Защо не се омъжихте?

• 9 625
  • 173
  •   1
Отговори
# 60
Може би да предизвикваш раздори

Че той Пантерката с тази цел я пусна. Да всява раздори и да гледа сеир.  hahaha

# 61
Имам един приятел, който разсъждава просто и ясно:
- на около 30г. ти е време да се ожениш. На жената - около 25. Една жена да не е женена и с дете след тази възраст е ДЕФЕКТ.
- купи си евтина панелка в краен квартал на софия. Не живей под наем в центъра, нито се прави на богат да купуваш къща в околностите. Да ти е евтинко, иначе си тъп.
- за какво ти е да четеш книги? С какво толкова те обогатяват? Купи си плазма. Страшен звук и визия. Струва си парите.
- за какво ти е да се бъхташ с частен бизнес? Само разправии, а си стой на готина заплата някъде и си свиркай. Нали ти е сигурно и знаеш кои са датите за аванс и заплата? Иначе си луд.

Ей, такива ми ти разсъждения за живота, брака и семейството, много ме кефят. Особено, като почнат да ми обясняват колко е добре това за мен. Списъкът може да бъде допълван, променян и обогатяван. В него няма нищо лично или дразнещо. Едно не се променя - нагласата да обяснавш на хората колко важни за него са нещата, които са важни за теб. Сори за офтопика, надявам се изразих правилно кое е глупавото на подобни теми.  Peace

А ти как би определила своя приятел? Simple Smile

Че то на такъв човек какво да му определям?  newsm78 newsm78 newsm78
Той така хубаво се е определил, че мнения не му трябват. Поне и своето да не даваше наляво-надясно.  Grinning

# 62
Не знам, ама ако на човек много му пука какво мислят и какво ще кажат хората, май е по-добре да вземе да се ожени/омъжи.

# 63
Брак, без брак - обичате ли се, нещата си вървят. Отговорих заради финансова независимост, но и заради имотна и изобщо всичко, заради което ще ме мъкне пред нотариуси за пълномощно. Така ни е по-лесно, но това не означава по-безотговорно. Семейството си е семейство с произлизащите от това задължения и права - само няма подпис. Иначе си имаме и датата - годежът. Ще  сме вечните годеници. Joy

# 64
Нека разгледаме следната хипотетична ситуация:

Живеете си двамата без брак в апартамент, който се води на родителя на единия /хипотетично да го наречем А, без значение мъжа или жената/. Заедно обзавеждате, обновявате и поддържате жилището. Но нямате деца.
В един момент /недай си боже на никого да не се случи  Praynig/ на този А се случва нещо.

Какво става с живота на другия - освен че ще е разбит от загубата? Той на улицата ли се оказва в един момент, въпреки вложените средства и усилия? Какви права има той да остане да живее там където е живял без брак няколко години?

# 65
  • Под Сините камъни
Защото първият му брак е като обица на ухото му.

Живеете си двамата без брак в апартамент, който се води на родителя на единия /хипотетично да го наречем А, без значение мъжа или жената/. Заедно обзавеждате, обновявате и поддържате жилището. Но нямате деца.
В един момент /недай си боже на никого да не се случи  Praynig/ на този А се случва нещо.

Какво става с живота на другия - освен че ще е разбит от загубата? Той на улицата ли се оказва в един момент, въпреки вложените средства и усилия? Какви права има той да остане да живее там където е живял без брак няколко години?

А ако страната А има деца от първи брак те пак стават наследници на тази страна.Не зависимо дали имате подпис те пак могат да те изгонят от жилището.В днешно време имаш ли пари нещата лесно стават.

# 66
Цитат
Какви права има той да остане да живее там където е живял без брак няколко години?
Никакви права няма естествено (освен да си прибере личните вещи). Стига родителят да не е искал наем де Wink

# 67

В един момент /недай си боже на никого да не се случи  Praynig/ на този А се случва нещо.

Чисто хипотетично дори и да е женен/омъжен апартамента няма как да стане на другия при положение,  дори  и да оживее хипотетичния  А и  надживее родителите си- наследството не влиза в СИО,така че тази хипотеза важи и за брак.

Винаги ми е безкрайно забавно как темите за брака, прерастват до дребни сметки кой колко и как е придобил и разделяй, и владей, но същевременно всичко е в името на любовта.

# 68
И мен ме озадачи хипотетичното условие, че няма брак и деца Laughing

Цитат
Винаги ми е безкрайно забавно как темите за брака, прерастват до дребни сметки кой колко и как е придобил и разделяй, и владей, но същевременно всичко е в името на любовта.
Peace

# 69

Всъщност, темата е по-скоро ПРОТИВ брака  Wink
А имуществения въпрос се спомена като причина за НЕсключване на брак.

