Споделете мнения за Д-р С.Славчев АГ-окръжна болница Варна

• 175 160
  • 810
  •   1
Отговори
# 585
Соня
Защо когато сме недоволни от доктора да идваме да се разбираме в кабинета, а когато сме доволни да пишем хвалби по форумите вместо да изразим благодарността си отново само в кабинета?
Нали затова е форум?

Ако искате направете нова тема, но я кръстете "Споделете само положителни мнения за доктор Славчев".

# 586
Аз като една от многото доволни пациентки на доктора, наистина ви призовавам да спрете, както простотиите, така и хвалбите (най-вече от едни и същи хора), че тук заприлича на цирк.
И тези прехвалени мнения са също толкова дразнещи,колкото коментара на Бесни, Месни и прочие. Доктора е човек, може да сгафи, може да не е в кондиция и куп други неща дето на нас не ни се нравят.
Важното е, че по принцип е адекватен, разбира си работата и е специалист. Никой не ви кара да го гледате като Господ, ако ви притеснява нещо, винаги може да се потърси и друго мнение.
Хубаво е да споделят и недоволни от него, ама нека Кратунките да си траят и да не го защитават като пеленаче, че наистина е супер грозно. Ще рече човек, че сте на хонорар.
Неви, идете в кабинета му и се разберете. Няма да ви изяде. А да пишете по форуми, че е изрод и други грозни неща, наистина е отблъскващо. Както още веднъж казвам е отблъскваща и тази ревностна защита, да не се засяга никой моля.

# 587
  • Варна
Абсолютно вярно thumbsup

# 588
Соня
Защо когато сме недоволни от доктора да идваме да се разбираме в кабинета, а когато сме доволни да пишем хвалби по форумите вместо да изразим благодарността си отново само в кабинета?
Нали затова е форум?

Ако искате направете нова тема, но я кръстете "Споделете само положителни мнения за доктор Славчев".
Nevi888, личното ми мнение е - разговор с доктора, а не постове във който и да е форум, изразих го ясно. Относно хвалбите - идват отвътре явно , също така както и грозните думи. Но едните носят позитивен заряд, другите негативен. Сама прецени кой е по-здравословен. Твоето мнение никога няма да се промени, то е ясно. Темата наистина стана банална, изчерпа се , може вече да я сменим . Например :" Аз съм майка, детето ми е Божи дар, всичко друго няма значение".
Съсредоточете вниманието си към бременността, раждането, детето, кърменето , майчинството , толкова много и все хубави неща.  smile3525

# 589
Следя темата от няколко месеца, но все не събирах смелост да пиша в нея. Може би чаках да понатрупам малко впечатления от доктора, знам ли... Simple Smile
Благодаря все пак на всички дами, които са се включили. Посъбрах не малко информация.
Нямам намерение да прехвалвам или да плюя, който и да е. Просто ще споделя моите наблюдения.
От няколко месеца ходя на ЖК при Д-р Славчев. Доволна съм.
Винаги, когато съм имала въпрос ми е било отговаряно. Същото мога да кажа и за Соня. Дотук съм срещала само добро отношение.
Наскоро с бъдещият татко бяхме и на 3Д преглед. Беше ни показано всичко и обяснено. Чух сърчицето на детето ни, а това е нещо несравнимо.
Смятам точно на този лекар да поверя раждането си, стига и той да пожелае разбира се.
Именно той бе човекът, който върна надеждата ми след аборта, който претърпях преди месеци... За съжаление не получих това отношение от друг лекар, в друга болница, но както и да е.
Затова му благодаря на д-р Славчев, защото думите му ми върнаха усмивката и ми вдъхнаха кураж. 
Засега не ми остава друго освен да се заредя с търпение и положителни емоции до появата на малката. Ще пожелая същото и на мамите тук и дано занапред по-малко се сблъскваме с грубият тон. Просто не ни отива. Simple Smile

# 590
На мен като ми изтекоха водите и му звъннах, доктора си вдигна веднага телефона. Беше в болницата преди мен, даже ми звънна да ме пита да не съм се отказала, в кръга на шегата разбира се. Стоя 2 часа с мен след раждането, даже ми стана неудобно, аз родих в 1 през нощта, а в болницата отидох някъде към 10. Преценете колко часа са това. За самите консултации няма какво да изпадам в делириум колко са били превъзходни, отиваш на преглед все пак, имаш въпроси, питаш, отговарят ти, темата е все пак свързана с нещо прекрасно.
И моля не забравяйте, че доктора работи и в една друга клиника, така че не обиждайте, че може живота да ви срещне с него по други поводи, не дотам щастливи.
Ordinary_World , желая ти леко раждане!

