Раждане във ВМИ- Пловдив

• 106 913
  • 852
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря ви, момичета ! Ох  Shocked два дена без храна, значи ... Е, сигурно се издържа. А въпросът с ходенето по малка нужда как е решен, след секциото имам предвид ? Може да задавам глупави въпроси, но тези подробности обикновено не се пишат и аз нямам никаква информация  Embarassed А, и с таткото кога можем да се видим, предполагам, че той не може да е при мен, освен ако не съм във ВИП- стая? Благодаря предварително   bouquet

# 91
  • Пловдив
За съжаление махат катетъра на операционната още  и е с подлога.Аз лично отидох на другата сутрин като станах.

# 92
Да,с подлога е  Tired Аз не бях във ВИП стая,но таткото го пуснаха вътре да ме види.
Момичето от моята стая пък,направо като я докараха след операцията,извикаха мъжа и да
помогне да я сложат на леглото и му разрешиха да остане при нея.Не за дълго де,ама все пак...
А по въпроса с храната,верно е че не ядеш 2 дни,ама глад така и не чуствах  Thinking
Кога ще раждаш ти? На мен около 20 Октомври пак ми предстои секцио там.

# 93
Моето секцио е на 28.09, за първи път ми е и уж не се притеснявам излишно, ама все изникват разни въпроси  newsm78  Преди 6 год. ми правиха операция на коляно, бях със спинална упойка, после с подлога, явно е подобен начина и при секциото, ама тогава ми позволиха да ям веднага след упойката- бях супер гладна...
 Хубавото е, че все пак с мъжа ми ще се видим, макар и за малко. След секциото пак ли си в патологична?

# 94
  • Пловдив
След секциото отиваш в родилното. Аз бях във ВИП , но това няма значение. Мъжа ми дойде да помогне , стоя малко въпреки че не беше час за свиждане. След два три часа дойде една санитарка и я помолих да ми донесе багажа от Патологична. Студ не усещах, нито глад. Изпитвах жажда , но ми казаха да не пия нищо до сутринта , до-късно вечерта бях на системи. Санитарката беше много разбрана и идваше на всеки час да ме пита искам ли подлога . На сутринта ми помогна да стана, заедно отидохме до банята ,помогна  ми да се измия . Няма страшно ,нищо че това няма да те успокои .Всичко ще е наред , успех и леко раждане Hug

# 95
Момичета, благодаря още веднъж, много ми помогнахте! Само дето си мислех, че се пие много вода, за да се изкара упойката- ако е спинална- четох го някъде из този форум. Затова и питах за подлогата. Сигурно е различно за всяко болнично заведение  newsm78 ...

# 96
  • Пловдив
sheni_6 аз раждах с пълна упойка

# 97
И аз бях с пълна упойка.Страх ме е със спинална.Не от самата упойка,а от това че ще гледам всичко каквото се случва  Simple Smile

# 98
  • Пловдив
И аз бях с пълна упойка.Страх ме е със спинална.Не от самата упойка,а от това че ще гледам всичко каквото се случва  Simple Smile

и ще чувам как докторите си коментират ежедневни неща, докато аз се мъча Mr. Green

# 99
Аз бих избрала спинална упойка.С ниско кръвно съм и ако съм с пълна имам чувството, че няма да мога да се събудя.Ако ще е с подлога обслужването на малката нужда без санитарка няма как да стане, защото роднини и таткото едва ли ще го пуснат веднага при родилката.Чувала съм, че първите едни-два дни ще трябва сама да се оправяш.
А Шени пожелавам безпроблемно раждане след няколко дни Praynig и здраво  smile3504, и бързо възстановяване, както и на другите мами на които им предстои раждане или секцио.

# 100
Бързо и леко раждане и на финала здрави бебчета  bouquet newsm30 newsm07  261uu

# 101
  • Пловдив
Ако ще е с подлога обслужването на малката нужда без санитарка няма как да стане, защото роднини и таткото едва ли ще го пуснат веднага при родилката.

Ами при мен санитарката идваше на всеки час да ме пита искам ли подлога дории през нощта.Проблема при мен , е че не мога да се възползвам от тази услуга пред толкова много хора.
Леко раждане  и бързо възстановяване на мамите, на които им предстои.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 15:55 от Aнели

# 102
Аз бих избрала спинална упойка.

gitadam, във ВМИ не поставят нито спинални, нито епидурални упойки. Аз лично препоръчвам епидуралната, няма по-добро и качествено обезболяване.  Peace

А това с подлогата... ми направо нямам думи, катетрите за това са измислени!
Навремето първото ми секцио беше във Весела, носих си специален гел за катетър с антисептично действие - Cathjel, мисля че беше името, струваше 4 лв. и помолих доктора да го впръска в катетъра при поставянето. После, дори като ме преместиха от реанимацията във ВИП стаята, поисках да ми го оставят за през нощта. И въпреки, че една от акушерките ми се плюнчеше, че съм щяла да имам проблеми, нямах никакви проблеми, въпреки, че ми го оставиха още една вечер, просто нямах никакво желание да ставам през нощта, още по-малко да търся санитарки и да ги чакам.

Иначе на мен във Весела ми сложиха 2 торби на корема - една с пясък, една с лед.

Като бях за задържане във ВМИ, както тук една майка се беше изразила, буквално след операцията те захвърлят на едно легло и никой не те поглежда. Мен едно от момичетата, с които бяхме в стаята ме беше помолило да му занеса багажа след секциото и направо бях шокирана как я бяха зарязали, дори наобратно я бяха оставили в леглото и не можеше да натисне копчето да повика санитарка или акушерка, аз в тази болница след видяното не стъпвам повече.  Peace

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 15:33 от little rabit

# 103
те копчетата и без това не работят.аз бях тази която писа че са е захвърлили като куче на леглото.а за храната  -първия ден  не ядеш нищо,защото си на системи и не чувстваш глад,на втория ден ти дават булон .ако може някои да ти донесе пилешка супа от вкъщи също е позволено,можеш да ядеш банани и други плодове на 3-тия ден.после вече каквото ти се  яде.вода също първите два дена не се позволява.носи си мокри къпички и памперси  и малко дрешки за бебето ,и превръзки за теб  и гащи(памучни).друго  мисля че неискат.а и незабравяи да си поискаш болкоуспокояващи след секциото ,защото  незнаеш на каква сестра ще попаднеш.самата операция не е страшна,болката  е после ,но като  ти дадат детето  по барзо минава.детето ще ти го дадат на 2-риа ден.леко раждане  и дано всичко мине добре. Hug

# 104
Момичета,   bouquet и благодаря! Учудвам се, че не правят секцио със спинална упойка  newsm78  иначе съм навита за такава, защото когато ми оперираха коляното, си говорихме с анестезиолога, не съм слушала лекарите, които оперират. А след колко време ви изписаха?

Общи условия

Активация на акаунт