Защо не се омъжихте?

• 9 598
  • 173
  •   1
Отговори
# 90
А когато го извеждат заедно, и двамата родители, пак ли няма разлика  Wink
Да, няма разлика, когато ги извеждат двамата заедно. На границата никой не ти иска брачно свидетелство, в личните карти и международните паспорти не се отразява гражданското състояние от къде се предполага, че сужителя на границата ще знае, че родителите пред него живеят без сключен брак?

# 91
Аделаида, по дифолт на ССФ са й предложили брак по най-романтичния начин. Мъжът на ССФ никога, ама никога и през ум не му минава да изневери, тя е сигурна в това! Той е мъжът на живота й, с който тя със сигурност ще изживее старините си  Laughing Тя Му има 100% доверие, дори повече отколкото на себе си  Laughing

В тази връзка, малко хумористично - първото ми впечатление от форумите, което не се е променило особено.
http://semeistvo.rozali.com/dnevnik-desi/p2854.html
Моля, щастливо омъжените да не поскачат до тавана, малко се поразвеселете, ако можете.  Peace

Знаеш ли, форумите са отражение на действителността. А нима тези отговори не са същите между приятелки и комшийки  Wink Е, да вярно е в нета си относително анонимен, но и зад стените на собствената си къща пак си далеч от очите на другите. За мен лично е правило, че двойка, която изглежда перфектно за пред хората има дълбоки проблеми. Това са си мои лични наблюдения. Разбира се, не се отнасят за 100% от хората, но почне ли някой да превъзнася половинката си, независимо от пола за мен това е сигнал, че нещо не е наред  Grinning
newsm10
Много ми хареса статията и коментара на Ваче!

Цитат
Така, че, да, подписът понякога спира и те кара да се замислиш повече в момент на кавги и колебания да си тръгнеш.
На тази констатация мога да изпиша коментар от няколко страници. Само дето не ми се занимава- и тази тема ме отегчава вече Tired

# 92
Edelia, няма никакъв проблем да се изведе детето - носи се акт за раждане и се доказва кой майка и кой баща. Ние сме официално бракувани, но не съм си сменяла фамилията освен че се водим на различни адреси. Досега никой не ми е искал на границата брачното свидетелство, само акта за раждане на детето и документите ни за самоличност.

Vache, убедила съм се, че когато хората могат да се разберат цивилизовано помежду си няма значение дали ще ходят на съд или не. Важи и обратното, когато не могат пак ще си стъжнят живота.  

# 93
Vache не ги спряха на границата, те изобщо не стигнаха до там  Wink отказаха се още на етап подготовка на документи, паспорти и т.н. Радвам се, че вие, пишещите тук, не сте имали подобен род проблеми  Peace още повече, след 10-15-.. години заедно, естествено, че няма смисъл тепърва да се сключва брак - тук съм абсолютно съгласна с вас.. моментът е, евентуално, някъде в "розовия" период, или в началото на "нов" период, когато човек е изпълнен с надежди и оптимистични копнежи за бъдещето  Mr. Green и иска да сподели щастието си - сега ви вярвам 100%, че идеята да се облечете в бяла рокля, и да отпразнувате "събирането" си изглежда абсурдна  Wink всичко е с времето си.
Ако си забелязала, в изказванията си не търся конфликт - просто споделям разсъжденията си... и, така, както и вас, крайните изказвания на "другомислещите" понякога ме предизвикват да се намеся  Grinning За финал ще добавя, че думите ти:

Защото любовта изобщо не зависи от никакви подписи, пръстени, дадени думи и прочие. Създаването на деца също. Аз имам удовлетворението, че имаме дъщеря си и никакви бели рокли и тържества не могат да се сравнят с това. Аз така съм засвидетелствала обичта си към мъжа си, като съм решила, че точно той ще е баща на детето ми, а не като съм му казала ДА пред хората.

