Минава лятото, тръгва си вече. Тъгува за него ПАЗАРДЖИШКОТО човече!(26)

• 15 541
  • 309
  •   1
Отговори
# 75
Подкрепям мнението на Petjah , но и аз немога конкретно да ти препоръчам ясла....а доколкото съм запозната, трябва да  запишеш детето месеци преди това , за да е сигурно че ще има място за него....
Тъжна картинка, ама така е като разпродадоха сградите служещи години наред за дестки градини, а след 2 години се оказа че изведнъж пък имало бум на деца  Crossing Arms

# 76
В момента е мноого сложно да се намери свободно местенце в ясла, та дори и  в градина защото в повечето тече саниране, а в тези  в които санирането е приключило миналата година поемат част от децата на градините, в които тече ремонт!
При нас проблемът сега е че Личката е  голям за ясли, но пък малко малък за градина и направо не знам какво ще правя!Последно на 01 септември ще ходя в една две градини, където съм подала молба ако стане и детенце свикне - добре, ако не оставям работата и ще се гледаме отново в къщи!

# 77
Момичета  благодаря ви за отговорите просто още сабирам информация за градините мисля да пускам малкият на пролет ,но не съм решила къде.Извинявам се с нещо в предишния си спам ако съм ви ядосала Wink Надявам се занапред и ние новите да можем да се вклучваме в разговорите с вас

# 78
Nadinka83, разбира се, че можете.За това са форумите. Peace
Колкото повече, толкова повече! Hug

Вики ще тръгва сега на ясла септември, тогава мога да дам отзиви.
И доколкото знам наистина навсякъде е пълно, трябва по от рано да се подаде молба.Ние сме подали още през януари. Rolling Eyes

# 79
Здравейте мами!
Ще приемете ли и нас в групата?!?
Казвам се Гергана и имам две слънчица - Георги и Ивелина.
Жорко е роден на 22.10.2003 г., а Ивето на 19.04.2008 г.

# 80
Добре дошла, Gery_s!  bouquet
 Hug

# 81
Аз пак да кажа за яслите. Трябва много внимателно мамите да преценят ситуацията според своите деца. Ако мъниците са по-общителни и самостоятелни, в повечето случаи свикват бързо. Но това при условие, че успеят да не се разболяват прекалено често (в нашия случай не успявахме да имаме повече от три последователни дни посещения).  Освен това, моето лично мнение е, че на тази възраст дори и бързо да свикнат със ситуацията, това е прекалено голям стрес за децата.
НО! При всички положения не очаквайте много от персонала в яслите. Яслени групи има само в четири от градините в града и те са с по 25-30 бебета в група. За тях се грижат две медицински сестри и две лели (помощник-възпитатели май се водят) на смяна - засичат се само по обяд. Само си представете, че имате "на главата си" не едно, не две, а минимум 20 бебета, на които да сменяте памперси (слагате на гърне), да храните, да миете, да забавлявате.
В резултат - децата получават минимум внимание, както и да го погледнеш.
Преди да пратя Стефко на ясли, имах малко по-различно мнение и то беше в полза на яслите и на разсъждения от сорта - всички деца свикват, и моето ще свикне. Обаче във всичко горенаписано се убедих, за съжаление, от собствения си опит.
С две думи - моето виждане е, че трябва да се съобразите повече с детето си и неговото емоционално и физическо състояние, а не с вашето удобство.

# 82
И аз също мисля,че майката трябва колкото се може по дълго поне до 3 годишна възраст да си гледа детето. Затова реших да пусна малкият на ясла на пролет тогава ще е на 2 и половина, но няма да го пусна не защото немога да го гледам, а защото мисля ,че сред децата ще се чувства по добре той е много общителен обожава да е сред деца направо грее от щастие

# 83
    Аз пък мисля, че майката трябва да гледа детето си до 7-годишна възраст, след което да започне работа на 4-часов работен ден, за да може да го забира от училище и да се занимава с него след обяд (това не включва само подготовка на домашни  Wink)
    За съжаление обаче, много малко хора могат да си позволят това. Thinking
    Хайде, разкъсайте ме сега! Laughing

# 84
Добре дошли на новите!
Ясли, градина за мен беши най сложния въпрос, затова бях решила да не го решавам и да си гледам детето, НО....
Има няколко причини по които заведох Еми в градина най важната беше че така ни припоръча психолога който работи с Еми.
С гледачките трябва много да внимаваш, мога книга да напиша за това:)
Как избирах градина на Емил е отделен въпрос.
Мога да ти споделя критериите по които избирах градината.
1 Най важното беше да не са повече от 15 деца в група (освен часна никой няма толкова малко деца)
2 Часна не ставаше защото ни то една часна в Пазарджик няма двор.
3 Педагог това е от бога, затова ми беше важно това да го разбират тези на който ще доверя детето си.
4 Храната беше един от важните въпроси, за мен е от голяма значение да не ми хранят детето с пастички или други вредни храни.
5 Важно беше хората които работят в градината да са земни а не само в ръцете да те гледат.
Мога да продължа с критериите но мисля че не е нужно защото всяка майка има свои.
Само ще ти кажа че никъде в града не намерих градина да отговаря на поне най важните ми изисквания. Ще ти кажа че като резултат от търсенето ми, Емил ходи на детска градина в село Мирянци. Тя беше единствената градина която отговаряше на повечето ми изисквания.
Ако пътуването не е проблем с чисто сърце мога ти я припоръчам.

# 85
Добро утро, момичета!  bouquet

# 86
Къде сте мами навън е топло вече децата спят а вие къде сте?

# 87
    Някои спят с дечицата, някои са на работа, някои си разхождат тумбачетата... Simple Smile

# 88
    ..........................някои си разхождат тумбачетата... Simple Smile
  newsm03

Добре дошла на Гери_с

:bouquet:Winter, нещо напоследък забелязвам , че правописа ти се е развалил.... newsm78  или си увеличила чата с рускоговорящите Thinking  и вече не се стараеш толкова на български  Naughty

Соня нещо се изгуби  newsm78  да не са на почивка...аз защо съм се заблудила че са се върнали... newsm78  нали и снимки гледахме...

# 89
А, то не пречи пак да са отишли. Laughing
И аз искам пааааааааааааааааак!

Общи условия

Активация на акаунт