Ей го Юнското дете - иска вече на море!

• 15 985
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Днес и Алекс връща кърма няколко пъти.
Снощи спа цяла нощ, заспа към 10 и стана в 8. Но аз сутринта бях много зле. Пижамата ми мокра, чаршафа и леглото мокри, гърдите ми като камък. Вдигнах мъж ми да се занимава малко с Алекс докато успея да се изцедя. Изцедих се, храних, после пак цедих.
С мъжката му атрибути имам малък напредък.

Давала съм кърма с шише. Затоплям на водна баня, капвам си една капка от вътрешната част на ръката при лакътя. Не трябва да пари.

# 76
  • И аз не знам къде...
Аз събирам багаж. Сутринта, живот и здраве, тръгваме за Варна. Дано всичко да е наред  Praynig! Ако ни видите багажа все едно се изнасяме  Crazy! Караме комби, ама нещо ме издува че ще приличаме на преселници  и багажа ще е из цялата кола Mr. Green! То дано само малкия не се изнерви много и да не ни побърка по пътя, а и после там  Rolling Eyes  Praynig! Варненски мами, ако искате пуснете ми на ЛС едно съобщение с номер на който мога да ви потърся, ако двете зверчета във Варна и моето ми позволят да стигна до компа  Crazy!

# 77
  • София
Ние ходихме до Б-с за 3 дена... мъж ми едвам теглеше куфара. Ама той си е виновен, огромен куфар купи. И основно куфарът беше пълен с багаж на децата Simple Smile Дияна по едно време беше започнала да изрежда "искам пояса, топката, лодката, басейна, дюшека", само рекохме "Спри се малко" Simple Smile

# 78
Здравейте Simple Smile Аз не ъсм влизала от три дни ,че все на разходки ,а и нали ремонт аправим....и сега докато вииз4ета Simple Smile) Започвам:

Гали не се ядосвай ,такива са мъжете.Моят мъж мн ми помагаше когато се роди дъщяря ми .Почти всичко правеше той.Но сега ........нямам думи.Стои само пред компа ,и играе някаква онлайн игра  #Cussing out.Единственото което прави е от време на време да наготви(но той си е готвач и готви адски бързо ).Иначе аз по цял ден с двете деца ,4истя ,гладя 4удя кое по напред да направя и той като се върне от работ аи казва,че цял ден съм си почивала  Shocked.Ами това ако е почивка ...нека той да си почине така ,щом иска.Ама както и да е
за акането- моя дрисльо си ака по 2-3 пъти на ден,но днес не е акал изобщо.Хм
за кенгуруто-аз моя си го нося така и ми е мн удобно,е после малко ме болят раменцата ама ,няма как

Алекс си заспива самичък,оставям го мрънка малко и заспива Simple Smile

за млекоцентралите (както казва Тони) -моите не преливат нощем ,но иначе Алекс като дърпа и 4ак се давии гълта едно звучно....предполаам 4е иамм достатъ4но кърма.Сутиен нося,но като спя го махам ,
за усмивките-Алекс не спира да се хили  Simple Smile Голям ми е хилчо ,и ми гукааа много ,сладурче  Heart Eyes

ЕЛи - и аз не мога да отслабан и ще се побъркам ,а не ям мн защото не ми остава време .ТОя път съм оставила в болницата около 8 кг и нищо пове4е.ще се побъркам направо .Приличам на слон  Embarassed

И аз моята свеки не я понасям мн мн ,ама тя си е злобничка де.Добре че не живея при нея че щеше да ми побелее главата
Всички бебенца са страхотни пупупу

Тони ,Таня мн ми прилича на теб ,Теди  гоялм сладур и той   Heart Eyes

Тони,люте и моята Моника ги знае наизуст сериите за Франклин ,и не спира да ги гледа .Не и ли омръзна незнам  newsm78
за косата- аз в4ера ходих на фризьор ,защото не съм се подстригвала цяла бременност и  #Crazy фризьорката каза 4е косата ми изглежда перфектно.мн се учудих .

Вигантола и аз го забравям понякога  Blush

Рали аз иамм приятелката която водеше  бебето си на плуване тук в Русе  Peace

е тоя път се олях ,но така е като не съм влизала от три дни  Mr. Green

# 79
Честити месечини   bouquet

panterkata66, бързо казвай къде го е водела нейното бебе, че да тръгваме с моето юначе.

