Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво трябва да знам след спонтанен аборт и къде мога да намеря информация?
Какви прегледи и изследвания са необходими след спонтанен аборт?
Какво да очаквам по време на прегледа след аборт?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво трябва да знам след спонтанен аборт и къде мога да намеря информация?
След спонтанен аборт е обичайно да имате много въпроси и притеснения. Важно е да се информирате и да се свържете с вашия лекар. Обикновено следващият контролен преглед може да бъде насрочен след първата менструация, за да се гарантира, че тялото ви е чисто и готово за бъдещи опити. Можете също така да потърсите съвет от жени, които са преминали през подобен опит, тъй като това може да бъде много успокояващо.
-
Какви прегледи и изследвания са необходими след спонтанен аборт?
След спонтанен аборт лекарите обикновено препоръчват извършване на стандартни изследвания като микробиология, хламидии и цитонамазка, за да се гарантира, че няма инфекции. Генетични и имунологични изследвания обикновено не са необходими след първи аборт, освен ако не е имало повтарящи се загуби или медицински проблеми.
-
Какво да очаквам по време на прегледа след аборт?
По време на прегледа след аборт лекарят може да извърши ултразвук, за да провери състоянието на матката. Много жени съобщават, че процедурата с вагинален ехограф е бърза и безболезнена. Ако има останали остатъци от бременността, може да се наблюдават симптоми като болка или кървене; но ако всичко е наред, не трябва да имате притеснения.
-
Кога е безопасно да започна нови опити за забременяване след спонтанен аборт?
-
Какви са признаците, че нещо не е наред след аборт?

!
- сега прочетох, че говориш за втора - извинявай. Какво ми става изобщо не знам!?
все пак благодаря.