Има ли мами в Австралия?

• 42 832
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
Да се включа и аз най-накрая. Ами Маика е права от човек до човек има разлика, но моите наблюдения са, че много си помагат един на друг и са приветливи. Днес например нахлух да се къпя при англосаксонските си съседи, защото ми се развали бойлера - не им направи впечатление. В  БГ вероятно щеше да ми отнеме час да се извинявам или обеснявам. Никога нямам проблем някоя мама да ми прибере детето, или аз нейното и всичко е ок.

# 106
Образователната система (както и всичко останало) е много различна от нашата. Аз чувам от познати страховити неща, но все пак оцеляват някак, значи не е чак толкоз малоумно  newsm78... Иначе някой ден като ми дойде вдъхновение може да преразкажа впечатленията на познати майки и ученици... а след няколко години и да говоря от първо лице Wink

# 107
Ами да образователната система е много различна, но не бих я оплюла. Карат ги да ходят с кеф на училище, а и ги подготвят за живота. Те учат повече практични неща и не се тревожат за таблицата за умножение, което е и добре и нетолкова. Аз лично не протестирам, защото детето ми ходи с усмивка на училище, което е най-важно.

# 108
А имат ли униформи в основното училище?
Тук повечето уважавани училища имат.

# 109
Да всяко училище си има униформа, която задължително включва шапка и ако не си носят шапките не ги пускат на вън, заради слънцето. Днес трябваше да отида на обяд в училище и беше супер смешно, половин час не мога да си разпозная гарджето.

# 110
Здавейте мацки!!!

Само да докладвам, че се прибрахме след двумесечен престой в БГ. У нас заварих една джунгла в предния и задния двор, но пък всичко е нацъфтяло и е много красиво!
Опитваме се да се адаптираме към температурите (днес беше 34с) и към часовата разлика. Децата сякаш се адаптират по-бързо, въпреки че тази сутрин са станали от 4ч. Голямата изкара пълен ден на училище и даже са я и изпитвали на четене!!  Crazy

Гледам дискусии са вървели. Ще се включа и аз, но по-късно..

# 111
Да всяко училище си има униформа, която задължително включва шапка и ако не си носят шапките не ги пускат на вън, заради слънцето. Днес трябваше да отида на обяд в училище и беше супер смешно, половин час не мога да си разпозная гарджето.

hahaha И при нас така. Гледам, цъкля се, не мога да го намеря.
Всички са облечени еднакво и с еднакви шапки.

Мили, у дома сте вече, а? Браво. Колко време изкарахте в България?

# 112
Днеска бях на някакъв садистичен тест за гестационен диабет - даоха ми да пия едно супер гадно нещо, сладко и газирано... и не мога да разбера защо ми източиха три епруветки кръв и колко точно пъти ще ми правят изследване на кръвната група, да не би да мислят, че се е променила от последните два пъти?!  #Cussing out

# 113
Това за кръвната група е странно наистина, но иначе е добре, че следят всичко съвестно и те изследват. Гестационния диабет не е шега работа.
Именно благодарение на всичките им тестове и прегледи, се разбра че има проблем при нас и ми предизвикаха раждане.

# 114
Вярно, че правят много тестове (за щастие все пак по-малко отколкото в България), ама не вярвам да е от съвестност. По-скоро смятам, че се въртят едни пари тука.... Но аз мразя лекари и болници по принцип, така че моето мнение по тези въпроси винаги носи много емоции. Радвам се, че всичко е приключило добре при вас   bouquet

Иначе е изключено да имам гестационен диабет и затова се ядосах, че се съгласих на тая простотия, а и наистина ми стана лошо от това чудо (лаборантът, който ми вземаше кръв сподели, че го е опитвал от любопитство и на него му призляло...) От друга страна, айде да кажем набутали са там известно количество захар и глюкоза, да видят как ще реагира инсулина... ама защо трябваше да е газирано и да има 3 Е-та вътре?!

От друга страна - не ми обръщайте внимание, аз тази седмица не съм се наспала и съм лоша  #2gunfire Ма исках да се оплача... Blush

# 115
Привет мами налазили Австралия,
 #Sillyсигурна съм даже почти покорили я`.
Наскоро ви зачетох и се чудех дали да ви заговоря, тъй като всеки момент ще се възпроизведа и най-вероятно ще мина в заточение, но ей ме на не затраях. Laughing Laughing Laughing
Интересът ми към вашата тема не е продиктуван от мераци по изселване къмто ващо остров, а е със съвсем различен уклон. Любителски съм заинтригувана от два сорта грозде, които се отглеждат активно в Австралия и с които е известно винопроизводството в Австралия. Разбира се говоря много общо и ако има някой по-навътре във винопроизводството им моля да не ми се сърди. Та имам питане дали бих могла чрез някоя от вас или с ваша идея да се снабдя с лозички Шираз(червено) и Семиьон(бяло), които бих искала да завъдя тук в България и по-точно в Плевенско. Макар все още да не съм сигурна дали климатично би им понесло. Sad
Сега ще си кажете - сичката и мара втасала нали бебе ще има тая ни занимава с гроздета, ма вервай те ми опитвам се поне хипотетично да побутвам идеите си.  newsm47
До скоро. Simple Smile

