
...или пък малката си е обула петите на чорпогащника оптред Crazy Joy
  Joy

# 183
# 184
  • София
Аз също оставих дъщеря ми сама да избере какво иска. Цяло лято ми извади душата за балет и сега ходи с голям ентусиазъм. Въпреки, че аз я намирам за страшно дървена...ама тя се кефи и това е най-важното! Болят я краката от разтягането, ама не мърмори понеже знае, че няма друг начин да се научи да танцува. За мен  е важно усещането за отговорност и дисциплина, което полечка се създава и най-вече удоволствието от танца! Вярно, че и на мен ми е скъпичко по 83 лв. на месец, но школа Силует също е в читалища. Просто нямаме друго наблизо..то и това не е много близо. А дали ще стане Мая Плисецкая от Красно село - това само времето и нейното желание и амбиция ще покажат....Ако не друго - поне ще "облагороди" слуха с хубава музика...понеже чалга интонационната среда ни залива за съжаление.....

# 185
Аз съм за художествена гимнастика!Самата аз съм спортувала като малка такава .Развива тялото по-добре,отколкото балета,според мен.Изисква се повече сила.Това ми харесва в гимнастиката.
Малката след време ще бъде записана със сигурност,живот и здраве.Пък като опита ще реши дали да продължи.

# 186
Китана  искам да питам възможно ли е 13 годишно момиче да започне да тренира гимнастика или никъде няма да я искат,защото попринцип знам,че с гимнастика трябва да се почне по-отрано? newsm78 Grinning

# 187
На 13 години не е толкова голяма,но не знам какви са изискванията на "даскалите" днес.ПО принцип се започва по-отрано ,но мисля,че ако детето има талант и физически данни(сила,издържливост,гъвкавост),както и воля,нищо не пречи да стане и шампион Simple Smile .
Но,....много внимавайте с учителите.Жените се отнасят с момичетата ....просто ужасно....Обиди,унижения,които стигат чак до садизъм.Аз самата съм страдала от такива и съм наблюдавала такова поведение.Не само като малка.Не знам на какво се дължи.

# 188
  • София
И двата вида спорт са много тежки. С гимнастиката имам опит, не бих спирала дъщеря ми ако иска след време, но съм тренирала и не бих я насочила натам. За балета съм чувала още по - големи ужасии - непрекъснатии лишения и неблагодарен ТРУД.  Sick
За мен най - хубавия спорт за едно момиче са танците. От гл.т. на това, каква фигура оформят и какво удоволствие/самочувствие носят. Peace

# 189
  • До морето
Балет със сигурност  Naughty Освен грация, ритмичност, правилна походка дава самочувствие, дисциплина, отговорност към  това,  което правиш, а също и отговорност към останалите, защото преди да стане Мая Плисецкая, всяка малка принцеса минава през балетния колектив! И моля ви спрете с това " От двата спорта бих избрала........." Балетът НЕ е спорт, а изкуство! newsm56 newsm56 newsm56

# 190
моргана моля те кажи в стрелбище ли ходи дъщеря ти на балет? как е там школата, за колко големи деца са групите? кой им преподава? мерси !

за цените ние сме в силует и наистина таксите са към 250 лв. за 3 месеца. много скъпо ми се вижда. в тези пари са включение костюмите им, имат хубава зала с суперски съблекални в частен фитнес комплекс, има къде да се паркира и ни е най близко да вкъщи. иначе и е меридиан 22 има балет, мисля че беше 40 лева на месец, но не мога да отида да видя как е там.

за преподаването - от балет не разбирам и не мога да правя разбор на госпожите им, но за Ирина казват че е била прима балерина. значи явно разбира отбалет. малко е строга с децата, но според мен не прекалено. но си позволява да вика особено миналата година като имаха концерт. собственичката Вероника е разбрана жена и ми се струва че все се опитва с добро да подхожда. не могада си представя да удари някое дете. все пак там се ходи доброволно. защото четох как Маша Илиева ударила едно дете. е ако аз видя такова нещо ще се постаря всички майки да го научат. в крайна сметка има школи колкото искаш макар и в други райони.

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 12:04 от Anaise

# 191
  • В светлината на слънцето
Между двете бих избрала художествена гимнастика, тъй като развива по-добре фигурата. Но пък дъщеря ми иска балет. Щях да я записвам тази есен на балет, но не успяхме да уговорим другата й баба и дядо да я водят. И просто няма кой да я води, така че си остана без балета. Сега я обработвам за гимнастиката, но нещо не се поддава. Ако продължи да иска балет, ще видим какво да направим догодина, за да може детето да ходи. Все пак е важно какво тя иска, а не какво на мен ми харесва. Thinking

# 192
  • гр. София
И двата вида спорт са много тежки. С гимнастиката имам опит, не бих спирала дъщеря ми ако иска след време, но съм тренирала и не бих я насочила натам. За балета съм чувала още по - големи ужасии - непрекъснатии лишения и неблагодарен ТРУД.  Sick
За мен най - хубавия спорт за едно момиче са танците. От гл.т. на това, каква фигура оформят и какво удоволствие/самочувствие носят. Peace

Ама за какви лишения говориш?
Те вероятно започват чак в балетното у-ще.Обикновено дечицата започват да се занимават с балет около 4-5 годишна възраст.В школата ,която посещава дъщеря ми има и тригодишни в най-малката група.Абсолютно съм убедена,че децата не се измъчват.А на всички представления и концерти, трудът ми радва безкрайно техните родители. Grinning

# 193
И двете  Peace

# 194
Чувала съм, че балетът е по-добрият вариант, но нямам лични наблюдения.

Общи условия

Активация на акаунт