Според мен притесненията относно имуществото след "подписа" идват от прекаленото вживяване във филми  Wink хората, които наистина имат какво да загубят от евентуална недобросъвестност на партньора си, обикновено имат и достатъчно опит, познания и ресурс да организират нещата така, че да избегнат евентуалните загуби  Peace
Останалото са празни приказки... страх ме е да не ми вземе.. богатство, дето още го нямам, ама се очаква   Sunglasses дрън дрън

# 70
  • София
Смятам, че повечето жени без брак си изсмукват от пръстите разни причини  колко им е добре така, но всъщност това е истината: Нямат предложение за брак!И тайничко се надяват това да се случи някой ден.
Въх!!! Верно ли?! Наистина ли мислиш, че ако реша да се омъжа за мъжа ми няма да ме огрее... Thinking Че дори и той да не е съвсем убеден, че го иска. Изобщо нищичко не се надявам тайничко. Ако реша да се омъжвам нищо не ми пречи да го предложа АЗ  Laughing
Освен всичко не бленувам да се виждам в бяла рокля и не знам си какво  Crazy За 15 г с мъжа ми сме преживяли толкова много неща, че не ни е необходимо да удостоверяваме чрез подпис, че ще сме заедно в радост и мъка и бла-бла... Laughing

# 71
  • София
Edelia, хората дето имат брак също подписват декларации когато единия извежда детето зад граница. Разберете, че по отношение на децата родено от брак и припознатите деца разлика няма  Wink

# 72
Смятам, че повечето жени без брак си изсмукват от пръстите разни причини  колко им е добре така, но всъщност това е истината: Нямат предложение за брак!И тайничко се надяват това да се случи някой ден.
Въх!!! Верно ли?! Наистина ли мислиш, че ако реша да се омъжа за мъжа ми няма да ме огрее... Thinking Че дори и той да не е съвсем убеден, че го иска. Изобщо нищичко не се надявам тайничко. Ако реша да се омъжвам нищо не ми пречи да го предложа АЗ  Laughing
Peace
Да не говорим колко мъже са подложени на системен тормоз от половинките си заради единия подпис. А след брака вторите с гордост пишат по форумите как мъжете до тях преливат от любов Laughing

... по отношение на децата родено от брак и припознатите деца разлика няма  Wink
И аз обърнах внимание на този факт по-напред, но Edelia не го отрази Wink

# 73
  • София
Според мен притесненията относно имуществото след "подписа" идват от прекаленото вживяване във филми  Wink хората, които наистина имат какво да загубят от евентуална недобросъвестност на партньора си, обикновено имат и достатъчно опит, познания и ресурс да организират нещата така, че да избегнат евентуалните загуби  Peace
Останалото са празни приказки... страх ме е да не ми вземе.. богатство, дето още го нямам, ама се очаква   Sunglasses дрън дрън

Ооо, я се поогледай около себе си и ми кажи колко двойки са се развели без да имат проблем при подялба на имущество. Това, че някой си е замълчал и се е примирил и е бил прецакан не значи, че няма такива случаи. Лично познавам човек, който се разведе и жилището му беше присъдено на бившата му жена да го ползва докато децата навършат 18. Познай какво се случи като навършиха пълнолетие. Изрита собствените си деца и продаде жилището  Wink Така че няма ЕВЕНТУАЛНА недобросъвестност, а ПОВСЕМЕСТНА недобросъветност.. или по-скоро нещата от камбанарията на всеки изглеждат различно  Grinning

# 74
  • София
Аделаида, по дифолт на ССФ са й предложили брак по най-романтичния начин. Мъжът на ССФ никога, ама никога и през ум не му минава да изневери, тя е сигурна в това! Той е мъжът на живота й, с който тя със сигурност ще изживее старините си  Laughing Тя Му има 100% доверие, дори повече отколкото на себе си  Laughing

Ами простете ми, но тук съм чела такива нелепи и нереални мнения, че просто се учудвам дали не пишат 16 годишни под прикритие  Crazy
Чудно ми е защо ССФ не допуска, че може да се раздели с партньора си и какво произтича от това в единия и другия случай. Но както и да е. Аз за 15 г. връзка смятам, че имам реална представа за семейния живот. Дори по-реална от някои бракувани. И точно това ме държи на земята и прави по-близка възможността да остарея с мъжа си ако сме живи и здрави  Grinning

П.С. А, за горките половинки подложени на тормоз заради подписа... не им завиждам на тия мъже, честно! Брачните окови ще им се видят тежки тонове  Joy

Общи условия

Активация на акаунт