Отговори
# 180
Да кажа само за полирания гранитогрес, аз съм с такъв и то на големи плочи.  Стои страхотно и се поддържа лесно с обезмаслителя.
Моят е най-обикновен китайски (20 лв/м2), единствения недостатък е, че за гранитогреса няма достатъчно лайсни, е мен алуминиевите ме устроиваха. А да и при мен е без фуги, но ставало само с този, който е лазерно рязан и е 1 качество.

Само се поинтересувайте за поглъщането на мазнини

# 181
  • Varna
Моята кухня е 2,90 на 1,50.  Мога да нахвърля нещо за твоите размери, но дай скица на помещението и покажи къде са одушници, прозорци, врати и т.н.
desiteam - страхотна кухня - много ми допада.  Във Вето във Варна наистина съм виждала такива плотове, а и имат каталози и може да си поръчаш от тях и продават сравнително евтино.

# 182
мерси fever .....................  моята кухня горе-долу е 2,50 на 1,80 /с точност ще я премеря довечера и ще ти пиша/.Сигурна съм,че за твоите размери ще можеш да си направиш много хубава и прибрана кухничка.Успех Hug

hana1, Mandy, Anni много са ви хубави кухните, със здраве да си ги ползвате. Искам да ви попитам и трите - какви са размерите на кухните. Моята е 1,70 на 2,20 и ми се иска да си измисля нещо хубаво за това пространство.

# 183
  • София
desiteam - Нашият гранитогрес е такъв, калиброван, испански и доста скъп беше и все пак ни посъветваха да си оставим малки фугички. Така че може би ще е най-добре да се посъветвате със специалист и вие.  За плота не мога да ти помогна, но за аспираторите те съветвам да погледнеш на Тека. Всички са 830кв.м/ч и бих казала, че са на много приемливи цени в сравнение с останалите марки. Иначе Тека знам, че имат плот 2 инкуционни + 2 стъклокерамични за около 1500лв. За комбинация 2 газови + 2 индукционни не съм чувала.  newsm78 И последно за уредите - и аз исках да са на една марка обаче не стана.  Joy Не е толкова страшно.  Peace

Ани - честита кухня и от мен. Наистина е много уютна, и гърбът стой много интересно.  Peace

Моята кухня днес или утре трябва да я монтират окончателно. Вече не ми остана търпение.  Joy

# 184

Ани - честита кухня и от мен. Наистина е много уютна, и гърбът стой много интересно.  Peace

Моята кухня днес или утре трябва да я монтират окончателно. Вече не ми остана търпение.  Joy

мерси много Ивон,а за нетърпението напълно те разбирам Wink,аз лично имах 3 безсънни нощи.Стискам палци да ахнеш след монтажа Party

# 185
  • Варна
hana1 това представлява кухнята ми в момента http://img205.imageshack.us/img205/6637/dsc07351cv8.jpg, така сме купували апаратамента от предишния собственик и искам нещо ново. Това е скицата http://www.snimka.bg/album.php?album_id=283747. Пространството вляво 20/71/20 явно преди е било врата, така е празно, няма стена там - на гърба на шкафа, който е там е закрепено огледалото ни в коридора  Grinning. Коминското тяло е вдясно 30/74/30. Друго място за пералнята няма, така че трябва да остане в бокса. Опитвала съм се да си правя проекти, ама все нещо не ми допада. Ще съм благодарна за всякакви идеи.
Много ми харесват кухните в този сайт http://www.kuechen-quelle.de/ и особено тези механизми http://www.kuechen-quelle.de/bilder/ek/details/view/campinas3.jpg.

# 186
Здравейте момичета,
От доста врем следя темичките за кухни и може би дойде и моето време за това. Имам оформени идеи, както и опити за проектиране в различни програми, но още нищо не е конкретно. Това което искам да ви попитам е малко свързано с електрическата част в една кухня, а именно:
1. Колко свободни контакта имате оставени над кухненския плот? Аз ще имам микровълнова фурна, кафе машина и робот постоянно там, за тях съм предвидила 3 контакта, но освен тях има ли смисъл от още контакти и къде да ги разположа(например до стъклокерамичния плот)?
2. Ако имате вградена съдомиялна как е свързана тя - с твърда връзка или чрез обикновен контакт под кухненския плот?
3. Ако пералнята ви е в кухнята - къде е свързана тя.
  Май за това се сещам сега. Предварително ви благодаря.  bouquet

# 187
Честито на всички,които вече готварстват в нови кухни  chef.

Ето как стои гръб на кухня с облицовъчни камъни http://www.perfecta-bg.com/images/kuhni/002.jpg
Много ми хаесва кухнята с такъв гръб,но не разбрах това твоята кухня ли е? Интересува ме как се почиства?

# 188
  • Varna
Здравейте момичета,
От доста врем следя темичките за кухни и може би дойде и моето време за това. Имам оформени идеи, както и опити за проектиране в различни програми, но още нищо не е конкретно. Това което искам да ви попитам е малко свързано с електрическата част в една кухня, а именно:
1. Колко свободни контакта имате оставени над кухненския плот? Аз ще имам микровълнова фурна, кафе машина и робот постоянно там, за тях съм предвидила 3 контакта, но освен тях има ли смисъл от още контакти и къде да ги разположа(например до стъклокерамичния плот)?
2. Ако имате вградена съдомиялна как е свързана тя - с твърда връзка или чрез обикновен контакт под кухненския плот?

