Майчинство 2009?

• 56 377
  • 585
  •   1
Отговори
# 210
Къде мога да прочета дали са приели увеличаване на майчинството от 9 месеца на 1 година? Да считам ли, че са го приели? Да се радвам ли или не, защото на 01.01.2009 все още ще съм в майчинство (детето ми ще е на 6 месеца).

# 211
  • Разград
315-те ми дни изтичат на 28 декември. Предполагам, че промяната влиза в сила от 1 януари. Дали ще имам право да получавам 90% още 3 месеца?

Ще важи и за завареното положение....  Peace
Ах, ей сега се пучуствах прецакана! Аз родих на 1-ви януари и съответно на 31 декември ми изтича едната година!
Язък Joy
irina_vas, много кофти ей на това му се казва прецакване  Twisted Evil

Къде мога да прочета дали са приели увеличаване на майчинството от 9 месеца на 1 година? Да считам ли, че са го приели? Да се радвам ли или не, защото на 01.01.2009 все още ще съм в майчинство (детето ми ще е на 6 месеца).

И ние сега навършихме 6 месеца и се чудя дали ще е заварено положение или не  newsm78

# 212
И ние сега навършихме 6 месеца и се чудя дали ще е заварено положение или не  newsm78

Ама нещо прието ли е въобще?? Аз това се чудя?

# 213
Не е прието все още. И ако се приеме ще влезе в сила от 01.01.2009г.

# 214
Записвам се да следя темата

# 215
  • Ботевград
Ако се увеличи минималната работна заплата може да се вдигне и маййчинството.А за детските-35лв.от януари 2009  Peace
Говори се за увеличаване на МРЗ на 240 лв, а детските стават 35 лв  Peace
Това с едната година влезе в сила Peace

# 216
Ако се увеличи минималната работна заплата може да се вдигне и маййчинството.А за детските-35лв.от януари 2009  Peace
Говори се за увеличаване на МРЗ на 240 лв, а детските стават 35 лв  Peace
Това с едната година влезе в сила Peace

не, не  е!

# 217
Минималната работна заплата за страната в момента е 220 лева, толкова е и майчинството. Разбрах, че от 01.01.2009 г. мрз ще стане 240 лева, следователно и майчинството ще бъде толкова. Peace
Ох ,майчинството не е свързано с минималната заплата,сега съвпадат ,но увеличение на едното не води до увеличение на другото.Майчинството се гласува отделно ooooh!

# 218
По БТВ казаха, че ще важи за родилите след 1.1.2009г и само ако имат 1 г назад осигуровки, ако не-по старата схема. Заварено няма.
За размера отдавна мисля казаха, че ще е 240лв за 2009г

# 219
  • В полите на Пирин планина
Момичета, аз си мисля, че е излишно сега да се умува, без да сме видели какво ще се обнародва в ДВ. Тогава ще е ясно дали, как и колко ще са обезщетенията и срока на изплащането им. А също и условията за плучаване. Нека изчакаме промените и обнародването им - всичко друго са теории около темата Peace

# 220
да де,ама нали трябва да чешем езици,да сплетним...жени все пак  Crazy

# 221
Момичета първо ви моля да се успокоите. 
Предложението за взимане на дохода за период от 1година назад за първи път е коментирано в петък на заседанието на коалицията, като всъщност Масларова е предложила да е 1г и половина. Предложението очевидно е провокирано от дефицита във фонда, но не е обсъждано досега.
Поради това никой, нито ние, нито НОИ сме запознати как точно ще бъдат уредени текстовете, ще важи ли за завареното положение, от кога ще важи и т.н.
Това ще се уточнява тепърва. В момента в който имаме информация какво се предвижда ще ви пишем.

По отношение на завареното положение, миналия път през 2006г майките в заварено положение не бяха включени. След много усилия от наша страна и с подкрепата на медиите и някои депутати те бяха включени Peace 

# 222
По отношение на завареното положение, миналия път през 2006г майките в заварено положение не бяха включени. След много усилия от наша страна и с подкрепата на медиите и някои депутати те бяха включени Peace 

Е, благодаря! Но при тази постановка на бюджета съм ощетена и не искам да съм заварено положение! Обвинявам за това само работодателя си, който не ме осигурява на реална работна заплата /както и болшинството работодатели в тази държава/. Нека коалицията първо се справи с некоректните работодатели и тогава ще има фонд, от който да ми се полага 1-2 пъти в живота да бъда майка с достойнство!

# 223
  • София
По БТВ казаха, че ще важи за родилите след 1.1.2009г и само ако имат 1 г назад осигуровки, ако не-по старата схема. Заварено няма.
Точно това беше съобщено тази вечер в новините!  Peace

# 224
Точно това беше съобщено тази вечер в новините!  Peace
Kакво ще рече по старата схема?аз ще раждам януари месец,но имам 10  месеца стаж и осигуровки за съжаление

Общи условия

Активация на акаунт