# 116
Ох, ей на: пак съм кукнала по никое време. Уморена съм, спи ми се, обаче сън не ме хваща!

МАЙКА, два месеца си бяхме в БГ. И пак не успяхме да стигнем до заветната южна БГ. Всеки път планираме да идем да се разходим из планините и все не стига времето... Здраве да е.. следващият път!

rikk, добре е, че са ти направили изследването за диабет. Гадничък е този разтвор, но има къде по-лоши неща. Важното е, че резултатите ти са добри! Точат по 3 епруветки, първо да видят колко ти е кръвната захар преди теста и после как се променя след глюкозата. А ти как си била толкова сигурна, че го нямаш? Аз изобщо не бях предполагала, че може да имам повишена кръвна захар. Но успях само с диета да я контролирам. Веднага след раждането всичко се нормализира отново.
Успяхте ли да намерите курс в подходящо и за двама ви време? Колко остана до раждането?

nomadka, хубави идеи имаш, но не знам дали са реализуеми. В смисъл, не съм сигурна дали е позволено изнасянето на такъв вид материал. А може и да няма проблем да се изнесат две пръчки. Първо трябва да се провери дали е позволено и после вече някой да ти ги донесе (след като ги намери, де).  Около Мелбърн има доста винарни (предимно италиянци и французи), които произвеждат собствени марки вина. Понякога ходим да се разходим там. Много е красиво, а и лозята ми дават едно някак си европейско усещане. Мога да попитам за въпросните сортове, но не мога да обещая кога. Ще проверя и в градинския център през уикенда.
Между другото, сега набързо направих един сърч за Шираз (Shiraz) и Совиньон (Sauvignon). Има много информация, включително за условията, които са благоприятни за отглеждането им и за винопроизводствотот в Австралия.

# 117
МАЙКА,

Честит Рожден Ден на Томи!

Да расте здрав, да бъде все така умен и щедър в любовта си към вас и нека всичките му желания се сбъднат (особено батковското желание!  Grinning) Много подаръци, весели игри и приятно и незабравимо изкарване на празника!!!!!
 Tada  bigdance2  ura  party006 happy bd bdbaloni

И специално за теб:   bouquet  bouquet  bouquet Heart Eyes Hug

# 118
Майка, честит празник! Пожелавам ви много здраве и щастие, много весело изкарване на празника и усмивки! Simple Smile  bouquet

rikk, добре е, че са ти направили изследването за диабет. Гадничък е този разтвор, но има къде по-лоши неща. Важното е, че резултатите ти са добри! Точат по 3 епруветки, първо да видят колко ти е кръвната захар преди теста и после как се променя след глюкозата. А ти как си била толкова сигурна, че го нямаш? Аз изобщо не бях предполагала, че може да имам повишена кръвна захар. Но успях само с диета да я контролирам. Веднага след раждането всичко се нормализира отново.
Успяхте ли да намерите курс в подходящо и за двама ви време? Колко остана до раждането?

Да, хубаво е, че се правят изследвания. Все пак изпиването на въпросния разтвор ме изкара от строя за 4 часа, тръгнах си от работа, прибрах се (едвам извървях 500-те метра от спирката до нас на зиг-заг), и буквално се свлякох в леглото, след като изпих вода, за колкото място беше оставил бебчо Wink. Сигурна бях, че нямам гестационен диабет, защото съм леко вманиачена на тема хранене, а той дабетът (както и всичко останало) не се появява така от нищото Wink Иначе всъщност и трите епруветки бяха след изпиването на разтвора, иначе би било логично (и аз така си помислих) това, което казваш, а именно, да ми измерят кръвната захар преди и след теста, щото аз ако преди теста съм мушнала два шоколада и една кола примерно, едва ли за един час ще ми се нормализира кръвната захар... но както и да е Simple Smile

Терминът ми е на 06/02/09, така че, дето се вика - то не остана Simple Smile

Курсове има купища и още не сме решили на кои да ходим  newsm78

# 119
rikk, понеже споменаваш шоколади, теста не ти ли го правиха след 12 часа без ядене и пиене?
Сега се замислих. На теб защо изобщо са ти го правили този тест??? Моите кръвни изследвания бяха показали повишена захар и затова ме пратиха на глюкозния тест.

Gudy, все забравям да те питам на колко годинки ти е детенцето?
Какво става с работата? Беше писала преди време, че търсиш нова?

Общи условия

Активация на акаунт