събуди се отивам да си му правя храната

# 80
Привет  Hug аз минавам на бързо , че пак си имам гости и времето не ми стига . Ние бяхме на консултацея и за 20 дни  мъника е пораснал 4,5см и 710гр  като се има на предвид че е само на кърма мисля че не е зле . Мъж ми не помага защото го няма, като излезе сутрин в 7 и се прибира понякога  в 10-11. Понякога ми дотежава да правя всичко сама ,но няма как като сме сами .  Капки давам по 2 сутрин преди хранене , но не изчаквам за да яде .С акането все още имаме проблем , доки каза 15-20 дни всяка сутрин Дуфалак за да му се нормализира перисталтиката и ще видим какво ще стане .  Айде че бебчо ме зове   newsm62 .
Честити месечинки   bouquet .
Лек ден на всички   grinning039 .

# 81
  • София
Здравейте, момичета!

Тези дни повече излизае на разходка или поработвам и вечер наваксвам с четенето, но докато стигна до писане и все решавам, че имам нещо друго за вършене и така. Но има няколко неща, които искам да споделя:

1. Изцеждането - кърмата я съхранявам в хладилника, примерно от следобеда до следавщата сутрин, докато напълня дозичката, че го правя постепенно. После я слагам в камерата като я надписвам с дата преди това. Вчера ходих на кино с голямата и таткото извади от камерата 1 дозичка, размрази я в микровълновата, също там я затопли и й я дал. Така правим. В камерата може да стои кърмата до 3 месеца. Няма да й дадем и толкова - след 1 седмица тръгвам на работа.  Embarassed

2. Миналия петък ни сложиха Пентаксим. Единствената реакция за Йоана беше че 3 дни беше по-сънлива и почти никак не ядеше. От няколко дни си нормализила яденето, но ако от тогава не съм виждала - днес е 7-8 ден. Обадих се преди няколко дни на педиатърката, но тя каза, че това не е реакция от ваксината (по-скоро от неяденето), да съ пробвала първо с разни разхлабващи храни аз да ям. Ям сливи 2 дни, никакъв резултата. Но пък ако някой не знае, че от толкова време не е акала, няма и да се замисли - детето е много спокойно, будува си от време на време, общува, спи спокойно, никакво напъване, никакъв твърд корем... Четох из форума - било усвоявало кърмата пълно, пък и не се притеснявам въобще, детето е много спокойно. На педиатърката се обадих за да се успокои мъжа ми. На кафето с 1 друга майка така си говорехме и тя разказваше за нейния син като бебе - обаждала се на педито да я успокоява на 3, 6 и 9 ти ден - така и не я попитах колко време не бяха акали... Иначе и аз на 4-5 ден пробвах с термометърче, всеки път като мия дупето правя разни масажчета на дупето, правим и гимнастига, ама...

3. От тез постоянни разходки навън Йоана има тен...

# 82
Опи, как сте? Надявам се всички все по-по-най-добре вече! Орхид, браво на Боян, колко силен става! Честита му месечинка, на Елинцето също!

Вес,  колко много е пораснал Марти за месец. Добре, че я сложи тази снимка от юни, страшно си личи как е дръпнал. Пу-пу!

Едно мое приятелче реши да се прави на писател и тук може да погледне, който иска първите му стъпки.

Около нас нищо кой знае колко ново, само Бобича от 30-тина часа не е акал, ще изчакам още малко и ще ходя до аптеката, че не ме свърта така, въпреки, че не изглежда да го боли корема, а пък преяжда, защото си връща кърма след всяко ядене, ама и аз му бутам още и още, сама съм си виновна, искам да видя пълен памперс, не друго, но няма. Леле, колко дълго изречение. Simple Smile

Хайде леко да понесем и този парещ ден!

# 83
Здрасти на всички  Hug

Минавам да се отчета и да се похваля, че след малко ще ходим на Витоша  Mr. Green Малко да избягаме от жегите, че тук днес ще е...   ooooh! Аз съм много развълнувана, не съм ходила толкова далече от както Марти се е родила  Crazy

Ние вчера за първи път сглобихме активната гимнастика и Марти така й се радваше  Party Дори първоначално хвана едната играчка с ръчичка  Mr. Green (ама само за 2 секунди и веднага след това я пусна). Обаче беше едно хилене, едно говорене на играчките, много й хареса. Аз съм най-доволна, че се занимава 1 час самичка с нея  Mr. Green

Ние снощи пак спахме добре и днес съм свежа.

