АПРИЛчето играчките следи и с ръчички вече ги лови!

• 11 667
  • 282
  •   1
Отговори
# 75
гледам активно обсъждате захранването.Аз съм още далееееече от тази мисъл.МИсля чак към седми месец да захраня но не знам дали педагогическо  или нормално.Чесно да си призная не съм чела много по въпроса със захранването а трябва май Blush

# 76
А за къпането-аз винаги съм я къпала сама,то няма и кой да ми помага де.Сам самичка съм по 20 часа в денонощието.Така че от както се е родила се оправям абсолютно сама със всичко.Таткото само като почива ми помага като я държи само.Аз друго не му давам да прави просто щото съм си свикнала сама да си се оправям и не обичам да ми се "месят".Иначе ако искате можете да видите как я къпя на google video- Милана Велика-къпане.Че нещо незнам как да кача клипчето. LaughingТо е доста старичко още от 1-вия месец мисля.Но и коритото ми е доста удобно.С хамаче за лягане е и е много лесно.

# 77
Sorry че пак пиша ама снимката нещо ми е многооo голяма.Някой знае ли как да я намаля. :blush:Thanks

# 78
Момичета, моля за помощ  Cry!
  От снощи едната ми гърда, с която по принцип си имам проблеми е запушена, ама много жестоко, мислех да чакам до сутринта и да правя горещи компреси както ми е минавало мминалите пъти, но към 1ч. не издържах от болка и станах и се ощавих с надеждатта, че като поразбутам Самуил той ще суче и ще се разтикат бучките, но уви, той спеше и не искаше да се събужда . И така още 3 пъти до сутринта без резултат, не съм спала и половин час. Най-накрая отидохме в спешния кабинет в Окръжна, там пък не мога да ги събудя в 6ч. и лекарката която ми отвори сънена, сънена ми каза, че въобще не знаела какво да ми каже, да съм идела на гръден хирург, ама той започвал чак в 8ч. И пак се прибрахме в къщи и пак горещи компреси и нищо, Самуил само се дърпа, плаче и не иска да суче от тази гърда (а тя доста беше поомекнала, не плаче защото е твърда и не може да захапе). Сега не знам какво да правя, да питам ли педиатърката или личната лекарка (която предния път ми каза че освен горещите компреси нищо не можело да се направи)??? Направо ще откача-отида ли на хирург ме е страх, че ще ме натъпчат с антибиотици и край с кърменето. Има ли някакви медикаменти с които да се оправят нещата, но без да трябва да се отбиваме??? Моля ако някой е имал такива проблеми нека сподели, че ми е много тъжно, а как боли само.....

# 79
Емма душко незнам колко ще е уместен този съвет който ще ти дам и дали все още ще ни върши работа ама трябва някои да ти бие окситоцин,.В болницата сллед раждането така ме оправиха както и с много горещи компреси и помпа.После на няколко пъти пак ми се случваше да се задръстя и единственото което ме оправяше беше Калина,с голяма мъка тъй като не искаше пък тя ваобще да зацока,така че го помъчи Детенце.

# 80
Емма много гадно отиди при педито да видиш какво ще каже и си слагай найстина топли компреси или стой под душа повечко време.
И аз имам нещо като твоя проблем ,вчера като се къпех и си миех гърдите напипах едно топче голямо като лешник ,стой такова твърдо ,но без да ме боли и без гърдите да са ми напрегнати .Та и аз се чудех дали днес да не посетя педито ,защото това не е никак шега работа с тея запушени канали и недай се боже да образувам някакъв мъстит ,че и аз въобще неискам да пия лекарства ,нали се кърмим

Честити месечинки на Калина,Ния,Даниел ,Борислав,Божана,Жоро,Виктор и Йоанна

Последна редакция: чт, 21 авг 2008, 08:56 от m_a_g_i_vs

# 81
Съни - детската кухня от кой месец я дават и сега какво му взимаш на Сашко.

# 82
горкичката Cryне мога да ти дам съвет.Аз в началото имах само препълване ама запушване съм нямала.И аз така с горещи компреси и електрическата помпа изпомпвах и хвърлях.И наистина бебчето е спасението.Мъчи го да цока. PeaceДано се оправят нещата.Искрено се надявам.Пиши после как си.