Аз ще имам по две четворки на двата свободни плота. На едната ще са вързани кафемашина и тостер постоянно. Другите контакти ги оставям свободни. Едната четворка ми е между хладилника и мивката, а другата е в ъгъла преди стъклокерамичния плот. Между хладилника и мивката като цяло ще ползвам пасатор, сокоизтисквачка, ел. кана, тостер скара. Знам че е вероятността да включа 4 уреда е малка, но от лошия ми опит с разклонители в момента не искам повече да виждам кабели. Съответно в нашата къща винаги сме си зареждали телефоните на кухненския плот - като най-удобно... Точно затова съм предвидила доста контакти, за да не се налага да изключвам нещо и да включвам друго.
Съдомиялната ми и всички уреди, които са вградени в кухнята са свързани с твърда връзка, никакви контакти нямам. Дори и на хладилника, тъй като така или иначе е за вграждане...
Пералнята ми не е в кухнята, обаче първоначално трябваше да е там, заедно със съдомиялната и мивката, едно до друго и има оставен само един мръсен канал и съответно само едни изводи за вода. От там нататък майстора ще си ги оправя.

И аз имам питане - колко лунички са достатъчни между горните и долните шкафове, на плот с дължина 1,50 м. Аз си мислех че по една в двата ъгъла е достатъчно, но мъжа ми казва че ще си отрежа пръстите в тъмното...и понеже дойде ред да извадят кабелите преди да сложат гърба...

# 189
Ами две на 1.50 разстояние хем ми се виждат малко, хем зависи колко ватови са самите лунички. Ако са по 20W ми се струва, че е ще е тъмно, така че все пак  по добре да са три през 50см разстояние. Аз обичам да ми е светло Grinning

# 190
  • Балчик

Ооо, въпросът с контактите ми е болна тема. На мен все не ми стигат- ама аз съм любител на всевъзможни ел уреди, затова. Значи започвам поред ( в подписа ми са снимките на кухнята, ако искате нагледно) - на малкия плот в ляво имам един контакт за хлебопекарната, под плота един свободен контакт за прахосмукачката. На дългата страна на кухнята имам следните контакти:
зад миялната има двоен контакт за фурната и керамичния плот, в шкафа под мивката има троен контакт за миялната, пералнята и диспозера. Над плота имам един двоен контакт за кафемашината и ел каната. На барплота имам двоен контакт- в единият стои постоянно включен тостера, а в другият според нуждите включвам комбайн, фритюрник, миксер, пасатор, сандвич скаричка, уред за вакумиране, гофретник - изобщо каквото ми затрябва.
Зад барплота под малкото плотче имам двоен контакт за хладилникаи сушилнята, а над плота пак свободен контакт (удължител де, щото те майсторите не ми насмагат на кабелаците) за микровълновата, конвектомата и машината за рязане на хляб и колбаси.
Мисля, че бях изчерпателна. bowuu

По втора и трета точка ще кажа, че миялната ми е от дясно на мивката, а пералнята от ляво, така че и чистата вода, и мръсния канал и контактите са в шкафа под самата мивка. Супер удобно е.

# 191
  • Варна
Djina,съжалявам но не е моята кухня.Исках само нагледно да покажа как стоят.

# 192
Джемма, Хана благодаря за изчерпателните отговори  bouquet.

# 193
  • София
И при нас всички вградени уреди са с твърда връзка - съдомиална, фурна, плот, абосрбатор, микровълна. Мисля и диспозера, но не съм сигурна.  newsm78 Иначе за съжаление на мен ми оставиха само един контакт на плота.  Confused Но и аз не съм мислила на време, така че също имам вина.  Sad Мислехме да сложим една тройка т.е. от една розетка, една тройка контакти да излиза. Обаче за целия апартамент контакти на Шнейдер Електрик и Бтичини купихме. Уж хубави, елегантни. Обаче те нямат такива тройки. ooooh! Пък обикновена не искам, и ще трябва да включвам и изключвам. Иначе до сега си държах постоянно на плота - кафемашината и тостера. Реално тостера почти не го използваме. Всички други електроуреди - робот, пасатор и т.н. ги прибирам в шкафовете, не ми харесва да са отгоре. Пък и ги използвам рядко.  Rolling Eyes

Да ви попитам и аз нещо - къде си сложихте бутона за диспозера?  Нашият вече е сложен де, симетрично на смесителя, от другата страна на мивката. Но не ми се струва много подходящо, но мивката е такава, че нямаше друго място. Тъй като и смесителят не стой добре на нея (ще снимам да покажа), мисля да я сменяме след време. За това събирам мнения за бутона.  Peace

# 194
  • хасково
Ето моята кухня(някои снимки не са с добро качество)
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=284184

колкото повече контакти имаш ,толкова по-добре. първо си помисли какво ще включваш т.е колко уреда ще държиш на плота и предвиди 1-2 допълнително за пасатор, тостер, робот и т.н ,които няма да са отгоре.

За съдомиялната ( тя се намира точно до мивката и е напълно вградена - можеш да видиш на снимката първото шкафче отляво) предварително при поръчката на уредите ме предупредиха , че ще трябва контакт  и ние си предвидихме такъв - той се намира в шкафчето под мивката. Когато ни вземаха поръчката за кухнята и казахме какви уреди предвиждаме,  фирмата ни изготви проекта дори с тяхното местоположение- на каква височина да стоят , приблизителна бройка и т.н Аз лично предпочитам единични контакти.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2008, 16:19 от munka1

Общи условия

Активация на акаунт