Целувки на всички и приятен ден   bouquet

# 84
Здравейте! Hug

Имам една питанка към мамите, които кърмят легнали - оригвате ли бебето накрая? newsm78 Започнах и аз да кърмя легнала нощем, само че Йоана заспива докато суче и когато я вдигна да се оригне, тя се събужда. После следва ритане, махане с ръце и поне един час приспиване. Tired Снощи се наяде и не я вдигнах, сложих я направо в кошарата и нямаше инциденти, ама малко ме е страх да я оставям така, да не се задави с мляко... Rolling Eyes

И друго - някой слага ли сол във водата като къпе бебето си? Майка ми днес нещо й стана и започна да спори, че трябвало да го правим това, за да не се потяла като порастнела. ooooh! Смятах, че съм изчела достатъчно, за да не го правим, но тя настоява и настоява. Е, в крайна сметка ще стане както АЗ кажа, но се чудех дали някой го прави... Не говоря за осоляването като втриване на сол по тялото, а слагане на малко сол във ваничката...

И да се оплача - откакто откри ръцете си и постоянно маха с тях, не иска да заспива в кошарата мойта мома! #Cussing out Като я сложа започва да маха, усеща че е празно около нея и хленчи и отказва да заспи. Crazy Приспиваме я в коша за кола и после я пренасяме в кошарата. Единствено нощем спи там без проблем, може би е прекалено уморена, за да обърне внимание къде се намира. hahaha

# 85
Ние денем спим на канапето в дневната, а само нощем в креватчето. Дневната ми е най прохладната стая,в нашата спалня е ужасна жега. Аз не кърмя легнала, но не винаги Петьо се уригва, често пъти нощем го надигам за уригване ,а той спи на рамото ми почаквам малко и го слагам пак в леглото. Не е повръщал, ако е прехранен започва да си  върти главата и като го вдигна вече повръща и се разсънва естествено. И той се изпотява по главата, но май само като суче, инъче вигантол давам сутрин с лъжичка с капките за колики. И аз мислех да му соля водата, но в тия жеги ще пропусна. Майка ми ми каза, че аз съм осолявана стабилно, както трябвало, но пак се изпотявам и то най вече под бюста и по корема, макар че по принцип не ми е голям бюста. Така , че ефекта от осоляването нещо при мен не го виждам.

# 86
  • София
Здравейте момичета  Hug

Да ви почерпя за втората месечинка на Любчо

Честито и на другите празнуващи с нас   bouquet

Мимченце аз понякога кърмя легна нощем, но слагам бебо на възглавницата, т.е не е съвсем легнал. Така го забелязах, че по някое време пуска, оригва си се и пак продължава със сукането. Дори понякога задрямвам и той кога е сукал, кога е заспивал  Crazy. После само го местя в креватчето му.
Той по принцип на няколко пъти си се оригва докато яде... Ако го оставя без да си е изкарал въздуха от коремчето започва да се гърчи и в повечето случаи се събужда, а и повръща по малко. На рамото ми ако го вдигам си заспива, но явно при Йоанка не действа това... Така че не го оставям, но той си е от лакомите и много въздух гълта...
А сол във водата не слагам и нямам намерение  Naughty
Свекърва ми с първото само ме попита, но явно съм била много категорична, защото дума повече на се обели  Whistling