# 83
  • Някъде на път....
...............
От понеделник вземам храна на Санди от детската кухня и съм много доволна.И на малкия много му харесва.Всичко си изяжда  Heart Eyes .
.......................
И какво му е менюто?  Shocked
Щото Габриела нали яде само мляко все още........ та ми е интересно какво яде Санди, като е на почти същата възраст.......... newsm78

# 84
  • София
Emma, на мен и се е случвало няколко пъти.Помага ми топъл компрес и изцеждане с помпата.Малката също много ми помага,но понякога болката е толкова силна,че не ми се чака до като огладнее.
Вземи си топъл душ, след това започни масаж и цедене. Трябва да направиш процедурата няколко пъти ако се наложи. Много е неприятно, но това е начина без лекарства.Бяш чела,че потапянето на гърдата в топла вода също помага,но това не съм го пробвала.
Дано се оправиш по-бързо!

# 85
  • Русе
Добро утро и от нас !!!

Ами кухнята си има номерца според възраста на детето.За да се запише детето трябва да има 4 навършени месеца.Ние сме на на 1 номер купони.Полагат ни се зеленчуково пюре + кисел.В понеделник имаше зеленчуково пюре с грах,във вторник с морков,вчера беше с пипер,а днес ще бъде с тиквички.Кисела също е различен.Онзи ден беше с кайсии,вчера с ябълки,а днес трябва да е с натурален сок.Много хубаво ги приготвят и определено ми харесват много повече от купените(на Санди също  Laughing ).Вече съм спокойна,че малкия яде всеки ден прясно приготвена храна и менюто е разнообразно  Peace .

На следващия номер купони се минава когато се навършат 6 месеца и се е захранило детето с месните пюрета.Тогава започват да редуват един ден зеленчуково на другия месно пюре.На следващия номер вече се вкарва супичка(но не съм сигурна от кой месец се започва с него)и на него се редуват посна супа с месно пюре и месна супа с посно пюре.Кисела мисля,че е еднакав за всичките номера .

Дано съм била полезна за зайнтересованите  Peace .

Приятен ден на всички   bouquet

П.С. Емма стискам палци бързо да се оправяш.

# 86
Емма, аз имах същия проблем. Само половината гърда ми беше твърда и така болеше че едва издържах до сутринта. Целия ден давах на Дари да суче от тази гърда, но тя не успяваше да я отпуши, защото изсукваше това което може и се отказваше да дърпа по-силно. А с помпата и капка не излизаше. Преди поредното хранене се цедих с помпата около час и половина, докато накрая нищо не излизаше, и като огладня Дари и дадох да суче. Явно беше гладна и така силно засмука, че я отпуши. А през цялото това време бях или под душа с гореща вода или с горещ компрес на гърдата. Успех, дано се оправиш бързо.

SUNI_22, мерси за инфото. И на мен ми беше интересно менюто.

При нас захранването засега върви много добре, на Дари много и харесват пюренцата и имам чувството че ако и дам и цялото пюре, всичко ще си изяде. Един път се забавих с подаването на лъжичката, и тя започна да се напъва и изправя и да иска още. На мама лакомницата  Simple Smile

Честито на месечинковците днес. Да са живи и здрави!

# 87
  • Варна
Добро утро момичета Hug Имам питане към тези, които са със сгъваеми кошари-на какви матраци  спят бебчетата ви? Доволни ли сте и хлътват ли по средата? Микаела от известно време все иска да се завърти по корем, но понеже там където спинка е хлътнало и не успява и се буди ядосана Close  Ще купувам нов матрак и се чудя кои са най-хубавите размер 60 на 120? Давайте идеи newsm78  bouquet

# 88
Емма, като имах подобен проблем от кабинета по кърмене ми изписаха Лецитин. Това е хранителна добавка и е напълно безвредна. Помага за отпушване на кръвоносните съдове и при мен имаше ефект. Докато трае проблема взимаш по 3-4 хапчета, после превантивно по 1.

# 89
Здравейте момичета, благодаря на всички за своевременните съвети-горе долу е това, което и аз знам, ама не става работата  Sad Последната ми надежда е в педиатърката на Самуил-ако открие нещо хомеопатично.....че вече се пръскам от всякъде, зърното ми се разрани, болиииии.... Sad  Sad, но да не ви занимавам повече.
 Haliotis,  нашият матрак, ако се вярва на баща му на Самуил, че той го купува, трябва да е кокос и пяна-не е от най - хубавите(нали пенолатекса го водят най-най-), но не е мръднал от никъде. Ни хлътнало, ни издуто!!!
 Айде аз отивам да си чакам.....илачите!!!

Общи условия

Активация на акаунт