Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да отбия детето от нощното хранене?
Как мога да разбера дали детето ми не получава достатъчно храна през деня?
Може ли навикът на детето да се събужда през нощта да е свързан с консумацията на кисело мляко?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да отбия детето от нощното хранене?
Много родители смятат, че нощното хранене при деца на възраст около една година може да бъде предизвикано от нуждата за хранене, което може да е свързано с периоди на усилен растеж. Някои специалисти предлагат постепенно намаляване на количеството мляко и избягване на замяната му със сок, тъй като соковете могат да повлияят негативно върху зъбите. Освен това е важно да наблюдавате как детето реагира на предлаганата храна през деня, за да прецените дали не е гладно, което може да бъде причина за събуждане през нощта.
-
Как мога да разбера дали детето ми не получава достатъчно храна през деня?
За родителите, които са загрижени, че децата им не получават достатъчно храна, трябва да се обърне внимание на теглото и растежа на детето. Също така е полезно да наблюдавате как детето се храни през деня и колко често и в какви количества яде. Независимо от количествата, всеки апетит е индивидуален, и е важно да прецените нуждите на детето, а не просто да го сравнявате с други деца.
-
Може ли навикът на детето да се събужда през нощта да е свързан с консумацията на кисело мляко?
-
Какво да правя, ако детето ми се събужда всеки ден в 2 и 5 сутринта за мляко?
-
Какво да правя, ако детето не иска да яде през деня, но се събужда гладно през нощта?
Аз ако изям 1к. кис.мляко след1ч. пак ще съм гладна.