Важат с пълна сила и за мен - въпреки "подписа"  Wink бялата рокля не пречи на емоциите от раждането на детето - тя просто е една положителна емоция в повече  Peace

# 94
Ако си забелязала, в изказванията си не търся конфликт - просто споделям разсъжденията си... и, така, както и вас, крайните изказвания на "другомислещите" понякога ме предизвикват да се намеся  Grinning

Леко някой да не ти повярва... Laughing Wink

По мои наблюдения за "несключването" на брак винаги има някаква причина. И тя в много редки случаи е просто липса на желание - и от от двете страни.. или някой от двамата вече е сключвал брак, и не би искал да мине пред това отново /напълно разбираемо/, или има проблем с роднини, и самото събиране предизвиква отрицателни емоции, или пък не намираме партньора за достатъчно привлекателен, въпреки че го обичаме и ни е добре с него.. или пък не харесваме себе си, и не искаме да бъдем център на внимание.
Винаги има НЕЩО. Казвам го не от желание да ровя в живота и преживяванията на другите, казвам го като една от най-пламенно отричащите брака жена  Mr. Green Просто не исках да се женя, ей тъй, нямах нужда от сигурност, от подпис и т.н. До момента, в който не решихме да заживеем заедно, и да имаме дете.. ами някак не ми харесваше идеята тихомълком, считано от днес примерно, да си пренесем багажа, и да станем "семейство". После той да ходи да се обяснява, че знае, че детето е от него, и иска да го припознае  Wink после при всяко пътуване извън граница да се доказваме, че ние наистина сме двамата му родители, и не го извеждаме, за да го продадем  Mr. Green защо сме на различни адреси, пък твърдим, че сме семейство... ей такива дребни, но вгорчаващи живота елементи ме накараха да взема решението да се омъжа. Обичаме се нито повече, нито по-малко от "преди това". Сигурността пък изобщо не искам да я коментирам. Но нагласата ни се промени.. не зная как точно да го обясня, но ако не бях сключила брак, щях да имам усещането, че нещо ми липсва..

А отговори ли на въпроса в заглавието на темата - защо не се омъжи? Thinking

# 95
Аделаида в момента не ми звучиш като отегчена, а като настървена да убедиш другомислещ в твоята позиция, което е непонятно за мен.
Аз изказвам моята и никого не се опитвам да убеждавам правилна ли е или не е. Така го чувствам, така го пиша. Не изпадам в постоянни размисли за всичко доколко е правилно според книгите или някой друг. Нито го налагам на останалите. Та се чудя какво в теб провокира такава настървеност да убеждаваш непознати теб хора в правотата на твоята лична позиция. И защо изобщо ти пука дали някой непознат мисли като теб?  newsm78

# 96

Ъъъ..  Rolling Eyes според теб дали да отговарям на този въпрос, след като съм се омъжила м  newsm78
Ако държиш, веднага мога да изтъкна десетина довода, "материал" събрах достатъчно  Joy

# 97
Аделаида в момента не ми звучиш като отегчена, а като настървена да убедиш другомислещ в твоята позиция, което е непонятно за мен.
Аз изказвам моята и никого не се опитвам да убеждавам правилна ли е или не е. Така го чувствам, така го пиша. Не изпадам в постоянни размисли за всичко доколко е правилно според книгите или някой друг. Нито го налагам на останалите. Та се чудя какво в теб провокира такава настървеност да убеждаваш непознати теб хора в правотата на твоята лична позиция. И защо изобщо ти пука дали някой непознат мисли като теб?  newsm78

Тц, не позна- никой в нищо не искам да убеждавам. Иначе щях да вляза в другата тема. Обаче вие- омъжените какво правите тук? Да позная ли- вие искате да ни убедите нас във вашата позиция!
Наистина ми е писнало от вас- тази тема се коментира за 23654 път! И всеки път е едно и също- неомъжените са ви като трън в очите!

Ъъъ..  Rolling Eyes според теб дали да отговарям на този въпрос, след като съм се омъжила м  newsm78
Ако държиш, веднага мога да изтъкна десетина довода, "материал" събрах достатъчно  Joy
Горният ми коментар се отнася и до теб.