# 591
Ей, не се стърпях и реших да се включа и аз в спора "ЗА" и "Против" Д-р Славчев и да споделя. Бях пациентка на Д- р Славчев 2009/2010.Той ми води ЖК и съответно имах уговорка и за раждане при него. По време на бременноста на няколко пъти имах прокървявания и се е налагало да го търся в ранни зори 4.00- 5.00 ч. Всеки път ми е вдигал телефона си и ми е определял среща в  гинекология  след 30 мин. примерно. Бил е там в точния час и ме е приемал за наблюдение. През периода в който съм лежала там е идвал всеки ден мин. поне по 2 пъти да ме види как съм.Родих на 29.05.2010 с 5 дни преносване. На термина точно ме прегледа и каза, че скоро няма изгледи да родя и ме уведоми, че заминава на екскурзия ( няма да споменавам къде и защо Simple Smile, той и Соня си знаят:)  ), но че според него ще го дочакам. Е, не го дочаках, родих докато го нямаше и то със спешно секцио. Веднага щом се върна дойде да ме види и дори се опита да изпрати специалист и за бебчо, тъй като имаше нужда тогава.В началото му бях сърдита, но осъзнах, че и той е Човек,като всички нас и той има нужда от почивка. Така, че благодаря Д-р Славче и Соня за всичко, което направихте за нас с Вики през всичките тези 10 мес. А на останалите искам да кажа- помислете преди да съдите. Този човек не е робот, не може да е с всяка и на всякъде, и той има нужда да почива, да се забавлява и да си има свой личен живот. И сега , ако един ден реша да имам 2-ро дете пак бих избрала него, защото е Човек и Лекар, а такива в днешно време са вече рядкост. Успех и все така смело напред!

# 592
Здравейте на всички,не съм писала до сега, но следя страницата постоянно.Пациентка съм на Д-р Славчев и не мога да кажа нищо лошо за него и за Сончето,когато съм имала въпроси винаги ми е било отговаряно и е много внимателен.Вярно,че понякога много се чака за ЖК , но пък с малко търпение и разбирателство всичко се оправя.Винаги ще има доволни и недоволни и всеки има право да си каже мнението,но тук от известно време се прекалява с остри изказвания.Мисля че наистина е време за нова тема  Grinning.

# 593
Здравейте,мили бъдещи и настоящи мами!Отдавна се каня да пиша в темата,но все не ми остава време покрай бебето.Родих естествено февруари месец при доктор Славчев и искам да изкажа огромната си благодарност към него тук.С негова помощ успях да родя малката си дъщеря и да остана с толкова мили и приятни спомени от този толкова специален момент.Честно казано ми става болно като чета негативни коментари по негов адрес,защото не мога да проумея как може някой да остане недоволен от него.Имам горчив опит с какви ли не доктори и очакванията ми сякаш станаха много високи,е той определено ги оправда...Благодаря и на теб Сонче,вероятно не ме помниш,но аз никога няма да ви забравя,великолепни сте и двамата!Желая ви още дълги години да сте такъв невероятен екип и да помагате на бъдещите мамчета,вашата работа е наистина благородна!Иии да не забравя да попитам,казахте ми,че на 6 месец от раждането трябва да дойда за цитонамазка,само направление ли ще ми трябва????

# 594
elvira1411 само направление ще ти трябва, като го вземеш ми звънни за час, телефона ми е същия

# 595
"Честито! Вече сте видели двете чертички или плюсче на теста за бременност. Това е моментът, в който всяко желано бебе получава усмихната и търсеща подходящия лекар майка.
Първо и основно – спокойствие и само спокойствие. Съобщете на таткото и си запишете час за преглед при личния лекар. Или ако искате в обратен ред. Всъщност това, което ви трябва, е направление за акушер-гинеколог и напомняне, че бременността се следи безплатно по здравна каса. И въпреки, че вашите приятелки може да са платили вече между 300 и 600 лв    за следене от определен лекар в определена болница, вие може да не го правите. Изследванията и прегледите по здравна каса са напълно достатъчни за проследяването на една нормална бременност.
Ето и някои основни теоретични знания за бременността, които може да сте пропуснали. Тя трае 40 гестационни седмици или 10 лунарни месеца. С тези термини ще борави акушер-гинекологът ви. Бебето се смята за доносено, ако е родено след 36-37 -ма г.с.
За вас също ще е удобно да не изчислявате бременността си в календарни месеци. Повечето статии и материали, които ще четете, няма да са написани по този начин, а и акушер-гинекологът ви ще пита за гестационните седмици, когато сте на преглед.