Лек ден на всички вас   bouquet

# 87
Здравейте!!!
mimchence моят мъж също настоява6е да слагаме сол във водата зада не се поти и след няколко дни спорене се обадих на док. и я питах и каза да не слагаме, малка била и е много топло, а от солта ще се загрее повече.Може би като стане по- студено  ще слагам по малко(1ч.л. не повече)като след това задължително ще я мия  с чиста вода.
За уригването, когато храня Поли и понякога заспива и колкото и да я нося не се уригва и аз вече си я слагам в леглото и само я наглеждам ако се събуди я вдигам и почти винаги уригва. Ако и е некомфортно на коремчето ще се събуди.
Полина заспива както и където и падне ако и се спи. Кошарата и е в нашата стая където спи нощем, а през деня стоим в хола на по-хладно, където имам едно кошче на колелца с дръжка, като количка ама за вътре. Може да пробваш да и сложиш някоя възглавничка до гръбчето или одеалце, а някъде бях чела (може и тук да е било), че бебчетата се приспиват от часовник сложен близо до тях, да чуват тиктакането,не съм пробвала.
Вигантола го давам през ден почти(и аз забравям) по 2 капки.
За кърмата знам, че не е хубаво да се притопля в микровълнова и също, че в рамките на деня може да се добавя прясна кърма към охладената.
Вчера ходихме с Поля на рокконцерт, събуди се преди да почне и гледаше ей така #Shocked и после заспа, е след като си тръгнахме де.
Големи сладури са всички бебоци, много хубави снимки.
Честита месечинка на Любчо!!!
За сега това от мен, че след малко Поли  ще се събуди и трябва да яде.

# 88
  • Miami
Привет  Simple Smile

Майка ми днес нещо й стана и започна да спори, че трябвало да го правим това, за да не се потяла като порастнела. ooooh! Смятах, че съм изчела достатъчно, за да не го правим, но тя настоява и настоява. Е, в крайна сметка ще стане както АЗ кажа, но се чудех дали някой го прави... Не говоря за осоляването като втриване на сол по тялото, а слагане на малко сол във ваничката...

Това е абсурдно Naughty  Как може някой да вярва, че като се осоли детето ще се поти по-малко  Shocked  Как изообщо действа солта на потенето и потните жлези  newsm78

Честита втора месечинка на Любчо   bouquet

И аз не оригвам всеки път Жорко, дори и да не кърмя легнала. Като заспи го слагам направо в креватчето. Тази нощ обаче го кърмих към 4 часа и към 6 го чувам да пъшка, да рита и като ставам да го видя - той повърнал лекичко, но главичката е на една страна и пак си заспа.

# 89
  • София/Севлиево
Здравейте !
Първо да се отчетем-на 19.08 бяхме на консултация-за 30 дни Станислав е наддал 780 гр и е пораснал с 3 см. и сега сме 5.230 кг и 58 см.Педиатърката каза, че наддава добре и да не се притеснявам.Пък и мъж вика-по 200гр на седмица е перфектно, така че съм спокойна.Иначе все си хапваме по малко-от 60 до 120 гр на хранене и се храним по 6-7 пъти.С акането ни е малко зор и на нас, ама Дуфалак-а помага и понякой път пълним и по 3 памперса.И е голям фен на водата-по около 150 гр на ден изпива.Докторката каза да не го спирам щом я харесва.Със захранването ще изчакаме, като само сокчетата може да се въведат от другия месец заради затегнатото му стомахче.Биха му и противохепатитната ваксина.Наложи се да го боднат 2 пъти, защото много се беше стегнал, но пък почти не плака.Само усети, че мама не е до него(мъж ми го държеше, а аз се бях обърнала настрани и си бях стиснала очите -мразя игли!) и малко изписка, ама като ме видя после се ухили до ушите...
На другия ден дойде свекъра и ни взе на Севлиево-и тук е момента да похваля малчо-не е плакал и протестирал, въпреки че колата се счупи и беше доста топло и хапна само 30гр храна за интервала от 7:30 до 13:30 -геройски издържа!Аз да бях щях да опищя света, че съм гладна  Crazy Та в тази връзка-и аз не мога да отслабна след раждането-имам да свалям 11 кг. и ми е много гадно, а почти не се храня.Но пък пия пак витамини и допълнително желязо, че анемията ми пак се завърна Sad Дали заради това с стоя така с килцата  newsm78
Да похваля мъжо-вчера ме води на басейн и вечерта на ресторант и доста ми помага със всичко.
И последно да се оплача-първо се зарадвах, че се махаме от София, когато няма да има топла вода(нали и ние сме в Изток), пък тук на Севлиево имат режим на водата и няма никаква по цял ден.Само вечер от 17 до 22 и това е.Пълна гадост   #2gunfire
Та това е засега.Малко дългичко, ама нали пиша когато имам време...Чао!

Общи условия

Активация на акаунт