# 98
Тц, не позна- никой в нищо не искам да убеждавам. Иначе щях да вляза в другата тема. Обаче вие- омъжените какво правите тук? Да позная ли- вие искате да ни убедите нас във вашата позиция!

Не, не позна. И в двете теми ми се искаше да прочета наистина някакви аргументи и причини, различни от чувства. За съжаление малко са отговорите по същество, но и така е добре.

# 99

Не, не позна. И в двете теми ми се искаше да прочета наистина някакви аргументи и причини, различни от чувства. За съжаление малко са отговорите по същество, но и така е добре.

Коментарът ми беше насочен към друг пост- нападка към мен.
Но ти благодаря, че ме осветли относно твоето присъствие в темата.

# 100

Абсурд. В случая аз знам за какво е пусната темата от този автор  и неговата позиция, така, че спокойно мога да си пиша.
Но явно тези теми по някакъв начин те карат да са замисляш по тези въпроси и не знайно защо провокират постоянните ти коментари.

Аз съм писала и в другата тема, както и в много други, които не съм преживяла лично и какво от това? Човек не е само това, което му се случва на самия него , трупа опит и на базата на срещи с приятели и познати.
А конкретно по тази тема съм изказала лични преживявания и съм споделила наблюдения върху познати, като в никакъв случай постовете ми не са били с някаква убедителна насоченост.
Конкретно към теб са ми тези питания, защото ми прави впечатление твърде ревностното ти желание НА ВСЯКА ЦЕНА  да убедиш останалия свят в твоята правота по отношение на безбрачието и отворените лишени от ревност връзки. Интересно ми стана защо? Да, признавам друг такъв човек като теб толкова разпален на тези теми не съм виждала и за това се мъча да намеря отговор, но явно няма да е. Така, че се отказвам.  bowuu

# 101

Наистина ми е писнало от вас- тази тема се коментира за 23654 път! И всеки път е едно и също- неомъжените са ви като трън в очите!

Ма-лииии, ти направо ни намрази  Thinking недей така, какъв трън в очите, какви пет лева...
Не деля хората на "омъжени" и "неомъжени", а на такива, които са ми симпатични, и такива, които не са  Peace Не взимай участието на "такива като мен" в темата толкова вътрешно.

# 102

Конкретно към теб са ми тези питания, защото ми прави впечатление твърде ревностното ти желание НА ВСЯКА ЦЕНА  да убедиш останалия свят в твоята правота по отношение на безбрачието и отворените лишени от ревност връзки. Интересно ми стана защо? Да, признавам друг такъв човек като теб толкова разпален на тези теми не съм виждала и за това се мъча да намеря отговор, но явно няма да е. Така, че се отказвам.  bowuu

Покажи къде съм се опитвала да убедя някой в моята правота и те признавам за победител в спора! Joy

# 103

Ма-лииии, ти направо ни намрази  Thinking недей така, какъв трън в очите, какви пет лева...
Не деля хората на "омъжени" и "неомъжени", а на такива, които са ми симпатични, и такива, които не са  Peace Не взимай участието на "такива като мен" в темата толкова вътрешно.

А аз пък изобщо не деля хората, дори не обръщам внимание на никовете. Отговарям на конкретни постинги Wink

# 104
Аделаида, за мен форума не е само постинги. Помня доста от потребителите, които са ми направили добро или негативно впечатление. Опитвам са да вникна защо някой пише в една тема така , в друга иначе. защото от един конкретен пост може да си извадя погрешни изводи. С 5 изречения не може да се изкаже мнение понякога и се получават недоразумения.  Peace

А по повод това, че ми се струва , че се опитваш да убеждаваш, ами много просто. Не бих нарекла някой с различно от моето усещане и мислене за света болен , недорасъл или да го мисля, че като е по различен от мен е на по долно стъпало в еволюцията. И да подчертавам, че видите ли аз мога да напиша страници коментар за преживяно от друг.
Обясних, мисля че схвана защо е питането ми.

П.П. Отговор вече и не очаквам, освен може би погрешно тълкуване за злоба от всеки, който мисли различно от теб.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт