Майчинство 2009?

• 56 436
  • 585
  •   1
Отговори
# 150
И като стигнахме вече до извода че сме бедна държава какво да си поискаме - на пенсионерите 150 лв., на учителите 500-600 лв. заплата, а на майките 1000 лв. майчинство, щото да стига. Пак заформяме хилядния спор, в който до консенсус няма да стигнем, но не смятам че точно напоследък толкова двойки се въздържат да имат деца. Напротив, през последните години има бум на бебета! Просто тези двойки не чакат на държавата да им гледа децата.
Да малко са 220 лв. и какво да направим. Колко да си искаме, че да ни стигнат?Айде кажете ми, моля ви!

# 151
  Колко да си искаме, че да ни стигнат?Айде кажете ми, моля ви!
Толкова, с колкото е възможно да се отглежда едно дете.
Защото с 220лв. да отглеждаш 3 деца (в моя случай) е невъзможно!!!

# 152
С колко е възможно да се отглежда едно дете? Някаква приблизителна цифра?

# 153
С колко е възможно да се отглежда едно дете? Някаква приблизителна цифра?
Имаш дете, знаеш много добре.  Peace

# 154
Ми да вземат да направят майчинството 3месеца и да ни дават по 1000лв майчинство! Да направят яслите и за 3 месечни бебета и ще сме като в другите държави!
Така устройва ли ни всички!?

# 155
Пак сравнения с другите държави, при това не съвсем компетентни! Май никой не знае колко иска да е майчинството!

# 156
Не ми дреме за майчинството, не съм го ползвала нито ден, защото трябва да умрем от глад... Искам нормални заплати, а аз детето ще си го отгледам и без смешните детски...

# 157
Т.е. си се върнала на работа на следващия ден след раждането ли? Ако е платено 3 месеца по 1000 лв. и има ясли за 3 месечни колко майки ще писнат, че не могат да си одтавят децата на тяази възраст и искат по-дълго майчинство. Ето сега да е една година, казаха по телевизията някои майки до 2 години. Каквото и да стане, пак половината няма да са доволни. И отглеждането на едно дете на месец не струва 1000 лв.

# 158
Т.е. съм се върнала на първият ден след болничния - нали не го бъркаш с майчинството??? И то е ясно, че детето на 3 месеца няма да си дам в обора да ми го вържат на яслите, нито на 10 месеца, нито по принцип...

Ако е платено 3 месеца по 1000 лв.

А ако е платено 9 месеца по 300 лв??? Къде му видя разликата...

# 159
  И отглеждането на едно дете на месец не струва 1000 лв.
Даааа, както и отглеждането на три деца не струва 220 лева на месец, нали ?
Всъщност 90% от 220лв.

# 160
Ами май идеята да е 90%от заплатата една година беше ок. После два-три месеца устискваш с 220лв., после вече детето е по-голямо и може да го пуснеш на ясла и въобще да мислиш варианти детето да не е с теб по цял ден. Всъщност мен вече не ме засяга пряко, едва ли каквато и да е промяна ще ме хване, а докато се реша да родя второ дете, сигурно 10 пъти ще изменят закона, но аз да си кажа.

Момичета, не се притеснявайте. И аз си мислех, че когато ми стане 220лв.майчинството ще умрем от глад, но намерихме начин да се справим с това временно затруднение и сме си добре.

Друг е въпросът, че трябва държавата здраво да затегне положението относно сивата икономика, тогава ще има средства за повече социални придобивки, включително и по-високо платено майчинство.

# 161
Джуличка, абсолютно си права!
Реме, как така ще си дадеш детето на ясла? Та това е обор!
stelt77, това за обора и яслите е малко грубичко и обидно за майките които си пращат децата на ясла. Нали не намекваш че ги третират като животни! Бъди убедена, че това дете което ти няма да дадеш в "обора" не е с нещо повече от останалите деца, нито те са по -малко от него!
А разликата между 3 месеца по 1000 лв. и 9 месеца по 300 лв. сумарно е 300 лв.,  с оглед на коментираната тема т.е. месечната издръжка на едно дете около 700 лв. месечно. Значи да разбирам ли че 300 лв. ще стигнат? Защото 240 лв. /от 2009г./ са 4/5 от 300 лв. и не бих ги нарекла мизерни и водещи до умиране от глад щом 300 са достатъчни!

# 162
Знаете ли, мисля, че темата, която е пуснала Бу е много подходяща за случая със споровете, които възникват тук.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346723.0

И само да вметна (в случай, че сте забравили) майчинството не е само за бебето.
Предполага се, че вие също ще се храните, плащате сметки с него и т.н. 
Има ли смисъл да продължавам да пиша смешки ?!  hahaha
Irina_vas, радвам се, че ме разбра.  Peace

# 163
  И отглеждането на едно дете на месец не струва 1000 лв.
Даааа, както и отглеждането на три деца не струва 220 лева на месец, нали ?
Всъщност 90% от 220лв.
Ох... Не е 90% от 220 .. ако е под 220 лв, колкото и да е, е 220 лв.. Това е минималното обезщетение..

# 164
stelt77, това за обора и яслите е малко грубичко и обидно за майките които си пращат децата на ясла. Нали не намекваш че ги третират като животни! Бъди убедена, че това дете което ти няма да дадеш в "обора" не е с нещо повече от останалите деца, нито те са по -малко от него!
А разликата между 3 месеца по 1000 лв. и 9 месеца по 300 лв. сумарно е 300 лв.,  с оглед на коментираната тема т.е. месечната издръжка на едно дете около 700 лв. месечно. Значи да разбирам ли че 300 лв. ще стигнат? Защото 240 лв. /от 2009г./ са 4/5 от 300 лв. и не бих ги нарекла мизерни и водещи до умиране от глад щом 300 са достатъчни!

Първото е лично мнение - мерси!!!   bowuu  Грубо или негрубо - това е...
За второто май нещо не ме разбра... Дали ще взимаш 9 месеца по 300 лв., защото това са 90% от заплатата ти или 3 месеца по 1000 лв. е все тая... Казах го вече, не виждам кое не е ясно... Заплатите са мизерни, с тях трудно се живее и гледа деца... Майчинството не е важно - то е една година (в случая на Джуличка - три), а не цял живот...

Общи условия

Активация на акаунт