Стандартният пакет прегледи по Здравна каса включва:
Анамнеза за рискови фактори (възраст, придружаващи заболявания, усложнения на предишни бременности, вредни навици, професионални, други), определяне на вероятния термин на раждане (ВТР) - при първо посещение

Измерване на артериално кръвно налягане - І триместър – един път, по един път във всеки следващ лунарен месец, ІХ и Х – по два пъти

Антропометрия (ръст, телесна маса, външна пелвиметрия) - І триместър – един път, по един път във всеки следващ лунарен месец, ІХ и Х – по два пъти

Гинекологичен статус - един път – при първо посещение, един път – в ІV лун. месец, следващите – по преценка

Сърдечна дейност на плода (СДП) - от V лунарен месец – по един път във всеки лунарен месец; ІХ и Х – по два пъти

Вземане на влагалищен секрет за микробиологично изследване - един път при първо посещение, един път в ІХ лунарен месец

ЕХОГРАФСКИ ПРЕГЛЕД - един път – в І триместър, един път от 16-20 гест. седмица

Изследване на хемоглобин, еритроцити, хематокрит, левкоцити, MCV, MCH, СУЕ, кръвна захар, урина – седимент, уробилиноген, кетони(до VI л.м.) - един път в първи триместър, по един път – в V, VІІІ и Х лунарен месец

Определяне на кръвна група и Rh-фактор - един път – в І триместър (или при първо посещение)

Изследване за сифилис, изследване за хепатит В /НвS Ag – т.нар. Австралийски антиген/, изследване за HIV (при съгласие) - един път при първо посещение

Микробиологично изследване на влагалищен секрет - един път при първо посещение, един път в ІХ лун. месец

Има и някои допълнителни прегледи и изследвания, които може да се направят при съответни специалисти срещу заплащане, но те не са задължителни. Един от тях е т.нар. фетална морфология -представлява обстойно и високо-специализирано ултразвуково изследване на всички основни органи и системи на плода.
При висок риск от синдром на Даун се препоръчва да се направи амниоцентеза – изследване, при което се взема околоплодна течност и се прави генетичен анализ на клетки от плода, които плуват в нея.

Следващата фетална морфология е препоръчително да се направи между 18 и 22 г.с.,. Ехографът, на който ще бъде направен, е много важен, затова повечето бъдещи майки избират да си запишат час на място и при специалист, който се занимава основно с такъв тип прегледи и диагностика. Ако сте решили да действате по този начин, е добре да си запишете час поне месец-два предварително.

28-32 седмица е третата и последна фетална морфология. Ако при предходните прегледи не е установена евентуална аномалия, която да следите, препоръчително е да направите прегледа между 30 и 32 седмица.
Всъщност тези прегледи са новостите, които ни предлага медицината. За съжаление резултатите от тях никога не могат да бъдат 100% точни. Има случаи на родени деца със синдром на Даун, дори след направена амниоцентеза с отрицателен резултат. Както и обратният вариант – родители, решили да се грижат за увреденото бебе и да не преминат през аборт по медицински причини, имат напълно здраво бебе. Въпрос на лична преценка и доверие в уменията на специалиста е решението за действие в такива ситуации.

И все пак – генетичните малформации изобщо не се свеждат само до синдром на Даун, а ако не се стигне до амниоцентеза, някои от тях трудно биха могли да бъдат установени на ехограф. От друга страна, за съжаление, една нормална и здраво протекла бременност може да завърши с тежко раждане, което да е предпоставка за бъдещи увреждания.

Затова ви пожелавам спокойни бременностти, леки раждания, специалисти, които знаят до къде се простират възможностите им и прекрасни, здрави бебета."

# 596
много благодаря за информацията.

# 597
Здравейте!
Безкрайно благодарна съм на Д-р Славчев и Соня за грижите и отношението към нас с бебо през всичките тези месеци.  Hug  bouquet Имам прекрасен малък син - Александър, на който не спирам да се радвам и съм много щастлива от факта, че връщайки лентата назад преди 9 месеца този форум и мненията на мамите ме доведоха до кабинета на Д-р Славчев, а това се оказа най - добрия избор!
Така, че мами и на вас хиляди благодарности!  bouquet Не спирайте да споделяте вашите мнения и впечатления, нека бъдем полезни на бъдещите мами, на които желая безгрижна бременност и леко раждане!!! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 598
elvira1411 само направление ще ти трябва, като го вземеш ми звънни за час, телефона ми е същия

Соня , може ли да изпишеш телефоните , искам и аз да говоря с теб - имам едно питане  Simple Smile

Мерси предварително   bouquet

# 599
0878 98 77 25 , 052 821 697
Малко по-назад в темата ги имаше Wink

Общи условия

Активация на акаунт